Szíria

A Szíria körüli diplomáciai huzavona tovább zajlik.
Vlagyimir Putyin a francia TF1.nek adott interjújában világosan fogalmazott: Szíria és a Közel-Kelet destabilizálása, a terror Európába exportálása a Nyugat és latorszövetségesei műve. Párizsi vizitjének lemondását így indokolta: “Most nem a leg megfelelőbb a pillanat az ilyen jellegű találkozókra. Hiányzik a kölcsönös megértés, és a szíriai események-kiváltképpen Aleppoban-túlléptek azon a határon, amikor még diplomáciai síkon lehetett rendezni a dolgokat. De persze előzetes egyeztetések alapján nyitottak vagyunk a párbeszédre”-mondta az orosz államfő.

Vlagyimir Putyin vélhetőleg a szíriai események teljes ismeretében nyilatkozott. Nem lehet csodálkozni a “nyitottságán”-hiszen a helyzet kulcsa mostmár Oroszország kezében van. A tegnapi szíriai hadszíntéri események pedig nem adnak okot arra, hogy ezt a kulcsot kiadja a kezéből. Még akkor sem, ha nyugati “partnerei” egyenesen háborúval fenyegetőznek, ami szerintük nem is lenne háború, csak orosz repülőgépek lelövöldözése. Amire a brit pilóták már ukázt is kaptak!-azzal a megkötéssel, hogy elsőre ne lőjenek. (Utána meg már…)
Damaszkusz környékén élnek a martalócok a kormány nagylelkűségével. Békében távozhatnak. Igaz fegyvereiket hátrahagyva. Azt meg az új élőhelyeiken majd kapnak.
Tegnap 14 buszon hagyta el a környéket mintegy 400 martalóc. Összesen pedig több mint 2000 bandita fog áttelepülni ma estig retyerutyástól Észak-Szíria olyan településeire, ahol még a martalócbandák az urak.
A Deir ez-Zor térségében indított kalifátusista offenzíva látványosan véget ért tegnap. Komolyat bukott az ISIS! Minden vonatkozásban.
Homsz tartomány keleti részén a kormánycsapatok ismét elérték tegnap estére az Al-Sha’er gázmezők délnyugati peremét. Az ISIS-pribékhordák itt is brutális latoregyedveszteségeket szenvedtek. A szír légierő komoly pusztítást vitt véghez az állományban.

hama

Hama tartomány északi fertályán a kormánycsapatok bevették Ma’an városát, a dzsihadistákat kiszorítva a környékből. Azok pedi menekülnek tovább Souran felé. Nyomukban a kormánykatonaság, fejük felett pedig a szír-orosz légipáros. Latornézőpontból elég szerencsétlen helyzet.

kelal

Északkelet Aleppoban a végkifejlet közeledik. A kormányerők kiszorították a brigantihordákat Tal Al-Asfar területről, és kőhajításnyira vannak Hanano-kerülettől. Ez a hely a martalócok legfontosabb kelet-aleppoi bázisa. Ha még lehet fokozni a helyzetet, akkor itt várható igazi sztálingrádi-típusú csata.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 35 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Sürgősen be kellene fejezni!Akár nemzetközi internacionalista segítséggel.Hogy vége legyen a migráns áradatnak.Ott kell őket ellátni,a saját hazájukban.Amerika elvesztette a közel keletet!

  • egy paraszt szerint:

   Sajnos a migránsáradatnak a béke megteremtésével nem lenne vége, mert a legtöbb “menekült” nem is szír.

   • Kovács szerint:

    Így igaz. A migránsok áradatának csak az vetne véget, ha nem a közel kelet veszne el amerika számára, hanem maga amerika és gazdája izrael veszne el.

   • ... szerint:

    Látod megint nagyot szóltál , mint a vízipisztoly nagy paraszt!
    Éppen hogy a béke megteremtésével lehetne megállítani a menekültáradatot a kontinenseken. Az okokat most nem sorolom fel neked, mert képtelen vagy úgy is felfogni a paraszt eszeddel!
    Talán lesznek olyanok még, akik beleverik a tudást itt a fejedbe , mert sajnos nem sok minden szorult bele!

    • Próféta szerint:

     A békével csak akkor lesz megszüntetve az áradat, ha az országok lezárják a határaikat, így a Szír ország határait is. A csalit már bedobták, az ingyen élet, ingyen ház, ingyen autó, ingyen nők, teljes büntetlenség híre már elterjedt a selejt emberek között, így már a béke sem állítja meg őket okoska.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Vitorla 123 ! Hol talál “nemzetközi internacionalista segitséget a mostani világban ? Az emberek gondolkozáása szét van forgácsolódva. Ahoz egy erős háttér kellene, hogy az embereket össze tudná, össze tudja fogni, hogy szembe tudjon szálni sikeresen az elnyomással, szerintem .

 2. .... szerint:

  Kovács
  Ha amerika gazdája Izrael, Szaud Arábia uralkodó családja zsidó származású, Katar velük tart és Ők mind ottani államok, sőt katonailag a legerősebbek, akkor hogy is vesztették el a közel keletet ?

  • Balázs szerint:

   Mi a fene! Értelmes kommentet is tudsz irni.
   A kérdésed jogos, izrael nukleáris katonai nagyhatalom, a szaudiaknak komoly arzenálja van(talán atomot is vettek Pakisztántól), Katar fontos amerikai támaszpont.
   A serpenyö másik fele: Az oroszok, Sziria, Irán, Libanon, a palesztínok és fü alatt Kina.
   Az amerikaiak nem vesztették még el a közel-keletet, de soha közelebb nem álltak hozzá.
   Az izraeliek Bibi vezetésével gusztustalankodnak ugyan, de félnek a Medvétöl, a szaudi beduin/kazár törzsek már smúzolnak Putyinnak….megy a helyezkedés. Az olcsó olaj senkinek se jó.
   Amerika inog, a katonai-ipari komplexum/CIA megosztott, már ott is egyre több szó éri a kazár Fed-Wall street-Hollywood-Média maffiát és a Pentagon sem akar igazán háborút….meg pipák is 911 miatt.
   Sok múlik majd az amerikai választásokon, ha elcsalják a nöstény ördög javára, akkor háború lesz.
   Ha Trump nyer, akkor még van remény.

   • egy paraszt szerint:

    Pedig az ördög mindig befutó volt a jenkiknél.
    Ha véletlenül egy “angyal” is megjelent, azt gyorsan átküldték a túlvilágra az Istenéhez!

   • ... szerint:

    Értelmes kommentről hablatyolsz gyökér? Mert ide még olyat nem hánytál te impotens köcsög! Már csak azért sem mert minden szar nicknéven firkálsz.
    Mert csak nem azt gondolod te eszetlen hülyegyerek hogy a sok szar amit ideokádsz az az etalon s a többiek kötelezően a baromságaidat kell hogy kövessék?!
    Elképzelhető hogy vak is vagy. Úgy hogy sok szar van a rovásodon. Vedd vissza az agaraidat alfarhang szerényebbre!

    • Balázs szerint:

     Korai volt az öröm…dávidka még mindig azt hiszi mtk meccsen van.

     • ... szerint:

      Fönnakadt a lemez paraszt gyerek?
      Figyu! Dög unalmas vagy már ezzel az örökös zsidózással!. Hagyd már abba simplitájszjózsi, mert csak szegény Admint sajnálom, egyszer ne hogy valaki zokon vegye, te meg nem tudod az új gondolatokat megosztani többé aranyapa! Viszont az én hancúrlécem felajánlottam neked megtekintésre, arra is nemet mondtál rá, bár mondtad szívesen eljátszanád a mélytorkot!
      Akkor mire gondoljon az ember ezek után? Csak nem hogy együtt szaunáztok reszketegivánnal?

  • Kovács szerint:

   …. -nak : amerika zsidóstul, arábiástul, katarostul is zuhan , mint gólyafo’ a levegőben. Jóllehet ők még nem tudják, hogy nem sok van hátra.
   De azért azt tanácsolnám, hogy ne tartsd a gólyaizé alá a fejed 🙂

   Amúgy meg tetves zsidó, azért zsidózunk, mert jelenleg a világ alapproblémája a zsidó mentalitás. De ne izgulj és ne félj, nem fogjuk elpusztítani azt, ami meg is javítható 🙂

   • ... szerint:

    No! Már meg “kovács” lettél? Az előbb még “paraszt” voltál te eszetlen gyökér!!
    Most akkor , hogyan társítsunk? Kovács a paraszt, vagy paraszt a kovács? Szerintem mindkettőt kimeríted te zsidózó barom! Mi van nyekere tán eleged lett a Tel-Avivi buzibárok izadságszagú levegőjéből?
    Valami van még a “tarsolyodban” netán a folyamatos zsidózáson kívül értelmiségi? Bár üres, és fonnyadt az rendesen zuzu!
    Nem fogjuk elpusztítani ami javítható? Te fogod megjavítani??? Neked te szerencsétlen hülye még önkritikád sincs!!!
    Rád lehel valaki hőscincér a farkadat a szádba kapva rohannál ki a világból csáknorris! Remélem akkor is a nyakadra tekert, és jól megszorított vigyorgó szmájlikkal mégy megjavítani a világot agyamputált!

    • Balázs szerint:

     Pár éve Tel avivban egy tartalékos katonatiszt besétált egy buzi bárba egy M-16-tal és agyon lötte 32 db buzi fajtársát.
     Sírtál aznap dávidka?

     • cicvarek szerint:

      Mindig tanulunk, a buzibár zsidaj törzshely. Zsinagóga. 🙂

 3. Botond szerint:

  Miért is nem lepődtem meg az amerókák újabb aljasságán? Na most akkor vajon kik is bombázzák Szíriában a civil célpontokat?

  Lásd: https://youtu.be/lUrZyeefEcs

  • mantra szerint:

   “Miért is nem lepődtem meg az amerókák újabb aljasságán? Na most akkor vajon kik is bombázzák Szíriában a civil célpontokat?”

   Elvesztettem a fonalat. Minek is kellene kiderüljön ebből a videoból?

   • Botond szerint:

    Megnézted? Ha igen, akkor mit nem vettél észre? Ha nem tünt volna fel, akkor egy ameróka légitámaszponton kigurul egy F-18 tengerészeti vadászbombázó, orosz felségjelekkel és festéssel …
    teljesen normális, nemde? Az amerókáknál és seggnyalóiknál biztos teljesen rendben van, hogy egy másik állam felségjeleit használják … utána meg ugatnak, hogy a csúnya oroszok “vótak”, ahogy mostanában teszik nap mint nap.

    Hab a tortán, hogy zen a felvételen látható egy F-16 is, amelyik viszont a szíriai légierő festésével van ellátva … hát ez bizony a nemzetközi hadijog megsértése / persze a görényeket ez sem zavarja.

    • egy paraszt szerint:

     Volt már rá példa többször a történelemben, csak nem a közismert hivatalos verzióban. (Kassai bombázás?)

     Ja, meg Hollywoodban meg mindig a szovjetek, újabban oroszok művelik ezt a gyalázatot.
     Még szerencse, hogy csak a filmekben, bár váltanék jegyet az előadásra, ha a valóságban is megtörténne végre!

    • mantra szerint:

     Botond

     Ühüm. Azt tudtad, hogy ma már léteznek annyira kifinomult video szerkesztő programok, amivel akár én is rá szerkeszthetem az enola gay-re a vörös csillagot, és akkor Te elfogadod azt, hogy Hiroshimára tulajdonképpen a szovjetek dobták le az atombombát? 🙂 Persze vannak akiket ez a tény sem zavar, és az érzelmeiket marha biztosan a logikájuk alá rendelik. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs igazad, hanem csak azt, hogy az úgynevezett “maszkirovkának” (kb. elterelés, megtévesztés), az oroszok a legnagyobbjai. Ők annak a műfajnak a legjobbjai. Gondolj csak a KGB-re. Ezt még a CIA berkekben is elismerik.

    • mantra szerint:

     Botond

     Azt tudtad például, hogy az orosz repülők folyamatosan zaklatják megfélemlítik és provokálják a Balti tengeren lévő hajókat? Ugye, hogy nem tudtad, és ennek ellenére mindenttudónak hiszed magad 🙂

     • Balázs szerint:

      A Donald Cook a Fekete tengeren hajózott mikor az orosz Szu-24-ek beszaratták.
      Mantra….ne mantrázd a hülyeséged.

    • mantra szerint:

     Balázs

     De hát pont arra céloztam, hogy ha valaki azt mondja, hogy “ide figyelj Balázs, csak jó szándékból mondom, de csal Téged a nejed!”, akkor Te azt is komolyan veszed? Vagy simán csalhatnak, mert úgysem veszed észre? 🙂

     • mantra szerint:

      Bazsi

      Engedd meg, hogy így hívjalak, mit lyuksógort 🙂 Lehet, hogy mégiscsak a világ legjobb maszkirovkája bódított el?

     • Balázs szerint:

      Ha a világ legjobb maszkirovkája a nejed, akkor tényleg luksógorok lehetünk! 😉

  • mantra szerint:

   Ühüm. Mit szeretnél hinni? Bármi is az, igazad van barátom :), de csak egészen addig, amíg nem gondolkozol el rajta egy kicsit mélyebben 🙂 Aztán vagy leesik a tantusz, vagy…talán nem. Nem mindenki tudja ezt felfogni, van akinek sosem esik le, de attól még ő is lehet jó ember.

   • Balázs szerint:

    Alapvetöen jó embernek tartom magam.
    És…nem kizárt, hogy a Donald Cook-ot a Balti tengeren is beszaratták, de lássuk be nem egy séta hajóról van szó a Dunán.
    Illetve nem a Mexikói öbölben történt az eset, hanek az orosz partoknál.
    Kedves Mantra.

    • mantra szerint:

     Nem kizárt, hogy a Balti tengeren is, vagy akár a mexikói öböltől 500 mérföldre is. És hogy mennyire szartak be vagy sem, azt nem tudom, nem voltam ott. Viszont, a Donald Cook orosz felségvizeken hajozott-e vagy nemzetközin? Ha utóbbin, miért kell beszaratni? Mert ugye ha egy orosz hajóval csinál ilyet egy amerikai gép, akkor azt nem beszaratásnak nevezed, hanem provokációnak. Amikor a nukleáris fegyverrel is felszerelhető orosz Tu 95-söket fogják el az angol partoknál britek, ami lássuk be szintén nem egy vitorlázó repülés a hármashatárhegyen, akkor azok az orosz pilóták szerinted mennyire lehettek beszaratva?
     Kedves Balázs 🙂

 4. zls-179 szerint:

  A Szíriáért vívott háború már akkor eldőlt, amikor az oroszok az amik legmodernebb rakétáit, és robotrepülőgépeit, úgy lőtték le a szír célpontok előtt mint az éber vadász a felriasztott vadat hajnalok hajnalán!!! Megtartva , a tisztes távot persze!

  • egy paraszt szerint:

   Szerintem még nincs egyértelműsítve a dolog sajnos, mert olyan technikai ugrás előtt állunk, amikor is a “terminátorok”, klónok döntik el a jövőt és nem a humánum.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.