Szíria

Nagyon úgy fest a dolog, hogy az Oroszország elleni diplomáciai offenzíva fokozását határozta el a Nyugat. A szíriai terrorbandák irtózatos mérvű irtása láttán a világ elsőszámú latorállama-az USA-egyfolytában hisztizik! Új-Oroszország elleni-szankcciókon agyal, miközben szövetségesei már lassan beledöglenek a szankciókba.

A Szíria-de főképpen Aleppo-miatt kialakult orosz-amerikai feszültséget sok szakértő az 1962-es kubai rakétaválsághoz hasonlította, miközben megállapítják: közvetlen katonai konfliktus MOST SEM FENYEGET, és röviden így summázzák: ASZAD NYER, ÉS MOST OROSZORSZÁG MARAD GYŐZTESEN A PORONDON!

gku

Tegnap Párizsban a gall külügyér Jean-Marc Eyraud-miután csütörtökön Moszkvában tárgyalt Szergej Lavrovval-arról kántált, hogy ma az ENSZ BT-ben elérkezik az “Igazság Pillanata”! Ki fog derülni, hogy Oroszország akar-e tűzszünetet Szíriában! Mondta ezt közvetlenül Washingtonba indulás előtt. “Hóna alatt” az ő és tárcája által összefabrikált hülyeséggyűjteménnyel, amit tűzszüneti egyezményként fog alőadni az ENSZ BT-ben.
Akkor, amikor a latorállamok, latorszövetségek által támogatott latorbandák a teljes megrogyás küszöbén fetrengenek! A Nyugat mindenképpen a bármi áron való megmentésüket szorgalmazza, egy tűzszünet kicsikarásával!
Pénteken az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov reményét fejezte ki, hogy gallhon megfontolja az orosz módosítási javaslatokat a Nyugat által összetákolt tűzszüneti határozat tervezetén. Gennagyij Gatilov orosz külügyminiszuter-helyettes elmondta, hogy a nyugati javaslat számos-Oroszország számára elfogadhatatlan elmet tartalmaz. Ha azokat kicsippentik a csomagból, és beépítik az orosz javaslatokat-lehet jó eredmény.
Ugyanakkor tegnap Prágában Milos Zeman cseh elnök föltette a költői kérdést: mi a francot keres Szíriában az USA?-amikor a fene sem kérte hogy odamenjen! Szíria törvényes és legitim kormánya KÉRTE OROSZORSZÁG SEGÍTSÉGÉT! Az USA-“közbenjárását” viszont senki!
Anatolij Antonov orosz védelmi miniszter-helyettes tegnap gyorsmérleget ismertetett az orosz haderő egyéves szíriai működéséről. Eszerint az orsz segítségnyújtás kezdete óta Szíriában felszabadult 586 település és 12 360 négyzetkilométernyi terület, és mintegy 35 000 terrorista lett elpusztítva. Nem is csoda hát, hogy az USA kiverte a hisztit.
Aleppoban a város északi részében a kormánycsapatok teljes mértékben kiüldözték-kiirtották a latorhordákat a Bustan Al-Basa kerületból, és a szomszéd Owaija kerület pribékjeivel való végső leszámolás finiséhez érkeztek.
A város déli részén teljes mértékben kézre kerítették a kormányerők Sheikh Sa’eed kerületet, és a hasonló nevűdombról a tüzérségük rendezi a latrokat. Miközben azok a levegőégből sem számíthatnak kegyelemre.

szat

Elemzők egybehangzó véleménye szerint minden alapja megvan Aleppo pribékhordáinak sorsa miatt az aggodalomra úgy Staffan de Mistura ENSZ-különmegbízottnak, mint a Nyugatnak. Már csak rövid idő, és bebukták Aleppot IS!
Az Aleppo és környéke térkép nagyítható változata itt
Aleppoi kollégáikhoz hasonlóan keserves volt tegnap Szíria szerte a különféle pribékbandáknak! Kelet-Ghutától Észak-Hama sivatagjaiig.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Pál szerint:

  Nem lesz világháború. Ugyanis nem érdeke sem a bankoknak (elbukják a kihelyezett hiteleiket és nem tudnak újabb hiteleket kihelyezni), sem a nagytőkének (nem lesznek fogyasztók).
  Az újjáépítés?? Sokak szerint ez jobban megérné a nagytőkének. Az első és a második vh.-ban valóban így volt mert ott még a fegyverarzenál kezdetlegesebb volt és maradtak túlélők akik újjáépíthettek úgy, hogy anyagi hasznuk volt belőle.
  Ha lenne harmadik vh. (sokak szerint lesz, de szerintem nem mert nem érdeke senkinek), akkor már arra is savas eső esne aki túléli és újjáépíthetne….. Meg egyéb más dolgok (nukleáris tél, stb.). Szóval megmaradnak a jól bevált húzd meg-ereszd meg játéknál és a lakosság ijesztegetésével. Ja és addig sem érzi magát feleslegesnek a katonaság mert mennek gyakorlatozni és foglalkoztatva vannak. A katonák foglalkoztatását szolgálja sajnos az ukrán és a szír hadszintér, de szerintem inkább találnának ki valami feladatot nekik békeidőre…… Mindenkinek jobb lenne.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Nem csak, hogy úgy fest az Oroszország elleni diplomáciai háboru, hanem már gőzerővel folyik is. Példa erre a fősodratu, amely most már naponta ontja, mindem hírműsorában, idézgetve a tengeren túli propagandát,minden erejükkel szítva a gyűlöletet Oroszország, és Bassar-El- Asszad ellen. T. Admin ; ön még óvatosan, pongyolán is fogalmazott, ahoz képest,hogy milyen dühödt kirohanások látnak napvilágot a tengeren túlról . Az oroszok, Szírek jól ráléptek az amcsik ACHILESZ INÁRA, és a tyúkszemükre.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Akkor amikor a latorálamok, latorszövetségesek által támogatott…. MOST MÁR VÉGRE KIBUJT A SZÖG A ZSÁKBÓL, HOGY KIK VOLTAK AZOK AKIK SUBA ALATT LÉTRE HOZTÁK , TELJES MÉRTÉKBEN TÁMOGATTÁK AZ ISIS LÉTREJÖTTÉT : AZ EU, ÉS AZ USA ! Ezt bizonyitják a dühödt, MÉRGET FRECSEGŐ KIROHANÁSOK !

 4. Vak Bottyán szerint:

  Most nem érdeke sem a bankoknak sem a nagytőkének a világháború. Sohasem lehet érdeke. Csak abban az esetben, ha sikerül az egyik félnek hagyományos fegyverekkel elpusztítani a másik fél nukleáris arzenálját és képes lesz konvencionális hadviseléssel vagy az atomfenyegetéssel a másikat legyőzni. Egyébként, marxista terminológiával élve, a termelőerők olyan mértékű fejlődése várható rövid időn belül, ami az emberek által végzett fizikai és alacsonyabb képzettséget igénylő munkát kiváltja pl. a robotizáció révén. Természetesen a számítástechnika fejlődésével magas szintű munkát, főleg számításokat, megfigyelést is el tudnak végezni az ember által alkotott eszközök.

  Szükség lesz-e pénzre? Kínát nézve, dübörög a kapitalista termelés, miközben kommunista állam. Nem véletlen, hogy az emberfajták IQ vizsgálatánál a sárgák nyertek. Talán Kína lesz az első állam, ahol az embereknek egyre kevesebb kell dolgozni, ugyanakkor minden szükséges áru a rendelkezésre fog állni. Ilyen körülmények között megkezdődhet a pénz eljelentéktelenedése. Ezt a harácsoló, rabló, csaló Nyugat nem fogja elfogadni. Elképzelhető tehát, hogy a jelenlegi megosztottság megmarad, és a Nyugatot a saját rabszolgái fogják felszámolni.

  • mantra szerint:

   ‘Szükség lesz-e pénzre? Kínát nézve, dübörög a kapitalista termelés, miközben kommunista állam. Nem véletlen, hogy az emberfajták IQ vizsgálatánál a sárgák nyertek. Talán Kína lesz az első állam, ahol az embereknek egyre kevesebb kell dolgozni, ugyanakkor minden szükséges áru a rendelkezésre fog állni.’

   A kínai elit (és a világon mindenhol az elit) igényt fog tartani luxuscikkekre. Az elit sosem “szükséges árú”-ban fog gondolkodni, hanem luxusban. A luxus cikk, azért luxuscikk, mert nem érhető el mindenkinek. Ebből következik, hogy mindig lesz egy olyan embercsoport, akik többet akarnak és jóval többet is fognak keresni az átlagnál. Ez hajtja ez motiválja őket és ezért tesznek és ezt a különbséget, valamiféle fizetőeszközben lehet csak mérni, függetlenül attól, hogy azt pénznek, valutának, arany tallérnak vagy ezüst krumplinak hívjuk.

 5. .... szerint:

  Ha az usa beváltja fenyegetését és a modern légvédelmet odaadja a felkelőknek és az TOW rakétákat is…….megváltozhat minden.
  Aszad rendszere egy terrora épülő rendszer, vagyis elpusztitandó. Ez az ok elegendő ahhoz, hogy bármely demokratikus állam segítse a felkelőket Aszad ellen.

  • ... szerint:

   Örülök hogy hasonló nick nevet kreáltál magadnak mint az enyém. Bár az ákom-bákom különböző, de a baromságaidra elég az , hogy időnként meghasonljon valamelyik itt szórakozó, és kutyagoló nickvadász agyalágyult.
   A baromságodat megint sikerült idekaparnod amiben értesülünk arról röviden , hogy Asszad terrorra épülő rendszert kreált magának!
   Asszad jelenpillanatban Szíria törvényesen megválasztott elnöke, akinek országát megtámadták kifosztották, s lakói egy részét kiírtották! A hogyanokról elég infót találni a neten róla amennyiben valamelyik nagytudású még is másként képzeli a tutit.!
   Melyik demokratikus államra gondoltál te szerencsétlen , amelyik ma segíti a felkelőket? Mert olyat nem találsz közöttük!
   A “TOW” rakéták viszont régóta ott vannak, amiről ezen az oldalon is láthattál volna nem egy videót, ha nem lettél volna vakegér!

  • cicvarek szerint:

   Téged meg napalm fürdővel kezeljenek.

 6. Vak Bottyán szerint:

  Azután Asszad rendszerét felváltja egy másik terrorra épülő rendszer.

 7. .... szerint:

  Aszad rendszerét már az apja csinálta meg és mondhatnám, hogy Hitler is szabad választás után lett kancellár. És Rákosit is megválasztották, pedig bizony egy diktátor volt. Aszad rendszerét nem kivülről támadták meg, hanem felkeltek ellene a saját állampolgárai. Akinek jutott fegyver, az megmarkolta és elindult Aszad ellen. Mint 56 -ban, akinek a tehereutókról a börkabátosok adtak, az ment és lőtte Rákosi rendszerét.
  MIG repülöből elég sok változat létezik, így a TOW rakétákból is. A régiek ellen létezik védelem, az újakat meg ki kéne próbálni. Az Iraki háborúban a legújabb Ambrams tankok vonultak a sivatagban, mikor pár km -re tőlük egy Toyota Pickup a platon egy kisméretű rakéta indítóval felszerelve megjelent. Célba vette az egyik tankot és simán kilőtte, pedig az usa azt hitte ezek szinte kilőhetetlenek. A toyota aztán eltűnt, később látták az orosz diplomáciai területen pihenni. Mindegyik fél szeretné tudni a fegyvereinek a hatékonyságát. Az orosz új tankok, melyek próbája Szíriában van, választ adhatnának az új TOW fejlesztésre is.

 8. honfi szerint:

  A fegyereket el kell adni, tehát használni ill. használtatni kell…
  Aszad sziriája pedig tervezett ill. kijelölt elpusztitandó, meghóditandó, kiaknázandó terület.
  Ha visszagondolunk sok áthallást fedezhetünk fel a trianon korabeli magyarországgal összevetve.
  Mindenesetre tény hogy az európai energiafelhasználás köldökzsinórjai arra mehetnének a legalkalmasabban, a közelkeletről.
  A sziriai energiamezők kitermelési jogai orosz cégeknél vannak.
  A vizkészletekre is sokaknak fáj a foga.
  A szultáni birodalom kiterjesztése gellert kapott.
  De mások annál inkább érdekeltek a környék lepusztitásában.
  Az oroszoknak ez az egyedüli és pótolhatatlan támaszpontjuk a térségben.
  A sziriai menekültekkel valamit kezdeni kell, ezért ezt a feledatot valószinűleg a kancellár asszony kapta meg, na meg még az atlantista eus bürokraták, hogy lenyelessék a választókkal a keserű pirulát.
  (És itt most Viktornak adódik a történelmi szerep)

  Mi meg nyögjük a következményeit..

  A ránk erőszakolt kereskedelmi kultura cinizmusáról nincs értelme szót vesztegetni. Csak a forditott szótár alkalmazása segithet a tisztánlátásban.

  Aki ismeri azt a közeget, egyértelműen azt vallja hogy szaddami, kadhafii, asszadi módszerek nélkül ott semmijen fajta rendet, stabilitást, békét fenntartani még középtávon sen lehet.
  És főképpen nem, ha szabad a ki-be járása bármiféle fegyveres csoportosulásnak.

  A kommunikációs blöfföket a helyén kell értelmezni.
  A fősodratú média legfeljebb a megtörtént tények szintjéig hiteles.

 9. János szerint:

  Erős kezű kormányzás nélkül, amit “diktatúrának neveznek a vadliberálisok, Szíria nem tudta volna állami létét megőrizni a fasiszta, atomterrorista Izrael, USA támogatta hódító háborújával szemben! Izrael koródjon a golan fensíkról! Az oroszok ki fogják füstölni őket onnan, előbb vagy utóbb! Éljen Szíria! Éljen Asszad! Halál a terroristákra és támogatóikra! Mindre!

 10. Pont szerint:

  A múltheti népszavazás megmutatta, hogy ov ellehetetlenítette a népakarat (népszavazás) törvényes úton való érvényesítését, az egész országban szakmailag alkalmatlan fidesz seggnyalókat ültetnek minden hatósági, és gazdasági pozícióba, hogy az Ország vagyonát, és az Eu-tól,Mo felemelkedésére küldött pénzt szétosszák egymás Közt, nagyon gazdag 10% és kisemmizett 90% ra (baloldal)osztva az Országot. . Na most, ha a baloldal megszerveződne, és elkezdene harcolni az élősködők ellen, és mondjuk nyerésre állna, ov behívná a ruszkikat , akik porrá bombáznák mondjuk Szegedet stb. az rendben lenne? Nézzetek már a linkelt térképre, hol van Aleppóban ISIS,( akiket más megoldás nem lévén valóban el kell pusztítani.) Csak a felkelőket (és civileket) bombázzák….És most jöhet a trágár mocsok, azoktól, akik maguktól, vagy ruszki talpnyalástól, vagy egyéb hiányosságtól ezen képtelenek elgondolkodni….

  • cicvarek szerint:

   Mind magadtól, vagy súgtak?:-)
   Szíriában Asszad a legitim vezető. A felkelők (ISIS vagy DAESH seggnyalók) ellenség. USA, zsizrael ……által pénzelt provokátorok, kb. mint te.
   Ezek szerint te is behívnál bárkit Magyarországra a logikád szerint.

   • Pont szerint:

    Mo. meg ov a legitim vezető, tehát , ha ov bombáztatja a baloldali gondolkodású embereket Mo-on a ruszkikkal az szerinted rendben lesz…

   • Pont szerint:

    Sehová sem szabad behívni más Nációt, Mo-n minden forradalmat idegenek vertek le, most volt 6. ugye. Az azonos nemzetbeliek had rendezzék el maguk közt. Donbasziak úgy gondolták a központi hatalomtól jót nem várhatnak, fellázadtak, igazuk van, mint Aleppóban a Szíriai felkelőknek, nem az ISIS-nek, azt fel kell számolni, meg kellene már tanulni megkülönböztetni a forradalmárt a terroristától…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.