Sikerkovács

Új Jelszóra ébredhetett ma Döbrögisztán népe! A ma reggeli Kossuth-adóbeli Döbrögi igehirdetésből megtudhatta a birtok apraja-nagyja, hogy vajdánk Új Nemzeti Egységet kovácsol!

ue

Kvótareferendumostul, foglalkoztatáspolitikástul! Még tán tákolmányosítja is.

“A magyar sikerekhez szükség van a magángazdaság szereplőire is, akikkel ezért megállapodást kell kötni a versenyképességről, mert fontos, hogy a gazdaságpolitikában is létrejöjjön az új egység”-verte ki az álmot a népek szeméből. (Mármint azokéból, akik kíváncsiak voltak az igehirdetésre.) Hogy miféle megállapodásra gondolhat? Na erre mondják, hogy “Isten útjai kifürkészhetetlenek!”
Van persze tippünk. Adom az Új Nemmzetthy Elythnek a rabszolgahadat-ócón! Növeljétek hát a versenyképességet.
Emlékeztetett: folyamatos és heves viták vannak arról, jó irányba tart-e a gazdaság, a hitelminősítők folyamatosan javuló véleménye azonban ezt eldönteni látszik. Itt már nem számit a zemberek véleménye, itt már a “minősítők” szava a Vajda számára a mérvadó.
“A cél pedig továbbra is világos: egy munkaalapú gazdasági rendszer kell, amelynek lényeges eleme a teljes foglalkoztatottság. Ma már ott tartunk, hogy az elmúlt hat évben 660-670 ezer új munkahely keletkezett, az ígéret pedig 2010-ben egymillióról szólt, az esélyeim így nem rosszak”-vágta ki. Értjük ugye? AZ Ő ESÉLYEI NEM ROSSZAK!
“Magyarországon ugyanis a referendummal létrejött egy új egység, a kormánynak pedig az a kötelessége, hogy érvényt szerezzen az új egység akaratának” – ismételte meg Döbrögink az Új Varázsigét. Bár ezt a migránsbetelepítés kapcsán mondta. Matekba ennek a témának a kapcsán még csak véletlenül sem bonyolódva! Kissé figyelmen kívül hagyva ANNAK A KÖZEL ÖTMILLIÓ választópolgárnak a távolmaradását, akik nem is foglalkoztak az ő hülyeségével. Amit viszont nagyjából hárommilló HAZAI szavazóra hegyez ki! (Akiknek nagyjából a felét a hányinger kerülgeti Döbrögi nevének hallatán! Megsúgnánk vajdánknak, hogy ANNAK A TÁVOLMARADT ÖTMILLIÓNAK a 90 százaléka is betelepítés-ellenes. Úgyhogy ebben NAGY NEMZETI EGYSÉG VAN, ám ezen belül döbrögista legfeljebb másfél millió! HAZAI!)
Alakulgat a rabszolgamunka-alapú rendszere! Már csak a Végső Új Egység összekalapálása van hátra!
Hogy miként volt képes a kvótareferendumot meg a munka világát röpke fél órában egy tető alá hozni?-ezt élő ember megfejteni nem tudja! De az biztos, hogy hívei és imádói mától új köszöntési módra váltanak: Újegység!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Sikerkovács bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  • vitorla123 szerint:

   Orbán nem tud jólétet teremteni minden magyarnak.Ezt mondja.Akkor mondjon le ő is és a kormánya is.Lopni mindenki tud és abból jól élni.Ez nem művészet.A semmiből világhatalmat teremteni.Megnyerni egy világháborút.Na ott már van valami. Hülyeséget hat osztállyal is lehet csinálni,nem kell hozzá jogi egyetem.Meg kell érteni,hogy előbb el kell adni,amiért pénzt kapunk és utána lehet vásárolni.Ez igaz a munkaerőre is.Nem pedig elüldözni a fiatalokat nyugatra,hogy az ÁFA Magyarországon folyik be a költségvetésbe.Ez fedezet nélküli forint kibocsátása.

 2. honfi szerint:

  A minden szintű parazitizmus kulturájára nem lehet társadalmat alapozni.

  A gond az hogy ha valaki egyszer a mélységében ismeri meg a magyarországi lehúzósdi rendszert, annak esze ágában sincs bemenni a csőbe saját szakállára vállalkozni.
  Azokban az országokban ahol betelepitették az ÁFA tipusú adórendszert, ott az értékelőállitás hangsúja áttevődött a politikai bürokrácia kezébe.
  Innentől kezdve már elsődlegesen adminisztráció történik és , csupán márodlagosan értékelőállitás..
  Ebben a rendszerben az értékelőállitó helyből kriminalizált, mert akármiféle értéket állit is elő, az áfa pallos azonnal a feje felett lebeg, nameg minden egyéb a vállalkozással járó kockázat..
  Ilyetén módon felértékelődik a szociális rendszer adta kockázat mentes biztonság.
  A fazékhoz meg egyre kevesebbeknek és nehezebben sikerül a hozzáférés…
  Elegendő csak Gatyán ill. Ángyán esetét tanulmányozni..(persze Dr Horváth István professzor esete sem semmi) Hogy megértsük a kihivásokat.

  Nen csoda hogy rendre, a “ragadd meg a nagy pénz és fuss” elv győzedelmeskedik..

  Persze ha valaki hős ill, mártir babérokra vágyik csak rajta Hajrá magyarok..!!!

  • Artur szerint:

   +1

   Minden, érték előállítás nélküli pénzmozgás,a pénzrendszer romlását fokozza,a kiszolgáltatottak tömegét növeli.Elképzelhető lenne egy olyan társadalom ahol minden polgár csak ügyeskedik,értéket nem állít elő,ebben az esetben mindenki éhen halna,pénzzel kitömve.A kereskedelem és a szolgáltató szektor túlsúlya is ide vezet.Az infláció fő oka a kamat.Csak egy banknak volna szabd lennie,a Nemzeti Banknak,amely a saját polgárainak kölcsönözne -kamat nélkül-.A haszon a polgároknál keletkezne.Ez lényegében nem lenne más mint a polgárok szociális adója a rászorulók irányában.Kamat nélkül is van haszon,-a hitelfelvevő oldalán-,míg a hitelező szintén a polgár de közmegegyezéses szerepvállalásból elosztva.(Nemzeti banki hitel).A leg erősebb piaci tényező,egy ország maga,tehát az országnak szükséges volna vállakoznia amit a polgárok adójából tenne.A jelen helyzetben,a nemzeti bank nem bocsálythat ki nemzeti valutát,a monetáris politika nem az ország kezében van.Nemzeti valutát úgy is kibocsájthatna az ország maga,hogy nincs rá fedezete,ebben az esetben ez hitelként volna kezelhető,de nem kéne rá kamatot fizetni.Ehelyett az ország a “piacról” finanszírozza magát,pl államkötvények kibocsájtásával ami megintcsak kamatos hitel,ráadásul a kamatot a “piaci” finanszírozó leszívja az országról,és ez rendszerint külföldi pénzutlajdonost jelent.Ez hazaárulás.Ez folyik a rendszerváltás óta,de már a Kádár korszak utolsó negyedében megindult a folyamat.

   • egy paraszt szerint:

    Egy-két kiegészítés:
    a szolgáltatói szektorba tartozik a kommunikáció, informatika, tervező-szakértő, szervíz szolgáltatások, stb. Közvetlenül nem termék előállítók, de nélkülük nincs termelés sem és jóval gazdaságtalanabb is lenne! Pl. ha nincs kommunikációs csatorna elég fárasztó lenne tervekkel Nyíregyházáról Győrbe szaladgálni egyeztetésre.Főleg Kínába!

    Mivel az embert egyre több automatika helyettesíti, az emberre, mint manuálisan dolgozóra egyre magasabb szintű munkában van szükség és nem az esztergapad mellett. Mert esztergapad, stb. már nincs is.

    Az infláció fő oka:
    a fedezet nélküli értékpapír-pénzkibocsátás (lehet virtuális is, pl. államkötvény) és a jegybank szándékolt politikája, ami az emberek megtakarítását eltünteti, benyeli az MNB-be- költségvetésbe.
    Részben az adórendszer, kormány gazdaságpolitika, központi költségvetés is idetartozik, mert az inflációnak része!

    Kölcsönből nem biztos, hogy akár egyoldalúan is valakinek haszna származik.

    A monetáris politikának több lehetősége is van , mint a pénzkibocsátás és széles az eszköztára. Pl. nemzeti fizetőeszköz árfolyam politika.

    Államkötvények pénzpiacról történő finanszírozása egyáltalán nem biztos, hogy külföldit jelent, most is a forintkötvények dominálnak!
    Kádár apánk utolsó 20 évében is már alaposan beletenyereltek a hitelbe és inlfációba!

    • ... szerint:

     Minden hülyeséget összehordtál amit lehetett! Minőségi írás ez paraszt a javából disszertációba való azzal bezárólag, idézem: “ha nincsen kommunikációs csatorna fárasztó lenne szaladgálni Kínába” Bravó! Meddig tartott ezt a marhaságot kiizzadnod a szaunában? Együtt voltál reszketőiván spillerrel netán?
     Az infláció fő okának meghatározása pedig egyenesen brilliáns tudatra vall, ami után az ember csak javasolni tudja, hogy feltétlen dobd el a gumicsizmáidat, s lépj be a szakszervbe!
     Legutolsó magasröptű mondatoddal pedig az Admin is bizonyára maximálisan egyetért, és a szívébe zár gyökér!

     • egy paraszt szerint:

      Mondd már te görény,; mikor fulladsz már bele abba a posványba, amiben egész életedben dagonyázol?

      Amit írok, nem a hozzád hasonlóan menthetetlenül félkegyelműeknek szánom, mert a te halovány vegetatív vitáed úgyis bárminemű emberi kommunikációra alkalmatlan.

      Tudom, hogy elmeháborodottakkal felesleges beszédbe elegyedni, de ha megadod a címed, -most utoljára még segíthetek rajtad- és értesítem érdekedben a pszichiátriát!

     • ... szerint:

      Agyad , mint a porhó alig látszik paraszt!
      Mikor eltűnsz innen végleg, akkor talán lesz nyugalom, mert hogy honnan evett ide a fene, azt sokan nem tudjuk! Tudod Nyekere? Mert még egy fiatal impotens harcos vagy itt, aki próbálja játszani az eszét, ami sok embernek nem igen jön be! Mivel ez a sok naponta megjelenő ismeretlen agyament nicknevek mint kiskegyelmedé is nem igen létezett az “elmúlt időszakban”. Vele együtt a háborgás, és a kondérhoz való eszement ragaszkodás sem, mivel pár hónappal ezelőtt még nem parasztkodtál ezen az oldalon!
      Megadnám a címem neked, de akkor neked is meg kellene adnod, s ebből rettent’ szarul jönnél ki ebben biztos vagyok gumicsizma!
      Látom már megfordult a fejedben a pszichiátria mint fogalom, mert nagyon ki lehetsz idegileg. Javasolom neked látogasd meg őket valóban, s minél hamarabb értesítsd őket, hogy tényleg abból a posványból amibe beleragadt felbontott agyad , még le lehessen mosni róla a fekáliát!

     • cicvarek szerint:

      Szaladj a rabbidhoz ajvékolni biboldó. 🙂

     • honfi szerint:

      SHALOM, SHALOM meg mégegyszer SHALOM “kedves” …szerint …hmmm….

     • honfi szerint:

      Soha ne feledd:
      “Ha a Paraszt nem sza.ik, az Úr nem eszik !!!

      Ez ilyen egyszerű.

      Aztán ha tovább szélesitenéd a látóköröd akkor meg kellene látnod azt is, hogy egy önállóan gazdálkodó parasztnak még szellemiekben is nagyobb teljesitményt kell produkálni mint egy rutinból dolgozó un. értelmiséginek.
      Hogy az egyéb kihivásokról már neis beszéljek.

    • Artur szerint:

     A fedezet nélküli értékpapír kibocsájtás nem más mint hitelfelvétel,kamatra.A társadalomban ma mozgó pénz szinte száz százaléka hitelpénz,fedezet nélkül.Ha hitelfelvétel kamat nélkül történne,nem okozna inflációt,értelemszerűen.Főleg ha értéklétrehozásba,infrastruktúrába,termelő létesítménybe fektetnék.Kína ma is ezt csinálja,a kibocsájtott Kínai fizetőeszköz,fedezet nélkül is beépül a gazdaságba,mert infrastruktúrába fektetik.Ez nem okoz inflációt.

     • egy paraszt szerint:

      Így igaz!
      A mérsékelt hitelkamat önmagában nem gerjeszt inflációt, mert ha értékteremtésre megy el, akkor ” kitermeli” önmagát. De ha meddőbe, vagy lenyúlásra.
      Vagy ha a megtérülés- amortizációs szint jóval magasabb a kamatszintnél.Ez pl. Kínában a meddő, szellemvárosok.

      A költségvetés eleve (bevételei miatt) 3% inflációs célt irányoz, -mintha az emberiség fejlődését a 3-as szám szolgálja leginkább- és jelenleg az infláció is hivatalosan elmarad ettől és sok esetben a hitelkamatszint is.

 3. zls-179 szerint:

  Józan paraszti ésszel …!Soha nem jártam iskolába,mégis tudok írni,olvasni, és szöveget értelmezni is,ne nézd le a parasztot! Mert a paraszt jóval többhöz ért, mint ti azt gondolnátok. Eszem ,iszom az megy, a kardforgatás talán,kardforgatás uram bocsánat a toll jobban illik hozzád, illetve a klaviatúra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.