Lehet hogy nem is az aki…?!

Megváltoztatta mozgását a Teréz körúti robbantó

div

Profi diverzáns is lehet a Teréz körúton 19 napja két rendőrt felrobbantó férfi. A merénylet utáni hosszú gyaloglásáról készült felvételeken nemcsak az látszik, hogy átöltözött, de a mozgása is megváltozott. Eddig egyetlen olyan kép sem került elő, amelyen a kamerába nézne.

Kockáról kockára elemzik a nyomozók az egyre gyűlő kamerafelvételeket, a hatóságok a közeljövőben ismét olyan dokumentumokat mutathatnak be, amelyek alapján “lehetővé válhat az elkövető állampolgársága” – mondta a Magyar Hírlapnak a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Nagy Andrea hangsúlyozta, továbbra is nagyon várják két tanú jelentkezését.
Egyikük az a férfi, aki a merénylet előtt egy foglalás miatt kereste fel a Dob utcai Queen’s Court Hotel & Residence vendéglátóhelyet, illetve az utca túloldalán lévő Rebo bárt. A többi tanú szerint a férfi akcentus nélkül beszélt magyarul, így vélhetőleg magyar állampolgár.
A nyomozók azért szeretnék meghallgatni őt, mert szinte biztosan látta a merénylőt, aki akkor világos sportcipőt, zöld rövidnadrágot, terepmintás pólót és piros, kapucnis kabátot viselt.
A kamerafelvételek elemzése alapján a nyomozó főügyészség megerősítette, hogy a tettes gyalog ment a Népligetbe a robbantás után, és útközben még egyszer átöltözött.
Szintén szeretnék meghallgatni azt a kerékpárost, aki pillanatokkal a merénylet előtt kerekezett el annak helyszínén.
Az eddig közzétett képek, videók alapján nemcsak arra lehet következtetni, hogy az elkövető cserélgette a ruházatát, hanem az is megfigyelhető, ahogy megváltozik a mozgása: a támadás idején rögzített mackós mozgása, egyedi járása átalakul, könnyed sétára vált.
Ez betudható annak is, hogy a körúton még több réteg ruhát viselt, de úgy is értelmezhető, hogy egy fegyelmezett profi, aki a legapróbb részletekre is ügyel. Valószínűleg nagy helyismerettel rendelkezik a térfigyelő kamerák elhelyezkedéséről is, mert eddig nem került elő olyan felvétel, amelyen bármelyikbe belenézett volna – írja a Magyar Hírlap.
(origo)
Bal-Rad komm: Tehát lehet hogy már nem is egy ötven-hatvan év körüli férfit keresnek. Lehet hogy nem is férfi az illető! Lehet hogy magyar, de az is lehet hogy nem! Lehet hogy…!
-Lehet hogy a nyomozati szervek egy-egy bottal a kezükben szédelegnek a sötétben, és vadul csapkodnak össze-vissza? Aztán jó nagyokat csapnak egymásra!
Annyi egymásnak ellentmondó “információkkal” szórakoztatják a lakosságot, hogy már-már teljes bizonyossággal állítható: FOGALMUK SINCS, HOGY KIT-MIT KERESNEK! De azt nagyon! Legújabban már PROFI DIVERZÁNST! Döbrögisztánt MEGTÁMAD(hat)TÁK ezek szerint!
Hatalmas nyomás nehezedik most a szervekre! Döbrögi ELVÁRJA SINTÉRTŐL, HOGY LEGYEN EREDMÉNY!
Lesz eredmény!-diadalmas! De már most elültetik az emberekben a gyanút: LEHET HOGY NEM IS AZ?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Lehet hogy nem is az aki…?! bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. cicvarek szerint:

  Patkányképű sintér bandájának a mai napig nincs értékelhető eredménye soroksári gyilkosság ügyében. Ezt is megoldják, persze.

  • Rettegett Iván szerint:

   Pontosan tudják kik a terézkőruti hivatásos állomány oparativ osztaga.
   Lehet,hogy valakik nagyon csodálkoznak majd mikor névvel cimmel
   felkerülnek a hálora.

   • Realista szerint:

    Jó lenne már ha kezeltetnéd magad. Nem veszed észre, hogy szánalmas vagy? Szeretnéd ha a te neved és címed felkerülne?

  • ... szerint:

   Hány nick neved van puha pöcs?Ne hablatyolj össze-vissza csak hogy örvendezhess magadnak mert kommenthettél az oldalon cickány!

   • Realista szerint:

    Egyre valószínűbb, hogy admin direkt összejátszik ezzel a beteg alakkal. Védi, teret ad neki és ha válaszolni kell, akkor annyit szokott, nem tud mit tenni. Kár az oldalért, hogy ilyen alak elviszi a mondanivalót, ahelyett, hogy kezeltetné magát. Mielőtt más kezeli majd őt.

    Admin:

    Én a kommenteket más felületen látom, nem úgy mint az olvasók! Reggel héttől CSAK TI KETTEN KOMMENTÁLGATJÁTOK “Iván” dolgait. Ő sincs letiltva!-ti sem! Ő írja a magáét-ti meg ŐRÓLA IRKÁLTOK! Gyerekes. És én vagyok a hülye, mert nem tiltom le! “Óvó bácsi! Iván csúnyát mondott!”

    • Realista szerint:

     Tudod te admin miről van szó. És lám-lám megint véded 🙂 Te is tisztában vagy vele (legalábbis feltételezem), hogy mekkora marhaságokat ír. Tudod mennyire hiteltelen a gyerekes szövegével, magát mindenfélének kiadó hozzáállásával, de nem teszel ellene semmi. Illetve igen. Régebben megmagyaráztad, hogy nem lehet kitiltani. Nem tudsz mit tenni vele. Aztán amikor szóvá tettem a fájó butaságait, a beteges trollkodását, letiltottál engem. Szóval ez minősíti a hozzáállásod ehhez az alakhoz. Te bevallottad, hogy találkoztál vele. Lehet. De az is, hogy mással találkoztál. Vagy nem is találkoztál senkivel. Ki tudja. Mindenki azt állít amit akar. De mi akik eddig sokszor szóvá tettük, hogy zavaró az alak, mi vagyunk a gyerekesek. Akik amikor a témához szólunk, igyekszünk reálisan megközelíteni a dolgokat, vállaljuk a véleményünk, tudunk egy témában párbeszédet folytatni. De az ordító butaság miatt az ember kedve még a balradtól is elmegy. Pedig lenne véleménye az embernek. Közben mi a helyzet? Idejövünk reggel, elolvassuk a híreket (eddig veled kezdtem, ezt nyitottam meg elsőnek) kialakul egy vélemény, elkezdesz legörgetni és erre itt ez az idióta, nyomja a baromságot, az emberben felmegy a pumpa és leírja a véleményét róla, az eredeti vélemény leírása már nem is érdekes. előbb-utóbb meg lehet unni az oldalt is így. De te védd csak, te tudod. Valamiért nagyon támogatod. Te dolgod. De nagyin unalmas ezt az idiótát naponta minden cikknél látni.

     • Kálmán Lőrinc szerint:

      Iván és a többi eddigi nevén írógató emberke írogatja a dolgait… a többség jót röhög rajta, Ti meg mást se tesztek mint vele konfrontálódtok(észrevettétek milyen választékosan jólkifejeztem magamat? 😀 ) és épp ezzel teszitek “fontossá” az írásait. Ha ezt józan felnőttként nem veszitek észre(miközben őt minősítgetitek folyamatosan) akkor valóban felmerül a szándékosság részetekről… mi pedig értetlenül nézzük felesleges pengeváltásaitokat.

    • Anonymous visszatér szerint:

     Teljes mértékben igaza van az Adminnak! Nagyon gyerekes amit Realista meg ez a …..szerint művel. Bár az is lehet, hogy ugrasztották őket. Így próbálva a lényeges témákról és hozzászólásokról elterelni a figyelmet és az értelmes hozzászólokat,olvasokat elriasztani a honlaptól. Ráadásul nagyon érdekes, hogy pont akkor aktívizálta magát realista és ….szerint hozzászoló amikor a nemzetközi helyzet fokozódik.

     • Anonymous visszatér szerint:

      Egyébként ha meg valakinek nem tetszik egy vagy több személy hozzászólása akkor tényleg nem tudom, hogy miért olvassa el.

     • Szaszi szerint:

      Többen megjegyezték hogy Ők “nem válaszolnak”,vagy “átgörgetik” mások hozzászólását.
      Igazi csapaterősítő megnyilvánulás tőlük,jelzi a felsőbbrendűség képzetet.
      Csak megjegyeztem.

     • Realista szerint:

      Nincs igaza, mert mi szeretünk véleményt alkotni, és minket zavar ez a trollkodás. Mi nem adjuk ki magunkat másnak, nem hazudozunk magunkról gyerekes butaságokat. Szánalmas, hogy egyes emberek ezt élvezik, de ha neked ez szimpatikus, akkor olvasgasd, csüngj a szavain. Én, és szerintem mások is, ha ismét le nem tiltanak, igeni szóvá tesszük. A társadalom ezért tart itt ahol ma. Mert nem emeli fel a szavát a deviancizmus ellen. Ha lát valami nem normális dolgot, azt tudomásul veszi, legyint rá, elfordítja a fejét. A másik megjegyzésed, hogy akkor aktivizálta magát. Én kérlek alássan évek óta olvasó és rendszeres hozzászóló vagyok itt is. Nem aktivizáltam magam sem jobban, sem rosszabbul. Ugyanolyan intenzitással járok ide és írok is, mint máskor. Az viszont igaz, hogy amikor ez a hiteltelen buta troll jön (mert ő időnként eltűnik hosszabb-rövidebb időre), akkor én szóvá teszem.

    • cicvarek szerint:

     Admin! Már nem olvasom a hozzászólásokat a hír24-en de Iván tartotta a frontot. Persze ott is megtalálták az ajvékoló birkák.
     Ostoba embert azzal lehet elkápráztatni, amit megért. Okos embert azzal, amit nem ért meg. 🙂

 2. .... szerint:

  A kihelyezett kamerák nagy többsége nem profi kamerák, arcfelismerő kevés van. De még azok is csak akkor tudnak jó képeket rögziteni, melyeknél az arc függ. és vissz. szögei a határukon belül van. Egy profi egyrészt előre felderití a kamerák helyét minőségét, és ehhez képest használ kalapot, és leszegi a fejét, vagy oldalra elfordítja, eredmény a képek torzak, értékelésre alkalmatlanok. Az elemzők a képeken a fej méreteit (szem távolság, orr hossz, szélessége, pofacsontok távolsága egymástól és az álltól, stb ) próbálják megfejteni. Ilyen felvétel volt a Király u. bár robbantása, ahol a tettes simán leszegett fejjel ment el a kamera alatt, esély nem volt az azonosításra.
  A technikát is csak a feltételek megléte esetén lehet jól használni.
  Aztán ott van az alterego használat, a tettes már rég másfelé távozott, de egy alterego elvezette a nyomozókat a népligetbe.

  • vitorla123 szerint:

   Inkább az van,hogy a második személyt tévesen azonosították.A Lombrozó elmélet alapján 5 testméret alapján lehet azonosítani személyeket.A filmen lehet látni,hogy a robbantó kettős lépéshosszal megméri a céltávolságot.Ez alapján helyezi el a töltetet.,Jól látható a lábfej,,a váll szélesség ,a sipcsint ,a combcsont mérete amit nem lehet megváltoztatni..Ez alapján eldönthető,hogy a két személy azonos vagy különböző..Több hasonló személyt jeleztek ebben az öltözetben..A kamera felvétele alapján a pontos testmagassága is megállapítható lenne.
   Aki a rendőrre kezet emel azt ki kell nyírni. Mindannyiunk érdekében.Ez nem politika.Most üzenem neki,hátha olvas,ha megtalálom nem éli túl!

   • egy paraszt szerint:

    “Aki a rendőrre kezet emel azt ki kell nyírni.” kiegészítve mindenféle karhatalommal. Ezt mondták az 1940-es években is!
    Hova is vezetett?

    • vitorla123 szerint:

     Akkor háború volt.Most még nincs.Háborúban a katona alaptörvénye:ÖLJ VAGY MEGÖLNEK!

     • vitorla123 szerint:

      Még annyit végig nézem a közzé tett térfigyelő kamerával az anyagot.Kifejezetten rendőröket akart ölni!.Vegyél kézbe nagyítót a kép jobb felső sarkában áll lesben ez a mocsok.A töltettel az előre becélzott helyen “lő!” A forgásparabola mutatott a célra!A aknamentesítésnél alkalmaztam ezt a módszert.Földet kellett robbantani.Centiméteres pontosságú.El is találta mind a két rendőrt.A töltet volt kicsi,másként mind a ketten ott halnak meg.

 3. Misa szerint:

  Szeretem Iván érdekes, néha bohókás, idealista hozzászólásait, sokszor csak mosolygok és sokszor nemértek egyet.
  Amit nem szeretek, az az arrogáns fidesz módi, hogy aki nem a média-eszméit mantrázza újra és újra, azt tíltsuk be!
  Nem szeretem az egysíkú, gondolattalan, tudatlanságot.
  Különösen nem szeretem, ha ez, mint oly gyakran, gőggel párosul.

 4. petymeg szerint:

  Azt nem értem,hogy senkinek nem tünt föl ez a népligeti bla-bla?
  Normális ember már a Klauzál-téren lepattan a kamerák elöl és nem gyalogol 15-20 Km-t.

 5. Fórizs Eszter szerint:

  Ez a férfi néz a másik oldalra, a Teréz Krt másik oldalára. Már pedig a rendőrök nem onnan jöttek. Akkor kit néz? Tán csoportban követték el a robbantást, és nem egyedül?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.