Jó ebédhez szólt a nóta

Kígyózó sorokban várták az ételt a Blaha Lujza téren

Az Ételt az Életért Program október 16-án, az Élelmezés Világnapján, több felekezettel együttműködve vallásközi ételosztást tartott tegnap a Blaha Lujza téren.

A kiemelt meleg ebéd- és élelmiszercsomag-osztás 11 órakor kezdődött és 1600 főre szólt, népkonyhai jelleggel.
Már jóval az osztás kezdete előtt kígyózó sorok várták az ételt.

eto eto1 eto2 eto3 eto4 eto5 eto6

A rendezvény mottója, hogy a különféle felekezetek tagjai a vallásközi párbeszéd “gyakorlati formáját” választják, a rászorulók közös megsegítése, a kézzelfogható tettek nyelvén szólnak egymáshoz és embertársainkhoz.
(Forrás: 24.hu)
Bal-Rad komm: Mit lehet ezek láttán mondani? Az EU-legversenyképesebb országában?!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Jó ebédhez szólt a nóta bejegyzéshez 38 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

 2. Rettegett Iván szerint:

  Elnézést ez az igazi link.
  Orbán királynak speciálba Budapesti néptől.

 3. Realista szerint:

  Nagy nyomorodban már linkelni sem tudsz rendesen. Siess, kevés az időd, hogy minden hír alá időben odatold a marhaságaid.

  • Rettegett Iván szerint:

   Uram akkor választott járatot,hotelt várost.,idő pontot.
   Szeretnénk meghalgatni őnt személyesen.

   Szeretnénk őntől tanulni.

  • Rettegett Iván szerint:

   Tőbbszőr hivtunk német számrol kérlek vedd fel.

   • ... szerint:

    Agyhalott hülye! Szégyen , hogy megszülettél! Büszke lehet rád anyád remélem megmutatod az itteni munkásságodat neki te elmebeteg!
    Egyébként ne strapáld magadat, egy-két hasonló agyamputálton kívül mint te is, senki sem olvassa az állatságaidat ebben biztos lehetsz!

    • Anonymous visszatér szerint:

     Akkor most te is agyamputált vagy?. 🙂 Nem azért kérdezem mert kötözködni akarok, hanem mert eléggé magadat ostorozod a fenntebbi hozzászólásban. Aki figyelmesen elolvassa a fentebbi hozzászólásodat az rájön, hogy miért. 🙂

     • ... szerint:

      Nem olvasom a szarjait nyugi ebben biztos lehetsz! De abban is hogy sokan mások sem! Ösztönösen görgetek lefelé a belinkelt videóit is leszarva, keresve valami értelmes kommentelőt, de van sajnos egy “szféra”, ahol ha ránézel mondjuk a följebb lévő “Realista” kommentjére a látóteredbe kerül más is, jelen esetben ez a barom is, most éppen csak azzal, hogy “tanulni szeretne” állítólag! Erre reagáltam!
      Amit utána írtam le, az csak egy “általánosítás”, és nem valamelyik hányadékára való reagálás!
      Realista nagyon jó dolgokat ír, reálisan látva a dolgokat elképesztő, hogy emiatt a pár állat miatt háttérbe szorulva előtérbe kerülhet a deviancia! Ezért is reagáltam az alatta megint állatkodó aberrált köcsög hülyeségre!..

   • Balázs szerint:

    Iván,
    Engem hívhatsz bátran, én felveszem.

    • Rettegett Iván szerint:

     Oké Balázs.
     Szeretem ott lenni ahonnan te most irsz.
     Szép emlékek kőtnek ahhoz a helyhez.

    • Rettegett Iván szerint:

     Munkaidőben nem szivesen zavarunk.
     A privát szvérád meg tiszteljuk.

     Azt mondták az ismerőseid rendes ember vagy.

     Mint privát ember az az te a véleményed,
     de csak a privát magánemberé. Nem mint alkalmazott
     elvárt protokol vélemény.

     Szerinted mi a probléma megoldása, de az objektiv valos megoldás.

     Te is az illuminátus véleményét fogod javalni.

     Csak az oroszok kanadaiak ujzélandiak nem szaporodták tul a területük.

     Ők most ebből a bulibol kimaradnak.

     A tőbbiekre 95-%kos vissza metszés.

   • Szaszi szerint:

    Te Iván,nem kéne megmagyaráznod azt,amit itt írtál.??

    T.Admin,tudod hogy lehet kibaszni az oldallal,ha valaki komolyan veszi,amit Iván írkál ?

    Iván,te adatokat szerzel itt írókról ??
    Vigyázz öreg,még ha viccesnek is érzed amivel hetvenkedsz,
    felelőtlenül ne fecsegj.
    Vagy szóljatok,ha a Bal-Rad műveleti terület,mert akkor máshogy viszonyulok az itt elhangzottakra.

  • Anonymous visszatér szerint:

   Realista! Te nagyon gyanús vagy számomra. Nem lehet véletlenül, hogy te is
   ” Rettegett Iván” egyik alteregója vagy? 🙂

 4. Rettegett Iván szerint:

  Tisztelt fizetett trollok, kérlek ne baszátok fel magatok.
  Ez csak egy virtuális valoság.

  Mindig mosojt tudtok csalni arcomra. 🙂

  Mazohisták vagytok,hogy olvasátok soraim.

  Rettegett Iván fogod magad nem olvasod el.
  Kényszert érzel,hogy elolvasd.

  Tudod miért,mert provokativ,arogáns,nagyképü,és nyegle.

  Ez kell a parasztnak ezt szereti,hát megkapja.

  • Realista szerint:

   Köszönjük admin, hogy ezt tetted az oldaladdal. Egy kedvelhető, véleménycserélős oldalad volt, de évek óta engeded ezt a beteget. Sokan nem emlékeznek a sväjci meg urfang és ki tudja milyen neveken provokáló őrültre, a sok hiteltelen kitalációjukra, ezért minket támadnak. De a felelősség egy személyben az admint illeti, aki direkt engedi, jól szórakozik ezen a vérlázító buta alakon. És közben még minket is megpróbál szurkálni. Ez legyen élete legnagyobb öröme. Évek óta nem tud megszabadulni ettől a kreténtől, illetve tudna de mondvacsinált indokokkal inkább hagyja. Lelke rajta, ő tudja miért. Egy oláh bitang ennyit megér, és nevetségessé teszi az oldalt, akkor hajrá.

   Admin:

   Öregem! Az acsarkodásaidra már nem is kívánok reagálni! Ha “Rettegett” nem lenne?-te unatkoznál! Így hát az őtőle merített idéézettel válaszolok: “Mindig mosojt tudtok csalni arcomra. Mazohisták vagytok,hogy olvasátok soraim.”

   Egyébiránt SENKIT NEM TILTOK! Éljetek hát egymás mocskolásának szabad lehetőségével a Bal-Rad kommentoldalán! Nazdarovije! No uzse nye doga!

   • Realista szerint:

    Át szoktam tekerni. Én szeretem a normalitást és igenis szóvá teszem. Mert troll, mert beteg, mert zavaró. Ami meg a tiltást illeti, igenis szoktál, ahogy cenzurázni is. Mostanában ritkábban, régebben elég sűrűn. Mondanivalóm van, le is szoktam írni, de minden cikket teleszarok butaságokkal. Lenne több is, de az ember kedvét elveszi az idiotizmus. Azok, akik az előzményeket nem ismerik, nekik nem fogom leírni a teljes, évek óta tartó történetet. Szerencsére nem unatkozom, a balrad számomra egy további hírforrás a net tengerében. Elég rendszeresen olvasom, és véleményem is le szoktam írni. De ha tetszik, ha nem, ez a beteg elme igenis irritáló, zavaró, és te ezt nagyon is tudod. Évek óta elvagy vele, véded. Sőt, a normalitásért kiáltókat illeted jelzőkkel. Nem acsarkodom én vele, csak közlöm, hogy minek tartom. Ezt ameddig tehetem, minden alkalommal meg is teszem. Nem nagy dolog. Ha engem tiltasz, akkor nem. Régebben többen szóltunk szelíden. Kértük csendben. Jeleztük neki erélyesebben is, normális hangnemben is. Sokszor még a butaságait is tételesen cáfoltuk. Aztán persze a cérna elszakad, hiszen erre ment ki a játékotok. Utána egyből mi lettünk a közellenség. Régebben még azt lehetett olvasni itt a hozzászólás felett, hogy minden vélemény számít. Aztán kezdtek eltűnni a kellemetlen vélemények, lettek letiltva emberek, a felirat is változott. Most “vélemény, hozzászólás?” Igen lenne, csak van egy beteg aki folyton belerondít. Amúgy nehogy azt gondoljad vagy a cimborád, hogy elolvassuk a baromságait. Régebben még igen. Utána csak felületesen. Most csak egy pillantás görgetés közben, és így is látni miket ír. Őszintén. Neked miért jó ez?

   • Balázs szerint:

    Realista.
    Igaza van Adminnak!
    Szerintem vicces az Iván, ez itt nem az MTA és hülyének lenni….az alapvetö emberi jogok talán legfontosabbika! 🙂
    Ha mindenki normális lenne unalmas lenne a világ.
    Iván for President!!! 🙂 🙂 🙂

 5. Balázs szerint:

  Szomorú ezt látni a Blahán.

  • Realista szerint:

   Az a baj, hogy nem csak a Blahán. Blahán már évek, sőt évtizedek óta megy a rendszeres ételosztás, de a város más pontjain is. Hajléktalan szállók környéke, de van amikor a mai nevén FIDO téren (Fiumei út, Magdolna utca találkozása a 37-es villamos melletti rész a felújítás előtt) is nagy tömeg van. De sok más, sokszor vidéki városokban is elég nagy tömegek vannak ételosztáskor. De nem csak maga a tömeg, hanem annak összetétele is lényeges. Családos, magára adni igyekező jól szituált emberek is beállnak. Gallér fel, sapka fejre, mert sokszor az ismerősei, rokonai sem tudják mekkora bajba kerülnek emberek, családok, és szeretnék titokban tartani, vagy egyszerűen szégyenlik de muszáj igénybe venniük ezt a lehetőséget. És ezek nem keverendőek össze a vidéken rendszeres segélyosztásokkal, amikor tészta, vagy fogyásztási cikk csomag osztásokra varjú hordák vetődnek hiéna módra. Egymást megtépve, hangoskodva.

 6. Kovács szerint:

  Ahogy elnézem a képeket, mind egytől-egyig meg tudná termelni magának az ennivalót.
  Na de ha így jó nekik ! A balrad is a tunyaságot propagálja, no most dicsérd a kádár rendszert kedves admin, ezt tette a kádári paternalizmus, persze leginkább csak az erre hajlamos cigányokkal és judapesti semmirekellőkkel.
  Én számtalan ellenpéldát látok, még a kisebb városok peremén is. Például amerre én járok ki a kertembe, a sarkon lakik az Erzsike néni, már csak járókerettel jár, de tyúkja, kacsája libája nyírja a füvet az udvaron, a kertbe pedig van zöldség is gyümölcs is virág is.

  Admin:

  Hát én is járok városszélen! Bezárt Kádár-korabeli üzemek, gyárak! Lepusztult téeszmajorok. Ténfergő ötven-hatvanévesek! (Nem cigányok!) KUKÁZÓ NEMCIGÁNYOK!

  • egy paraszt szerint:

   Nem vagyok épp a pártjukon, mert nem fontos mindenkinek büdös nagy pöstön élni, de azért megnézném, ahogy feltörik a Blaha aszfaltját, hogy kukoricával beültessék!

   Az államnak biztosítani kell polgárainak az emberi jogokat, többek közt a munkához valót is és nem az értelmetlen falevél fújogatás munkafoglalatosságra használni az emberi erőforrást, hanem valami építő, társadalmilag hasznosra!

   • Kovács szerint:

    Nem az a probléma, hogy a Blaha aszfaltos, hanem az, hogy vidéken nagyon sok föld és kert ugaros.
    Személyesen láttam, két kisvárosban olyan polgármesteri akció kudarcát, hogy kertet, földet biztosított bárkinek, aki dolgozni akart.
    Nos, az emberek nagy többsége nem akart dolgozni még magának se.

   • vitorla123 szerint:

    Az egy tál ételért is hálásak az emberek Orbánnak!Mástól nem kapnak!Mert nem is tud adni,nincs miből!Európa kirabolta a magyarságot.Kár tagadni!

    • Realista szerint:

     Ez az ország lehetne részben önellátó is. Ha elgondoljuk mi minden volt a rendszerváltás előtt. Egyesült izzó, Ganz, Rába, Ikarus stb. Persze ha nem veszik a terméket, akkor kevesebbet kell gyártani, de azzal is lehetett volna tovább munkát biztosítani. A nagyvárosok közlekedése, a távolsági közlekedés ellátása, folyamatos járműbiztosítás részben ezekből. Metró, troli, villamos stb. Plusz a mezőgazdaság, az erre épülő feldolgozóipar.

     • egy paraszt szerint:

      De ha mindent saját magunknak megtermelnénk, akkor valakiknek miből lesz meg a hasznuk???????

     • Realista szerint:

      egy parasztnak: Haszna az országnak lenne. Munkahely és kevesebb behozatal. Nem merci busz szaladgálna meg flirt vonat, hanem Ikarusz és Ganz vonat. Nem termelnének annyit mint a hőskorban, de ha a folyamatos ellátást biztosítja akkor már nyerő. De ez nem érdek mostanság. Azért is ennyi a busztender. Azt folyamatosan kell kiírni, cserélni a flottát. Az ugye tendereztetés, sikerdíj stb. Ha villamosok, trolibuszok tömkelege lenne a városban az nem üzlet mert a villamos tovább üzemel. Ritkábban kell tendereztetni, és még légszennyezés sincs. A sok lepusztult gyárterület sincs hasznosítva. A mezőgazdaság pl. régen nekem azért volt szimpatikus, mert a nemcsak termelőszövetkezetek voltak, hanem ezek egyeztettek is. Terveztek. Volt egy termelőszövetkezetek országos tanácsa nevű szervezet, és megmondták ki mit termeljen és így nem volt hiány és túltermelés. Működött mellette a tároló kapacitás és a feldolgozóipar. Plusz mindenkinek adott munkát a tsz, akinek nem a mezőgazdasági részen, azoknak volt tsz melléküzemág. Lakatos vagy faipari üzemek.

     • egy paraszt szerint:

      Erről beszélek!
      “De ez nem érdek mostanság”
      , sajnos döbröginknek sem érdeke, mert egy jól menő gazdaságban nem úgy lehet kiemelni a tönkre tett javakat. Pl. ha a húsipar jól menne, akkor esélye sem lett volna a nemzeth gázszerelőjének aprópénzért megszerezni a pápai húsüzemet, de biztosan lehetne sorolni a példát.
      Szóval az érdek úgy látszik most sem találkozik a nemzetével…….!!!!!!

  • Havasi Gáspár szerint:

   Ha működne a kádár-rendszer paternalizmusa, akkor nem állnának sorba egy tél ételért, lenne nemzeti tulajdonú iparunk, nagyobb számban művelt földjeink, sokkal alacsonyabb lenne a cigánybűnözés, nem a ”magyar” FED fosztogatná az államkincstárat és a lakósságot. A parlamentben magyarok is ülnének, és egyszerű emberek is. Egységes egészséges közoktatás működne, Mari néninek nem kellene addig várni a műtétre, amíg meg nem hal. Nem élősködhetnének rajtunk Andy Vajna félék. És lehetne sorolni. Az pedig, hogy a mai problémákat a Kádár rendszer okozta, hamis történelmi szemlélet. Ma átírták a paternalizmus jelentését elnyomóra (mekkora hazugság), eredetileg atyáskodó a jelentése (pater – atya, apa).
   A nemzetközi háttérhatalom bűnét a kádári hibákkal azonosítani, finoman szólva is naivitás.
   Egy főváros pedig mindig más, mint a klasszikus kisvárosok, bárhol a világon. Tény, hogy egyes kerületeket zsidók és cigányok lakják elég szép számban. A belső kerületek, a Rózsadomb a kiegyezéstől kezdve a zsidó gyárosok, bankárok, művészek, tisztviselők által lakott kerületek voltak (többek között I., II., V., VII., XII. kerületek), sőt már előtte is. Budát már a kora középkortól lakták zsidó kézművesek, kereskedők, pénzváltók).
   Bármely főváros megkaphatná a ”juda” előtagot. Budapest külső kerületeiben, ahol kertes házak találhatók, vannak ápolt kertek, és vidéken is számos elhanyagolt (itt is ahol én lakom) található.
   A népre nem a kádári politika szabadította a bűnözőket, a munkanélküliséget, az elidegenedést, és nem az szoktatta segélyekkel a semmittevésre, aminek amúgy is inkább a munkanélküliség a fő oka. Nincs termelő ipar. A szerkezet tipikusan gyarmati, mely a kiszolgáltatottság egyik eszköze. Az emberek pedig 4 évente megszavazzák a gyarmati státuszt.
   Kádár korszakát nem kell dicsérni, dicséri az eredeti paternalizmusával önmagát.
   Akik állandóan a Kádár-korszakot szidják okkal, de inkább ok nélkül (minden mostani [email protected] rákenve), valójában a jelenlegi gyarmattartó diktatúrát szolgálják okkal vagy ok nélkül.

  • Kovács szerint:

   Admin !

   Én is járok vidéken is. Valóban sok helyen lepusztult tsz-majorok.
   De ha nem kell annyi tej, annyi hús ? Az emberek nem a magyar tejet, nem a magyar húst veszik ? No látod, ez is a tudatosság szintjéhez tartozik. Én soha nem veszek sem lengyel, sem szlovák tejet. Sőt – hol is laksz, valahol az Alföldön – csak kunsági tejet veszek, a mikroszűrtet. Megvettem akkor is, amikor majd 300 Ft volt literje. De már régóta túltermelés van, a nyáron 200 alatt lehetett hónapokig kapni.
   A tsz-ek elég sokáig csak a melléküzemágakból, az iparból tartották fenn magukat. A féldisznó, hordó bor az igazgatónak korszakában a mi gyárunkban is dolgoztak , majd százan. Aztán amikor a gyár felszámolásba került, nemcsak őket küldték el, hanem a gyári munkások nagy részét. Én minden nap elmentem saját gyárunk területén lepusztult, düledező csarnokok, üzemek mellett. De barterbe megszereztünk egy picike kis üzemet, ahol kezdetben négyen dolgoztunk, de visszaforgattunk minden fillért, és most 80 felett. Senki nincs kizsákmányolva, fiúk jönnek az apák mellé dolgozni.
   Nem nyígni, panaszkodni kell, nem mástól várni, hogy csináljon már valamit. Én 66 vagyok, de napi fizikai munkát végzek a kertemben, 100-nál több gyümölcsfám van. Szóval a ténfergő ötven-hatvan évesek ténfergésért miért is nem saját maguk a felelősek ?

   Realista ! Könnyű felsorolni, hogy mi minden volt régen, de elemezni kellene, miért is szűntek meg. Az Ikarusról volt pár hete egy hosszabb műsor. Elmonták, milyen hibákat követett el a vezetés ( a Kisz, Szakszervezet, Párt mint négyszög aszisztálása mellett), a végén egy elhibázott fejlesztés után százával álltak az eladhatatlan buszok a gyárudvaron. A mi gyárunk felszámolása is egyetlen hibás döntés miatt következett be, jóllehet sok más hiba volt a rendszerben, pl. hogy szociális szempontok miatt nem alkalmazkodtak a zsugorodó igényekhez, nem csak hogy a felesleges létszámot tartották meg, hanem a szocialista bérszínvonal gazdálkodás miatt tartott vatta létszámot is.
   Nem véletlenül mondom, a szocializmus magát számolta fel, még akkor is, ha erre a belső és külső hiénák alaposan rásegítettek.
   Ha ez vigasztalásul szolgál, megjósolom, a kapitalista rendszer is fel fogja számolni magát, és nem azért, mert PG-ből ezt tanultuk, hanem mert minden materialista rendszer véges és feléli kezdeti lendületét és tartalékait. Csak a szellemi-lelki erőre alapozott rendszerek lesznek majd stabilak.

   Admin:

   Elárulom neked, hogy CSAKIS HÁZITEJET vesz a feleségem, 100 ft/liter. CSAKIS PIACON VÁSÁROL (ott lehet alkudni!)! Hús-magyar vagy másféle-a falvédőn! Száz darab gyümölcsfához pedig komoly terület kell! Nekem csak három van a kertben, meg tíz tőke szőlő!-de ez éves szinten legkevesebb tízezer forint csak a vegyszer ára! Csak a szőlőre, meg a két szolva és egy meggyfára! Hiába akar paradicsom vagy paprikamagot kikeltetni palántának!-az ki nem kel! A vett palánta ha terem olyan betegségek jönnek elő az érőfélben lévő termésen, hogy csak bámulok. A krumlit ha elvetem-nem kel ki! Csak ha méregdrága vetőkrumplit vetek! De hát a krumplibogár…!

   Ma már nem elég csak a kapa! Meg a fűrész és metszőolló!

   A szocializmus “kétlakiságában” a gyári melósnak elég volt ötszáz négyzetméteres kert! Plusz a melóhely! Az utóbbi megszűnt-az előbbi pedig onnantól kezdve kevés! Most akkor mit csináljon? Ha szántóhoz nem jut, ha legelőhöz nem jut! VEGYE EL ERŐSZAKKAL?

   Vannak olyanok-Bács-megyében-ahol a szocializmus idején is működött a téeszmentesség! OTT KEVÉS VOLT A KÉTLAKISÁG! Ott többnyire megmaradtak a “százfás” kisbirtokok!

   Elhiheted: az ötvenesek-hatvanasok NEM A HENYÉLÉSRE RENDEZKEDTEK BE! De “mondd!-mit érlel annak a sorsa, kinek nem jut kapanyél?…”-az üzemet meg bezárták! És a berendezéseket is elhordták!

   Itt egy országról, és nem egy kisebb közösségről van szó!

   • vitorla123 szerint:

    Anyagi erőt csak anyagi erővel lehet megdönteni,v agy működtetni..Az IKARUSZ-hoz. Lehet,hogy így van.Lehet,hogy nyugaton keleten északon eladhatatlanok voltak a buszok.A baj az,hogy hibával vagy hiba nélkül (kijavítva) nem adták el idehaza. PG! Á>P>Á jelzett.Merénylet volt a magyar nép ellen a felszámolása a többivel együtt!Egyáltalán a magyar ipar és mezőgazdaság felszámolása versenyképtelenné tétele.Ha nem ez történik,ma gazdasági eredményeket tekintve a világ élvonalába Kínával együtt ott vagyunk a toppon.A nyugat nem segített nekünk,hanem kirabolt.A családokat is devizahitellel,12 órai munkaidő bevezetésével,munkanélküliséggel.Elvesztettünk 26 év lehetőségeit.Ez szinte behozhatatlan.A harácsolók rendszerével meg pláne.Ugyan is az árak(munkabér szinvonala) csak veszteséget okozhat a mai rendszerbe.Mindez nem az üzemi négyszög ügyetlensége,hanem Gorbacsov árulása miatt van így.A magyar kommunisták épp úgy áldozatok a négyszögben,vagy azon kívül mint bármelyik magyar.Még a nemzeti burzsoázia is.Ezért támogattuk a NEM-el történő szavazást.A Brüsszeli birodalomban mi (magyarok)csak cigányok lehetünk! Ez sajnos így van!

    • egy paraszt szerint:

     “A nyugat nem segített nekünk,hanem kirabolt” igen mert hagytuk, azaz kellett hozzá “megválasztott ” vezetőink összejátszása. Ezért a koncból vastagon jutott, jut nekik!
     Szóval a régi elit ludas, mert hagyta magát meggyöngíteni, beállt a sorba azzal, hogy a lenyúlásokból alaposan kivehesse a részét.

     Asszem a volt pártfunkcionáriusokat és leszármazottaikat nem a nélkülözők között kell keresni ma sem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.