Újabb diplomáciai szkanderforduló Szíria-ügyileg

Ismét egymásnak feszülnek Szíria ürügyén a diplomácia szkandernagyjai.

lak

Megint Svájcban ad egymásnak randit Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és a hamarosan-talán-obsitossá lévő John Kerry amerikai külügyér, hogy újra megpróbálják elérni a fegyvernyugvást. A tárgyaláson részt vesz Szaúd-Arábia, Katar, Irán és Törökország képviselője is.

Oroszország azt szeretné elérni, hogy felajánlják az an-Nuszra terroristáinak-akik összekeveredtek az amerikaiak által támogatott bűnbandákkal-hogy szabadon kivonuljanak Aleppoból. A cél nyilvánvaló: a városon kívül sokkal “simábban” lerendezhetik a hordát. Viszont azok is felismerték a civilek pajzsként felhasználásának előnyeit, és a “mérsékeltek” által nekik juttatott muníció is jól jön.
Az USA-nak viszont az a legfőbb óhaja, hogy az oroszok és az általuk támogatott damaszkuszi kormány erői hagyják békén az általuk apanázsolt bűnbandákat.
Aszad elnök a Komszomolszkaja Pravdában angolul megjelent interjúban úgy nyilatkozott, hogy Aleppó elfoglalása után a város kiindulópontja lehet a további offenzíváknak, hogy további területeket szerezhessen vissza a demokratikusan megválasztott damaszkuszi kormány a terroristáktól.
A következő célpont az Aleppótól 60 kilométerre délkeletre fekvő Idlib lesz, és ha ez megvan, akkor Rakkát kivéve minden nagyobb szír város ismét a damaszkuszi-LEGÁLIS-szír kormány ellenőrzése alá kerül.
A világ elsőszámú latorállama-az USA-abban mesterkedik, hogy a “mérsékelt” szunnita terroristáknak még több fegyvert juttasson Törökországon és Szaúd-Arábián keresztül. A háború így egyre inkább egy gigantikus síita-szunnita összecsapássá alakul, melyben a két szuperhatalom és sok regionális hatalom is részt vesz.
Az ankarai maffia helyzete sem könnyű. A Nagy Ottomán Birodalom lázálmában vergődő Kardigan Keresztapu (aki értelemszerűen az Új Nagy Birodalom Feje lenne) a szunnitákat támogatja Amerika oldalán, bizniszel az ISIS-sel, migránshordákkal fenyegeti Európát, de közben abban sántikál, hogy a lehető legjobb viszonyt alakítson ki Oroszországgal, noha az meg az ellenséges oldal-Aszad és a törvényes szír kormány legnagyobb támogatója. Mindenek tetejébe pedig törvényesen, államközi szerződés alapján!
Szíria korábbi amerikai nagykövete úgy véli, hogy ha a latorszövetség jobban felfegyverzi a terrorbandákat, azzal jelezheti Oroszországnak, hogy Aszad nem szerezheti vissza egész Szíriát. Nem kormányozhatja újra a teljes országot, mert ők nem azért forgatták fel és borították lángba, tették tönkre! Az USA nagyon nem akarja az egységes, oroszbarát Szíriát!
Mindazonáltal ő is úgy gondolja, hogy Aleppó már menthetetlen, azt megszerzi a szír hadsereg. Legfeljebb lassulhat az offenzíva.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Újabb diplomáciai szkanderforduló Szíria-ügyileg bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  7,5 millárd.
  Vagy kipusztul az egész emberiség, vagy drasztikus létszám leépités tőrténik a bolygon.
  A Békének ilyen szaporulat arányában nincs hely

  • Kovács szerint:

   Marha !
   Nem a létszám nagy, hanem a tőlük elrablott vagyon.
   Úgy hogy nem létszámleépítés, hanem vagyonleépítés lesz !

   • Realista szerint:

    Az éppen reszketeg néven regnáló fehérjehalmaz megszólítása tökéletesnek tűnik, egyben elnézést kérve a szarvasmarhákra nézve dehonesztáló megjegyzésedért. 😀

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Már régen foglalkozot a bal-rad kardigán birodalmával, a házatájával. Már azt gondoltam, hogy az Ottomán birodalomba kolbászból fonják a sövényeket,olyan jólét és béke honol a Dardanellák és Boszporus mindkét partján, beleszámitva természetesen az Ararát hegyvonulatott is. Megragadom az alkalmat, de önök nem írtak róla, hogy e hét valamelyik napján Antaliyát, az ismert üdülő várost, (én ugyan nem jártam ottan soha, de a jövőben sem fogok), rakéta támadás érte. Három rakétát lőttek a városra, de hál istennek áldozat nem volt, legalábis a fősodratu szerint. Senkisem válalta a támadásért a felelőséget . Ugye elég korán közlöm, de azt gondoltam, hogy mindenki elsőként értesült erről a hírről.

 3. .... szerint:

  A Hétvégi találkozót oroszország kérte, talán jobbnak látja a békés útat, mint a háborút ?
  Ti nem ismeritek, de Aszad rendszere egy gyilkos, gonosz rendszer, az orosz mégis támogatja, a duma a választásokról egy kamu, Aszadot vízbe fogja folytani a saját népe.
  A nyugat, Usa gazdasági tartalékai óriásiak, a technikájuk kifinomult és pontos. Az orosz most tárgyal, mert biztos tudja elindultak a modern fegyverek Szíria felé. S akkor Putyinnak otthon is vége, mert sok zsák kell majd hazavinni a fiúkat. Idegenben halnak meg, s nem a hazáért.

  • cicvarek szerint:

   Zsidrák ajvék. 🙂

   • ... szerint:

    Nem sokáig cicvareckedsz itt már cickány gyerek!
    Tudjuk ki vagy, és hány cicvareckes nicked van cickány!
    Amúgy büdös a pofád rettentően, de ezt már írtam neked.
    A Wikipédia úgy határoz meg, hogy a bűzmirigyeid rettentő fekáliát árasztanak, ami tegyük hozzá igaz is, mert ide érzik a szagod!
    Viszont a fogorvosodat se felejtsd ki a továbbiakban hogy teljes erőbedobással tudjál hányni itt az oldalon a továbbiakban is!

  • Rettegett Iván szerint:

   Tudod kazár testvér mennyibe kerőlne egy Madagaszkári kazár betelepités.
   Van egy B opcio ami sokkal olcsobb és hastékonyabb.

   Valoszinü ez lesz a gyakorlat.

  • Rettegett Iván szerint:

   Tudod tisztelt kazár barátom.
   A nyugati civilizáciotok üveg pillére őpült.

   Előszőr ellesz vágva az olaj betáp.
   Majd megszünik maz elektromoság
   vele az informatikai renszter ősszeomlik
   Meglesztek szorva rakétékkal,és virus tőrzsekkel.

   500 millio parazita pont elég ennek a szerencsétlen bolygonak.

 4. Sub Zero szerint:

  …! Ide írok, mert a két hülyétől utánad már nem akartam. Az idősebb Aszad rendszere nem volt gonosz, hanem kellően erős ahhoz, hogy rendet tartson a különböző vallási és népcsoportok között. A fia, aki egyébként csak egy kényszermegoldás, mert a trónörökös bátyját megölték, gyenge volt ennek a rendszernek a fenntartásához. Egyszerűen az a baj, hogy az arab világra nem lehet egy nyugati típusú társadalmat ráerőltetni, csak diktatórikus módszerekkel.
  Abban igazad lehet, hogy Lavrov most a békéért tárgyal, mert az oroszok is tudják, hogy a nyugat gazdasági potenciálja, haditechnikája ellen hosszútávon elbuknának.
  Abban viszont nincs igazad, hogy az orosz katonák Szíriában nem hazájuk védelmében harcolnak. Pedig igen! Amerikai hadvezetés korábban azt az elvet vallotta, hogy az atomháborút nem lehet megnyerni. Ez az álláspont megváltozott egy pár éve. Most úgy gondolják, hogy egy első csapás után, az oroszok rakétáinak túlnyomó részét meg lehet semmisíteni. A maradék indított orosz rakétákat pedig levadásszák, még a levegőben. Ennek a tervnek a sikere nagy mértékben függ Oroszország köré telepített bázisok számától és közelségétől. Ezeknek a bázisoknak készítenek elő Szíriában is területeket.

  • Balázs szerint:

   Sub-Zero,
   Nem lehet vele értelmes diskurzust folytatni, csak provokálni illetve mocskolódni jár ide.

   • ... szerint:

    Selyem fiú rád ne szakadjon a putrid mennyezete!…
    Gyökér megint nem jól válaszoltál, s nem a témával kapcsolatosan!
    Látod-látod takony, Sub Zero mint ha úgy olvasnám értelmes választ adott, egy értelmes felvetésre, miközben megint fröcsög a nyálad a kitágított szopós szádban , s másról hablatyolsz fekáliás pofával!
    Értelmezési zavarban is szenvedsz a problémád már túllépte a Bal-Rad lehetőségeit.Ezért addig, míg az odal átalakításra nem kerül maradhatsz s nyomathatod a zsidózásodat meg a többi süketelésedet baromarcú, s siránkozhatsz még egy darabig függetlenül egy felvetéstől témától viszontválasztól!
    Nem vagy már vitapartnernek sem jó húgyagyú!

  • Kovács szerint:

   Az, hogy gonosz-e egy rendszer, vagy sem, az nézőpont kérdése. Lehet, hogy Asszad diktátor, mint ahogyan Kadhafi is, Szaddam is az volt.
   Ám az emberek többsége békében élt, iskolába járhatott, dolgozhattak mindennapi céljaik érdekében. Ugyanez volt a Kádár rendszerben, az is diktatúra volt ( deklaráltan proletár diktatúra, amit a hülyébbek el is hittek, ám valójában a zsidók és zsidócsahosok diktatúrája ), még akkor is, ha dupla hamis-zászlós műveletként népi demokráciának hívták.
   A demokrácia a néptömegek alacsony tudati szintje mellet csak diktatúra lehet, magas tudatszint mellett lehet létjogosultsága, mint ahogyan lehetne akár a kommunizmusnak is..
   A diktatúra lehet egészen nyílt vagy rejtett, a rejtettebb , kevésbé pofánverős formákat az elbutult néptömegek nem is annyira érzékelik diktatúrának.
   Ám a diktatúra lényege nem a brutalitás, hanem a páternalizmus, ami együtt jár a népek felelősségének csökkenésével, az elbutulással, hiszen a gazda kezének nyaldosása elég a megélhetéshez.
   A felelősség vállalásának a csökkenése politikai, társadalmi szinten brutális következményekkel jár az élet minden területén.
   Elméletileg tudományosan megjósolható, ha valakinek a felelőssége kezd csökkenni az élet egy területén, akkor az – lévén a felelősség az ember szellemi erejének általános mutatója – minden területen végbe fog menni.
   Nézd meg, milyen az emberek saját testének az egészségügyi, erőnléti mutatói, nézd meg a család, a gyerekszaporulat adatait, vizsgáld meg, hogyan funkcionál most a nemzet, mint gazdasági, önellátási, szolidaritási közösség. Lényegében sehol sem találsz fejlődő, csak hanyatló területeket.
   És ez a diktatúra alapja, félsz, mi lesz ha lerobban az egészséged, mi lesz, ha nem lesz fizetésed, nyugdíjad … , és ezért félelemből önként beállsz a hatalom talpát nyalók sorába.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.