Donbassz

A tegnapi latorpróbálkozás Donbassz ellen Kominternovo és Leninszkoje között kísértetiesen hasonlít a nyáron Debalcevo térségében megkísérelthez. Szakértők szerint a cél is hasonló volt. A DNR-védelmének tesztelése. Az “eredmény” is hasonló. A védelem jól zár! A 15 fűbe harapott lengyel és grúz zsoldos, valamint a negyedszázat is meghaladó kifoltozandó martalóc és az elpusztult latortechnika a semmiért cserébe!-kissé lenyugtatta a kijevi álmodozókat! Jelenlegi erejük az áttöréshez a nullával egyenlő. Sajnos a harcokban-amelyek a kora esti órákban véget is értek-két népköztársasági katona is elesett.

nr

nr

Az egészen nyilvánvaló, hogy Kijev nem adja fel a terveit.
Zaporozzsje tegnap. Latortechnika ömlik keleti irányba. A donbasszi front 200 km-re van.

Az elmúlt hetek viszonylag csendes latorostromja az utóbbi napokban szemmel láthatóan fölerősödött. A mégoly csendesnek mondható luganszki frontszakaszon is jól érzékelhetően erősödött a latortüzérségi nyomás. Mára virradóan a valcmanisták ismét ostrom alá vették Pervomajszkot, de a luganszki zóna legészakibb térségéig-Sztanyica Luganszkáig bezárólag is-ágyúzták/ágyúzzák a Luganszki Népköztársaság településeit. Az eddigi napi átlag négy-öt helység helyett mára virradóan a rendszeres ágyúzás már tizenkét települést érintett. Pervomajszk ostroma ma délelőtt is folytatódott.
Tegnap reggel óta a Luganszki Népi Milícia mintegy négyezer tagja (katona) lett teljes harckészültségbe rendelve a front mögöttes területein, és tartanak harcászati gyakorlatot.

A DNR-frontszakaszon délen is “lenyugodtak” a kedélyek, és mindenütt visszatért az élet a “normális” kerékvágásba. Ami azt jelenti, hogy a Donyecki Népköztársaság valamennyi elérhető települését folyamatosan ágyúzza a valcmanista latortüzérség. Jaszinovatajatól-Sirokinoig.
Ma reggelig ismét három civil életét kioltva.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Két népköztárasági halt meg, és ÖT népköztársasági SEBESÜLT MEG.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Mint már tegnap este is írtam, hogy a Kijev által megszált Luganszki területen található ÖSSZES KORHÁZAKAT, GYÓGYINTÉZETEKET TELJES KÉSZÜLTSÉGBE HELYEZTETTÉK, PARANCSOT KAPTAK, HOGY ÚGY ALAKITSÁK ÁT A FENTEMLITETT INTÉZMÉNYEKET, HOGY MINÉL TÖBB SEBESÜLTET-SEBESÜLTEKET TUDJANAK FOGADNI. Ezt az egyik LUGANSZKI HADSERG ŐRNAGYA KÖZÖLTE . Erről is tudósitottam a bal-rad kommentjében, szintén tegnap este. EZEK SZERINT LUGANSZK KÖRÜL is, HAMAROSAN FEL FOGNAK AZ ESEMÉNYEK PEREGNI, szerintem komoly harci cselekményekre fog kerülni a sor. Az aktivizálásról meg az ön cikkében, már most értesültem t. Admin. De szerintem ez még csak a tűzérségi előkészület, illetve előkészités. Sajnos ez még csak a kezdet, kezdete, szerintem .

  • Balázs szerint:

   Mindez egybeesik az orosz diplomaták családtagjainak hazarendelésével….
   Olyan érzésem van, mintha 1939 augusztus 30-a lenne.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  És 1939 szeptember 1-én a HITLERI- NÁCI-FASISZTA NÉMETORSZÁG megtámadta LENGYELORSZÁGOT, kirobbantva a II. világháborut, tisztelt Balázs, ami 1945 május 9-ig tartott Európában, a távolkeleten ettől továb tartott, de az évszám az ugyan az volt, csak ahónapokban volt ,,kissé eltérés”. Szerintem talán nem is olyan rossz hasonlat. Csak az érzése tévedjen. Nem roszból gondoltam, de nem roszindulatból gondoltam .

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Igen mindez egybeesik a Donbaszból, Luganszkól érkező egyre hajmaresztőb és baljósab hírekkel . Putyin, ha netán kenyértörésre kerülne a sor, szeretné az összes külföldön lévő álampolgárát othon tudni, biztonságban, különösen a diplomáciai misszók családtagjait, kizárva az ellenük elkövetet provokációkat, zsarolásokat, netán életveszélybe kerülésüket, vagyis mind ezeknek a megelőzését inditotta el, szerintem, ez, persze csak az én személyes feltételezésem tisztelt Balázs.

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwjo-cnWzdjPAhXMVhQKHcVdD7wQFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fdnr24.com%2Fmain%2F25111-glava-dnr-zayavil-chto-situaciya-na-fronte-obostryaetsya-o-razvedenii-sil-rechi-idti-ne-mozhet.html&usg=AFQjCNFEH4rqDsc2z1HDaYeVRjISzkkI0w Alexander Zacharcsenko,a DNR elnöke mai nyilatkozatában kifejtette,hogy, mivel a szituáció élesen komoly, rosszabodik , nemcsak Novoazovszknál, de komolyan romlik a szituáció a Debalcevói körzetben, és Dokucsajevszk környékén is, ennek kövekezményeként SZÓ SEM LEHET A CSAPATOK VISSZAVONÁSAIRÓL, nyilatkozta máma Zacharcsenko ujságíróknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.