Döbrögi elégedetlen volt a riói eredményekkel

Törvénnyel vehetik el a MOB feladatait

dose

Rögtön az alkotmánymódosítás tervezete után terjesztették be azt a tervezetet a parlament elé, ami teljesen átszabná a hazai sportfinanszírozást.
Az Index cikke szerint a változtatásra azért kerül sor, mert Orbán Viktor elégedetlen volt a riói olimpián nyújtott magyar szerepléssel, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság munkájával.

A törvényjavaslat szerint a jövőben a MOB befolyása és pénzosztó szerepe odalesz, helyette pedig a sportot felügyelő államtitkárság szerepe fog felértékelődni. Ezt az államtitkárságot jelenleg Szabó Tünde irányítja, Balog Zoltán miniszterkedése alatt.
A cikk kitér arra is, hogy ugyan Magyarország nyolc aranyat nyert Rióban, de elmaradt az eufória, mivel összesen csak három sportágban sikerült az éremszerzés, ha nincs az úszók és főleg Hosszú Katinka remeklése, sokkal rosszabb lett volna a helyet. Ráadásul idén összesen egyetlen csapatsportban, a női vízilabdában sikerült a négy közé kerülni.

Orbán állítólag már a helyszínen kifejezte elégedetlenségét Borkai Zsolt MOB-elnöknek, mint a lap forrásai állítják, a miniszterelnök hiányolta az erős központi vezetés jeleit. Orbán emellett kevesellte az igazolt sportolók számát és hogy az elmúlt négy évben nem kezdtek el elegen sportolni.
A kormány az elmúlt hónapokban több kormányülésen is tárgyalta a sport helyzetét, az lett a belátás, hogy a MOB nem tudott hatékonyan élni azzal a lehetőséggel, hogy 2012 óta minden eddiginél több pénz áramlott a sport világába.
Az nem merült fel, hogy a MOB-ot megszüntessék, hiszen ez a szervezet adta be az olimpiai pályázatot és ezen keresztül reprezentálja magát a világ felé a hazai sportélet is. De lényegi szerepét most elvenné a törvény.
(Index)
Bal-Rad komm: “…az lett a belátás, hogy a MOB nem tudott hatékonyan élni azzal a lehetőséggel, hogy 2012 óta minden eddiginél több pénz áramlott a sport világába…”
-Ezért aztán felértékelődik a qrmány irányító szerepe a sport világában. Borkait pedig megkorbácsoltatni és pellengérre állítani!
Hamarosan talán arról hallhatunk, hogy tákolmányosítva lesz majd egy Futballminisztérium is! Merthogy a közpénzjellegét vesztett szponzoráció kevésnek tűnik, és költségvetési ágazattá nyilvánítva a foci, több pénzt kaphat. Még többet! És akkor szárnyalni fog. Tegnap este Rigában már elrugaszkodott. A magyar foci!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögi elégedetlen volt a riói eredményekkel bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Hej Hitler.
  Értjuk vezér.
  Parancs teljesitve.

  Ki kell végezni a magyar olinpikonokat,mert a lopos cigány elégedetlen velük.

 2. Rettegett Iván szerint:

  Most a jutubon beütve tudtuk meg,hogy Hitler drogos volt.
  Orbán is gyogyszereken él.
  Az tőbb mint elgondolkodtato.

  • Rettegett Iván szerint:

   Hogy mükődhet,egy ilyen beteg emberi elme.
   Oké beteg
   De azért az ép elméjőeknek néha tudni kell nemet mondani a betegembernek
   mert az társadalmi katasaztrofához vezet,amikor a fürer bolond.

   • ... szerint:

    Te betegebb vagy sokkal, és az is társadalmi katasztrófához vezet, ha sok ilyen bolond szaladgál az ucákon mint amilyen te is vagy hülye gyerek!
    Igen, nemet kell mondani rád azzal, hogy benyúlva a monitoron kiveszi az ember a fejedet a füleid közül!

 3. .... szerint:

  A sport vezetést kb 50 fő írányítja, náluk tűnik el a pénz is. Egy baráti társaságban tömörülnek, és a közös szilveszterezés szlovákiában (egy komplet szálodát bérelnek ki maguknak) + 2 -3 összejövetel tatán, vagy a dunai sport telepen, ahol az irányokat megbeszélik (mint a Bildenberg csoport a politikában). Hogy mennyi a pénz ? sok, a bennfentesek már a harmadik gyereküknek is saját lakást vásárolnak. (így nem az Ő nevükön van). A csoport összetétele: 98 % jüde.

 4. gyorgy szerint:

  Miért nem áll be Ovi valamelyik csapatba küzdeni?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.