Szíria

A hét végén már egészen konkrét fenyegetésekbe csapott át az orosz-amerikai diplomáciai vita Szíria kapcsán. Tekintettel arra, hogy az USA komolyan fontolgatja rakétacsapások végrehajtását szíriai katonai repterek ellen, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter figyelmeztetett: a szíriába telepített rakétalégvédelmet Oroszország BÁRMILYEN cél ellen fel fogja használni, amely a törvényes szír kormány hatalmát, jogainak gyakorlását kívánja korlátozni, ellehetetleníteni.

A mára virradóan megejtett amerikai kutyaviadalon Clintonné kijelentette: egyedüli üdvös megoldásnak a Szíria fölött ténykedő orosz és szír gépekre érvényes légtérhasználati tiltást tartja. Mivelhogy immáron borítékolhatóan Szívaros Billy hitese lesz a washingtoni Fehér Ház következő beköltözője, a már most Mrs III. Világháború becenévre hallgató satrafa mai kijelentéseit illő nem figyelmen kívül hagyni!
Oroszország elnöke október 19-én Párizsba látogat Francois Hollande meghívására. Ezen a látogatáson Holland Ferike személyesen igyekszik lebeszélni Vlagyimir Putyint Szíria törvényes elnökének és kormányának a támogatásáról. Előre kiszivárogtatva azon francia álláspontot, hogy ez a segítség Aleppoban “háborús bűncselekményeket” szült. A város civil áldozatainak halálára más magyarázatot nem talált Holland Ferike sem!
A Szíriában a “Hmeymim” csoport néven működő ELLENZÉKI társaság vezetője Iljan Masszadaz “Izvesztyija” lapnak nyilatkozva tegnap kijelentette: Szíriáról tárgyalásokat kezdeni Oroszország és az USA-között csakis az Aleppo-csata bevégeztével szabad továbbfolytatni!
Eléggé rossz hír lehet a nyugati latorszövetség prominenseinek a Szíriához KÖTVETLENÜL NEM KAPCSOLÓDÓ HÍR, miszerint Moszkva és Kairo felpörgette az egyiptomi Sidi Barrani egykori szovjet légibázis újbóli használatba vételéről szóló tárgyalásokat. A várható eredmény elsősorban a líbiai kalifátusistáknak lesz fájdalmas.
Tegnap a máltai La Valetta kikötőjébe érkezett baráti látogatásra az orosz Fekete-tengeri Flotta “Kaliber-NK” rakétákkal felszerelt két hajója. A “Szerpuhov” és a “Zeljonnüj Dol”. Egészen holnaputánig fognak Máltán vendégeskedni. Ez a két hajó igencsak sok borsot tört az an-Nuszra orra alá augusztus 19-én.

A szíriai mindennapok pedig mindennemű diplomáciai huzavona dacára peregnak. Úgy, ahogyan azt az utóbbi hetekben már megszokhattuk. Nem valami csendesen. Kiváltképpen három fő helyszínen. Hama tartomány északi részén, Damaszkusz Kelet és Nyugat-Ghuta fertályain, valamint Aleppoban.
Egyik helyen sem vidító a latorerők helyzete. Kilátásaik pedig egyenesen csüggesztőek.

Aleppoban a kormányerők továbbra is feltartóztathatatlanul ütik-vágják őket.
A banditahordák ilyen körülmények között a még kezükön lévő városrészekben ELLENTÁMADÁSOKKAL FENYEGETŐZNEK, és a lakosságon töltik ki dühüket.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. SirMock szerint:

  Aleppoban ott van most a Tigris Alakulat? Hiba lenne ha nem, de nem hallok róluk mostanság.

  • Monster szerint:

   Amennyire tudom, a Tigris Alakulat Észak-Hamában van, ott kell visszaszerezniük az elveszített területeket, Aleppoban a Liwa Al-Kuds (palesztinok), a Hezbollah, a 4. Gépesített Hadosztály néhány dandárja és a Köztársasági Gárda egyes egységei vannak jelen, ők támadnak.

   • SirMock szerint:

    Én is ilyesmiről tudok. Biztos úgy van vele a szír vezetés, hogy Aleppot nélkülük is bedarálják lassacskán. De azért nyugodtabb lennék, ha egy részük ott is lenne, Hama kevésbé fontos (szerintem).

 2. peti85 szerint:

  Admin !
  Hova lett az a cikk amit reggel olvashattam itt:
  Az USA menti a menthetőt volt a címe.

  Admin:

  Egy ilyen című cikket találtam február 20-i dátummal. http://www.balrad.com/?s=Az+USA+menti+a+menthet%C5%91t

 3. peti85 szerint:

  Akkor ez nem mai cikk volt?

  Admin:

  Ilyen témájú mai cikkre nem emlékszem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.