Donbasszban a helyzet fokozódik!

A Volnovaha (Donyecki Népköztársaság) közeli Novognatovka falu határába tegnap délután a kijevi seregek négy darab “BuK-M1” típusú légvédelmi rakétakomplexumot helyeztek állásba.

buk

Ez a tény, valamint Gyenyisz Pusilin minszki DNR-főtárgyaló mai bejelentése-miszerint Kijev “visszavonta hordái tűzszüneti parancsát”-arra engednek következtetni, hogy VALAMI TÖRTÉNT a színfalak mögött. Magyarán: éleződik a donbasszi helyzet. (Minden-mindennel összefügg!)
Tény ugyanakkor, hogy a látszat is megerősíti Pusilin kijelentését. Ma délelőttől Kijev latortüzérsége tömeges ágyúzásba-aknavetőzésbe kezdett a DNR-teljes frontszakaszán. Ma délután helyi idő szerint fél kettőkor Leninszkoje térségében ismét rohamot kísérelt meg Valcman martalócserege. Nehéztüzérségi előkészítést követően tankok fedezete mellett próbáltak benyomulni a pufferzónába. A végeredmény ugyanaz mint tegnap. A számszerűsítés még várat magára. Eduard Baszurin matekja szerint a latorveszteség legkevesebb öt pribék-ezek végleg lekerültek a zsoldlistáról-és legalább egy darab BMP. Baszurin kihangsúlyozta: a DNR-erőinek sem személyi, sem tárgyi veszteségei nincsenek ezúttal.
Öt órára lenyugodtak a kedélyek. Kérdés, hogy meddig?
A DNR-hatóságai felszólították az EBESZ-t, hogy “tegyen valamit”!
Déli tájékoztatóján Eduard Baszurint új leletet mutatott be. Gorlovka mára virradő latorostroma után találták. Thermobarikus amerikai gyártású rakétagránát! Befutott Obamaki búcsúajándéka Valcman komájához.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbasszban a helyzet fokozódik! bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. mardell szerint:
  • TERMIN8ATOR szerint:

   mardell ! Ez a hír már megjelent itt a bal-radon, ADMIN MEGERŐSITETTE, A HÍR HITELESSÉGÉT .

  • Sub Zero szerint:

   A hitelessége gyenge, már csak a cikk tartalmát tekintve is. Ellentmondás van a címe és a tartalma között. A címben elrendelte a hazautazást, a cikkben pedig csak arra szólított fel, hogy készüljenek fel! Szerintem csak a felkészülésre szólított fel.

 2. zls-179 szerint:

  Nyomja fel magának mind a kettő,a laborszökevény Obama és a kiválasztottja az alkoholmadár Jánoska is! Zsák a foltját megtalálja!!!Donbassz népének, és harcosainak:
  A GYŐZTESEK, SOHA NEM ADJÁK FEL,MERT AKI FELADJA AZ NEM LEHET GYŐZTES!!!

 3. Galagonya szerint:

  Szerintem ez nem amerikai, hanem keleti rpg rendszerű gránát.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Kiváncsian várom az EU parlament albizotsága delegációjának, a Donbaszi megjelemését, utánna meg a Donbaszi tapasztalatuknak a beszámoloját,az EU parlamentben, feltéve persze, hogy lesz-e ilyen, és nyilvánosságra fogják-e hozni, amiben azomban enyhén szólva kételkedek .

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  http://dnr-news.com/dnr/36196-ataka-vsu-na-yuge-dnr-ostanovlena-bolee-10-ukrainskih-voennyh-pogibli.html Mostani hír, a DNR-newsz-ről,edig 10,tíz halotjuk van az ukránoknál a mai napi Lninszkoe-i támadásuk eredményeként .

 6. TERMIN8ATOR szerint:

  http://dnr-news.com/dnr/36185-boycy-34-omb-vsu-proveli-akciyu-ustrasheniya-na-granice-s-krymom-priurochennuyu-ko-dnyu-zaschitnika-ukrainy.html Az UKI katonák MEGFÉLEMLITŐ AKCIÓT HAJTOTTAK VÉGRE AZ UKI KRÍMI HATÁRON. Szerény véleményem szerint, nem is olyan sokájra szólni fognak a fegyverek. Egyenlőre halgatnak, csak ijesztgetéses provokáció volt, de a provokáció a nyilt FEGYVERES KOMFLIKTUSNAK A SZELE, ELŐJELE Talán az az illető akinek az interjuját Fergeteg 11 olyan pazarul leforditotta, aban tévedni fog, hogy oroszország területén nem lesznek harci cselekmények. Ez a mostani provokáció cáfolni látszik a kijelentését. Csak magamat ismétlem, ha Putyin két évvel ezelőt engedte volna a békefentartó katonáit,MOSTAN NEM LETT VOLNA ilyen, sőt a jövőre nézve még rosszab szituáció .

  • Balázs szerint:

   rosszul fordították az eredeti cikket, nem a Krím fölött történt az eset, hanem Krasnogorovka környékén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.