Amitől Döbrögink nyaka viszketni kezd

Clinton és Merkel: közeleg a fideszes rémálom

remA Republikánus Párt válsága és a budapesti amerikai nagykövetség személyi változásai nem sok jóval kecsegtetnek a hazai kormányzó párt számára. Clinton jóval keményebb elnök lehet, mint az sokan elképzelik. Clintonnal és Merkellel, mint a Nyugat két vezető politikusával megvalósulhat a Fidesz rémálma.

A magyar kormányszóvivő a múlt héten páratlan időzítéssel pont akkor állt ki Donald Trump mellett, amikor az amerikai elnökválasztási kampány eddigi legdurvább botrányaként előkerül egy videó, amin Trump azzal kérkedik, hogyan zaklat szexuálisan férjes asszonyokat és próbál mindenkire rámászni. Még Mike Pence, a republikánusok alelnökjelöltje is kénytelen volt kijelenteni, hogy Trump szavait se megbocsátani, se megvédeni nem lehet. A helyzetet legpontosabban Ron Nehring, a kaliforniai Republikánusok korábbi vezetője írta le, aki szerint „pártunk az 1974-es Watergate-botrány óta a legmélyebb válságban van.”
Az elnökválasztásig már csak egy hónap van hátra az Egyesült Államokban, és Republikánus Párton belüli polgárháború komoly hátszelet biztosít Clinton számára. A republikánusok teljes pártvezetése és a párt a mérsékelt szárnya már jó ideje próbálja kitalálni, hogyan csökkenthetné Trump jelöltéségének veszteségeit a pártra nézve. Normál esetben a republikánusok mögött álló nagytőke már régen a vezető jelölt mellett kampányolna, de ebben az esetben éppen azért küzdenek, hogy végezzenek Trumppal.
Változás a Szabadság téri nagykövetségen
Az amerikai nagykövetség cáfolata ellenére tovább tartják magukat a hírek Budapesten, miszerint Bell nagykövet hamarosan távozik pozíciójából. Amennyiben pedig Bell jövő év elején hazautazik, akkor hónapokig nem lesz új kinevezett nagykövet – nemcsak az új elnöki adminisztrációnak kell felállnia, hanem az új nagykövetjelöltek kongresszusi meghallgatása is elhúzódhat, mint történt ez éppen Bell esetében is –, így David J. Kostelancik lesz az ügyvivő misszióvezető. Kostelancik egy chicagoi szlovák nemzetiségű családból származik és korábban többször is dolgozott a moszkvai amerikai követségen.
Oroszország (beleértve az orosz hírszerzés) szakértőjének számít, és diplomáciai körökben általános a vélekedés, hogy azért küldték Budapestre, hogy közeli rálátása legyen az amerikai diplomácia részéről túlzottan is bizalmasnak ítélt Orbán-Putyin kapcsolatokra. Ennek jellege és mélysége több, a magyarral szövetséges állam diplomáciáját is aggasztja, a Magyar Nemzet Online beszélt olyan nagykövettel is, aki azt mondta, egyik fő feladatának tartja, hogy „kihúzza a magyar kormányt Oroszország veszélyes öleléséből”.
Clinton keményebb lesz, mint sokan elképzelik
Az USA közel- és távol-keleti szövetségesei példának okáért egyáltalán nem néznék jó szemmel, ha egy nő állna az USA hadereje élén. Az összes keleti kultúra szerves része, hogy egy nő nem lehet tárgyaló pozícióban – vezető és utasítást adóban pedig végképp nem! Ennek pedig egyenes következménye, hogy „megtagadják a parancsot” és a saját fejük után mennek.
Nem tekinthetők véletlennek az USA azon sorozatos keleti diplomáciai kudarcai, amikor női külügyminiszter volt hivatalban – Albright, Rice, H. Clinton, szinte egymás után. A partnerek egyszerűen nem adták meg a kellő tiszteletet a tárgyaló külügyminisztereknek. Elnökként Hillary ezért csak az erőre támaszkodhat bármilyen konfliktus esetén, még egy vérprofi férfi külügyminiszter „birtokában” is, és ez bizony eszkalálódó fegyveres harchoz vezet a végén.
Bejöhet a fideszes rémálom
Merkel kancellár az elbaltázott menekültpolitikája ellenére még mindig pozícióban van, miközben Hillary Clinton simán befuthat amerikai elnöknek. Ez pedig azt jelenti, hogy a Nyugat legfontosabb politikai pozícióit egyszerre két olyan ember ellenőrizheti, akik nemcsak jól ismerik, de óriási ellenszenvvel is viseltetnek a magyar miniszterelnök iránt. Ha Clinton és Merkel egyszerre lenne vezető, akkor újult erővel kerülhetne napirendre nemzetközi fórumokon a hazai demokrácia és közélet állapotáról szóló aggodalom.
Ezen aggodalmak nem lennének alaptalanok, hiszen hazánk a fejlett világ egyik legkorruptabb országa, egy bulibáró propaganda-miniszter offshore mocsárvilága, ahol a magyar fiataloknak az ország jellemzésére elsőként a korrupció szó jut az eszébe. Az új nyugati politikai felállással minden bizonnyal a hazánkba irányuló tőkebefektetések és az EU-alapok is ellenszélbe kerülhetnének. Most, amikor alapjaiban rendült meg a kormányzat keleti nyitás politikája a célországok recessziója miatt, ez a nyugati fejlemény úgy jönne a Fidesznek és a hazai gazdaságnak, mint ablakos tótnak a hanyatt esés.
(privatbankar-Káncz Csaba)
Bal-Rad komm: “…egyik fő feladatának tartja, hogy „kihúzza a magyar kormányt Oroszország veszélyes öleléséből”
-Persze azért Moszkva nem fog könnyet hullajtani Nagy Táncoló Pávánk nyakának kiekerése láttán, hiszen Vezírünk oly közel azért nem került a Kreml “ölelő” karjaihoz! Arra Ő gondosan vigyázott!-és most a nyakkitekerés elől nincs védelem. Vajdapávánk örülhet, ha a sas nem csipedi széjjel!
Döbrögink most átkozhatja csak a mulasztását, ami SZÁMÁRA VÉGZETES LESZ! Az első és stabil 2/3 adta lehetőség kihagyását. Amikor a NATO-ból ki lehetett volna ugrani! Mostmár nem lehet!
“…Ha Clinton és Merkel egyszerre lenne vezető, akkor “…ez a nyugati fejlemény úgy jönne a Fidesznek és a hazai gazdaságnak, mint ablakos tótnak a hanyatt esés…”
-Hát a hazai “gazdaságnak” tán nem annyira, de az Új Nemmzetthy Elytnek és a Nemmzetth Szentjének igen!
NEKÜNK MEG MÁR TELJESEN MINDEGY! Legfeljebb a káröröm marad számunkra!-amerikai csapatokkal a nyakunkon.
El Qro pedig felkészül!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Amitől Döbrögink nyaka viszketni kezd bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. caporal szerint:

  Akkor jöhet egy amerikai megszállás! És a hülyék imádni fogják.

  Admin:

  Lesz itt olyan tapsolás, hogy ihaj! Utána kevésbé…!-de hát a Nyugathoz tartozunk!

 2. lacii szerint:

  Jöhet a megszállás.
  Majd felhívjuk a telejósdát, hogy vegyék le rólunk.

 3. Commenter szerint:

  Valoszinutlen hogy Clinton lesz az elnok..

  • Anonymous visszatér szerint:

   Te sem lehetsz valami nagy agytröszt :). Majd verifikálunk november 8-a után!

 4. Pozsony 907 szerint:

  Mindkét pohár ciánnal téli:))

 5. lacii szerint:

  Én elmondom a Tutit.
  Tuti.

 6. Totóka szerint:

  Remélhetőleg Bundes muttit is leváltják és az amerikai választás sem futott le.Hát ha tudnak ott is gondolkodni.

 7. Sub Zero szerint:

  Azt hiszem, hogy nem csak a Fideszt veri ki a víz ettől a banya párostól, hanem minden normális embert. Egy biztos, Clinton megválasztása után a “nemzetközi helyzet fokozódik”. Csak nehogy atomsivataggá változzon a föld.

 8. Szaszi szerint:

  2020 nem?

 9. lacii szerint:

  Pozsony 907.
  Te nagyon gazdag vagy, mert van humorod.
  A világégés helyett most jön majd a Kánaán . (nekem már Januártól, mert emelik a nyugdíjamat)
  Mindenki álmodjon szépeket. Mondjuk mikor száguldozik egy t 72 sel a csalagutban .

 10. .... szerint:

  Trump eddigi elszólásai távlati tervei, azt jelzik, hogy Őt fogják megválasztani. Amerika sosem volt egyik nagy háborúban sem a kezdő csapatban. Félidőben és csekély befektetéssel lépett a harcterekre. Ez ma is a terv. Jövőre az usa itt hagyja a felszerelést és a katonái hazamennek. Szír fegyver próba befejeződik, aszad meghal. Donbasz vagy a Balkán kiéleződik, egy fontos nagykövetség és meglesz az ok a végső rendezésre. Valahogy Kina -t is belerángatják, lehet megint az olajzárra szavaznak. (Mint anno Japánt) Valamiért csak odament az usa flotta 70 %-a és az angolok 50 %-a. Kina kénytelen lesz csővezeték fektetésre Afgánokon keresztül, persze erővel és máris megvan az ok.

 11. Misa szerint:

  B.Brecht: A koldus opera előadásán kifüggesztette:
  Ne bambuld, ez csak színjáték!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.