Napi robbantós: újabb titokra derült fény!

KÖRÚTI ROBBANTÁS: EGYEDÜL VOLT A MERÉNYLŐ

Alibit igazolt egy gyanúsan viselkedő férfi a Teréz körúti robbantással kapcsolatban – magányos elkövetőt keres a rendőrség.

Eddigi ismereteink szerint egyedül robbantott a Teréz körúti merénylő – írja a Magyar Idők. A nyomozók megtalálták és tanúként kihallgatták azt a férfit is, aki az elsőként közzétett, és a robbantás előkészületeit, valamint magát a detonációt bemutató 18 perces videóban félreérthetően viselkedett.

krr

 

A férfi a tetteshez hasonlóan látszólag céltalanul járkált a helyszínen, egy pillanatra megállt a kapualjban várakozó tettes mellett és mintha mondott volna neki valamit. Utána visszasétált a körúton az Oktogon felé, és a térfigyelő felvételén balra alul várakozott. Többször a merénylő felé nézett, megbámulta a mellette elhaladó rendőröket, majd a robbanást követően felkapta mindkét kezét az ég felé, mintha örült volna, és elszaladt. Felmerült, hogy köze van a merénylőhöz, ám a rendőröknek azt állította: barátnőjét várta, aki késett. Az alibi igaznak bizonyult.
A Központi Nyomozó Főügyészség továbbra is keresi azt a kerékpárost, aki a robbantást megelőzően elhaladt a Teréz körúti helyszínen, a járdán. Őt tanúként kívánják meghallgatni, miután a merénylő mellett mentében ránézett; nem zárható ki, hogy pontosan látta a keresett férfi arcát. Ugyancsak tanúként szeretnék kihallgatni azt a férfit, aki a merénylet estéjén a Dob utca 63. alatti Queen’s Court Hotel & Residence-ben szobafoglalásról érdeklődött, illetve a hotellel szemben a Dob utca 60. alatt lévő Rebo Bár szórakozóhelyen járt.
A lap úgy tudja, hogy a világos alapszínű sportcipőt, zöld színű rövidnadrágot, terepmintás pólót és piros, kapucnis kabátot viselő tanúnak majdnem nekiment a merénylő és néhány tíz centiméterről egymás arcába néztek. A tanú a Dob utcán keresztül a Kertész utca irányába távozott.
A merénylő fejére az országos rendőr­főkapitány által kitűzött 10 millió forintos nyomravezetői díjnak köszönhetően tegnapig már kilencszáztizenkettő bejelentés érkezett a rendőrségre. A bejelentők személyét bizalmasan kezelik. Az eddig ellenőrzött információk nem hoztak döntő áttörést a nyomozásban. A nyomravezetői díj emelését egyelőre nem tervezik.
(vs)
Bal-Rad komm: Na ezt is megtudtuk! NEM BANDÁZOTT A HELYSZÍNEN az elkövető! Aki annyira a feladatára koncentrált, hogy majdnem nekiment a tanúnak.
Majd “…néhány tíz centiméterről egymás arcába néztek…”
-Ekkor szuggerációs eljárást alkalmazva rávette a tanút, hogy FELEJTS! Megdelejezte!
Majd elment robbantani!
A tanú meg felejt! Hatott a szuggeszció! A tanú meg már azt sem tudja, hogy fiú-e vagy lány! (Majd visszanézi önmagát a videon. Ha önmagára ismer egyáltalán. De lehet hogy ott se vaút! Ez majd a folytatásból talán kiderül!)
Mert folytatás az lesz! A témát melegen kell tartani, hamár a forró nyom kihűlt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Napi robbantós: újabb titokra derült fény! bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Az üzleti szálat is vizsgálni kellene.Ki vagy kik akarnak új típusú kamera rendszert telepíteni a fővárosban!Egyik olvasónk jogosan feltételezi,hogy akár erről is lehet szó!A csőbomba egy profi amatőrnek álcázott elkövetése is lehet..Jól tudott célozni az elkövető a bombával,mind a két célpontot eltalálta.Ez profira vall! Ezért nem lehet 20-25 éves.Ezt meg kell tanulni,és alkalmazni is kell a gyakorlatban,ez legalább öt év.Annak a valószínűsége,hogy véletlenül találta el a célt nagyon kicsi.A helyszínen viselt kabátot valahol levetette,vagy a hátizsákjába rejtette.Valószínűbb,hogy a menekülési útvonalon egy kukába tette és megszabadult tőle..Mert az terhelő bizonyíték volt..Nincs kizárva,hogy a menetvonalán valahol eldobta.Lehet,hogy most is ott van.Vagy valaki megtalálta és örül egy jó kabátnak.

  • Smith szerint:

   Így van. Erre hivatkozva modern arcfelismerő kamerákat telepíthetnek a fővárosban és egyéb nagyvárosokban. Viszont ezek az arcfelismerő kamerák is könnyen kijátszhatóak.

   • egy paraszt szerint:

    Kutyák után jön az emberi csip.
    Apropó!
    Tudja valaki, hogy mekkora a szenzebilitása az okmányainkban levő csipeknek?
    És milyen ketyerével olvashatók?

    • Fergeteg11 szerint:

     Ha valaki nagyon tart tőle, kaphatók RFID árnyékoló tokok. De ez inkább csak pénzkidobás. Olcsó megoldásként használható egy nagyobb darab alufólia egy sima tok körül néhányszor feltekerve, és kész. Igaz, ez nem 100 százalékos védelem, de eléggé lecsökkenti az esélyét annak, hogy láthatatlanul leolvassák/aktiválják a csipet:
     http://www.omniscienceisbliss.org/rfid.html
     Ezzel a trükkel valószínűleg a tetőkön “átlátó” radarok hatékonyságát is csökkenteni lehet.

 2. Rettegett Iván szerint:

  A Dekatlonban vásárolsz bankártyával a ruhában lévő csipet
  és az adataidat szinkronizálják.
  Majd wifi loeolvasok komonikálnak a csippel,és egy szervere keről x időben x helyen tartozkodtál.

  Vágd ki a ruhábol a hosszu cimkét tedd be a mikroba 10 másod perc alatt a csip a tányéron látszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.