Még meg sem kaptuk a Jobbik levelét, de már válaszolunk is rá…

A Jobbik a levelét megírta, 4 millióan fogják megkapni a jövő héten

A Jobbik a levelét megírta, 4 millióan fogják megkapni a jövő héten

Szilágyi Örzsébet Levelét megírta: Szerelmes Könnyével Azt is telesírta – juthat eszünkbe Arany János sorai a Jobbik levélküldési akciója kapcsán. Hétfőn kezdi kézbesíteni a posta a Jobbik “valódi nemzeti konzultáció” kérdőíveit – jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A párt által meghirdetett “valódi nemzeti konzultáció” lesz a megalapozója annak a valódi programírásnak, amit a Jobbik eltervezett – fogalmazott a politikus, hangsúlyozva, hogy pártja mostanra egyedüliként maradt az ellenzéki oldalon kormányváltásra képes erőként. Jelezte: a 4,2 millió magyarországi háztartásba várhatóan a jövő hét során érkeznek 14 pontos kérdőíveik; ezeken öt-öt kérdés az egészségügy és az oktatás, négy pedig a korrupció témájával foglalkozik.

A legégetőbb kérdések között a jobbikos politikus azt említette, hogyan tudja az állam biztosítani, hogy a lehető legtöbben vehessenek részt a magas színvonalú oktatásban, miként garantálható a kor színvonalának megfelelő, hálapénztől és hosszú várólistáktól mentes egészségügy, illetve hogy “hogyan lehet visszaszorítani az egymást követő kormányok által kiépített, de a Fidesz által csúcsra járatott korrupciót”.
(profitline)

Bal-Rad komm: Nagyon rövid lehet a Jobbik Kubatov-listája, ha alaphangon képesek félmilliárd forintot kiszórni a bővítésére. Ami legfeljebb tízezer névvel fog bővülni a “valódi álnemmzetthy consultatio” révén. Ha pedig így lesz, akkor az ár-érték arányban még tán a döbrögisták kvótanépszavazásos kampányával is felveheti a versenyt. Még akkor is, ha ez a consultatio már közpénzjellegét vesztett összegből lesz finanszírozva.
Ezzel együtt: mivelhogy a Jobbiknál a többszörös tettenérés esete forog fenn ami bizonyos-a Bal-Rad-on fölbukkant eseti ötletlenyúlást illeti-most egy újnak éppen nem mondható, de hatékony gyógymódot dobnánk föl a Jobbikot kínző “mit kéne csinálni?” kérdéscsokorra!
NAGY VONALAKBAN: NÉPKÖZTÁRSASÁGOT! AZ ÖSSZES TARTOZÉKAIVAL EGYÜTT!
Mivelhogy a Jobbik “…öt-öt kérdés az egészségügy és az oktatás…” problémáinak megoldására vár lakossági megoldási javaslatokat, hát íme a mi javaslatunk:
-Mivelhogy a témakör megoldása elsősorban materiális kérdés, javasolnánk a stabil finanszírozási háttér megteremtését. Ami ugyebár az ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG MEGTEREMTÉSÉNEK SZÜKSÉGESSÉGÉT jelenti. Ám tekintettel országunk méreteire és gazdasági “erejére”-már most látható: EGYEDÜL NEM MEGY! Kellene hozzá néminemű külső-önzetlen-segítség. Ami ugyebár a jelenlegi konstellációban-EU-NATO-“szövetségesként”-teljes mértékben hiányzik! És amíg BÁRKI IS CSAK ezen konstellációban gondolkodik!-teljesen fölösleges tovább ötletelgetni.
Ergo: (RÉGI)ÚJ SZÖVETSÉGESI RENDSZERBE BETAGOLÓDÁS, (RÉGI)ÚJ TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGPOLITIKA KIDOLGOZÁSA! (Alapirodalomként ajánlanánk a Magyar Népköztársaság Alkotmányát. Lehet aktualizálni.)

Képtalálat a következőre: „Magyar Népköztársaság Alkotmánya-kép”

ÁM EHHEZ A JOBBIK RÉSZÉRŐL ELŐSZÖR IS FUNDAMENTÁLIS SZINTŰ POLITIKAI HITVÁLTÁS SZÜKSÉGELTETNE!
A korrupció témáját érintő, négy kérdésből álló csokréta megválaszolására megintcsak javallott részünkről a már fentebb megemlített Magyar Népköztársaság Alkotmánya-aktualizált változatban-és az annak alapján mondjuk 1983-ban érvényes volt BTK.
A Bal-Rad számára MÁR MOST NYILVÁNVALÓ, hogy a Jobbik ezen javaslatunat a “pfúj, ez ördögtől való!”-undorkodással hagyja figyelmen kívül. Ami miatt nem fogunk haragudni. Gyűjtsék csak szorgalmasan, NEM KÖZPÉNZEN-a megoldási ötleteket.
Azt viszont már most borítékolhatjuk: ORSZÁGUNK JELENLEGI ÁLLAPOTA SEM ORVOSOLHATÓ a jelenleg szedett pirulákkal. Később meg még annyira sem!
A klasszikus gyógymódhoz kéne fordulni! Az eljárás neve SZOCIALIZMUS! Egyszer már bevált! És használt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Még meg sem kaptuk a Jobbik levelét, de már válaszolunk is rá… bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Írtad Admin: “ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG MEGTEREMTÉSÉNEK SZÜKSÉGESSÉGÉT jelenti. ”
  Ez a program már 2010 előtt megíródott. (Csak úgy megsúgom, hogy egyedül nekik volt és van részletesen kidolgozott programjuk)
  https://jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf

  A szocializmus ál/nosztalgiájához pedig: Fekete Jánosék már 1982-ben elkezdték eladni az országot.

  Magánbeszélgetés Fekete Jánossal (az MNB alelnökével és Magyarország mindenható befolyásos hétpróbásával, akinek ténykedése miatt Magyarország egyre mélyebbre süllyedt. Nincs már köztünk… Az IMF-fel egy gyalázatosan egyoldalú, csak az IMF-nek kedves szerződést kötöttek, amit azóta sem módosítottak, pedig módosítani kellett volna államforma változásra hivatkozva! A fülkeforradalmárok sem tették meg!! Vajon miért?

  Fekete János aki a GENGSZTERVÁLTÁS után a volt Marxista-Leninista egyetemből lett Corvinuson tanította (haláláig) azt, hogyan vegyen fel az ország minél több IMF hitelt.

  https://youtu.be/xj0GC6p2ZZE

  Admin:

  EGY GAZDASÁGI HÁTTÉRREL RENDELKEZŐ ORSZÁG ésszerű hitelfelvétele NEM EGYENLŐ az ország eladásával! A rendszerváltást Gorbacsov kezdeményezte, a valódi eladósítás pedig Kádárék félreállítását követően kezdődött meg. De még a rendszerváltáskori államadósság is az elviselhetőség keretein belül volt a gazdaság POTENCIÁLJÁHOZ, és az állami vagyonhoz képest!

  A Jobbik programjai kívánsággyűjtemény! Egy program legalább húsz pontból áll, és RÉSZLETESEN KIDOLGOZVA-könyvnyi terjedelemben pontonként-mindenre kiterjedő alapossággal kell(ene) hogy a megvalósitás mikéntjét tartalmazza! A REALITÁSOKKAL SZÁMOLVA! MIBŐL?-MIVEL?-MILYEN MÓDON?

  Nos hát ilyen programja EGYETLEN MAFFIACSOPORTNAK SINCS! “Ide nekem az oroszlánt!”-oszt’ majd lesz valahogy!

  • egy paraszt szerint:

   A népköztársasághoz alapvetően hiányzik egypár dolog:

   A legfontosabb hiány, a szovjet fegyverek árnyéka.
   Másrészt egy nagyhatalmi vákum és szerződésben elismert és elfogadott befolyási területtel.
   Egy szétrombolt, lefejezett ország, ahol a vezetői hiány miatt a vezetést azok ragadhatták meg, akik addig még nem juthattak szóhoz.

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Mintha a JOBBIK programja bőven meghaladná az általad “minimumnak” tekintett 20 pontot. És ez csak a vázlat. A teljes és részletes program a JOBBIK központi honlapjáról letölthető.
   Különben hasonló az elképzelésük a gazdaságról mint amit Admin te is “szajkózol”. A totális államosítást kivéve.

   • szigony szerint:

    Érdekes az ‘ állásfoglalásod ‘, de az államosítás ellen ( ami a tőkével kapcsolatos kapitalista előnyökkel szemben adna biztosítékot a teljesítménnyel arányos javak elosztására ) milyen értelmes averzióid vannak ?!

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Kínai típusú piacgazdasági modell
     Csakis a stratégiai ágazatokat államosítani. A többit a piacra bízni.

     • egy paraszt szerint:

      Érdekes, hogy mindenki csak meglévő modellben gondolkodik.

      Emberek!
      Kéretik mindenkitől, fantáziájának szabadon engedése, mert különben mindig ugyanarra a szintre képes kanyarodni vissza az emberiség, ahonnan elindult.

      Hallhatjuk, az állam nem jó gazdi.
      A piaci sem jó, mert a nagyhal megeszi a kicsit, aztán jön a kartellezés még politikai szinten is!

     • szigony szerint:

      Tehát nincs alapos indokod az állami vagyonkezelés ellen, és a ‘ kínai típusú piacgazdaságot (m IS az ? ) sem ismered.

      Sajnos sokan vagyunk így, hogy tájékozatlanul foglalunk állást nagy körültekintést igénylő kérdésekben IS !

      Ezért aztán hasznosan nem IS tudunk politikai törekvések mellé állni.

     • egy paraszt szerint:

      Az állami vagyonkezelés sajnos hazánk esetében feltűnően “jól ” működött, úgy hívták, hogy privatizáció előkészítése és privatizáció!
      vagyis az állami vagyon-tőkekezelés és állami monopólium a társadalom hathatós kontrollja nélkül szart sem ér, a korrupció, lenyúlás melegágya!
      Alapos indoknak talán ennyi!

      Meglehet a kínai modellt nem is merem teljes részleteiben, annyit azért jegyezzünk meg, hogy a föld legnépesebb, leg… stb. országa esetében speciális környezetben, speciális szabályozással több évtized áldozatával (egy emberöltő) kézi vezérlésével hozott eredményt, és mint zárt piac.
      De ez a speciális módi se gazdaságilag, se kultúrában, se társadalmilag -szerintem- nem utánozható a föld országainak többségében!

      Úgyhogy tényleg nem látunk olyan politikai törekvést ISIS, amely mögé bátran beállhatnánk!

     • szigony szerint:

      Kedves ‘ egy paraszt ‘ korábban a minél nagyobb ‘fantáziálásra’ szólítottál, a legutóbbi bejegyzésedben pedig éppen egy rossz gyakorlati megoldásra hivatkozol, mint példára.

      Holott minden javasolt ‘ szocialista-kommunista ‘ eszmeiség nem a rossz példákhoz hasonló – ugyanolyan – megoldásokról szól, hanem egy olyan valóságáról, amely azokat az ismert hibákat kijavítva jelennének meg !

      Az 1989 előtti és utáni időket pedig összevetni nagy hiba ! Semmi egyezés – bármennyire IS igyekeznek párhuzamot vonni egyesek, a jelenségek indíttatása ég, és föld – nincs bármilyen tényező tekintetében, a korábbi idő jellemzőinek hatalmas előnye miatt IS !

     • egy paraszt szerint:

      Igen, az állami vagyonkezelésre, – mint újító gondolatat benne nem meglátva – a múltbeli hiányosságát, visszaéléseket hoztam fel erre a felvetett “ötletre”. Asszem a múltbeli elbaltázás elég alapos indok.

      Viszont a szocialista eszmeiségben sem láttam a makulátlanságot, -“az ismert hibákat kijavítva jelennének meg !”hogyan is? – végül is valami csak az eszmék leszavazását és elutasítását váltotta ki.

      Egyébként mi lenne a “kijavított” változat?
      Mert ha a hibáit sem ismerjük el-meg, elég nehéz kijavítani!

      A 89 utáni időszakban, mint az állam egyes javaira, de összefoglalóan mindre lehet utalni, hogy az állam rossz gazdája (vagyis inkább a mindenkori politikai elit szándékossága).

      A 89 előtti pedig – tudjuk alapjaiban a társadalom elégedetlensége miatt – lett elutasítva , bizonyítottan abban a közgazdasági tényben, hogy politika cél és berendezkedés által megkívánt gazdálkodási elvek alapján határozták meg a termelést, technikát, elosztást és nem a szükséges ráfordítás, bekerülés igénye, piaci viszonyok közepette. Ez gátja volt a társadalmi és a technikai fejlődésnek is. (Azt -sajnos- el kell ismerni, hogy a múltban az emberiség technikai előrelépését a sokat szidott kapitalista viszony szolgálta jobban. )
      Még a természeti-emberi erőforrásokat is ott is a politikai akarat alá rendelték.
      Szóval az új eszmeiséget hiányolom, mert mindig a múltban gondolkozunk.

      Pl. Mi lenne a technika,kultúra motorja a mindennapokban, hogy azért a kapát se kelljen újra kézbe venni, vagy ló hátára pattanni, mindez egy élhető természetes környezetben, a földdel szimbiózisban és mégis társadalmi, tudati, technikai fejlődés mellett!

     • szigony szerint:

      Úgy látom, eléggé szétszórtan közelítjük meg a felvetett problémát, hiszen csak az állam mint a termelési javak gazdájának mikéntjéről, illetve ok nélküli elutasításáról vitázunk, ami aztán egyre szélesebb összefüggések sorozataként visz a zöldbe.

      Azt kell látnunk, hogy a kapitalista termelési mód lényegében az anyagi javak olyan koncentrációjához vezet, ami lényegében mind a fejlődés gátját, mind – az ennek tudható be – a sorozatos gazdasági recessziót váltja ki.

      Ennek következtében a rendszer olyan antagonisztikus ellentmondásokat generál amit nem tud kezelni, épp az állandóan nyíló gazdagság-szegénység ollója következtében.

      ( tudni illik a kapitalista társadalom az állandó kereslet-kínálat bűvkörében tud csak működni, de a kereslet rohamos szűkülése ezt mindig – sinus görbét követve – a válságába kormányozza)
      A tőke (vagyon ) állami felügyelete ezt a hibát hárítaná el, mivel növelése az egész társadalom javára fordítható, nem pedig egy – ellenérdekelt-személyes érdekként.

      A ‘ csáki szalmájaként ‘ felügyelt államosítás pedig az un, kapitalista mentalitásra vezethető vissza, ami – természetesen – nem lehet törekvése egy államnak, illetve polgárának sem !

     • egy paraszt szerint:

      Értem én a “balhé” okát, a kapitalizmus alapvető ellentéten áll és ki is bukik rendszerint, viszont a technikai haladást minden más formációnál jobban szolgálja.

      A tőkekoncentráció pedig igen durvul, viszont még nem érte el működőképessége határát- mégha súrolja is- mert a tech. haladás exponenciális tempóban még mindig nő.

      Az állam által felügyelt és működtetett vagyon esetében még mindig a struktúra, hatékony, igazságos, élhető és egyenlő fogalomkörrel küzdök.

      Talán jobb lenne most hirtelen megállítani az emberi civilizációt és ezen a szinten rendezni a társadalmi, elosztási struktúrát?
      És mi garantálja, hogy elmarad a leépülés, visszafejlődés, önkényuralmi diktatúra?

     • szigony szerint:

      Én pedig éppen-hogy nem értem miért értetlenkednek oly sokan !?
      Az emberiségtől függetlenül (!) egy olyan evolúcióban élünk, mely önmagától változik percről percre, illetve évmilliókon át !

      Azok a gondolatok, melyeket az emberiség fejlődése során – egymás agyában – felhalmozott, mind ennek az evolúciónak részeként alakult. Így azok az elképzelések melyeket – előnyünkre – manapság megszeretnénk valósítani ennek a folyamatnak részét képezi, így a kommunizmus elérésére tett bármely igyekez IS a múlt minden részének túlhaladását jelenti !

      Az pedig – belegondolva az evolúció, és az ismert műszaki fejlődés sorába – egy tévedés, hogy a technikai fejlődés bármely politikai-gazdasági rendszer sajátja lenne.
      ( gondoljunk csak a manapság annyira lenézett Közel-Kelet, Távol-Kelet vidékén élőkre, akik a kultúra, technikai fejlődés igen magas szintjén voltak egykor a mai Európához viszonyítva )

      A tőkekoncentráció működése pedig éppen a fejlődés akadályaként jelenik meg, ami sok találmány-, technikai fejlődés létrehozását akadályozza (-ta ), mert az egyéni érdek szerinti törekvések benne ellenséget látnak. ( ennek az akadálynak IS messzire vezetnek okai ! )

      A civilizáció megállítása pedig lehetetlen,az emberek ebben csak mint ‘ szereplők ‘ jelennek meg, akár mekkorára IS toljuk fel magunkat !

     • mantra szerint:

      szigony

      “Én pedig éppen-hogy nem értem miért értetlenkednek oly sokan !?”
      ” Így azok az elképzelések melyeket – előnyünkre – manapság megszeretnénk valósítani ennek a folyamatnak részét képezi, így a kommunizmus elérésére tett bármely igyekez IS a múlt minden részének túlhaladását jelenti !”

      Szerintem sokan azért értetlenkednek, mert egész egyszerűen az egyenlőség elképzelhetetlen, ezért a javak egyenlő elosztása is, mivel az ember per pillanat erre nem alkalmas. Szeretne több, jobb, különb …stb lenni másoknál. Ezeket a vágyakat letörheted benne, és akkor kapsz egy diktatúrát. Ha az nem elég kemény ledöntik, ha túl kemény, azt majd később döntik le a reform kommunisták 🙂 Akik értetlenkednek, egyszerűen utópiának tartják az egyenlőségen alapuló társadalmat. ennyi.

   • M szerint:

    A kapitalizmus keretei között, csak fidesz típusú vezetés létezik, különféle álarcokkal, lényegtelen dolgokban eltérésekkel.
    Persze lehet hinni és meglengetett illúzió-pillangókat kergetni a réten.
    De nem alcsonyodnék arra a szintre, akiknek 26év tapasztalat, a saját életükön, nem volt elég.

   • szigony szerint:

    Ha még egyszer elolvasod azt amit írtam, akkor világossá válik, hogy a kommunizmusban – a törekvés szerint IS – csak a lehetőségben van egyenlőség, ( ami a kapitalista társadalomban egyáltalán sehol sem, annak ellenére, hogy állandóan azt hangoztatják hívei, miszerint mindenkinek meg van a lehetősége bármire ! ) az embereknek egyenként kell azzal élnie, de senki sem tehet szert a másik hátrányára, saját előnye érdekében !

    Ehhez nem kell semmi, csak a mások munkájának elismerése, és nem ellenére való becsapása… nem ? ) mert miből van az egyiknek nagyobb haszna mint a másik embernek egy munkafolyamat kapcsán, ha mindenki a maga teljesítményével hozta azt létre ?

    A diktatúra pedig éppen a körülmények egyenlőtlen kihasználása folytán lehetséges, ami más körülmények közt fel sem merülhet ! Az emberek pedig alapból nem olyanok, mint azt a mai társadalom elvárja tőlük, tele vannak egymás iránti empátiával, csak a környezet adta lehetőség ferdíti el a törekvéseiket.

 2. scout szerint:

  Ideológián vitatkozni, teljesen felesleges.Bármien párt kormányozhatna ha a népnek jó lenne.Az emberekkel van a baj.A mohóság és egoizmus lenyom mindent.
  Ha valaki venné a fáradságot és uttánnaolvasna ugyez megtörtént a harmincas évek második felében europában.Pont ugyan ez.Akkor zsidókkal riogattak, most migránsokkal(és zsidókkal).Akkor 29- ben volt gazdasági válság, most 2008 ban.Az eu hatalmaskodói ugyanolyan béna kacsa módjára töketlenkednek most is mint akkor.Addig mondogatták, hogy nem lesz baj, amíg elhitték.Aztán nagy baj lett.

 3. Misa szerint:

  A kapitalizmus keretei között, csak fidesz típusú vezetés létezik, különféle álarcokkal, lényegtelen dolgokban eltérésekkel.
  Persze lehet hinni és meglengetett illúzió-pillangókat kergetni a réten.
  De nem alcsonyodnék arra a szintre, akiknek 26év tapasztalat, a saját életükön, nemvolt elég.

 4. .... szerint:

  Soha sehol nem volt szocializmus. Nálunk is államkapitalizmus volt kádár alatt, és a hitel felvételt Kádár maga engedélyezte. Fekete ajánlotta, a 3 -4 %-os hiteleket felvételre.

  • szigony szerint:

   Igen, még csak ‘ szocializmus ‘ sem volt – ma sincs – sehol a világon, csak az oda vezető úton ‘ gyalogoltak ‘ (- nak ?) a jelzett területeken az emberek….

   De, az eszmei alapja messze túlmutat mden ‘ gulyás-kapitalista ‘ világon, ezért érdemes lenne mégis a megvalósításán gondolkodni.

   A kapitalista körülmények erre – természetesen – nem adnak lehetőséget, mert az emberek életvitele szorosan kapcsolódik mindennapi megélhetésükhöz, és amennyiben ezt veszélyeztetné bármi, az ellen ágálnak, jogosan. ( bár a szocialista korábbi környezet a nyugati, kapitalista gazdaságot IS erősen a szociális érzékenység felé ‘ sodorta ‘, amit azt az 1990- es fordulat után erőse visszavettek ! )

   Ezért kellen valamiféle nép-akarat szinten közmegegyezéssel kialakítani egy kedvezőbb közélet lehetőségét, mely – ha nem IS azonnal, de – biztosítani tudná egy folyamatos átmenet során az elvárt környezetet mind a törvények-, mind az emberi törekvések terén a későbbiekben…. IS !

 5. Európai Tamás szerint:

  Kedves Bal-Rad szerkesztősége!

  Mivel olyan korban élünk, hogyha jól megnézzük, csak magunkra számíthatunk. Szeretnék ajánlani egy alternatív rendszert, ami egy teljesen Magyar kezdeményezés.

  Van benne még bőven potenciál. Túllép az elavult politikai témákon, amik szándékosan csak a 20-ik század negatívumait ismételgetik szünet nélkül. Vagyis a lopást, és a háborúkra emlékeztető embertelenséget.

  Addig meg itt van egy kerek, és egyértelmű szociálisan érzékeny rendszer. Alapjövedelem és adómentesen felvehető fizetés, amiért jóérzés élni. Minden politikai és társasági csoportot megkerestek, hogy hátha alkalmazzák az ötleteiket! 10 év hosszú kutatást követően… Önálló útra léptek, mert nem tehettek mást. Minden összenőtt, ami összetartozott!

  Addig meg ők valóban a Magyar érdekeket tartják szemelőtt! Gondolják meg.

  A neve Szentkorona Országa: Hungária. Teljesen egyértelmű, és mellőzzi az EU/NATO + USA hegemón törekvéseit. Csakis Magyarok számára kedvez. A béke számára.

  Ha lesz rá idejük. Kérem, hogy olvassák el az általam linkelt oldalakat, és nézzék meg a videóikat.

  http://www.szentkoronabank.hu
  http://www.apostolimagyarkiralysag.info

  https://youtu.be/qYWoSNjyvqw
  https://youtu.be/T6fzPxNhfTQ

  Türelemmel várom válaszukat.
  Tisztelettel: Európai Tamás

  • 1tothgabor szerint:

   Tisztelt Európai Tamás!

   Most először gondban vagyok, mert kicsit szégyellem is magam, de akkor sem fogok görbén beszélni.

   Ön valóban tiszteletreméltó módon, egyenes fogalmazva írta le őszinte véleményét, és az a bajom, ha én is őszinte akarok lenni, akkor bunkónak fog tartani.

   Nade mindenki önmagához legyen őszinte, és ne máshoz dörgölőzzön!

   Azt szeretném reagálni a felrakott linkekre (szentkoronabank, apostolmagyarkiralysag), hogy inkább skorpiók és csörgőkígyók harapdálják a farkamat, de apostolokkal, papokkal és királyokkal akkor sem akarok közelebbi találkozást eszközölni. Pont.

   Bár sokak számára is látható, hogy az ezerötszázas évek hangulata és kinézete van hazánkban (szakadt ruhás, hajléktalan, fogatlan, beteg emberek tömkelege), de akkor sem gondolom, hogy ehhez a színdarabhoz király is kellene. Bár az is igaz, hogy udvari bolond is van sok. Ráadásul Orbán Úr akar lenni a király.

   Nade most komolyan is:

   Ezen politikai rezsim megdöntésének egyik BÉKÉS és PUHA módja lenne, a rendszerből való kivonulás (személyi iratok megsemmisítése, munkahelyek elhagyása, stb…), új és közös pénzzel. EZ IGAZ!

   Ha erre az elhatározásra jutna a lakosság, akkor az jelentene egy érzelmi és logikai összefogást, ÉS FEJLŐDÉST.

   De a probléma ott van, ha van logika akkor mi szükség királyokra és apostolokra, jelmezbálon kívül?

   Személy szerint úgy vélem, hogy legyen egy hatalmas intelligenciával, kiváló döntéshozó képességekkel is rendelkező ember az “uralkodó”, én akkor sem fogom elfogadni. (A feleségemen kívül én még senki előtt nem térdeltem le, és én már így is fogok meghalni. Állva. A gyengék térdelnek.) Mivel több egy “uralkodó” nálam? Ráadásul milyen jogon akar DÖNTÉST HOZNI egy mikrobiológiai, vagy bármely más TUDOMÁNYOS kérdésben?!

   Röviden lezárva a kérdést, a nép akarata és összefogása egy fejlődés eredménye, nem pedig vicces ruhás “szent emberek” akarata.

   A szentkoronalófasz egylet is része a magyarság tudatának, és lehet, hogy később erőteljesebb képviselete is lesz.

   Én csak annyit kérek Öntől, ha Önök fel fognak fejlődni, és már nyóc millió magyar állampolgár lesz az Apostoli Királyság tagja, akkor NEKEM NE TAGSÁGI IGAZOLVÁNYT, HANEM “SZENTKORONA” MÁRKÁJÚ LŐSZERT KÜLDJENEK, HOGY FEJBE TUDJAM LŐNI MAGAM! KÖSZÖNÖM!

   Azt látom, hogy a második videóban egyéb, “tárgyiasabb hangvételű” témáról is beszélnek. Később végignézem.

   Ui.: Tudja Uram, én mindenkitől félek aki térdepeltetni akar és a szabadság szó ki sem jön a száján. Ahol király van, ott pedig nincs szabadság.

 6. .... szerint:

  egy paraszt mondhatnánk, de Ő egy gondolkodó paraszt. Vigyázz ki leszel tiltva innen, mert túlnösz a lap képességein.
  A kérdésed folozófiai mélységű, és egy ilyennél a legfontosabb az alapok a fogalmak egyértelműsítése.
  A közgazdasági tudományok elavulnak, mert nem tudnak választ adni lélfontosságú dolgokban. 75 éve a dolgozók 80 %-a a termelésben, termék előállításban dolgozott, ma csak 15 %. Az olló akkor is nyitott volt, csak az mennyiségek változtak jelentősen. Viszont csak az utóbbi 3 évtizedben 66 %-al nött a föld energia felhasználása. A túlnépesedés valós napi probléma lett. A föld forgástengelyének 1,5 fokos változása, az éghajlat változása, a föld alapkészleteinek felélése (évente egy teljes ausztria nagyságú erdőterülettel leszünk kevesebbek) és emelé a kapitalista termelési mód ezekre a kérdésekre több okból is képtelen jól reagálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.