Donbassz

Nyalókakirály kijevi udvartartását sokkoló hír érte: hamarosan Maradék-Ukrajna fővárosába érkezik az Európai Parlament Védelmi Albizottsága.
Nem az első ilyen eset lesz ez, és a kijevi udvarban már megszokták: egy kis kölcsönös hízelkedés-vállveregetés, némi kurvabarlangba tett látogatás, oszt’ vszjo! Minden rendben.

A hideg veríték most amiatt ült ki az udvaroncok homlokára, hogy megorrintották: a delegáció formabontó dologra készül. El akarnak látogatni Donbasszba is! Igen! ÁT AKARNAK MENNI a pufferzóna népköztársasági részére is. Mert kíváncsiak lettek. A túloldal véleményére, helyzetére. Azok meg ott hajlandóak a delegációt fogadni!
Érthető az udvar izgalma és idegessége!
Kiváltképpen a tegnapelőtti, fölöttébb balul végződött kalandjuk tükrében. Mert azért az is kiderült, hogy a Kominternovo-Leninszkoje térségében csúfos-véres kudarcot szenvedett “tesztháború” során a valcmanista horda rendkívül súlyosan megsértette a Minszk-2.0 paktumot.
Bevetettek ugyanis egy eddig nem tisztázott felségjelzésű, és ugyancsak nem tisztázott típusú helikoptert is, amit a DNR védelmi egységei lekaptak az égről. Sajnos a gép az ukránok által megszállt Abakumov falu határában zuhant le.
hel
Az eset a hajnali szürkületben történt meg. A népköztársaságiak szerint a gép hangja “idegen” volt a fülüknek. Ebben biztosak!-no meg a lelövés tényében. Kijevben hang nincs az esetről. Se cáfolat, se megerősítés! Liszenko udvari megmagyarázó szerint csak sebesültek szállítására használ a hoholhaderő helikoptereket. Viszont ott és akkor harcérintkezés nem volt-csak helikopter.
Bezimennoje falu térségében (DNR-terület) a hoholhorda tegnap este tűz alá vette a térséget. A nagyobb gondot az okozta, hogy akkor ott éppen a tűzszüneti ellenőrök bóklásztak. Orosz-ukrán összetételben. Vélhetőleg az egyik ukrán megsebesülése miatt konszenzusra jutottak: jegyzőkönyvet írnak az esetről, és egy fekete pont a latorhadnak.
Sztanyica Luganszkánál az ötödik alkalommal sem volt hajlandó a “lágyításra” Nyalókakirály ordashada. Keménykedésre annál inkább. Így aztán az LNR-milíciái is maradnak. Mindaddig, amíg a túloldal “keménykedik!

A latortüzérségi ostrom TERMÉSZETESEN mára virradóan is zajlott/zajlik a teljes frontvonalon. A valcmanista martalócok egész éjjel azon fondorkodtak, hogy Pervomajszk nehogy behozhatatlan hátrányba kerüljön Gorlovkával szemben a “Leginkább szétlőtt donbasszi város” címért folyó versengésben.

De azért Gorlovkára is gondot fordítottak. Meg úgy általában…
Avgyejevkában, Peszkiben és Marinykánál is voltak mára virradóan csetepaték. A tegnapelőtti latorpróbálkozás arról győzte meg a népköztársaságiakat, hogy néha nem árt visszalőni.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwjo-cnWzdjPAhXMVhQKHcVdD7wQFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fdnr24.com%2Fmain%2F25111-glava-dnr-zayavil-chto-situaciya-na-fronte-obostryaetsya-o-razvedenii-sil-rechi-idti-ne-mozhet.html&usg=AFQjCNFEH4rqDsc2z1HDaYeVRjISzkkI0w Alexander Zacharcsenko, a DNR elnöke mai napi ( Tegnapi), nyilatkozatában kifejtette, hogy mivel a szituáció kiélezetten komoly és egyre rosszabodik, nemcsak Novoazovszknál, de komolyan romlik a szituáció a Debalcevoi és Dokucsajevszki körzetekben is, ennek következményeként, SZÓ SEM LEHET A CSAPATOK VISSZAVONÁSÁRÓL, nyilatkozta “TEGNAP” Zacharcsenko az ujságíróknak. Eztet TEGNAP ESTE akasztottam a Donbasz címü hozzászólásába. Enyivel hiányos a mai napi Donbasz-ról szóló híre, t. Admin. Ja és még valami : a tegnap előt közölt Dombaszi hírükhöz csatolt, talán az első képen LÁTHATÓ IS AZ OMINÓZUS HELIKOPTER, méghozzá a kép közepe táján, kirivóan.

  • Balázs szerint:

   Megnéztem a képet, de szerintem csak illusztráció lehetett.
   Azt felismerték volna, én Mi-17- nek nézem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.