Szíria

Október 20-án helyi idő szerint reggel 8-tól délután 4-ig “humanitárius fegyverszünetet” fog tartani az Aleppo bűnbandái elleni harcban mind az orosz légierő, mind pedig a szír hadsereg.

A nyolcórányi fegyvernyugvás ideje alatt a civilek és a fegyvertelen martalócok két folyosón át elhagyhatják a várost a török határ közelében fekvő Idlíb irányába.
“Ebben az időszakban az orosz légierő és a szíriai kormányerők leállítják a légicsapásokat és a más fegyverekből való tüzelést”- jelentette ki Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője.
Aleppó keleti negyedeiben még mindig mintegy 8 ezer bandita tanyázik. Ez a hordalétszám KÉTSZERESE a kalifátusisták iraki fővárosában-Moszulban-lévő ISIS-létszámnak, amit NYOLCVANEZRES HADERŐ ostromol.
Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője üdvözölte az orosz HM bejelentését. Csak nagyon kevesellte a 8 órás időtartamot. Az ENSZ szóvivője a hír hallatán már 48 órás tűzszünetet sürgetett, hogy a “segélyszállító”-latormuníciós konvojokat bejuttathassák Aleppoba.
A Pentagon eközben élénken védi önnön “tisztaságát”. Legújabb közleményükben azt bizonygatják, hogy a világ elsőszámú latorállama-az USA-az Aleppoban szurtyongatott martalócbandáknak nem is nyújt és nem is fog nyújtani semmiféle anyagi vagy eszközi támogatást, hanem csakis és kizárólag azoknak a “mérsékelteknek”, amelyek CSAK AZ ISIS ELLEN HARCOLNAK! Ezen kijelentés tükrében Szergej Rudszkoj értetlenségét fejezte ki. Aleppoban kalifátusisták már csak imitt-ammott lehetők fel elszigetelten. Akikkel a “mérsékeltek” elvéthe ha találkoznak. Harcérintkezés a kalifátusisták és a “mérsékelt” terroristák között szinte nincs is! Ám az utóbbi napokban százszám bukkantak fel a vadiúj amerikaiu TOW-páncéltörők a “mérsékelteknél”! Aligha papírmasé utánzatok ezek!
tow
Akkor pedig a Pentagon-vélhetőleg-“nem mond igazat”!
Luxembourgban is az EU-külügyéreinek összeröffenetén a saját és Amerika ötletétől megrettent gyülekezet úgy döntött, hogy tán mégsem lenne ildomos Oroszországot háborús bűnökkel illetve Hágába idézni bíróság elé! Meg a szankciósdi is már olyan nagyon fáj az EU-nak, hogy azokat sem kéne már forszírozni.
Eközben a szíriai csatatereken:
Nyugat-Ghutában beindult a szír hadsereg és a légierő latorhengere Khan el-Sheikh és Abay-térségében. Azt megelőzően helikopterekről leszórt röplapokon figyelmeztették a lakosságot, hogy jönnek! A martalócokat pedig arról értesítették, hogy jobb ha mennek! Fegyvertelenül. Válaszul az an-Nuszra horda támadott. De csak kardba dőltek.

Aleppo déli területén a Salahiddeen terület Sheikh Ali nevű kerületébe behatolt kormánycsapatok föltartóztathatatlanul nyomják a brigantikat maguk előtt.

Kelet-Aleppoban is tovább szűkül a banditaterritórium.

Hama tartomány északi részén tegnap katasztrofális buktába ugrott bele a dzsihadista féreghorda Ma’ardes mellett. Ráadásul a bukit önmaguknak köszönhetik, mert valami okból vad tezsvírháború robbant ki a bűnbandák között. A kormányhadsereg pedig szokásaival ellentétben most nem nézelődött, hanem kihasználta a fölfordulást. A hadsereg elől menekülő búnbandák még futtukban is egymást aprították, és teszik ezt most is nagy buzgalommal.
Idlib-tartományban egy autóba rejtett pokolgép végzett tegnap az an-Nuszra horda több vezérlatorjával. Köztük a legnevesebb hordafőnök Abu al-Faraj al-Massri volt.

Harminc kilométerrel arrébb Abu Mohammed al-Jolani zsiványfőnököt szintén robbanás aprította fel. De nagyon alaposan.

Többen is tudni vélik, hogy a két kitikkasztott bűnöző az amerikaiakkal kokettált.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Kurva szar őtlet az ALEPOI fegyver szünet.
  Az ősszeset szalafista gecit levágni.

  Szegény indiánok is rábasztak mindig a jenki fegyver szünetre.

  Most ugy igazán fullba szorni őket, a maradékot meg felfüzni jenki zászlora.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  “A Pentagon nem támogatja a dzsihádistákat fegyverekel ” … A sok, számtalan amerikai fegyver és nemcsak amerikai, hanem Közép és Kelet Európából odaszálitott, a kormány csapatok által lefoglalt és nyilvánosságra hozott fegyvereknek a képei, videói CÁFOLJÁK A SAMU BÁCSI TAGADÁSÁT ez irányban !

 3. .... szerint:

  A fegyvereket meg is lehet vásárolni, mindig van fegyver nepper aki eladja őket. A TOW páncéltörők már oda is értek, a légvédelmi fegyverek is oda fognak érni. Katar a zsebébe nyúl és ontja ami kell.
  Putyin lemondta a Francia elnökkel a talűálkozót, de mégis csak találkoznak, Berlinben. No meg Merkel és porosjani is. Elég volt egy telefon és Putyin már öltözik is. Lehet, hogy így elkerülheti a repgépei lelővését. Szíriában nem lesz vh., nem lesz eszkaláció.

  • cicvarek szerint:

   Megkésett esti mese. 🙂

   • ... szerint:

    MIi van vigyorgó buzeráns abból az okos zanzásítot fejedből ennyi jön csak ki husáng? Köpd már magadat a tükörbe szembe amikor fésülgeted azt a pár tincset ami rajta maradt az agyadon…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.