Döbrögi eddigi legnagyobb sikere

Gulyás Gergely az alkotmánymódosításról: egyetértés van a Jobbikkal és az MSZP-vel is

Képtalálat a következőre: „Orbán a király-mém”

Ma kezdődik a hetedik alkotmánymódosítás általános vitája az Országgyűlésben. Orbán Viktor október 2-án este, a kvótareferendum eredményeinek előzetes megismerését követően jelentette be, hogy alkotmánymódosítást javasol a parlamentnek, mert “az emberek akaratát rögzíteni kell az alaptörvényben”.Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke abban bízik, hogy széles körű kompromisszumot lehet teremteni.

Az Európai Unióban évtizedek óta zajlik egy vita az alkotmányos identitás és a közösségi jog viszonyáról. A kormány szeretné világossá tenni, hogy a közösségjogi szabályok az alkotmányos identitást, az alkotmány lényegi tartalmát nem sérthetik, hiszen az alkotmány megalkotása tagállami hatáskör, amihez az uniónak nincs köze. Az alkotmányos identitás védelme minden állami szerv kötelessége, így elsősorban az Alkotmánybíróság kap felhatalmazást arra, hogy vizsgálja, hogy a közösségi jog és a magyar alkotmány érvényesülése egyidejűleg hogyan lehetséges egy uniós jogi normánál – fogalmazott Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
A politikus közölte: határozott véleménye, hogy a szabályozás összhangban van a nemzetközi egyezményekkel, így elsősorban genfi konvencióval, az unió menekültügyi szabályozásával. A kötelező kvótadöntés azonban – amely megszületett 160 ezer ember vonatkozásában – nincs összhangban velük, így a magyar alkotmánymódosítás rávilágít arra, hogy hogy ennek a döntésnek sem nemzetközi jogalapja, sem semmilyen alapja nincs.
Lehetnek még terminológiai pontosítási javaslatok az alkotmánymódosítással kapcsolatban – fejtette ki Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a Jobbik módosító indítványainak érdemi része, hogy a törvényt, amely a menekültügyi kérdés részletes szabályait tartalmazza, sarkalatos törvényként kellene elfogadni. Ezt pedig a kormánytöbbség támogatni fogja – szögezte le a politikus.
Gulyás Gergely elmondta, a Jobbikkal alapvetően egyetértenek, emellett pedig az MSZP-vel is egyetértés mutatkozik az unió kvótadöntésével kapcsolatban, így reményei szerint széles körű kompromisszumot lehet teremteni az alkotmánymódosítással kapcsolatban.
Gulyás Gergely a kétharmados jogszabállyal kapcsolatban azt mondta: azoknak a rendelkezéseknek, amelyek a kérelem benyújtásra vonatkozó részleteket tartalmazzák, annak legfontosabb rendelkezései sarkalatosak lesznek. Ez garanciális intézkedés – húzta alá a Fidesz alelnöke.
(hirado)
Bal-Rad komm: Körvonalazódik Döbrögi eddigi legnagyobb sikere!
TÁKOLMÁNYÁT HAJLANDÓAK A PESTI CIRKUSZPALOTA MELLÉKSZEREPLŐI IS LEGALIZÁLNI!
Csak egy kis kockacukorba került! Oszt’ fölsorakozik MÖGÉ AZ ALOM! 

Képtalálat a következőre: „Orbán a király-mém”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögi eddigi legnagyobb sikere bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Nem a cikhez kapcsolodik,de tanulságos.

  Sárkőziék és a Goldmanosok megőleték Kadhafit.
  Francia mesterlővészek ( gladio ) keztek el lőnni a békés Alepoban.

  és akkor nézük 2016ban Parist ( bün és bünhődés)

  • Rettegett Iván szerint:

   Emlékszel Viktor mikor 2010-ben Katarnak nagy mennyiségü fegyvert adtál el
   és utána kitőrtek a Szir fegyveres lázadások.

   Nézd meg jol Páris utcáit,és meséld el népednek,az ok okozati ősszefügést.
   Te istudod Viktor a Rőszkei gát hamarossan átszakad.
   Meséld elnekik,hogy az IMF hitelt a szir nép véréből fizetétek vissza.

   A tőbbit bizd az ura.

  • cicvarek szerint:

   Napalmot rájuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.