A mai naptól országunkban a hazaárulás nem bűn, hanem erény!

Semmissé nyilvánította a Kúria Nagy Imre és társai ítéletét

sem

A Kúria csütörtökön nyilvános ülésen meghozott végzésével igazolta az 1956-os forradalom után államellenes bűncselekmények vádjával kivégzett Nagy Imre és társai ügyében az akkori ítéletek semmisségét.

A Kúria a Legfőbb Ügyészség indítványára adott igazolást annak az ítéletnek a semmisségéről, amelyben egyhetes zárt tárgyalás után 1958. június 15-én halálra ítélték Nagy Imrét, Gimes Miklóst és Maléter Pált, továbbá börtönbüntetéssel sújtották Kopácsi Sándort, Donáth Ferencet, Tildy Zoltánt, Jánosi Ferencet és Vásárhelyi Miklóst, valamint egy másik eljárásban az év tavaszán halálra ítélték Szilágyi Józsefet.
A Kúria fejet hajt az áldozatok előtt – mondta a határozat indoklásában Kónya István, az eljáró tanács elnöke, a Kúria elnökhelyettese.
A Legfőbb Ügyészség képviselője hozzászólásában jelezte, hogy további több mint kétszáz, az 1956-os forradalom után halálra ítélt ember ügyét tanulmányozzák még a semmiségi igazolások kiadása ügyében. Ezt egy idén nyáron életbe lépett törvény teszi lehetővé a Kúria számára a Legfőbb Ügyészség, illetve az érintettek kezdeményezésére.
A parlament 2000-ben nyilvánította semmissé a leszámolást kiszolgáló jogszabályok alkalmazásával meghozott ítéleteket, azok igazolását a jogosultaknak kellett kérelmezniük.
(MTI)
Bal-Rad komm: A HAZAÁRULÁS MÁTÓL MÁR NEM BŰN-HANEM ERÉNY!

GYAKOROLJÁK IS RENDESEN! A HÁLÁS UTÓDOK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A mai naptól országunkban a hazaárulás nem bűn, hanem erény! bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Balázs szerint:

  Admin, Nagy Imréék kivégzését még Kádár is megbánta utólag.
  Halottakról jót…..

  • Fazek szerint:

   Balázs, a sztálini módszerek hatásosabbak, talán most se lenne ez, ha azt alkalmazzák.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Akkor ülj ki a sufnidba, az egyik kezedbe fogj egy kombináltfogót és kezd el letépkedni a saját körmeidet. (ha egyedül képtelen vagy rá mert nincs hozzá kellő lelkierőd kérd meg valamelyik szomszédodat) Közben szólj a a feleségednek, hogy mínusz 5-10fokban néha öntsön rád egy vödör jegesvizet, és élvezetként néha vezessen bele a nemiszervedbe 110 voltot.
    Biztos hatásos lesz…

    • Ez van. szerint:

     “Szélsőjobb” D-nek !

     Ön tényleg olyan hülye, hogy ezt a mesét elhiszi?
     Legalább ne dicsekedjen vele.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Akkor Kádár körmeit sem Rákosiék tépkedték le, a nyelvét sem ők szögezték le, hanem a kisdobos fúvószenekar ugye maga “Ez van” vadbarom?
      Amúgy erről Kádár beszélt még valamikor a 70-es évek végén.
      “Ez van” uraság, maga egy bigott barom, rohadt kevés ismerettel.

     • vitorla123 szerint:

      Tudtommal Kádár tagadta,hogy valaha is bántalmazták volna.A vallatókat átvették Horthyéktól annak idején.Mikor én szolgáltam az ártatlanság védelme mindenek feletti volt.De nem is volt ilyen drasztikus dolgokra szükség.-Kádár nem tűrte a koncepciós pereket.Ezért lehetett békésen rendszert váltani.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Vitorla123
      Kádár a Rákosiék által történt megkínoztatását elmondta. Nem nyilvános fórumokon, habár utalásokat ott is tett rá, de elmondta.
      Biztos forrásból tudom: 1983 Tapolca ahol sorkatonai szolgálatom tötöttem voltam 1 évig.
      Hihető, vagy hihetetlen (nem érdekel ki hiszi ki nem, mert én voltam ott és hallottam a saját fülemmel) Badacsonyban a honvédségi üdülő karbantartási munkáira voltunk páran kivezényelve tavasszal. Én magam katonaszlengben nevezve “rigó” voltam, az az a műegyetemet a kötelező sorkatonai szolgálat miatt megszakító (szüneteltető) “sávos hadnagyocska”. Építész mérnök várományosként engem bíztak meg (pontosabban parancsba kaptam), hogy az épülő új ebédlő-konyha és közösségi helyiségek szerkezetépítési munkálatait vezényeljem le. Mivel a vártnál sokkal jobban haladtunk a munkálatokkal, a CÁR (Váradi Miklós vezérőrnagy az 5. Önálló Harcászati Hadműveleti Rakétadandár volt parancsnoka) volt helyőrségparancsnok (aki amúgy egy roppant indulatos ember volt, de máskülönben korrekt is) dícséretben részesített, és javaslatom alapján jó pár katonát is engem és mintegy 3 közeli kollégáját, barátját (tiszteket) meghívott a tiszti kantinba sörözni. Ez amolyan “zártkörű parti lett) Sok sört és rövidet megittunk. Nótáztunk is. Nos ott mesélte el először a saját történetét. Méghozzá, hogy ő annak idején a Horthy seregben volt őrmester. Jutasi őrmester. Utána lépett be a demokratikus, majd a Néphadseregbe. Nos ő mesélte el ezt a történetet.
      Váradinak elmondása szerint közeli jó ismerőse volt Kádár. Sőt szerintem a barátja is. Az biztos, hogy sokat járt az “öreggel” vadászni” a Kab hegyre. Nekem ő hitelesebb forrás volt mint ön tisztelt Vitorla123 elvtárs!

     • mantra szerint:

      “szélsőjobb”

      Vitorla elvtárs is jó kommunista elvtárs és váradi vezérőrnagy is jó kommunista elvtárs, de ezt a kádár sztorit valamelyik jó kommunista elvtárs mégis csak rosszul tudja. Nekem egyébként az jutott eszembe, hogy milyen ember lehet az, akinek iszonyú kínok között kombinátfogóval letépik a körmeit, a nyelvét leszögezik, majd miután kiengedik a börtönből, a bebőrtönzőinél jelentkezik szolgálatra, mint ha mi sem történt volna…

    • istvan szerint:

     kapdbe a faszom

 2. Pozsony 907 szerint:

  Átok rátok!!!

 3. zls-179 szerint:

  Az utókor csak kérhet és jelenthet,az IDŐ mindent és mindenkit a helyére tesz.Nem a múló évek, hanem az IDŐ!!!

 4. .... szerint:

  Ja, de létezik egy felgyorsult idő elmélet.
  Egyébként Kádárt valóban (és nem csak Őt) megkínozták. És a hds-gekben és hírszerzéseknél ma is napi gyakorlat. Az olaszok ujjat szeretnek szorongatni, a kinaiak a száz vágásra esküsznek, az orosz átvette a CIA vizes gyakorlatait, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.