Patkány GO!

tuzokol1

 

 

 

Juhéj! – kemény volt a Patkány GO!

posi

Több csapat nagyon sok helyszínen nyilvánított véleményt. több patkánylak volt, ahova többen is elmentek különböző időben.

NAgyon nem tetszik nekik.
A képen látható helyszínen semlyénnél három rendőr állt őrt egész nap. Előbb nem akarták, hogy ragasszak, Később mégis meggyőztem az egyiküket, aki az ajtót elállta. Elfogadta, hogy ehhez jogom van.
banif vezérrel, holló bencével találkoztam. Izgalmas beszélgetés volt a családja, és néhány szomszéd szeme láttára.- Erről is majd később…
Több helyen is vártak rendőrök, a legtöbben piCsányinál. Ott három autóval vonultak fel.
Lehet, hogy ő ebben az országban a főni?
A kezdeti nézeteltérések után egész jó lett a hangulat a rendőrökkel, és a bankvezérek háza előtt várakozó biztonsági őrökkel.
A legviccesebb jelenet:
Én a rendőrökhöz: – Ne jöjjenek közelebb, mert büdös vagyok. sokat bicikliztem.
Rendőr: – Mi is
Én: – Büdösek, vagy sokat biciklizTEK?
Rendőr: – Büdösek vagyunk.
Rendőrség szerepéről részletesebb gondolatok:
„A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság tegnap tudta a dolgát.
Nem állított előre őrt a patkányok házához. Megvárták, amíg valaki hisztizik a véleménynyilvánítás miatt, és utána mentek a helyszínre.
Így kell ezt csinálni. Példa lehet az egész országban. Tessék utánozni!
Nem dolga a rendőrségnek megakadályozni a véleménynyilvánítást.
Szigetszentmiklósiakkal szemben a BRFK több patkány házához őröket állított.
semjénnél 3 fő egész nap őrködött. Némi bizonytalanság után, hogy vajon én vagyok-e én, előbb arra szólítottak fel, hogy ne tegyem ki a plakátomat. Később meggyőztem őket arról, hogy jogszerűtlen, amit tesznek, és az ajtót elálló rendőr félre is állt.
Rajtuk kívül a II. kerületben egy kutyás egység kutya nélkül, de autóval rótta az utcákat, és úgy vettek részt a játékban, hogy patkánykeresőket kerestek.
orbán utcáját hárman őrizték a Kútvölgyi út felöl. Ott már nem volt akadálya a plakát ragasztásának, miután igazoltattak.
matolcsy hivatalos lakhelyét (Gereben utca) is egy gépkocsis egység őrizte. Köszönésen kívül nem volt dolgunk egymással, mert ide nem akartam ragasztani, hiszen tudjuk, hogy nem a családi lakban, hanem patayval lakik egy házban.
A nap csúcsa az első számú uzsorás, Picsányi utcája volt rendőri szempontból. A Fülemile úton álltak szemben a Laura úttal. Három rendőrautóval, kamerákkal, legalább 7 fő rendőr. Egyedül itt voltak rendbiztosok. – Miért is? Ki a fasz az a csányi? – hogy ekkora készültség van miatta. Mindez úgy, hogy saját biztonsági cége is élő erővel őrzi a házat.
trócsányi házánál is három rendőr állt. Míg korábban több játékos számára is megtiltották a kerítésre ragasztást, és igazoltatás után már gond nélkül nyilváníthattam véleményt.
Összességében úgy gondolom, hogy én az első semjénes próbálkozás után élhettem alapvető jogommal. Szerintem a nap folyamán rájöttek a rendőrök, hogy jogszerűtlen a véleménynyilvánítás korlátozása. Az pedig egyenesen nevetséges, hogy a kritikával érintett közszereplő engedélyét kellene előre kikérni, hogy vele szemben kritikát fogalmazzunk meg. Ezen a parancsnoki érvelésen szerintem ők is nevettek.
Ettől függetlenül nem értem, hogy mi adta meg a jogalapját annak, hogy rendőri erőket vezényeljenek bizonyos házakhoz. Főleg úgy, hogy – bár a Patkány GO eseményoldalán is szerepeltek más állomások is – a többiekhez nem biztosítottak rendőri erőket.
Nem találkoztunk rendőri jelenléttel patay-matolcsi páros házánál, gyurcsánynál, holló bencénél, sumák palinál, utassy lászlónál. A kutyás gépkocsizós mobil egységbe futottam bel jelasity radovánnál, és zolnai gyurinál.
Szóval, miért ez a megkülönböztető bánásmód? Különösen az uzsorás kiemelt szerepe izgat, mait már sokszor tapasztaltunk.
Összegezve: szerintem Szigetszentmiklóson tették jól a dolgukat a rendőrök. Aki hívta őket, oda mentek, miután megtörtént a sértett által vélt sérelem.
HAjrá!
Póka László

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Patkány GO! bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. forradalom! szerint:

    Valódi paradicsom lehetett a rablóknak,betörőknek,zsebeseknek.pedofiloknak a tegnapi nap.Vígan élhettek.Ha valaki mégis bejelentést tett bűncselekménytől,valószínű időponto
    t kapott,mikor érnek rá odamenni.Az összes rendőrük egészen mással volt elfoglalva.
    Persze,ez nem szocializmus,amikor a rendőr az embert védte,és nem a hatalmat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.