Jellem kérdése!-avagy hol van már a tavalyi hó?

Orbán: Veszélyben a sajtószabadság

pj

Kérte az államfőt, vesse latba befolyását, mert a sajtó szabadságát sorozatos támadások érték. Az internet nem felejt című rovatunkból.

Veszélyben a sajtószabadság. Ezt mondta 2002 augusztusában, a Medgyessy-kormány hivatalba lépése után, Orbán Viktor. A volt kormányfő arra kérte Mádl Ferenc akkori államfőt, vesse latba befolyását, mert szerinte a sajtó szabadságát sorozatos támadások érték.
A Magyar Távirati Iroda 14 éve erről tudósított.
Budapest, 2002. augusztus 12. (MTI) – Orbán Viktor volt miniszterelnök hétfőn kihallgatást kért Mádl Ferenc köztársasági elnöktől, mert megítélése szerint a magyar sajtó szabadságát sorozatos támadások érték, s súlyos helyzet alakult ki.
Erről a volt miniszterelnök titkársága közleményben tájékoztatta hétfőn az MTI-t.
“A találkozón Orbán Viktor kifejtette azt a véleményét, hogy az elmúlt időszakban a Magyar Televízióban történt jogsértések veszélybe sodorták a közszolgálati csatorna pártatlan és független működését” – áll a Hende Csaba, Orbán Viktor kabinetfőnöke által jegyzett sajtóközleményben.
Eszerint a volt miniszterelnök felhívta az államfő figyelmét arra, hogy “a vitatott személyi döntések következményeként még egyoldalúbbá válhat a magyar televíziós tömegtájékoztatás”. Orbán Viktor véleménye szerint ezzel tovább fokozódik “a magyar média amúgy is súlyos kiegyensúlyozatlansága”.
A volt kormányfő hangsúlyozta: “ezek a fejlemények súlyosan kedvezőtlen hatást gyakorolnak a magyar demokrácia és jogállamiság bel- és külföldi megítélésére”.
Orbán Viktort mindez aggodalommal tölti el – áll a közleményben.
A volt miniszterelnök azzal a kéréssel fordult a köztársasági elnökhöz, hogy “alkotmányos jogkörével élve vesse latba befolyását a törvényes viszonyok, a sajtó szabadságának helyreállítása érdekében”.
(24.hu)
Bal-Rad komm: POLITIKUSJELLEM! Többet is írhatnánk erről-de minek!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Jellem kérdése!-avagy hol van már a tavalyi hó? bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Realista szerint:

    Admin. Ne légy megint naiv. Akkor más szelek fújtak, mások osztották a lapokat. Média akkor más kezekben volt. Ez a huzavona megy rendszerváltás óta. Akkor Gyurcsi mondta bojkott kell a Magyar Hírlapra, akkor ő bojkottálta az állami hirdetéseket stb. Vona is mondott anno mást mint most. Minden politikus állított már valamit és annak az ellenkezőjét is. Mit kell ezen csodálkozni. Lesz ez még rosszabb is. Nézd meg a tegnap elnökjelölti vitát. Ez van. Független sajtó úgysem lesz. Minden médiatermék függ valamitől. Pénz, párt, alapítvány stb. Atlantista vagy más érdekeltségű tájékoztatás. Balrad is a radikális baloldal szemszögéből tájékoztat.

    • vitorla123 szerint:

      Na azért van különbség!A Bal-Rad független mindenkitől!Még a Munkáspártól is!Annyi pénzünk van amennyit áldoztok ránk!És ez nagyon nagy szó!Szinte hihetetlen,hogy megcsináltuk és bebizonyítottuk,hogy Magyarországon 11 éven át fosztogatta a parasztokat egy állrendőr szervezet.A Rendőrség,Ügyészség,Bíróság orra előtt.Még a lakcíme is hamis az elkövetőnek ami két bírósági ítéletben is szerepel.Mi csak akkor arra vállakoztunk hogy az állatartó parasztokat ettől a bűnbandától megpróbáljuk megvédeni.Egy elsőfokú itéletet asikerült elérni.Két feljelentésből sikerűlt eredményesen kijönni.Az igazság nem büntethető. Kiváncsiak vagyunk a következő menetre.Aminek egy 7 tagú paraszt család léte,vagy nem léte a tétje.Konkrétan ehhez nyújtottatok nekünk segítséget a többi ráadás!Tudnánk többet is tenni,mert minden régióban ott vagyunk.Van tapasztalatunk a korrupció elleni harcban>Ezért kellene konkrét segítség és a pénz adomány.?Mert m,inden információ pénzbe kerűl.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.