Szíria

Legújabban azt agyalták ki az ENSZ BT-ben pöffeszkedő nyugati latorhatalmak, hogy ki kéne módolni Oroszország vétójogának a visszavonását. Mert a Medve állandóan belerandít az ő elgondolásaikba. Jogi megoldás után agyalkodnak. Ami jelzésértékű: ŐK UGYAN NEM HAJLANDÓAK TÁGÍTANI HEGEMON SZEREPÜKTŐL, amivel önmagukat ruházták fel.

Mindezt annak kapcsán, hogy a nyilvánvalóan közös kitalálmányukat Szíria kapcsán-amit gall ötletként akartak végigvinni az ENSZ BT-ben-Oroszország megfúrta. Élvén vétójogával, és a Szíriában kiizzadt eredményeket féltve.
Holland Ferike már azon morfondírozik, hogy a 19-én esedékes Putyin vizitet Párizsban tán nem is kéne megejteni. Ez az egyelőre csak hangos gondolkodásnak tekinthető Hollande morfondírozás igencsak jelzés értékű. A Nyugat és csatlósai ELHATÁROZÁSRA JUTOTTAK OROSZORSZÁGGAL SZEMBEN!
Ez pedig-mivelhogy minden-mindennel összefügg!-az álmoskönyvek szerint sok jót ELSŐSORBAN EURÓPA SZÁMÁRA-nem jelent!
Tusk eurunionista bűnszövetségi latorfőnök már tegnap az Oroszországgal szembeni további szankciósdi szükségességéről papolt.
Szíriában persze a helyzet-már ami a harcokat illeti-a nyugati ármánykodások és tervek dacára is-komoly latorerő és területveszteséget eredményezett tegnap is. Értelemszerűen a damaszkuszi kormány javára.
Kiváltképp igaz ez Aleppo és környéke, valamint Hama-tartomány északi része vonatkozásában.
A kormányerők Aleppotól déli irányban indítottak támadás. Ennek során a tartományi fővárostól 19 kilométerre fekvő Khalsa és a hozzá közeli al-Josh falvakban “merő véletlenségből” lefejezték az an-Nusra-hordát. Vezetési pontokat találtak telibe, ahol éppen termelési tanácskozásokra gyűltek a latorvezérek. A RIA Novosty szerint legkevesemm tucatnyi zsiványfőnök, és közel kétszáz közmartalóc pusztult el a csapásokban. A nem messze lévő Hals nevű faluban pedig kelléktárat számoltak fel a kormányerők.
Aleppo keleti részében tovább zajlik a pribékek vesszőfutása. A kormánycsapatok tegnap is egyre hátrébb szorították őket. A kormánycsapatok áttörték a bűnbandák Harakat Nouriddeen – Al-Zinki között húzódó utolsó védelmi vonalát, és ezzel szinte teljesen kipusztították őket a Bustan Al-Basa területről.

eha

Hama tartomány északi részén a kormányhadsereg tegnap-bár komoly és véres erőfeszítések árán-újabb 17 településről takarította ki a dzsihadista bűnbandákat.

Észak-Latakiában viszont tegnap késő délutántól martalócmozgolódás kezdődött Tal Al-Malk, Tal Rasha és Nahshaba térségében. Először csak a szír légierő, később aztán az orosz is aktiválta magát. A harcok éjszaka is folytak!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. istvan szerint:

  Az ilyen kapkodó ötletelgetések,kétségbeesett hazudozások,elképzelések általában a vég kezdetét jelentik!Az azonban korántsem biztos,hogy sima győzelem lesz!
  A végsőket rúgó fenevad mindenre képes!!
  Ez nem Vietnam,ahonnan ha kicsöppent(kiverték!) még számos lehetősége volt piszkoskodni,de ha a Közel-Keleten véget ér a tánc,akkor felszedik a parkettet is!
  Franciaország,és vezetője pedig ?!
  Veszni látszik az évi 500 milliárd dollár,amit a volt gyarmatai fizettek neki a szabadságuk megváltása ürügyén!!És ez a piszokság már az ötvenes évek ,vagyis a gyarmati világ felbomlása óta tart,és amit úgy hívnak,hogy neokolonializmus!!
  A frankok legalább olyan aljasok,mint az USA,és GB!!Ogy más országokról ne is beszéljünk!Nem véletlen,hogy Bundesmutti annyira próbálja vezető pozícióját hangsúlyozni!!

 2. jozsef szerint:

  Valaki hozzáértő megmagyarázná nekem, hogy ha uralják a légteret az oroszok és a szírek akkor, hogyan tudnak a lázadók sikeres offenzívákat indítani mondjuk több napon keresztül ? Ha valahonnan hírt kapnak mondjuk az oroszok, hogy itt és itt csapatösszevonás van akkor miért nem bombázzák szét őket? Ezt valahogy nem értem. Hamában is jelentős területeket veszítettek pár hete a kormányerők, kérdem én hogyan ha megvan a légi fölényük?

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Holland Ferike már azon morfondírozik…… Hát, NEM ERŐSZAK A DISZNÓ TOR szerintem ! V. V. PUTYIN,-nak egy bosszuságal keveseb, végzi a dolgát, amit a “Hollland Ferikével” való találkozás miatt félre kel tennie, el kel halasztania . Nem kell mérgesen hazatérnie, amikor OTHON nyugodtt körülmények közöt végezheti az országa dolgát, nem kel tartania attól, hogy valami “elmebeteg” merényletet követhet, követhetne el ellene, vagy neadj isten a repülő gépét “Buk”, vagy ehez hasonló ketyerékkel le próbálná lőni, úgy mint ahogy azt már egyszer Ukrajna felett megpróbálták, anno 2014-ben, amikor Braziliából tartott hazafele, a fotbal világbajnokságról. EGYETLEN EGY PERCEN MÚLOT CSAK AZ ÉLETE akkor.

  • .... szerint:

   Jézusom, szegény Putyin, csak egyetlen perc választotta el a haláltól. Ha ezt Ő is tudta volna, biztosan elrendeli az órák átállítását. De lehet megtette, mert vagy 30 perce már a légtérben sem volt, nemhogy a környéken (merthogy elkerülte Ukarjnát) is és az időzónát is.
   Nem elég szaros már a nyelved?

 4. Névtelen szerint:

  Soros György felszólította a világot ,Putyin megleckéztetésére,hogy hagyja abba a szír lakosság legyilkolását.

 5. .... szerint:

  Az egyik bunker romboló bombája Putyinnak, megölt több ott dolgozó CIA ügynököt.
  Sztem az amiknak szólni kellett volna, ahogy a megállapodásuk is írja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.