A MÁSODIK figyelmeztetés is megjött

A New York Times vezércikkben foglalkozik Orbánnal és kirekesztő politikájával

cso

A tekintélyes amerikai lap szerkesztőségi vezércikkében Orbán kirekesztő politikájáról, a kvótanépszavazásról és annak Európára gyakorolt hatásairól ír.

Vezércikkben foglalkozik Magyarországgal és Orbán Viktorral ismét a New York Times. A cikkben felidézik, hogy bár a múlt heti kvótanépszavazás eredménytelen volt, a voksolók 98 százaléka elutasította az Európai Unió javaslatát, hogy bizonyos mennyiségű menekültet fogadjon be. “Orbán, az egyik félelemkeltő európai jobboldai párt autokrata vezetője 36 millió dollárnyi állami pénzt költött és nem kevés politikai tőkét kockáztatott a népszavazáson” – írják hozzátéve, hogy Orbán ezzel a népszavazással akart magának felhatalmazást a kirekesztő politikájához és arra rávenni az EU-t, hogy több hatalmat adjon az egyes államoknak.
“Most azt mondja, ezeket a célokat egy alkotmánymódosítással akarja elérni. A választóknak el kellene utasítania ezt a próbálkozást” – írják.
A lap hozzáteszi, nincs kétség afelől, hogy az EU válságban van a terrortámadások, a növekvő bevándorlás és a magas munkanélküliségi ráta miatt, ezért sok európai elvesztette a hitét a kormányokban és az Orbánéhoz hasonló populista mozgalmak felé fordult, amelyek a munkahelyek és az életmód védelmét és biztonságot ígérnek a nemzeti határok lezárásával és az összeurópai megoldások elutasításával.
“Az európai vezetőknek jobban kell teljesíteniük a problémamegoldásban és a bizalom helyreállításában, ha azt akarják, hogy a közösség túléljen” – írja a New York Times, amely megemlíti azt is, hogy márciusban a Törökországgal kötött egyezménnyel csökkentették a bevándorlási nyomást, szerdán pedig egy olyan Afganisztánnal kötött egyezményt jelentettek be, amely alapján több tízezer afgánt lehetne hazaküldeni. A lap szerint azonban ezek csak részleges és átmeneti válaszik, ennél sokkal inkább és nagyon sürgősen el kellene köteleződnie az EU-nak a konfliktusok elől menekülő milliók felelősségének megosztásáért.
Hozzáteszik, Orbán próbálkozása viszont ezt még inkább elérhetetlenné teszi, a kvótanépszavazás apropója ugyanis egy olyan mérsékelt európai terv volt, amely 160 ezer embert osztott volna szét az államok között, hogy így enyhítsék a bevándorlás nyomását Olaszországon és Görögországon. A New York Times azt is felidézi, eszerint Magyarországnak mindösszesen 1294 embert kellett volna befogadnia, de a magyar kormány biztonsági kockázatként tüntette fel a muszlim menekülteket és ezzel gerjesztette a félelmeket. “Orbán úgy adta el a népszavazást, mint Európa ‘keresztény értékeinek’ megvédésére irányuló próbálkozást” – idézi fel a lap, amely megemlíti azt is, hogy 1956-ban 200 ezer magyar menekültet fogadtak be világszerte.
A lap kitér arra is, hogy Orbán tavaly pengedrótos kerítést építtetett a határra a háború elől menekülők ellen, miközben a jómódú, főleg kínai külföldiek bevásárolhatják magukat az országba. Magyarországn 55 ezer betöltetlen állás van, a munkaerőhiány egyre súlyosabb és az ilyen országok szívesen látják a bevándorlókat, de Szijjártó Péter külügyminister leszögezte, hogy ezeket az állásokat országon belül fogják betölteni.
Ráadásul miközben Orbán és támogatói visszautasítják az EU próbálkozásait a menekültválság megoldására, arról nem beszélnek, hogy kilépjenek az unióból, amely több milliárd dollárnyi eszteséggel járna Magyarországnak. Ehelyett Orbán abban reménykedik, hogy sikerül arra ösztönöznie Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát, hogy ők is utasítsák el a kvótát.
“Az európai vezetők úgy tűnik, vonakodnak attól, hogy most megbüntessék Magyarországot, de egy ilyen lépést lehet, hogy komolyan kell majd venni egy bizonyos ponton” – írják. “Orbán és más nacionalisták, akik visszautasítják a tolerancia és a szabad mozgás liberális értékeit a modern Európa szívében azt kockáztatják, hogy olyan ellenségeskedéseket hívnak életre, amelyek kevesebb, mint egy évszázada háborúba vezették a kontinenst” – véli a New York Times a szerkesztőségi véleményében.
(HVG)
Bal-Rad komm: Figyelmen kívül hagyva a lényegi megállapítások vonatkozásában erős csúsztatásokkal tarkított írást, és különös tekintettel a NYT kiben-miben létére, NEM MEGNYUGTATÓ EZ AZ ÜZENET!
Merthogy itt nem másról van szó! Egy héten belül a MÁSODIK ERŐS FIGYELMEZTETÉS ÉRKEZETT A MAGYAROK SZÁMÁRA!-MAGÁTÓL A GAZDÁTÓL!
“…Az európai vezetők úgy tűnik, vonakodnak attól, hogy most megbüntessék Magyarországot, de egy ilyen lépést lehet, hogy komolyan kell majd venni egy bizonyos ponton…”
MAGYARORSZÁGOT KELL BÜNTETNI DÖBRÖGI HELYETT!
Márpedig ez NYÍLT FENYEGETÉS! Amit illő lenne a helyiértékén kezelni! Nekünk-MAGYAROKNAK!

rem

Félő, hogy mindhiába! Mertha kitekerik Döbrögi nyakát!-hát Istenem!-így járt! Belemart az őt tápláló kézbe. LESZ HELYETTE MÁSIK A PÓRÁZ VÉGÉRE! A GAZDA KEDVÉRE TEVŐ!
Pontosan ez a mi bajunk! A Gazdának VAN KIVÁLASZTOTTJA a csahos szerepkörre!
Nekünk-A NÉPNEK!-nincs a csahosok elleni védelmünk!
Félő, hogy már a védekező ösztön is elillant BELŐLÜNK! A NÉPBŐL!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A MÁSODIK figyelmeztetés is megjött bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Igen vezér itt az idő.
  Az illuminátusra nézve kompromitálo vagy.
  és ez tudod mitjelent.

  Üdvőzlettel Illuminati alpensky ostaga

 2. Rettegett Iván szerint:

  Admin kérlek ne tards az illuminátust idiotának.
  Miért büntetne egy országot
  simplán vezér csere lesz.

  a szervezett bünőzést kompleten diszkréten füalatt,ez a specialisták dolga.
  nem publikus.

  • Rettegett Iván szerint:

   senki nem tud elbujni mindenki sorra kerül.

   • Rettegett Iván szerint:

    Hiába mentek plasztikára Cubába.
    DNS mintáitok alapján azonositanak benetek.

  • ... szerint:

   Te egy akkora hülye vagy komám, hogy az már fáj. Ezernyi nick néven ontottad eddig is a baromságaidat, de neked még önkritikád sincs , hogy belásd ez a műfaj nem megy a korlátozott agysejtjeidnek, és abbahagyod az értelmetlen, és minden logikát nélkülöző baromságaidat.
   Arra jó vagy, hogy az ember gyorsított ütemben görgessen lefelé mikor az állatságaid a látókörébe kerül, mert elolvasni, magában egy apokalipszissel ér fel…

 3. istvan szerint:

  …egy apokalipszissel ér fel… az is lesz,illetve már van is!!
  Te nem látod azt,amit rettegett lát és tud!!Pedig tudhatnád!Tele ezzel az alternatív újságok zöme!
  Csak még az nem dőlt el,hogy ki fog győzni!Ha az illuminátus,akkor annyi!Ha más,akkor talán….!(?)

  • ... szerint:

   Beteg vagy te is bazdmeg mint a “reszketeg” komád! Le vagy maradva egy évszázadot legalább egykomám az élet eseményeiről!
   Jobban tennéd ha elhúznál az anyád picsájába a látnok félkegyelmű jókomáddal együtt, ahelyett, hogy teleszarjátok a baromságaitokkal az oldalt.
   Meg a amúgy is a fasz tudja hány nicknéven vagy te is ezen a site-on Reszketeg Pista..

   • Bukovics szerint:

    ..valami zárt osztályon engedélyezték a net használatát!!……az “istvan”, holnap már Napoleon lesz!! 🙂

    • Realista szerint:

     Nem a zárt osztályon, hanem admin hathatós támogatásával. Olyannyira, ha kell, ő bárkit le tud tiltani, eltüntetni a hozzászólásait de ezt a pojácát nem, sőt ha valaki keményebben megszólítja, akkor még védi is. Ez egy beteg ember. Amiket ír, szóra sem érdemes. Legnagyobb része orbitális baromság, más része kitaláció, innen-onnan összeollózott vélemény. Nem önálló gondolatok. Amúgy is hiteltelen a sok kitalációjával, nick neveivel, a buta gyerekes állításával. Amiket az elmúlt években megjósolt, megírt, semmi sem vált be. Sokszor a témához nem illő videókat linkel, és süt belőle a Magyar gyűlölet. Akcentusa alapján Erdélyi de nem Magyar. Lehetne egy kis oláh troll, de inkább csak egy beteg elme, admin óvó szárnyai alatt.

     • ... szerint:

      +1!
      Évek óta itt eszi a fene ezt a gyökeret ezernyi nicknéven. A “stílusa”, bugyuta írásmódja ugyan az, az a sok faszság video meg amit ideokádik annyit ér, hogy hamarabb legörgetsz a kommentek aljáig. Csak az a baj most is ahogyan látom, mindenhol ennek a faszkalapnak vannak a baromságai legelől beleunsz az egészbe!…

   • Balázs szerint:

    Új vagy ezen az oldalon és nem tudsz(akarsz) viselkedni. Iván legalább információkat oszt meg. Nem állítom, hogy mindenben igaza lenne…de azt igen, hogy hasznosabb itt az ö tevékenysége mint a tiéd.

 4. Vak Bottyán szerint:

  Oppá! Ez nagyot fog szólni!

  A Népszabadság megszűnése, az UniCredit Bank végehajtásának kiderülése és a PATAI Mihály- MATOLCSY György házasság egyetlen pontra mutat: a Magyar Nemzeti Bankban 2012-ben eldugott 700 milliárd Ft-ra, ami a hitelkárosultakat illeti.
  Mára ez az összeg 1000 milliárd Ft-ra emelkedett. Patai Mihály Bankszövetségi Elnök segítségével az MNB elrejtette a devizahiteles károsultak elől a nekik járó hitelfedezeti biztosítási pénzt.
  És van még egy fontos dolog ezügyben: a devizahiteles szerződéseket ezért tartják életben: mert ha megszűnnének, akkor ki kellene fizetni a biztosítási pénzt a kisembereknek.
  1 millió embernek fejenként 1 millió forintot.
  Nem hergelek senkit senki ellen: de ezt kérem, osszák meg másokkal, és beszéljenek róla.
  Köszönettel:
  Orbán Tamás Péter+36 20 4889 051
  Orbán Tamás Péter
  Tegnap, 16:59 ·

  A Népszabadsághoz pénteken 10:35-kor a 700 milliárdos sztorival mentem be, .a többit tudjuk. A hatalom Matolcsy Györgyöt védi, mert csak ő tud pénzt csinálni a Fidesznek országon belül úgy, hogy tradeltetik a kisemberektől összelopott Quaestoros, Buda-Cashes, és AIG-s kártérítési pénzeket. Ebből a tradelésből több százmilliárd ft keletkezik. Ezt osztják el utána. De ez jegybank nem csinálhatná, viszont Matolcsy meg meri tenni. Ezért mentik most is Matolcsy Györgyöt a Népszabadság bezárásával, mert én nekik akartam leadni az anyagot pénteken.

  https://www.faceb…eter.orban

 5. Vak Bottyán szerint:

  XYZ Magánnyomozó

  A Népszabadság újságírója! A Facebookos oldalán az alábbi nyilatkozat. Orbán Tamás Péter
  5 órája ·
  miattam szünt meg a Népszabadság.Tegnap 10:35-kor bementem, hogy a 700milliárd ft-ról beszéljek a Rolanddal, de nem volt bent.
  A kilincselésem egyik célja az volt, hogy megértessem a Népszabadsággal, hogy mi Patai Mihály és Matolcsy György barátságának cementje. AZ a 700 milliárd ft, amit az UniCredit utalt át a MNB-ba, és amit devizahitel-fedezeti biztosítási pénzként kapott a magyar bankszektor az ameriaki AIG Biztosítótól még 2010-ben. Plusz hat év kamata..és ezt oda kellett volna adni a magyar kisembereknek. Ehelyett Patai-Matolcsy eldugta. Ezért szűnt meg a Népszabadság.

 6. vargaistván szerint:

  legnagyobb hatalma jezsuitáknak van e földön–az hogy magyarország amerika gyarmata lenne igy nem igaz mert amerikn kivül nyugatnak,izraelnek s oroszoknak is gyarmata bár én még gyarmati státuszt is eléggé optimitásnak tartom mert még ennél is rosszabb helyzetben vagyunk–ha gyarmat lennénk még lenne remény

  • ... szerint:

   No!!! Írásszakértők gyöngyszeme hát te is megérkeztél nívót emelni?
   Múltkor azt állítottad, hogy a nyolc elemit elvégezted. Négy elsőt, és négy másodikat?…

 7. Szaszi szerint:

  Pedig nem ártana a Jezsuiták után nézni,ha már a Pápa is az.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.