A sofőrnek jól megy dolga!

DON POLT SOFŐRJE, ÉS A JÓKOR KIVETT 200 MILLIÓS MEGTAKARÍTÁS

dop

A Jobbik-közeli N1TV szerzett meg egy listát, amelyen azok a személyek vannak, akik az utolsó pillanatban ki tudták menekíteni vagyonukat a Quaestor csődje előtt. A számtalan érdekes név közül kiemelkedik a legfőbb ügyészség sofőrjének a neve, aki 200 millió forintot vett ki még épp jókor. Aki aznap nem tudta kivenni a pénzét, azok közül sokan a mai napig nem kaptak kártalanítást.

Nyilván rögtön számos kérdés merül föl: honnan lehetett egy sofőrnek 200 milliója, és miként tudta meg, hogy aznap kell kivenni a pénzt?
Akkor most járjuk körbe egy korábbi fideszes országgyűlési képviselőjelölt, a legfőbb ügyészség vezetője, Polt Péter és a Quaestor kapcsolatát.
Polt Péter felesége 5 milliós fizetéssel a bankfelügyeletet is ellátó Magyar Nemzeti Bank HR vezetője, és több gyanús gazdálkodású alapítványának felügyelőbizottsági tagja. Polt Péter lánya pedig Tarsoly Csaba Quaestor vezér titkárának a barátnője. Annak a titkárnak, akit ki se hallgattak a Quaestor-ügyben.
Persze nem tudjuk valójában, hogy ezek között az információk között van-e összefüggés, de van ennél egy nagyobb baj, hogy soha nem is fog kiderülni. Ugyanis az ügyészség a bennfentes kereskedés kapcsán csupán egy nyugdíjas nénit tudott kihallgatni, úgy, hogy 333 ember 6,5 milliárd forintot vett ki aznap a cégből.
A nyomozás során az ügyben eljáró budapesti főügyészség nem vizsgálta azt sem, hogy a Quaestor vezérrel jó viszonyt ápoló Szijjártó Péter által vezetett külügyminisztérium cégei hogyhogy szintén aznap vették ki a pénzüket a Quaestorból.
Ahogy a nyomozásnak az sem volt témája, hogy Polt Péter feleségének a főnöke, Matolcsy György (aki több kép tanúsága szerint rendkívül jó kapcsolatot ápol Polt Péter legfőbb ügyésszel) által vezetett, a tőkepiac és a bankfelügyeletet is ellátó MNB miért nem vette észre a Quaestor milliárdos kamu kötvénykibocsájtását, és miért nem lépett fel a csalások ellen.
Persze semmit nem tudunk biztosan, viszont egy kérdést feltehetünk.
Milyen állami szerv az, amely kimarad ebből a kapcsolati hálóból? Ki vizsgálhatja ki ezeket az ügyeket, és ki az, aki megvédheti az egyszerű emberek megtakarításait?
A válaszunk pedig ennyi: a nagy bankellenes szabadságharc közepén egyetlen állami szerv sem védi meg a magyar állampolgárok érdekeit.
(kettosmerce)
Bal-Rad komm: Don Polt sofőrje már különben sem sofőr. Nyugdíjas lett. Okos ember lévén pedig nem vállalkozik a kétszáz millájából. Tudja ő jól: úgyis csak bebukná!
“…Ki vizsgálhatja ki ezeket az ügyeket, és ki az, aki megvédheti az egyszerű emberek…”
-Ki?-mi? HÁT MI MAGUNK! Igaz néha önmagunk ellen kéne megvédeni magunkat!-de akkor is ránk-A NÉPRE-hárul ez a feladat!
A NÉPBÍRÓSÁG PEDIG MAJD LERENDEZI A KÉRDÉST! Köztársasági Alkotmány ide-tákolmány oda!-MEG FOG TÖRTÉNNI A FELELŐSSÉGRE VONÁS!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A sofőrnek jól megy dolga! bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  Az ilyen hivatásos sofőrök sorsa elég érdekes. Egy volt közalkalmazott, zuglói sofőr, később tiszthelyettes elég gazdag lett, és komoly pozíciót tölt be jelenleg is (Pintér). Aztán ott van a Kádár volt sofőrje:

  http://hvg.hu/kkv/20141125_Fotok_11_milliardert_arulja_Kadar_soforje

  Most itt a Polt sofőrje. Nem rossz dolog sofőrnek lenni.

 2. Laci szerint:

  “A NÉPBÍRÓSÁG PEDIG MAJD LERENDEZI A KÉRDÉST! Köztársasági Alkotmány ide-tákolmány oda!-MEG FOG TÖRTÉNNI A FELELŐSSÉGRE VONÁS!”

  Hiszem, ha látom. Következmények nélküli ország ez sajnos.

  • Realista szerint:

   Ott a pont. A népbírósághoz nép is kell. A végletekig lebutított társadalommal azt lehet elérni (illetve itt tart jelenleg) hogy jó három millió ember leszar minden politikát, nem megy választani, nem foglalkozik semmivel. Az az ötmillió aki elmegy, elvisznek, abból jó két három millió befolyásolható, agyhalott, agymosott van. A társadalom rohamosan amerikanizálódik. Bulvár, a való világok, retek klubbok, izaura tv-k érdeklik. Politikai aktivitás nulla. A fiatalság még rosszabb. És csak rosszabb lesz. Hazaszeretet, hagyománytisztelet nélküli tömegek, akik elfogadják a deviancizmust is, illetve nem érdekli őket. Lassan már tüntetésre sem jár senki. Az ilyen birobidzsánozások, népbíróságok meg majd elszámoltatási vágyálmok csak megmosolyogtató gőzleeresztés semmi egyéb.

   • Big szerint:

    Rosszul gondolod.Tele a tökünk!!MTK Stadion…….

    • Realista szerint:

     Nem azt mondtam, hogy nincs 1-2 millió még reálisan, normálisan gondolkodó, hanem azt, hogy a társadalom állapota romlik és egyre vékonyabb a normálisan gondolkozó emberek száma. És később ez rosszabb lesz. Plusz egyre nehezebb a hülyített többséggel szemben bárminemű normális dolgot kezdeményezni.

 3. Misa szerint:

  Értelmi roggyant narancs koma mantrázik, emútnyóóvcév, komcsi, kádárnakemijevóót,..vajna-habony hablaty tőmondatok keverése,ez az agitprop évrendszerük.

 4. egy paraszt szerint:

  Azért 200 misi megtakarítás, hát nem semmi. A szorgos munka eredménye.
  Ezt mindenki elérheti “tisztességes munkával”!

  Mit vezetett ez a jóember? Rablóbandát?
  Vagy csak az utasainak zsebéből kiguruló-kihulló aprót gyűjtögette össze műszak után az ülésekről?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.