De miért nem az USA a cél?

Ez lehet a győzelem ára: dzsihadista csoportok áraszthatják el Európát

mosz

Eláraszthatják Európát az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet dzsihadista csoportjai, ha Irakban elesik a szervezet fellegvára, Moszul – figyelmeztetett Julian King, az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős tagja egy kedden megjelent német lapinterjúban.

King a Die Welt című konzervatív napilapnak kijelentette: Moszul visszafoglalása ahhoz vezethet, hogy az IÁ bomlásnak indult fegyveres csoportjai Európa felé veszik az irányt.
– A dzsihadistáknak egy kis száma is komoly veszélyt jelent, amire a terrorizmus elleni küzdelem jegyében, védekezési képességeink növelésével fel kell készülnünk – vélekedett a brit biztos.
Az iraki erők hétfőn átfogó támadást kezdtek az ország második legnagyobb városa – az IÁ utolsó iraki fellegvára – visszafoglalására.
Nemzetközi szervezetek arra figyelmeztetnek, hogy a harcok elhúzódhatnak, és humanitárius katasztrófát okozhatnak a jelenleg is másfél millió ember otthonának számító, észak-iraki nagyvárosban.
(blikk)
Bal-Rad komm: “…Julian King, az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős tagja…” – veszélyről rikoltoz. Ő, aki FELELŐS AZ EU-BIZTONSÁGÁÉRT!
Pedig hát neki is illene tudni a bajok forrását! Az ISIS az USA-szülötte! Ha pedig tudja!-akkor…-Tessék a gyereket a szüleihez irányítani! Nem pedig Európába!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

De miért nem az USA a cél? bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Vissza a feladonak.
  Ukrajnábol,Sziriábol,Libiábol reutur csomag.

  Magyarok ebből maradjatok ki mert ez kemény játék lesz-

  Usába is lesz csomag ne agodjatok.
  A Jézuska oda is házhoz visszi az ajándékot.

  Peketekre pont a balkáni tranzitba estek.
  Ha Hunyadit játszatok akkor meghaltok,ha folyosot nyitok nyugatra tuélitek
  A dőntés a kezetekben.Tanuljatok a tőrténelmetekből.

  • Balázs szerint:

   Kösz Iván, én indulok is a picsába folyosót nyitni!!!!
   Azért jól jönne egy kis segítség is: 1 db harci tehén, néhány tettrekész nyugdíjas, egy elszánt partizán parancsnok(rád gondoltam) illetve műveleti területté kéne nyilvánítani a déli határszakaszt.
   A csoda-gyoda sikeres leküzdése után, jelentős mennyiségű sárgatégla felhasználásával(szponzorokat keresünk) megépítjük a folyosót Burgerlandig.
   (vágni fogják az Isis martalócok, hogy merre kell menni….tuti, hogy ők is voltak gyerekek és látták az “Óz a nagy varázslót”…)

 2. zombi szerint:

  Kinek profitál ez a “szent” szekta ?
  Jó rövid kérdes ,nem is olyan komplikált ez .

 3. caporal szerint:

  Tisztelt Iván! Neked, mint matracharcosnak (диванная войска) nem itt kéne osztani az észt IVÁN! Neked nem ezeket a szerencsétleneket kéne cseszegetni, hanem az orosz földet kéne védened, te Хуйня! (Donyeck, Luhanszk…stb.)

 4. furnan szerint:

  Sárköziék bandája nagy öngólt rúgott, amikor önös érdektől vezérelve Libiát szétverték.

  Az amcsi imperialisták csak ekkor jöttek rá, hogy államokat lehet szétverni, amikor az arab aljanépséget fegyverekkel ellátja, és az iszlám nevében harcba küldi a neki nemtetsző országok ellen.
  Az újkori terrorizmus az USA találmánya !

  Nehéz lesz békét teremteni az arab-világban……. mert az USA-nak érdekei ellen lenne egy békés arab világ….
  Mi meg szívunk a “menekültekkel”……

  • Balázs szerint:

   Az újkori terrorizmus nem az amerikaiak találmánya, hanem izraelé.
   Az amerikaiak csupán másod-hegedűsök a témában, ami a Közel-Keleten folyik az nem más mint a “Nagy-Izraeli” rémálom megvalósítása.
   Szíria útban van.

 5. zombi szerint:

  Ősszeomlás !!!!!!!!!!!!!!!
  Hihetetlen mennyien térnek a kereszténységbe , Mégpedig Szaúd Arábiában, Szudanban,nem beszélve Irak ,Sziria , Afgánistan, Eszak-afrika
  sórban egymás után

  Iszlámizálás elött Afghanisztán 60 években itt lent

 6. zls-179 szerint:

  Az újkori terrorizmus nem az amerikaiak találmánya,hanem Izraelé..
  Az újkor terrorizmus a Rothschild cionisták műve,mind minden más háborúk kirobbantója is!Az izraeli nép ugyanolyan elszenvedője, a fent említett társulatnak mint bármely más nép!!!

  • Balázs szerint:

   Izrael a rotschildoké.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Szerintem tévedésben van tisztelt zls-179 ! Az USA már 200 éve gyakorolja a terrorizmust, ÉSZAKRÓL , DÉLRE, KELETRŐL NYUGATRA. Soroljam fel a fő égtájaknak a továbi részeit is ? A Philadelphiától kezdve egészen Alaszkáig, Washingtontól a Tűzföldig, az É. Amerikai kontiens nyugati partjaitól Délkelet Ázsia legeldugottab pontjáig. A keleti partoktól az Afrikai kontinensen keresztül a Közelkeleten végig egészen a legutolsó Jappán szigetekig (Az igaz a Jappánok sem voltak külömbek a kolonizálásnnál,gondolok a II.világháborura, az előtt bizony az amcsik terrorizálták a jappánokat. Az Izraeliek csak a II.világháboru után, az EXODUS- tömeges kivándorlás Európából Palesztinába, ami aban az időben BRITT gyarmat volt,és ahonnan gerilla harcokkal elűzték a BRITRKET alakitottak ki önnáló zsidó álamot ,a palesztinek kárára, és amely ma is folytatódik, szintén a palesztinok kárára, az amcsik meghosszabitott keze a Közelkeleten. A zsidó álam 1948-ban alakult meg , ara nem emlékszek,hogy ki volt az első álamfője de a másodikat,vagy harmadiknak, talám GOLDA MAIER asszony volt.

 7. Fergeteg11 szerint:

  Ha valaki az amerikaiakon és a briteken kívül sokat tud még az Iszlám Államról, az Jordánia titkosszolgálata, az Általános Hírszerzési Igazgatóság (GID), amit sokan a térség egyik legjobbjának tartanak (állandóan küzdenie kell a szélsőségesekkel, és bizonyos értelemben már maga lehet a szélsőség, ha szükség van rá a céljai érdekében). Az Egyetlen és a Dzsihád Szervezete (Jama’at al-Tawhid wal-Jihad), amiből a későbbi terrorcsoport kinőtt, Jordániából indult, egy jordán állampolgár, Abu Muszab al-Zarkavi vezetése alatt. Teljességgel kizárt, hogy a GID ne épült volna be. Az al-Kaida “mestertervéről”, amelyben a terroristák állítólag már 2000-től 2020-ig megtervezték a Közel-Kelet terrorállamának menetrendjét, egy jordán-német személy, Jaszin Musarbas írásából, a Palgrave Macmillan által 2008-ban kiadott The Theory and Practice of Islamic Terrorism: An Anthology c. könyvből értesülhetett a nagyérdemű, amiben olyan forrásra hivatkozik, amely állítólag egy jordániai újságíróé (Fouad Husszein), aki együtt ült a börtönben Zarkavival. Alaposabb utánajárás azonban kideríti, hogy Jaszin Musarbas egyik hivatkozása, egy saját neve alatt jegyzett link a Spiegel oldalán hamis, nem működik, csak 2012-ben változtatták elérhetőre, pedig hét évvel korábbinak tüntették fel a cikket. Másik hivatkozása, a jordániai újságíró, Fouad Husszein könyve pedig, ha létezett, 2008-ban még nem volt lefordítva arabról, így az amúgy is kevesekhez eljutott 2008-as könyv olvasói nem igazán ellenőrizhetik. (A Fouad Husszeinről készült angol nyelvű wikipedia szócikkben szintén linkhamisítást lehet felfedezni.) Ennek a Jaszin Musarbasnak @abususu azonosítóval csatornája van a Twitteren, a nevével publikáltak a Guardianba egy német iszlamofóbiát rasszizmussal azonosító cikket, a Spiegelbe is a “mestertervről” (ide 2012-ben, mintha 2005-ben írta volna), cikkei vannak a Salonban és más helyeken, könyve jelent meg Radikal címmel és egy másik az al-Kaidáról, illetve egy harmadikban társszerző (lehet több is, egy gyors keresés most ennyit dobott ki). Tehát ez a figura láthatóan igencsak “képben van”, ugyanakkor részben dezinformációkkal tömi a lakosság fejét a terrorszervezetekről, teljesen elterelve a figyelmüket a mögöttük álló roppant bonyolult szervezésről, amely a szíriai (és líbiai) háború megindításának az alapja volt. Ezekben kulcsszerepet játszottak, és játszanak még ma is a vallási szélsőségek, ezek biztosítják a szinte kimeríthetetlen utánpótlást a világ minden tájáról (a fegyvereket, a kiképzést, az ellátást és a szégyenteljes politikai támogatást pedig a köréjük szervezett politikai-gazdasági-titkosszolgálati kapcsolati hálók). Márpedig a cél érdekében való erőteljes motivációban a britekkel közismerten jó viszonyt ápoló hasemita királyság (maga a király, II. Abdullah részben brit gyökerű) száz százalékig biztos, hogy oroszlánrészt vállalt, nemcsak a területe, hanem emberi erőforrásai rendelkezésre bocsátásával is. Sok választása nem lehetett, bár ez nem menti fel a vezetőit.

  • Fergeteg11 szerint:

   Ez most annyiban módosult, hogy a régi nagyok mellett az USA, Izrael, Törökország, Szaúd-Arábia és Katar is belépett, illetve Irán és Kína a másik oldalon. Jordánia kevésbé önálló, de nagyon fontos része a műveletnek. Pedig róla hallani a legkevesebbet.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Bizony fergeteg 11, valóban Jordániáról keveset, sőt semmit sem lehet hallani, mintha nem is létezne abban a vérzivataros régióban. De hát eszperantóul : Silenta subfosas la bordon, CSENDES VÍZ PARTOT MOS !

 8. Szaszi szerint:

  További jó ivánozást!

  Köszi Admin hogy itt voltam! Üdv!

  • Pozsony 907 szerint:

   Na de Szaszi, vagy te vagy ő? Minek ez?😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎

   • Szaszi szerint:

    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ 🙂
    Nektek meghagyom őt.
    Én nem tudok ilyen klassz dolgokat mondani,igyátok a hangját,nyaljátok a taknyát.
    Nem is olyan rég lekazározta a magyarokat,érdekesen kevesen tiltakoztak ellene.Én nem brusztolok,hogy hadd mondhassam el a véleményem,kit érdekel,amikor itt ez az élő lexikon.Ásod a netet,hozod a híreket ha találsz valamit,Admin ( már nem) tolja a cikkeket,erre megjelenik a hülye kommandó,neki állnak egymást gecizni,és ezt higgadtan tűritek.
    Tegyétek.Senki nem áll ki,mi több védik.Jó,tegyétek.Végül is szórakoztató,unalom űző.
    Csak MIATTAD regeltem vissza,mert fogadtam mamával süti készítésbe,hogy Pozsony jön majd örülni 🙂
    Estig maradok,ha kedved van beszólni,de holnaptól legfeljebb beleolvasok néha.
    Kezed?

    • petymeg szerint:

     Pedig én köpködöm piszkosul a képernyőt de semmi foganatja.

    • Fergeteg11 szerint:

     Hiányoznál. Sokan tudnak szűrni az információk között, és te olyan dolgokat szoktál betenni, amiket más nem találna. Szerintem maradj!

 9. scout szerint:

  Pont ezért jönnek ide.Ide irányítják őket.
  A derék usa.
  Generálnak egy szituációt, majd tálcán kínálják a megoldást.Persze nem ingyen.
  Szeptember 11 után is ez volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.