Fejedelmi ajándék a népnek

Mostantól még egy munkaszüneti nap lesz – jelentette be Döbrögi

okir

Munkaszüneti nappá nyilvánítják a nagypénteket – jelentette be ma Döbrögink a Döbrögisztán vajdaság Református Egyházai Zsinatának emlékülésén Pesten.
Az ’56-os pesti majdan 60 évvel ezelőtti tobzódását ünneplő összeröffeneten a vajda bejelentette: a reformáció emlékéve alkalmas pillanat arra, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését is segítsék. Összesereglett hívei kevés híján elaléltak a vajdai kegytől. Újabb ünnepnapot kapott a nép.
Eddig 10 munkaszüneti nap volt egy évben, ezekből természetesen néhány hétvégére esett, ezért sosem jelent ugyanennyi tényleges munkaszünetet.

Mostantól még egy munkaszüneti nap lesz - jelentette be Orbán Viktor

És most MÉG EGY! Pluszba!

De aztán visszazökkentette az egybeseregletteket a mostani ünneplő rögvasóságba. A szocializmusra utalva elkárogta: “a diktatúra hideg valósága felőrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerő marad.” Majd észbekapva-nehogy esetleg az utóbbi 26 esztendő történéseire gondoljon bárki is-gyorsan kikárogta: Magyarországon (ami akkoriban még volt) “a hőseink győztek, mert elérték, hogy ha titokban is, de volt mire büszkének lennünk”, (…) az utódokra nem a diktatúra negyven évnyi nyomasztó sötétségét, meghasonlást, hanem a kiállás, a bátorság, a hősiesség és a nagyság dicsőségét hagyták örökül.
Arról gondosan hallgatott hogy egy komplett élhető országot is, de azt ŐK szőröstül-bőröstül-jövőstül ellopták! Azaz: ami nem sikerült az Ő “hőseiknek”-megtették ŐK!-a banditautódok! A nép meg ünnepeljen! Kaptak cserébe egy egész ünnepnapot. Amikoris fesztelenül ünnepelgethetnek!
És a nép ennek örül! Meg örül a vajda is az ő mérhetetlen jóságán. Amin-amikor nem látjuk-még tán meg is hatódik.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Fejedelmi ajándék a népnek bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Itt minálunk, Szlovákiában már régóta – redszerváltás óta- munkaszüneti nap és rendezvények mentes nap a NAGYPÉNTEK , t. Admin .

  • Már Tamás szerint:

   Kedves Tremin8ator!
   Azt hittem, hogy a Felvidéken élsz…

   • petymeg szerint:

    Miért bántod nem az a lényeg ,hogy mely országban él hanem ,hogy,hogy él!

   • Sub Zero szerint:

    Termin8ator közjogi vonatkozásban és nem földrajzilag említette lakóhelyét. Pestiesen szólva, azért ezt le lehetett volna venni!

 2. szerint:

  T.Admin!
  Mire jött tegnap 10,500 látogató? Ha Fergeteg11 Karaganov fordítására az azt jelenti, hogy gyakrabban kellene átvenni híreket az orosz sajtóból még akkor is ha kényelmetlen.

 3. ZZ szerint:

  engyel elnök: a V4-ek az egyenlő államok Európáját akarják A közép-európai térség országai nem a gyengébb és erősebb, hanem az egyenlő államok Európáját akarják – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök a délkelet-lengyelországi Lancutban, ahol pénteken megkezdődött a visegrádi csoport (V4) államfőinek rendszeres évi találkozója. Európa ma egy sor kihívás előtt áll, az egyik legfontosabb a földrészen belüli megosztottság problémája – szögezte le a lengyel államfő. Kiemelte: a V4-ek – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – 25 éves létezésének, az euroatlanti struktúrákhoz való csatlakozásának tapasztalata megmutatta, hogy “együtt többet tudunk tenni”. “Ma nagy szükség van az országcsoport erejére és egységére” – jelentette ki. “Nemzeti céljainkat valóra szeretnénk váltani, de ezt csak egységes Európában lehet elérni” – fűzte hozzá. “Nem akarjuk a jobb és rosszabb, erősebb és gyengébb államok Európáját”, ezért szükséges, hogy a V4 erős és egységes legyen, és támogassa Európa egységét – hangsúlyozta. (MTI)

  Admin ehhez mit szólsz ? A lengyelek felébredtek vajon bizony fel ,elegük lett a rabszolgasából??

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.