Napi robbantó: bárki lehetett!

Külföldön élő magyar lehet a Teréz körúti robbantó

naro

Nem zárható ki, hogy külföldről érkezhetett a Teréz körúti robbantó, majd dolga végeztével elhagyhatta az országot – írja Magyar Idők. Ezt gyanítja a rendőrség több okból.

A Teréz körúti robbantás ügyében fontos nyom lehet a Népliget, ahonnan esténként külföldre is indulnak járatok.
Az elavult kamerarendszerek hátráltatják a kereső-elemző munkát. A különböző kamerák más és más színárnyalatban mutatják a ruházatát, ezért tűnhet úgy az avatatlan nézőnek, hogy nem is ugyanazt a férfit látja. Ráadásul a legutóbbi felvételen a tettes mozgása és a testalkata is eltér a korábbi felvételeken látottaktól.
Amennyiben sikerül megtalálni azt a járatot, amelyre a tettes felszállt, sikerülhet olyan személyleírást is kapni, aminek alapján fantomrajz készülhet róla.
A népligeti szál azért is fontos, mivel ha kiderül, hogy külföldre tartó járműre szállt fel a keresett férfi, akár még igaza is lehet a PestiSrácoknak nyilatkozó magyar exlégiósnak, aki szerint a tettes szimpla végrehajtó volt, akinek „a kezébe nyomták a pokolgépet, hogy tegye le” oda, ahova.
Ez pedig azt a nyomozók által felállított verziót erősítheti, amely szerint külföldről érkezett bérrobbantóról van szó. Így az is érthető, ha itthon nem ismeri fel senki, hiszen nincs kötődése senkihez.
Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte: amint új, értékelhető felvételeket találnak a térfigyelő kamerák felvételei között, azonnal nyilvánosságra hozzák azokat.
(propeller)
Bal-Rad komm: Egyre inkább kezd bohózattá válni a nyomozás! Már amennyiben nyomozásnak lehet nevezni a “szervek” és az állampolgárok között az ügy kapcsán kialakult hangos együttgondolkodást. Amelynek minden egyes mondatára szinte kapásból lehetne logikusnak tűnő cáfolattal válaszolni, hogy aztán azzal egy újabb magyarázat-verzió bukkanjon fel.
Mindenesetre VALAKI/MI kameraforgalmazó már dörzsölheti a markát!
Az biztos, hogy a nyomozati szervek vakon tapogatóznak. Az pedig, hogy ebbe még a lakosságot is bevonják!-az már valóban kabaréba illő.
Meg kéne talán próbálkozni az önkéntes feladásra való felhívással, büntetlenséget és pénzjutalmat ígérve! Meg oktatói állást a rendőrségen-AZ ELKÖVETŐNEK!
Bár félő, hogy túl sok lenne a jelentkező!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Napi robbantó: bárki lehetett! bejegyzéshez 79 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Nem értek egyet Adminnal!Márt a Bal-Rad olvasói is keresik a gazembert.Van is értékelhető nyomocska.Jó lenne,ha nyilvánosságra hoznák a nyomozók,minek alapján gondolják,hogy a kamera felvételek azonos személyt mutatnak.Ugyanis szinte biztos,hogy gumi álarcot viselt.Amit sötétbe nem lehet megkülönböztetni a valódi bőr színétől..Kinek állt érdekében két rendőr kollégámat megölni?Ez itt a kérdés!Hogy ért a szakmához az tény kérdése..Ha megtaláljuk nem éli túl! És megtaláljuk.Keressétek!Jó módszernek tűnik az önakasztás,a cellában!

  • egy paraszt szerint:

   Nem ez lesz az első eset, hogy az ügy aktáját “az elkövető ismeretlen” minősítéssel arhíválják.

   Azért ez még a jobbik megoldás lenne, mint ha valamelyik szerencsétlen nyakába varrják a dolgot.
   Mert olyan idióták is vannak szép számmal, akik azt el is hiszik, oszt tényleg lesz önakasztás.
   És -mint tudjuk- régen is megvoltak azok a technikák, amikor a gyanúsított még azt is bevallotta akár, hogy ő egy UFO.

   Egyébként meg a forró nyom már régen befagyott, marad az indíték, ami meg nincs meg!
   Ezért biztosan magányos őrült volt az illető, ami meg is alapozott lehetne, amióta az OPNI-t bezárták. Az őrültek meg az országház környékén flangálnak legtöbben szabadon.

  • Anonymous visszatér szerint:

   Szerintem meg amit a hatóságok művelnek az lassan már rosszabb mint a Monika show.

 2. scout szerint:

  Vitorla 123,mi a lófasz az, hogy nem éli túl??!
  Rendőr vagy aki önbíráskodik?Akkor szerelj le,alkalmatlan vagy feladatod ellátására pszichológiailag.

  • .... szerint:

   vitorla, most rendőr, de egyébként katona, aztán határőr, meg akna szedő, volt parancsnok is, volt kiképzési oktató, voltak katonái, most van egy civilje akit városi gerilla harcra oktat – falun, most sok földje van ahonnan nem veszik meg a termését, nincs aratógépe, de van traktorja, no meg hitele a banknál. Ért a közgazdaságtanhoz is, fejből tudja a Marx: Tőke-t, és talán az egyetlen magyarországon aki úgy ahogy volt visszacsinálná a múlt Államkapitalista diktatúrát – rendszert.

   • vitorla123 szerint:

    És boldogan élnél míg meg nem halnál!Azt kifelejtetted a felsorolásból,hogy az oldalak mint ez is az Állatrendőrség leleplezésére született.Most folyik a megismételt elsőfokú eljárás.Az állrendőrség(állatzsaru) paraszt családok százait rabolta ki látszólag törvényes módon!Egy háromfős rendőrjárőrt Veszprém megyében csaknem börtönbe juttatott,hivatali visszaélés miatt,mert együttműködtek vele.Ez a Győri Katonai Ügyészség határozata.Apróság de harmadik alakalommal állok bíróság előtt kétszer vádlott ként most tanúként mert próbálom védeni a kisembereket,a tolvajokkal szembe.És határozottan a Sztálini demokrácia híve vagyok!Ha valaki iskolázottabb nem rabolhatja ki a másik magyart. Csak a hitelesség kedvéért.Ja és a Népidemokrácia nem államkapitalista diktatúra.
    Ja és ez a korrupció elleni háború része.Alapszabály ölj,vagy megölnek!

 3. scout szerint:

  Na abbol a szarbol is elég volt.6 elemivel rendelkező pártbizalmi vezetők monták meg mit hogyan kell csinálni.El is lett baszva minden.

  • vitorla123 szerint:

   Mégis háromszor jobban éltünk mint most a harácsolók diktatúrájában!Kérdez meg erről öregeket.A hatosztályosok meg életük végéig tanultak.Vagy leváltották őket.A sztálini demokrácia így működött.Nem lehettél buta és nem lophattál!Ennyi.

   • egy paraszt szerint:

    Valahogy a holtig tanulás akkor nem úgy nézett ki, mint ma, mert akkor a hűséget tanították felső fokon és nem a szakirányút!
    Talán ezért is vezetett a szocializmus útja -nem a kommunizmus- , hanem a megszűnés felé! Okulásnak talán mintául szolgál!

    • vitorla123 szerint:

     Hát tényleg nem!Ha most van vagyonod tanulhat a gyereked.És mehet Londonba mosogatni,közgazdász,vagy ügyvédi diplomával.Mehet ügyelni orvosként.Idehaza,csak utcaseprésből diplomázhat.Össze se lehet hasonlítani a kettőt a kisember szempontjából.Ráadásul 8-6 óra volt a munkaidő.Saját háztáji gazdaságod lehetett mellette adómentesen.Aki mást akar az nem ismeri fel a saját érdekét!

   • .... szerint:

    igazad is van, meg nem is.
    De egy apróság: A rózsadomb nem a mostani rendszerben épült ki !
    S még egy emlék: Vezetök értekezlete volt, a szünetben többen beszélgetnek, s az egyik nagy vállalat vezérigazgatója a közelgő rendszer (gengszter) váltásra mondta: ” legalább nem kell a feleségemnek titkolnia az ékszereit ezentúl” , vagyis sok volt neki, de nem hordhatta, hogy ne lássák mennyit tudtak eddig lopni. A Pécsi butorgyár igazgatója mesélte, hogy Svájci tárgyalásra utazott (Ő ment csak egyedül, mások csoportosan utazgattak több napra), s a tárgyaló partnere csodálkozva a végén, maga megkérte az árát a terméknek, hogy nem kért alacsonyabb eladási árért baksist ? Így tudta meg, hogy már régóta a külker cégek, és a termelő vállalatok vezetői ezen az úton gazdagodtak.
    Nem a dolgozók voltak helyzetben, hanem az állam. 56 -ban a munkástanácsok egyik követelése volt, az igazgatót a váll-i munkástanács vegye fel, és bocsájthassa el. Kádár kikelve magából kiabálva mondta: erről szó sem lehet, majd fellált az asztaltól és fáradtságra hívatkozva elment. Jegyzőkönyv szerint.
    Az a rendszer államkapitalista volt.

    Admin:

    A Rózsadomb “még annál is korábban” alakult ki!

    A Kádár-rendszer lényegét pedig az adta, hogy az egyszerű emberek szociális biztonsága és viszonylagos jóléte-kiszámítható volt biztosított volt! Csűrheted-csavarhatod bárhogy, a népek számára ez a lényeg! Szentkoronázhatsz meg narancsozhatsz te szakadásig, ha a tömeg úgy véli, hogy a szocializmus minden eddiginél többet adott neki! Anekdotázgathatsz “úri elvtársnők” rejtett ékszereiről Hofit majmolva, meg mindenféle kedvedre való dolgokat innen-onnan összeollózgatva!-a lényeget bemószerolnod nem igazán fog sikerülni. Az egy sokkal őszintébb és emberközpontúbb rendszer volt.

    • egy paraszt szerint:

     Teccik, nem teccik, “a párt érdeke mindenek felett ” így hangzott és nem az, hogy a dolgozóké!

     • vitorla123 szerint:

      Ezt terjesztette a Szabad Európa.Átbasztak!

     • ... szerint:

      vitorla123
      Ne vedd komolyan a válaszadást, ha megkérhetlek, mert ez a nyikhaj még nem élt akkor, amikor a Kádár-rendszernek “vége lett”. Ezért csak rébuszokban ugat, nem is tehet mást!
      Mert ha ez az eszetlen takony élt volna akkor, és tényleg benne élt volna a rendszerben, akkor nem hányna ide ilyen eszetlen másfélsoros állatságot!
      Egyetlen olyan itteni kommentelőt sem találsz, és olvashatsz, aki a régi rendszerben élt, de ész nélkül kalimpálja a billentyűzetet vele kapcsolatban negatívumként. Ezért nem is érdemes rá komolyan reagálni, főleg a Szabad Európa rádióval érvelni. Amikor az a szélsőséges bujtogató adó működött ezt a fazont még az apja melengette a gatyájában!…

    • vitorla123 szerint:

     Elfelejtettem:A Rendőrség harcrendje jól működött.Egy percen belül ott voltak a civil ruhás nyomozók.Nem ismerték fel a helyzetet.Az egyik biztosít,a másik üldözi és fegyverrel felszámolja az elkövetőt.Nincs idő értekezletre és parancsra.Vagy megteszi,vagy a mocsok megúszhatja.Izraelben és Amerikában,a helyszínen felkoncolják az elkövetőt.Helyesen.De Oroszban is!Ez így állhumánum!

     • egy paraszt szerint:

      Azért mégiscsak motoszkál a kisördög:
      egy perc alatt, (max 300 méter) a civil ruhás nyomozók miként teremhettek ott?

      Netán tudtak valamit?
      Vagy véletlenül arra flangáltak?
      Azt nehezen hiszem, hogy a robbantó pont egy civil posztot nézett volna ki cselekedete helyszínéül, hiszen akkor 1 percen belül lebukik. Ennyire amatőr azért cselekedete alapján nem lehetett.

      Azt se hiszem, hogy a magyar rendőrségnek módjában állna, hogy a pesti éjszakában minden utcasarokra beállítson egy civil nyomozó párost!

      Mi lehetett a valóság?
      Kinek mi a meglátása?

     • mantra szerint:

      “Azért mégiscsak motoszkál a kisördög:
      egy perc alatt, (max 300 méter) a civil ruhás nyomozók miként teremhettek ott?”

      Szerinted minek nagyobb az esélye, hogy egy emberbe belecsap a villám, vagy hogy egy robbanástól 1-2 száz méterre civil ruhás nyomozók éppen egy szórakozóhelyen beszélgetnek? Egyszerű matematika. Gyakorlatilag annak sem túl nagy az esélye, hogy a villám pont egy emberbe csap bele, de ennek ellenére előfordul, hogy néha pont egy emberbe csap bele, tehát akár a nyomozók véletlenül is flangálhattak arra.

     • Szaszi szerint:

      Már megpróbáltam egy verziót ide tenni.
      Nem vagyok jártas ott,de az elmondottakból lehetnek ott zsaruk,elég közel voltak,ha ott voltak.
      A Halló bár mindig zűrös volt.
      https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0ahUKEwie4_a9odrPAhUnJcAKHTeDAFcQFgg0MAQ&url=http%3A%2F%2Fprivatkopo.hu%2FWebArticleShow.aspx%3FAGM%3DJoghalo%26AN%3Dhallonyomozas%26MN%3DJoghalo%26LN%3DHungarian&usg=AFQjCNG4O4_wPHvMwXk-0k82wPEkXFsiZg
      Egy lehetőség.

     • egy paraszt szerint:

      Mantrának igaza is lehetne,
      bár a villám ott csap emberbe, ahol valami (egy fa, egy rúd, vagy akár egy vasvilla a földbe szúrva testel és “lehozza” a feszkót. Azaz kiszámítható, ezen felismerésből építenek villámhárítót.

      “annak sem túl nagy az esélye”
      hogy egy körültekintő és felkészült robbantó figyelmét elkerüli a szórakozóhely közelsége, annak rendőri megfigyelése? Mert azt már tisztáztuk, hogy profi és alapos volt.

      A legelfogadhatóbb a véletlen, de abból meg már manapság túl sok van ahhoz (pl. szeléshajú is véletlenül nyert a tőzsdén 8misit), hogy el is higgyük!

     • ... szerint:

      ” bár a villám ott csap emberbe, ahol valami (egy fa, egy rúd, vagy akár egy vasvilla a földbe szúrva testel és “lehozza” a feszkót. Azaz kiszámítható, ezen felismerésből építenek villámhárítót.”

      Emberek! Mindenki figyelmébe mert ez oktatni való! Remek gondolat paraszt!
      Utolsó mondatod főleg szárnyakat ad mindenkinek! Huhú!!
      Bár a házamon nem ezen felismerésből építették ki a villámhárítót. Lehet hogy hozzád kellett volna fordulni előtte szaktanácsadásért?

     • egy paraszt szerint:

      Tudom nyomoronc!
      A te kalyibádra azért raktak villámhárítót és testelték le az agyhelyeddel, hogy hátha agyonbasz egy villám.
      De látom valamit elfuseráltak a szerelők, mert még mindig nem nyuvadtál meg.
      De ami késik, az nem múlik!
      Légy türelmes és várd néma csendben az esőt!

     • Szaszi szerint:

      🙂
      Szevasztok.

     • ... szerint:

      Ajjaj paraszt! Kezdesz fáradni úgy érzem!
      A pszichiátered sem hívtad fel ezek után segítségért, bár jajkiáltásod nagyon messzire elhallatszott!
      Ez a villámhárítós hasonlatod viszont nagyon gyermetegre sikeredett! Valami ütősebbet kellett volna kitalálnod, mert ebből tényleg az jön le, hogy kilettél idegileg amiért tényleg sajnállak!
      Apropó! Miért nem zsidózól? Olyan jól áll neked, és tényleg ki is meríted ilyenkor vele, az az napi tudás igényünket itt a Bal-Rad oldalán! Lehet hogy a mazsihisz is nézi, és egyszer szerencsédre meghívnak magukhoz a közeljövőben mint Szegedi kancsót.
      Ez a “várd néma csenben az esőt” hasonlat remekül betalált azóta sem találom a helyemet!
      Igazi írói vénát örököltél! Melyik spermabankból származol?

     • ... szerint:

      Szevasz “szaszi”!
      Piszok gyorsan reagáltál, le a kalappal előtted!
      “Paraszt” befejezte, te meg jöttél, és köszöntél egy percre rá , és elmondtad a véleményedet összetett mondatokban!
      Ezt úgy hívják mifelénk hogy: telepátia! Remek agyad lehet…..
      Remek srác vagy!….

     • Szaszi szerint:

      … !
      Az üggyel kapcsolatban reagáltam,és mivel megint le se szarta senki,meg ti is nekiálltatok kakaskodni,inkább leléptem.
      Ne haragudj.De ha van kedved kössél belém,NYUGODTAN,ez itt már divat.
      Sőt,egyedül érezném magam.Higgadj már le tesó.

     • ... szerint:

      Szaszi!
      Elnézést azt hittem, megint kreált egy nicknevet a ficere!
      Legalább négy nicknéven boldogít itt mindenkit elég régóta.
      Akkor tévedtem most ezek szerint….

    • mantra szerint:

     egy paraszt

     ““annak sem túl nagy az esélye”
     hogy egy körültekintő és felkészült robbantó figyelmét elkerüli a szórakozóhely közelsége, annak rendőri megfigyelése?

     Igaz, viszont ahhoz, hogy ez a kérdés felmerülhessen, azt kell előfeltételeznünk, hogy a robbantó figyelmét elkerülte a szórakozóhely közelsége, ami rendőri megfigyelés alatt állhat. De mi van ha nem kerülte el a figyelmét? Vagy, ennyi erővel feltételezhetjük, hogy ha elkerülte a figyelmét az utcai kamerák tucatjai amik felvették, akkor a szórakozóhely is elkerülhette. Vagy annyira felkészült, tudta, hogy mit és hogyan csinál, hogy kurvára nem érdekelték sem a kamerák, sem a szórakozóhely, mert tökéletesen másodpercere megtervezte és azt tervet hidegvérrel végre is tudta hajtani.

     • vitorla123 szerint:

      Ott a pont!Sőt azt is bekalkulálta,hogy nem tudják,merik üldözni!Mivel a szabályzat szerint a helyszínt kell biztosítani.Pedig ebben az esetben semmit nem tudtak ott csinálni.Akár mind a ketten átmehettek volna üldözésbe.Mivel rádión segítséget kért a járőr .Rossz döntést hoztak!Pedig ez volt az esély!

     • egy paraszt szerint:

      ““annak sem túl nagy az esélye”
      hogy figyelmét elkerüli

      Csak próbáltam a bőrébe képzelni magam és összegeztem az eddig ismertetetteket:

      1. Médiából:
      a rendőrség szerint az elkövető alaposan felkészült, a helyszínt többször is bejárta, vélhetően alaposan megtervezte.

      2. Hidegvérrel tette, előtte még egy kis nasiért is elugrott.

      3.Soha nem nézett egyetlen kamerába sem, pedig az öltözete eléggé szembeötlő, mintha azt üzenné, ide tessék nézni, itt vagyok. Aztán, ha már minden kopó azt a ruhát keresi, illa berek….

      4.Nem tudni indítékról és hogy ki ellen irányult voltaképp. Csak találgatások, de ok nélkül csak a gyagyák cselekszenek, ez viszont nagyon tervszerűen megtervezett, hidegvérű.
      Hidegvérű a robbantásban, és hogy az “áldozatok felé indul el, miközben minden épeszű a robbantás helyéről el minél távolabb és rohanva és nem a földön hempergő áldozatok felé közeledve, megkockáztatva, hogy összeakad valami hatósági közeggel. Ha vagy 30 másodpercet habozik a titkosrendőrök karmában van, de ő “tudhatta “és elkerülte.

      5. Nem hezitált és nem gondolkodott a robbantás után, nem lepődött meg apróbb eltéréseken, nem nézelődött lebénultan, hanem azonnal cselekedett.
      Pszichiátriai taneset ez az önuralom, kevesen lennének képesek rá.

      6.Nagyon jól tudhatta, hogy minden be van kamerázva, mert nem szállt közlekedési járműre, még biciklire sem, mert tudhatta, hogy egy járművet nagyon könnyű követni és a diszpécserek, kameramenek folyamatosan tájékoztatni tudnák a rend őreit a szökési útvonaláról, helyzetéről.
      Metrora sem szállt, mert az pláne kamerázott, buszra sem várt, meg akkor a gyakori ruhaváltás sem sikerülhetett volna és a zárt helyiség, mint menekülési útvonal sem szerencsés.

      7.Nagyon jól felkészült a terv szerinti ruhaváltásra; jól gondolta, hogy az utcán ezt zavartalanul megteheti és kamerákon keresztüli követését ezáltal összezavarhatja.
      Tisztában lehetett vele, hogy a belvárosból csak a kamerák össztüze közepette léphet le, így nem is próbálkozott, hanem logikusan megtervezte.

      8. Nagyon jól ismerhette a terepet, az egész várost, mert minden buktatót elkerült, a beazonosítását ellehetetlenítette, nyomtalanul felszívódott.

      Összegezve kb.ennyit kötöttek az orrunkra, meglehet a storynak vannak olyan részei, ami nem ránk tartozik.

      Szerintem ezt az esetet a kriminalisztikában oktatni fogják a jövő nyomozóinak, vagy már valaki tankönyvben megírta korábban?

      Hasonló véleményen vagyunk?

 4. scout szerint:

  Alapvető probléma magja az, hogy ki hogyan élte meg az elmult rendszert.A jelenleg fentálló akadály , hogy nem vagyunk képesek összefogni és ezt a rakás ingyenélőt lerázni magunkrol mert azzal vagyunk elfoglalva hogy ki a fasza gyerek.Személy szerint tojok rá, hogy valaki keresztyén vagy muszlim,hindu,ateista vagy komunista,jobbikos vagy ballib.Az embert kell nézni, meg,hogy mit akar.

 5. szigony szerint:

  Manapság – sajnos – az állampolgárok jelen egzisztenciájuk szerint alakított pártállásuk szerint ítélik meg a történelmi időszakok ( a legutóbbi aranykort IS ! ) értékelését, függetlenül a tényektől !

  Ennek megfelelően törekvéseink IS ilyen alapon, és nem a realitás mentén alakulnak.

  Paradoxonként például az ‘ Együtt ‘ – nek nevezett párt rendre sorolja, kivel nem kíván együtt még csak megjelenni sem !

  Amennyiben nem tudunk egy igazi együttélést elképzelni saját állampolgárainkkal, akkor semmi lehetőségünk egy szolidáris társadalom kiépítésére, a jelenlegi ‘ kvázi ‘ demokrácia leváltására !

  • ... szerint:

   Fűrészeled a fingot, tehát a nagy semmit szigony fiú! Bizonyára sokat voltál a tengereken bálnavadászaton, s nem volt időd az eseményeket átlátni!
   Tehát akkor elképzelhető ezek szerint, hogy egyszer összeborulsz te is a a Lungo Drom-mal, vagy netán az országos cigány önkormányzattal, hogy jövőt építhess a magyarságnak….Régóta vagy ezen az oldalon? Nem láttunk még eddig itt szigony?. Már csak azért kérdezem, mert sok új fiatal csirke szórja ma a magot a portálon s már nem tudja az ember kinek higyjen a cickányok, parasztok, balázsok után?!..

  • cicvarek szerint:

   Bibsi, libsi, cigánnyal együttélés?
   Éljenek együtt a Negev sivatagban. 🙂

 6. vitorla123 szerint:

  Szaszi-nak!
  Amit mondasz az nem kizárható.Sajnos a korrupció mindenhol előfordul. Ezért kell még hatékonyabban keresni az elkövetőt.Ez megmagyarázza miért voltak a nyomozók a közelben.Arra viszont nem magyarázat,hogy miért két tiszthelyettes vált célponttá?Semmit nem tudhattak a bár elleni nyomozásról. Több mint félórát várt a tettes a célpont megjelenésére.Ezért a két ügy nem valószínű,hogy összefügg.Kivéve,ha kapcsolat van a bár és a járőr között!Ettől függetlenűl fegyvert kellett volna használni az elkövető ellen!Ha futnak utána,valószínű,hogy elárulja magát.

  • vitorla123 szerint:

   Ja és ha találsz valamit tedd fel,megkérlek.Keressük meg a mocskot!Ha olvasol minket,mocsok, tudd ez a vég kezdete.

   • Szaszi szerint:

    Vitorla,ezt is két hete idetettem,a hajléktalan dumája érdekes,de a videó alatt ki van szövegelve

    • egy paraszt szerint:

     Költői kérdést tett fel a hölgy. Miért nem, miért nem.
     Biztosan okkal.
     Az okot meg úgysem kötik az orrunkra, hacsak vitorla123 “kapcsolatai” révén meg nem szerzi nekünk.

     • mantra szerint:

      “Költői kérdést tett fel a hölgy. Miért nem, miért nem.
      Biztosan okkal.”

      Igen 🙂 De ez olyanfajta gondolkodás, hogy megelőlegezzük, vagy “szeretnénk azt sugallni”, hogy biztosan azért, mert… pedig lehet, hogy az a kamera bár ott van, de talán nem is rögzít semmit, vagy értékelhetetlen a felbontása, tűl sötét, értékelhetetlen …stb. Tehát ezt a részét nem ismerjük, de a riporter kijelenti, hogy annak a kamerának kellett vennie. Miért, mert ott van egy kamera valahol, akkor az biztos vesz is mindent? Az emberi gondolkodás hajlamos egy hitre (ami akár tévhit) rá építeni feltételezéseit, következtetéseit, amivel aztán simán félre vezetheti önmagát.

     • egy paraszt szerint:

      Teljesen egyetértek.
      Sőt mivel az elkövető ügyelt arra, hogy a kamerák elől arca mindig rejtve legyen a kalap takarásában, azért kíváncsi lennék, hogy végig a városon a népligetig mi a fenébe tudott átöltözni, vagy a csereruha be volt készítve helyszínre és mindhez kalap is tartozott?
      A nyomozó urak hogy tudták ezt az átverést elviselni, mert én már a földhöz csapkodtam volna a tányérsapkámat dühömben, ha így rászednek.

      A további elmélkedéshez tartom a fentebb leírtakat!

     • vitorla123 szerint:

      Mert ezek a kamerák felvételei személyazonosításra alkalmatlan képeket rögzítenek..Csak az eseményt látják.Mi történt és azt pontosan tudjuk a felvételek alapján.Ráadásul a mocskon szerintem gumi álarc volt..Vagy nem üzemeltek az említett kamerák.A hölgy tökéletesen fogalmazott .Ha valaki megtenné,hogy egy centiméteres beosztásu jól látható 1980 magasságú rúddal a menetvonalon elsétálnakb ugyan olyan sebességgel,hogy a test méreteket meg tudjuk állapítani.Ahol kettős lépéssel méri a céltávolságot oda a járdásra kellene letenni a centiméteres beosztásu mérőeszközt. Okos telefonnal kellene elkészíteni a felvételt.

     • mantra szerint:

      Én azt gondolom, hogy némely szenzáció hajhász / vagy oknyomozó / vagy csak sima újságírók egy része abból indul ki, hogy szeretné leleplezni a nagy összeesküvést, vagy a nagy csavart a sztoriban …stb eladni, ez a munkájuk, ez a céljuk. Ezzel nincs semmi gond, de mivel ezt szeretnék, ezért sokszor abból a gondolatból indulnak ki, és azt próbálják is sugallni tudatosan vagy tudattalanul, hogy itt bizony valami nem stimmell. Ebben a videoban pl. azt, hogy ott egy kamera, ami felvételt “valamiért” nem hozták nyilvánosságra, pedig onnan tök jól kellene látszódjon az elkövető. Persze lehet, hogy éppen azért tartja vissza a rendőrség, mert ők is benne vannak az akcióban, de az is lehet, hogy mindössze azért, mert bár ott van az a kamera, de csak elrettentésből, dísznek és nem vett semmit…. viszont arról már talán nem is fog tudósítani, hogy aztán bementem a yardra, rákérdeztem és “kiderült”, hogy az a kamera nem is vett semmit, azért nincs onnan felvétel 🙂

   • nem tom szerint:

    T. vitorla123!
    A Kürt utcában megvan még a rendőrség?

  • egy paraszt szerint:

   Ez érdekes gondolatmenet, de mi dolga lenne egy bárral , a bárban egy köz-járőrnek? Kis borravalót sem ők kaphatják, mert őket egy gonosz nézés is meggyőzné, hogy ez ne az ö placcuk.
   Amennyiben a járőrözők egyikének üzentek, akkor azt máshol is megtehették volna. Vagy a járőrözők valamelyik elöljárójának? Na igen, az biztosan vehette a lapot, de biztosan nem köti az orrunkra a miértet.

   A szabályzatra:
   meg gondolom a helyszín biztosítása és utána az üldözés. De mivel jelen estben tényleg nem volt teendő, legalább az egyikük összekaphatta volna magát az elkövető után. Vagy nem látott senkit, vagy nem is akart?

 7. Misa szerint:

  A rendszer minden tette, önmaga fenntartására irányul.
  Azokról, akik védik ezt a rendszert, egy embertípust védenek:
  amely elárulta a szocializmust, hogy pozícióját pénzre váltsa, elárulta a liberalizmust, mert a nemzeti populizmus jobban jövedelmezett és eladta a nemzetet, mert hasznot hozott zsebének.

  • vitorla123 szerint:

   mantra-nak!
   Verziókat állítunk fel és egyik,vagy másik megáll! A filmen az elkövető picike pont a kamera felvételén.Reméljük nem tévednek a technikusok,hogy azonos személyről készültek a felvételek. Háromszínű kabátot közöltek.De egy kabátnak csak két színe lehet.Vagy a harmadikat valahol eldobta?Talált e valaki ilyet,vagy még mindig ott van? DNS és szagminta miatt lenne érdekes.

 8. Szaszi szerint:

  Most a vicces az,hogy a kapucnis kép,amit ugye a robbantás UTÁNINAK mondtak,az a HVG szerint – mert beazonosították a helyszínt – a Dob és a Kürt utca sarokkal szemben lévő Hotel előtt készült,tehát a Körút felé MENT a Dob utcából.(van benne street view pont)
  http://hvg.hu/itthon/20160927_terez_koruti_robbantas_kamerafelvetel_dob_utca

 9. Fórizs Eszter szerint:

  Én csináltam a fenti videót. Beszéltem a Varrógép Centrum tulajdonosával, és ő mondta, hogy mind két kamerája működött, az is, amelyik szemben volt az elkövetővel. Éjszaka látta a saját kameráinak a felvételeit, tehát ellenőrzött dolog, hogy működött mind a két kamerája. Ő mondta nekem, hogy az Oktogon felé eső kamerán látta is éjjel 3 órakor a rendőrök mellett hogy a robbantó az Oktogon felől jött, tehát nem a Dohnányi Ernő utcából közelítette meg a Teréz Krt 2-4-et. Az Oktogon felé eső kamera szemből vette az elkövetőt, mikor az visszajött a robbantás későbbi helyszínéről a Dohnányi Ernő utcán túlig, a Király utca felé eső kamerája felé. Akkor nézett át a robbantó a Teréz Krt másik oldalára, ahonnan ugye nem jöttek a rendőrök. Vajon kit nézett odaát? És utána, mikor visszaindult a Teréz Krt 2-4 felé, miért volt tablet vagy navigátor a kezében? Hiszen már egyszer megtalálta a helyszínt. Tán pontosan oda kellett állnia, ahol a Szolárium kamerája úgy vette, hogy a lába látszódjon, de a feje nem? Kié a Szolárium és annak kamerája, mely elé szépen beállt a robbantó, de úgy, hogy azért 18 percen keresztül ne láthassuk a fejét, kizárólag a lábát!?

 10. Szaszi szerint:

  Azon kívül,hogy érdekes figura ez nem sok,ha a rendőrök nem foglalkoznak vele,mi nem fogjuk megtudni hogy sántikál-e valamiben.
  Az ácsorgó gyereket most mosták tisztára.De hogy dugdosnak valamit a zsaruk előlünk az biztos.Altatnak,vagy dolgoznak nem tudom,de ennek megoldását nem látom.

  • vitorla123 szerint:

   Dolgoznak!Itt rendőrsérültekről van szó!Én is mindent megteszek,hogy eredmény legyen.Az üzleti szál amit Eszter felvetett rendkivül érdekes.Tud e valaki arról,hogy kamera cserét tervez a Főváros.Vagy a BRFK.Ez több milliárdos üzlet.A két sérűltel meg lehet magyarázni miért van rá szükség.Mi közben akármilyen fénykép,film nem képes a személyt azonosítani,ameddig a felismerő tanú az nem mondja: Ő volt az.Jut eszembe egy rég sztori.A bűnügyi technikus Jóskának aki akkor megyei bűnügyi osztályt vezette,behozott a helyszinről egy tucat fotót.Végig nézte.és megszólalt.”Te ezek a fotók nem jók.”Ez megismétlődött vagy kétszer.”De őrnagy elvtárs mi a baj a fotókkal?” “Nincs rajta a tettes neve és a címe.!”Hát ezekkel a felvételekkel is ez a baj.

   • Szaszi szerint:

    Vitorla!És akkor mindenkit köteleznek egy ilyen nagytudású kamera felszerelésére,megvételére?Szinte mindegyik magán tulajdonú,amit bekértek.
    De itt a nyócker http://vs.hu/kozelet/osszes/arcfelismero-kamerak-a-jozsefvarosban-lesz-kepuk-hozza-0807#!s0
    Jogi meg miegymás gond van vele.
    Egyszer olvastam Tokyóban van egy rendszer,másodpercenként (!!!) húszezer arcot képes elemezni,felismerni.
    Lényeg az,én nem hiszem hogy erre menne ki a játék.Ezt most is megtehetnék,rendőr robbantás nélkül.
    Rendőrkutya.Aaaaz igen.Hátizsák szimat,ott melegében talán a városban is jutottak volna valamire.
    Most sapkát,és távirányítót keresnek.

    • mantra szerint:

     “Egyszer olvastam Tokyóban van egy rendszer,másodpercenként (!!!) húszezer arcot képes elemezni,felismerni.”

     Jó, jó, de ha ilyen lenne itt is, akkor meg azért hőbörögnének az emberek, mert megfigyelnek.

     “Rendőrkutya.Aaaaz igen.Hátizsák szimat,ott melegében talán a városban is jutottak volna valamire.”

     Milyen rendőrkutya? Ennyi erővel lehetne chip is mindenkiben 🙂

 11. vitorla123 szerint:

  Nem lesz könnyű dolgunk megkeresni. de ne feledjétek,hogy mint százezer olvasónk van akik sok mindent látnak és hallanak. Úgy gondolom,hogy nem egyedűli elkövetőről van szó.Csak a tervet vitelezte ki!Csak vétett hibát valahol!

 12. Fórizs Eszter szerint:

  A véleményem a következő: sétáljon végig mindenki, akit érdekel a Teréz Krt-on a Podmaniczky úttól ( tehát a közérttől) a Teréz Krt 2-4-ig. És számolja meg mindenki, hány rendőrségi, és hány magán kamera van ezen az útszakaszon.
  Van egy rendőrségi kamera a közérttel szemben, a Teréz Krt másik oldalán, de az mondjuk messze van. Aztán van egy rendőrségi kamera a Dessewffy utca sarkán. AZ ALATT BIZTOSAN ELSÉTÁLT A ROBBANTÓ. Aztán van az OKTOGONNÁL. És persze a helyszín elhagyása után a Király utcánál. No most magánkamerából meg rengeteg van. Legalább 15 , de lehet hogy 20. Ezek közül egy sem vett éles képet az elkövetőről?

 13. Fórizs Eszter szerint:

  3 hete (21 napja) történt szeptember 24-én szombaton a robbantás egy kamera előtt Budapest központjában, tengernyi kamera környezetében, között. Bár két rendőrt robbantottak fel, kollégáik 3 hét óta nem találják a robbantót, és egyre inkább azt sejteti a media, hogy ő külföldről jött, és külföldre távozott. Az esély a feltalálására egyre csökken, ahogy az idő halad. Én kezdek nem bízni a rendőrségben, a TEK-ben, a titkosszolgálati vezetőkben, ha Budapest központjában fel lehet robbantai két rendőrt minden következmény nélkül. Meg tudnak védeni minket, ha még egy a Budapest központjában egy kamera előtt robbantó elkövetőt sem tudnak megtalálni 3 hét alatt, aki előtte egy kis idővel olyan közértben vásárolt, ahol minimum 10 kamera van ( jártam ott, megnéztem az ottani kamerákat is)!

 14. Fórizs Eszter szerint:

  https://youtu.be/1FIUCuuE6Y8 Más is úgy látja, volt az elkövetőnek társa. Aki tán tapsolt is, mikor a robbantás megtörtént.

 15. Fórizs Eszter szerint:

  ” Eddigi ismereteink szerint egyedül robbantott a Teréz körúti merénylő. A nyomozók megtalálták és tanúként kihallgatták azt a férfit is, aki az elsőként közzétett, és a robbantás előkészületeit, valamint magát a detonációt bemutató 18 perces videóban félreérthetően viselkedett. A férfi a tetteshez hasonlóan látszólag céltalanul járkált a helyszínen, egy pillanatra megállt a kapualjban várakozó tettes mellett és mintha mondott volna neki valamit. Utána visszasétált a körúton az Oktogon felé, és a térfigyelő felvételén balra alul várakozott. Többször a merénylő felé nézett, megbámulta a mellette elhaladó rendőröket, majd a robbanást követően felkapta mindkét kezét az ég felé, mintha örült volna, és elszaladt. Felmerült, hogy köze van a merénylőhöz, ám a rendőröknek azt állította: barátnőjét várta, aki késett. Az alibi igaznak bizonyult.” A WC-nél is a barátnőjét várta? Oda miért állt be, mikor is az a WC le van zárva? Ezt a magyarázatot ki tudja elfogadni? ÉS HOGYAN TALÁLTA MEG EZT A ” FÉLREÉRTHETŐEN VISELKEDŐ” FÉRFIT, AMIKOR IS ŐT SOSE KÉRTE BE TANÚVALLOMÁST TENNI AZ ÜGYÉSZSÉG? TÁN Ő IDENTIFIKÁLHATÓ VOLT ARCFELISMERÉS ÁLTAL, MÍG A ROBBANTÓ NEM?

  • Fergeteg11 szerint:

   Be volt kapcsolva a telefonja a kérdéses időszakban, amikor az adott helyen állt, kedves Eszter. Ez elég. Lekérték a terület mobilforgalmának metaadatait a szolgáltatóktól, és aprólékosan kielemezték. Megnézték a férfi hívásait, kihallgatták őt és akiket még kellett. Mindezeket persze csak feltételezem, de jó esély van rá, hogy így történt. Rosszkor volt rossz helyen. Egy ilyen óvatos tettes társa nem lehetett.
   Ha a GPS Magyarországé lenne, és nem az Egyesült Államoké, akkor alighanem sokkal előrébb lenne a nyomozás, mert feltételezem azt is, hogy lehetett nála működésben lévő helymeghatározó eszköz (Kadhafi egy műholdas telefon használatával bukott el, tehát ha kell, visszakövethetők, sőt riasztásra állíthatók az ilyen rendszerek). De így kérdéses a siker. Persze még akkor is lehetséges, hogy más helymeghatározó rendszert használt, vagy nem használt semmi ilyesmit. Azért a “nagyok” közül valaki talán tudhat valamit.

 16. .... szerint:

  Olyanok vagytok, mint a magyar TV, a Keneddy gyilkosság után. Azt gondolja bárki is, hogy kivülről képes megoldani egy ilyen bonyolult ügyet ? Az információk többsége nem nyílt, az alkalmazott módszerek többségét nem is ismerik az emberek.
  Az ország szinte minden polgáráról már van fotójuk, nagy része alkalmas arcazonosításra. Lassan mindenhol az lesz, mint pl. Angliában 110 ezer köztéri !kamera figyel, ebből 10 ezer arcfelismerésre alkalmas. Amerika nagyvárosai hasonlóak. A Véda rendszer is megfigyelésre van telepítve, nem oda ahol közlekedés biztonság szempontja diktálná. A kutyák már chipesek és senki nem tiltakozik, vagyis az emberek saját chipelésük ellen sem lépnének fel.

  • Szaszi szerint:

   Arra jó,hogy lássák, foglalkoztatja az embereket hogy mi történt.

   Pedig már rég “haza kellett volna menniük”.

 17. Fórizs Eszter szerint:

  Kedves Fergeteg 11! Azon két kép közül, melyek a járda szélén egy zöld kuka előtt készültek, azon a fényképen, melyen már a robbantás helyszíne felé néz az elkövető, tehát ahol profilban látjuk, azaz nem a hátát, azon jól látható, hogy tablet, de még inkább navigátor van a kezében. A rendőrség erről mélyen hallgat. Egyébként miért jött vissza a robbantás helyszínéről, és amikor háttal látjuk, miért néz át a Teréz Krt másik oldalára? Utána meg jobbra fordul, és a kezében már látható az eszköz. Mi oka volt eljönni a robbantás helyszínéről, ha nem az, hogy nem volt biztos, a megfelelő árkád alá áll-e, és ez ügyben pontos utasításért hátrébb jött? A megfelelő árkád pedig értelmezésemben azt jelenti, az az árkád, ahol a lába még látható a szoláriumos kamerán, de a feje már nem. Én úgy érzem,, LÁTTATNI AKARTÁK A ROBBANTÁST. Ezt az egész rendőrrobbantást megcsinálhatták volna távirányítással 50 méterről. És akkor most nem figyelnénk erre a történetre. De nem, a robbantó távirányítója csak a közelre vitt ( 1-2 méterre). MIÉRT KOCKÁZTATTA MAGÁT A ROBBANTÓ AZZAL, HOGY RÖVID HATÓTÁVÚ TÁVIRÁNYÍTÓT HASZNÁLT, ÍGY KÖZEL KELLETT LENNIE A BOMBÁHOZ, AKÁR MEG IS SÉRÜLHETETT VOLNA, ÉS AZZAL, HOGY KAMERA ELÉ ÁLLT BE ROBBANTÁST ESZKÖZÖLNI? Megoldhatta volna a robbantást a Teréz Krt. másik oldaláról is. Ahol, nem mellékesen, persze pont nem működik az oda felszerelt rendőrségi kamera!

  • Fergeteg11 szerint:

   Kedves Eszter, köszönöm a választ. Hasonló gondolatot vetettem fel a kamerákkal kapcsolatban én is, miután kiderült, hogy nem gázrobbanás, hanem robbantás volt, tehát azt, hogy kifejezetten szerették volna, ha látjuk. Emellett azt is – kérem még ne nevessen -, hogy amatőr munkának álcáztak egy profibb műveletet – elterelés miatt – az idegen, felforgató szándékú külső hatalom képviselői, ezért kellett jelen lenniük az amatőr vonásoknak is. Van egy összeesküvés-elméletem, amin már nagyon szeretnék nevetni én is, ha kiderülne, hogy szamárság, de egyelőre, ahogy a nyomozók Occam borotváját használva szépen megvizsgálják és kényszerűen eltávolítják a képből az egyszerűbb magyarázatokat, úgy haladnak a bonyolultabbak felé, és egyre megoldhatatlanabbnak tűnik az ügy (ne legyen igazam). Mi itt a fórumon nem nyomozók, hanem bizony kreatív fantáziával megáldott elméletgyártók vagyunk, és szinte soha nem az egyszerű dolgokkal kezdjük. Egy megoldhatatlan ügybe pedig sokminden belefér. Éppen az Ön hozzászólása erősítette meg, hogy az elkövetőnél lehetett helymeghatározásra alkalmas eszköz, és mivel már a kezdetektől kételkedem a magányos elkövető teóriájában, azt gondolom, hogy kommunikálhatott valakivel. Ez történhetett rádión, valamelyik Wi-Fi hálózaton keresztül a helyszínen és más meghatározott pontokon, több feltöltőkártyás mobiltelefonon vagy egy műholdas telefonon/eszközön (ezt ugyan csak kevesen engedhetik meg maguknak, de azért összeesküvés-elmélet az összeesküvés-elmélet, hogy komoly háttérerőket feltételezzen, ebben az esetben akár idegen országok érdekeltségeit is). Van olyan helymeghatározó eszköz, amely nem csak vesz, hanem ad is GSM vagy műholdas hálózaton keresztül. Előbbiről semmi információ nincs az orrunkra kötve, utóbbiról meg nem is lehet, mert azt csak azok az országok hozzáférést kapó szervei tudnák lenyomozni, amelyeknek a rendszerét használták.
   Mivel a tettes felkészült és óvatos volt, a következőket tudnám elképzelni (az utolsó kivételével komolyan, többnyire valószínűség szerinti sorrendben):
   – magányos tettes, az összeesküvés-elméletek legtöbbje szamárság, nincs mobiltelefon (bekapcsolt állapotban), de esetleg van nála egy egyszerű, csak vételre alkalmas navigációs eszköz/tablet (vagy nincs), hogy a mozgását megkönnyítse -> itt a hely közelében működő Wi-Fi hálózatok forgalmát is biztosan ellenőrizték, hátha rákapcsolódott valamelyikre haladtában
   – végrehajtó/megbízott kivitelező, az összeesküvés-elméletek egy része továbbgondolandó, de az akciót teljesen magára hagyva, önállóan hajtotta végre
   – végrehajtó, az összeesküvés-elméletek egy része továbbgondolandó, kommunikálhatott valakivel az akció alatt, ezen belül
   1., időszakosan felkapcsolódott valamelyik ingyenes/feltörhető Wi-Fi hálózatra, és az interneten keresztül kommunikált
   2., feltöltőkártyás mobiltelefont használt kommunikációra, és esetleg volt nála egy egyszerű, csak vételre alkalmas navigációs eszköz/internetforgalmat Wi-Fi-n keresztül bonyolító tablet is – idáig valamelyik egyszerűbb alvilági szerveződés is kivitelezhette
   3., feltöltőkártyás mobiltelefonon vagy (kódolt) rádión keresztül kommunikált a vétel sugarán belül tartózkodó segítő(i)vel, és esetleg volt nála egy egyszerű, csak vételre alkalmas navigációs eszköz/internetforgalmat Wi-Fi-n keresztül bonyolító tablet is, vagy egy olyan, amelyik GSM hálózaton keresztül kommunikál, hogy nyomon követhessék, éppen hol van (ezt később lekapcsolta)
   4., műholdas telefonnal kommunikált, és esetleg volt nála egy egyszerű, csak vételre alkalmas navigációs eszköz/internetforgalmat Wi-Fi-n keresztül bonyolító tablet is, vagy egy olyan, amelyik közvetlenül a műholdas rendszeren keresztül kommunikál, hogy nyomon követhessék, éppen hol van (ezt le sem kellett kapcsolnia, mert úgysem tudják követni a helyi szervek)
   5. James Bond volt, személyesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.