Amikor a bűn támogatói a bűnt kritizálják!

Üres kanalak a Parlament előtt – Üzenet a “helikoptereseknek”

hk

A Párbeszéd Magyarországért akciója volt a négyszáz, a fővárosi Kossuth téren lerakott kanál, így emlékeztek meg a nélkülözőkről a szegénység elleni küzdelem világnapján, illetve így üzentek a kormánynak. Annak a kormánynak, amelyik úgy képzeli, ha meghamisítja az adatokat, ezzel eltünteti a nyomorgókat is.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke sajtótájékoztatóján elmondta a valós adatokat: Magyarországon több mint négymillióan élnek havi kilencvenezer forintnál kevesebből. A szegénység veszélyének leginkább a gyermekek vannak kitéve, a szegénységben élő gyermekek aránya 2010-2014 között 38 százalékról 42-re nőtt – tette hozzá Szabó Tímea, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az un. dolgozói szegénység is nő, vagyis azok közül is sokan nélkülöznek, akiknek van munkájuk.
Több mint félmillió ember él olyan lakásban, ahol nincsen wc vagy lyukas a fal – sorolta a politikus a bajokat, amelyekkel a Fidesz-kormány nem foglalkozik. Nem elfogadható, hogy eközben a Rogán Antalok, Lázár Jánosok, Andy Vajnák és Matolcsy Györgyök tolvaj országa legyünk – hangsúlyozta a PM társelnöke.

kan

Minden egyes kanál tízezer nélkülözőt jelképez – magyarázta a akciójuk jelentését a képviselő, aki ismét felhívta a figyelmet a PM célkitűzéseire, illetve pártja Mindenki számít című programjára, javasolva a mindenkinek járó alapjövedelem és a négynapos munkahét bevezetését, valamint egy lakhatási program elindítását.
(nepszava)
A szegénység ütközik az emberi méltósághoz való alapjoggal
A nemzetiségek jogaiért felelős ombudsmanhelyettes közlése szerint a szegénység és a társadalmi kirekesztés önmagukban az emberi méltósághoz való alapjoggal ütköző jelenségek. Szalayné Sándor Erzsébet a hétfőn tartott szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából adott ki közleményt. A biztoshelyettes ebben felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon a történelmi fejlődés sajátosságai folytán a roma nemzetiséghez tartozó emberek jóval nagyobb arányban küzdenek szociális, megélhetési vagy lakhatási problémákkal, mint a nem roma állampolgárok.
Éppen ezért a szegénység elleni fellépés Magyarországon különösen összetett feladat, amely nem választható el a társadalmi kirekesztés, a diszkrimináció elleni harctól – hangsúlyozta. Szalayné Sándor Erzsébet úgy fogalmazott: a nehézségekkel küzdők csak akkor reménykedhetnek a felemelkedésben, ha biztosak lehetnek abban, hogy nem éri őket hátrány a származásuk miatt. A társadalmi igazságtalanságok felszámolása minden érintett fél cselekvő és felelősségteljes hozzáállását igényli – írta az ombudsmanhelyettes, aki a közleményben felidézte: az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése 1992 decemberében nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjává október 17-ét, hogy a szegények helyzetére és a szegénység kialakulásának társadalmi és gazdasági okaira irányítsa a figyelmet.
Az Eurostat adatai szerint 2008 és 2015 között a szegénységgel és társadalmi kirekesztettséggel fenyegetett népesség aránya sem az Európai Unió egészében, sem Magyarországon nem csökkent.
(nepszava)
Bal-Rad komm: A PM-akciója jogos és ÉRTHETŐ! Csak éppen hiteltelen.
A döbrögisztáni szegénység RENDSZERBŰN EREDMÉNYE, és nem kizárólag a döbrögista horda nyakába varrandó dolog. A hordauralom mindössze következmény! Az egy más dolog, hogy az elődei bűneibe beleunt magyar néptől kapott NAGYMÉRVŰ felhatalmazást a döbrögista bűnbanda KIZÁRÓLAG SAJÁT BŰNÖS ÉS NEMTELEN CÉLJAIRA használja fel!
Hiteltelen az, aki mazsolázik a bűnözők között! Ennélfogva hiteltelen mindenki, aki a BŰNÖS RENDSZERT TÁMOGATJA!-miközben haszonélvezőit firtatja!
Márpedig a PM-ezt teszi! NEM AZ ALAPVETŐEN BŰNÖS RENDSZERT KRITIZÁLJA-amely már természetéből fakadóan ordas-hanem csak az aktuális megtestesítőit-haszonélvezőit kiáltja ki bűnösnek.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Amikor a bűn támogatói a bűnt kritizálják! bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Az ember gyarlo.
  Ez mi a faszt jelent. Vizet prédikál bort iszik.

  Mikor szégény kiabál :
  SZABADSÁG
  TESTVÉRISÉG
  EGYENLŐSÉG

  Mikor meg hatalomra keről mindent ellop.

  A kurva anyát az embernek. 🙂

  Isten ezt nagyon elbasztad.

  • mantra szerint:

   Általánosítás. Te vizet prédikálsz és bort iszol? Ha hatalomra kerülnél ellopnál mindent? Akkor miért hőbörögsz, Te sem lennél különb … csak nem Te lophattad el? 🙂

   • Rettegett Iván szerint:

    Ezt már Hofi megmondta az a korupcio amiből kimaradsz.

    Akkor te fasz humanoid mantra te is a bukott angyaloknak adzs igazat,hogy az ember selejtes mátrix.

    Kőszőnjük megértésed.

 2. Rettegett Iván szerint:

  Egy konkrét kérdésem van a Budapesti győkerekhez.
  Ha valoban mindenki számit:
  AKKOR MIÉRT NEM TUDOM AZ ÜRES LEGELŐRE KIHAJTANI AZ EGY SZEM TEHENEM. és hol van a tejcsarnok ami régebben átvette a tejet.

  Elmentek ti a képmutato kurva anyátokba.

  Azért üres a legelő mert a politikus 60ezret felvesz hektáronként támogatást a legelőkre.Azt szerencsétlen falusi meg várja a postást a segéjjel nyugdijal,
  mert arra nincs lehetősége hogy háztájit tartson.

  Szopjátok le a faszt ott a Kossuth téren a kanalaitok melett.

  Érted már miért éhesek vidéken te pőcs.

  • Balázs szerint:

   Jó reggelt Iván,
   Sajnálattal hallom, hogy feladtad a “nemzetközi nyomozó” melót és nyugdíjas tehenész-legény lettél… 🙁
   Így múlik el a világ dicsősége!
   Van postás ismerősöm, megkérem majd, hogy sürgesse meg a segélyedet.
   Ami jár, az jár!!
   Szólj ha van eladó tej, vevő vagyok rá.

  • Balázs szerint:

   A nagykörösi tejcsarnok valóban bezárt, Abony sem alternatíva, de a
   kőröstetétleni tejüzemben azért van meló. Meg a busz is jár.
   http://cegledallas.hu/mobile/index.php?act=allashirdetes&id=650
   (nem heckeltem meg a redszert, csak elszólta magát….Admin ha gondolod töröld)

  • Realista szerint:

   Te írogatsz a Magyar vidék nevében? Miért? És a tehenes, legelős problémádat miért nem a sajátorzságodban a helyi comună-d vezetőinek írod? Vagy a helyi közbirtokosság képviselőinek, hogy mi van a legelővel, a tejcsarnokkal. Írj a te kormányodnak, és hagyd meg ezt az itteni vidéki lakosoknak. Hidd el, ők tudják magukat képviselni, nem kell nekik egy oláh kibic. Gratulálok az új szerepedhez. Nevet nem cserélsz? Már időszerű țăran.

   • Balázs szerint:

    Feltünt, hogy drasztikusan javult a helyesírása..? Iván nem oláh, de roppant szórakoztató. Ne kúrd fel magad rajta, szerintem igenis vidám szinfoltja ő az oldalnak.
    (meg nem csak hülyeséget ír)

   • cicvarek szerint:

    Kihajítottak a Knessetből, hogy itt ajvékolsz? 🙂

    • ... szerint:

     Mert a diliházban szabadságon vannak biztonsági őrök büdösgyökér? Szétrodhadt már a pofád a sok szartól patkány!
     Mond anyádnak ha hazaér placcról mossa már ki cickány !..

 3. Szaszi szerint:

  Vidd haza.

 4. M szerint:

  Amikor egy igaz ügyet, úgy tesznek hiteltelenné, hogy hitelteleneket állítanak élére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.