Életkép

Amikor a vak nő felszállt a 3-as metróra

“Sziasztok! Szeretném felhívni figyelmeteket az alábbi tanulságos történetre, ami ma reggel történt az M3-mas metrón.

Ecseri út-Pöttyös utca környékén felszállt egy vak hölgy vakvezető kis segítőtársával (aki egy tünemény zsömiszínű labrador), jól láthatóan a jellegzetes VAKVEZETŐ KUTYA feliratú hámmal rendelkezett. Azonban SENKI NEM VOLT HAJLANDÓ ÁTADNI HELYÉT A HÖLGYNEK, szegény pedig jobbra-balra billegett, próbált erősen kapaszkodni, megszeppent kis kísérőjét próbálta magához húzva nyugtatni.
Szegény hölgy kénytelen volt egészen a Deák-térig ebben az enyhén kellemetlen pozícióban utazni, mígnem valaki leszállt, akkor odasegítettem egy felszabadult ülőhelyre. Egészen addig a sorban mindenki csak bámulta a “jajdecuki” kutyust, és a szerencsétlen nőt.
A képen látható srác a telefonját nyomkodta végig, néha-néha felnézve onnan a kutyust figyelte, a mellette utazó két lány szintén ugyanígy viselkedett. Látva a helyzetet komolyan egyikük se tudta volna átadni a helyét?!

met

Én megértem, hogy minden reggel rendesen harc folyik az ülőhelyekért a metrón, de úgy gondolom alap dolog egy idős/mozgássérült/terhes embernek átadni az a nyomorult helyet pár megálló erejéig…”
(Fb.)
Bal-Rad komm: “…a telefonját nyomkodta végig, néha-néha felnézve onnan a kutyust figyelte, a mellette utazó két lány szintén ugyanígy viselkedett…”
-Persze ha a telefonjukon megjelent volna a hír, hogy LESZ INTERNETADÓ!-lett volna felugrálás!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Életkép bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Sub Zero szerint:

    Amikor én voltam fiatal, az ilyen egyszerűen elképzelhetetlen volt. Anyámat egyszer kisgyerekként megkérdeztem, hogy miért kell átadni a helyet a villamoson. Mert az öregek felépítették háború után az országot és nagyon elfáradtak, válaszolta. Apám évek múltán megtoldotta azzal, hogy a háború előtt a “múlt rendszerben” a katonának szégyen volt leülni. Számtalanszor tanúja voltam annak, hogy az utasok rászóltak a figyelmetlen fiatalokra. A világ nagyon rossz irányt vett.

  2. Laci szerint:

    Nyugi, 2019 végén vagy legkésőbb 2020 elején a teljes rendszer megbukik. Nem a pénz lesz a legfontosabb. Lehet, most legyintetni, meg lehülyézni, de majd emlékezzetek erre amit most ide írtam.

    2016.10.11. kedd

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.