Kezdődik Maradék-Ukrajna széthullása?

Váratlanul merész húzást vitt végbe a Kárpátaljai Megyei Tanács. Utalva az 1991-es kárpátaljai referendumra, a képviselők nagy többsége úgy döntött, hogy Kárpátalja KIJEVTŐL FÜGGETLEN, ÖNÁLLÓ KÜLGAZDASÁGPOLITIKÁBA kezd.

A hír ma jelent meg a szerv honlapján.
A döntést jó okkal hozták meg. Kijev teljességgel figyelmen kívül hagyva a régiő igényeit, csak bevételforrásként tekint Kárpátaljára, viszont nemhogy fejlesztésre, még szintentartásra elegendő anyagiakat sem forgat vissza a régióba.

karp

A döntés gyakorlatba átültetésének első lépéseként az adminisztráció már fel is vette a kapcsolatot a németországi Felső-Frankföld illetékes szerveivel az együttműködés kimódolására az oktatás, vízügyi projektek, környetvédelem, a beruházások, a szállítás, az infrastruktúra-fejlesztés és a turisztika területein.
A Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke Mihail Rivisz mondása pedig Kijevre a hideglelést hozhatja rá. Eszerint ugyanis a Tanács döntése magában hordozza Kárpátalja Régió kiválásának lehetőségét Ukrajnából. Szavainak élét tompítandő kijelentette: “Ha a kormány Ukrajna részének tekinti Kárpátalját, akkor nem szabad elfelejtenie, hogy ez a régió is létezik”-hangzott el Rivisz intelme.
A Kárpátaljai Megyei Tanács döntését a politilógusok többsége Ukrajna végleges fölbomlásának kezdeteként értékelik.
A Bal-Rad pedig itt és most utal vissza Petr Szimonyjenko 2014 januári figyelmeztetésére. Az Ukrán Kommunista Párt elnöke MÁR AKKOR-egyedüli politikusként-figyelmeztetett az akkor még csak hevülő Majdan Ukrajna széthullását eredménező veszélyeire.  Pontosan arra, ami MÁR BEKÖVETKEZETT és VÁRHATÓ!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kezdődik Maradék-Ukrajna széthullása? bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Kárpátalját a Trianoni Diktátum értelmében határozott időre Csehekhez csatolták, egy addig soha nem létezett államformáció keretein belül. Aztán a Bécsi döntések értelmében visszakerült Magyarországhoz. Aztán Szovjetunióhoz került, kb. annyira jogszerűen, mint korábban a csehekhez, (szlovákokhoz?). A Szovjetunió felbomlása után került Ukrajnához, végképp nélkülözve minden jogalapot.

  • Indián szerint:

   Pontosabban: alakult egy új állam CseszkoSzovenszkoRuszinszko néven.
   Kárpátalja NEM a Bécsi döntések keretében került vissza Magyarországhoz. A II. Világháború végén Csehszlovákia “átengedte” Ruszinszkot a Szovjetuniónak, amely rögtön az Ukrán SzSzK része lett, azaz NEM a Szovjetunió széthullásakor.

   • egy paraszt szerint:

    Igen, nem a bécsi döntés értelmében, hanem amikor Csehszlovákia ” megszűnt” hitler jóvoltából és már túl voltunk az I. bécsi döntésen, Szlovákia akkor még egy nem létező államalakulat;
    mikor is az államunk vezetése, kormányzónk megragadta az alkalmat, hogy kárpátalját is az ezeréves határon belül tudhassa.
    Kissé elbaltázták a katonai műveletet, de megcsinálták, így lett a magyar királyság része ismét.
    A szovjetek meg szerintem marhára nem kérdezősködtek a csehektől, hogy adjátok-e.
    Az viszont tény, hogy Ukrajna része a történelem folyamán sose volt 1991-ig.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Sub Zero ! Akkoriban még nem volt külön Cseh ország, sem külöm Szlovákia, hanem EGYSÉGES CSECHSZLOVÁKIA-I ÁLAMFORMÁCIÓJA VOLT, aminek, és akinek TOMÁS ( TAMÁS) GARIQVE MASARIK ( MASZARIK) csech származásu Álamfője volt. a háboru előtti Csechszlovákiának is PRÁGA volt a FŐVÁROSA úgymint a II.világháboru utáni Csechszlovákiánakis, amelynek a -minekünk, itteni magyaroknak gyülöletes, mainapig is- Benes volt az álamfő 1948 február 25-kéig,amikor is KLEMENT GOTTWALD a CSKP első titkára került hatalomra. De ősem semisitette meg a Kassai Kormány program azon passzusát, amely a Magyar lakosság kollektiv bűnösségéről szólt (a mai napig sincs megszüntetve, nincsen semmisé nyilvánitva), senki sem kért bocsánatot a magyarországra űzöttekért,de azokért sem, akiket marhavagonokban a Szudéta területekre száműztek. És Benes ki és áttelepitését még az akori álamfő és egyben a CSKP első titkára KLEMENT GOTWALD is folytatta. AZTÁN KÁRPÁTALJÁT a II. VILÁGHÁBORU UTÁN A SZOVJETUNIÓ KEBELEZTE BE, megfosztva Csehcszlovákiát a trianoni diktátum általi bitorlásától, mint Magyarországot az EZER ÉVES JOGOS TULAJDOMÁTÓL

   • egy paraszt szerint:

    “Magyar lakosság kollektiv bűnösségéről szólt (a mai napig sincs megszüntetve, nincsen semmisé nyilvánitva), senki sem kért bocsánatot a magyarországra űzöttekért,de azokért sem, akiket marhavagonokban a Szudéta területekre száműztek”

    És nem kértek bocsánatot a vagyon-termőföld elkobzása miatt se, meg az állampolgári jogok megvonása miatt se, meg azért a több száz magyar civilért se, akiket kivégeztek pl. Pozsonyliget falunál is.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Sub Zero ! Akkoriban még nem volt külön Cseh ország, sem külöm Szlovákia, hanem EGYSÉGES CSECHSZLOVÁKIA-I ÁLAMFORMÁCIÓJA VOLT, aminek, és akinek TOMÁS ( TAMÁS) GARIQVE MASARIK ( MASZARIK) csech származásu Álamfője volt. a háboru előtti Csechszlovákiának is PRÁGA volt a FŐVÁROSA úgymint a II.világháboru utáni Csechszlovákiánakis, amelynek a -minekünk, itteni magyaroknak gyülöletes, mainapig is- Benes volt az álamfő 1948 február 25-kéig,amikor is KLEMENT GOTTWALD a CSKP első titkára került hatalomra. De ősem semisitette meg a Kassai Kormány program azon passzusát, amely a Magyar lakosság kollektiv bűnösségéről szólt (a mai napig sincs megszüntetve, nincsen semmisé nyilvánitva), senki sem kért bocsánatot a magyarországra űzöttekért,de azokért sem, akiket marhavagonokban a Szudéta területekre száműztek. És Benes ki és áttelepitését még az akori álamfő és egyben a CSKP első titkára KLEMENT GOTWALD is folytatta. AZTÁN KÁRPÁTALJÁT a II. VILÁGHÁBORU UTÁN A SZOVJETUNIÓ KEBELEZTE BE, megfosztva Csehcszlovákiát a trianoni diktátum általi bitorlásától, mint Magyarországot az EZER ÉVES JOGOS TULAJDOMÁTÓL Mi a hiba?

   • mantra szerint:

    TERMIN8ATOR

    “AZTÁN KÁRPÁTALJÁT a II. VILÁGHÁBORU UTÁN A SZOVJETUNIÓ KEBELEZTE BE, megfosztva Csehcszlovákiát a trianoni diktátum általi bitorlásától, mint Magyarországot az EZER ÉVES JOGOS TULAJDOMÁTÓL Mi a hiba?”

    Viccelsz? Szerinted ebben van hiba? Szerinted mi a hiba benne?

   • öreg kun szerint:

    A Tiso féle Szlovákia kimaradt.

 2. 1tothgabor szerint:

  Hát… A Maradék Magyarország széthullása is jól halad.

  A Kormány 1571/2016. (X. 17.) Korm. határozata:

  A Kormány

  1.
  elfogadta az egyrészről az EU és tagállamai, másrészről Kanada közötti Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi
  Megállapodás (Comprehensive Economic and Trade Agreement, a továbbiakban: CETA Megállapodás) szövegének
  végleges megállapításáról, ideiglenes alkalmazásáról és megkötéséről szóló tanácsi határozatokkal kapcsolatban
  követendő álláspontot és

  2.
  elrendeli a CETA Megállapodás ideiglenes alkalmazására vonatkozó, az 1. mellékletben foglalt egyoldalú magyar
  nyilatkozatnak a vonatkozó tanácsi határozathoz történő megtételét.

  Orbán Viktor s(ötét) k(öcsög)
  miniszterelnök

  További részletek a “Magyar” Köz(l)öny 2016/157. számában.

  Ihol-e:

  http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK16157.pdf

  • vitorla123 szerint:

   Ez nagyon nagy baj!Tovább csökken a magyar piac és onnan is kiszorítják a magyarokat.Kerítést a határra és aknazárat.Legalább a saját piacunk legyen a magyaroké!Minden magyar termék eladhatatlanná válik Magyarországon.Miből fogunk megélni?

 3. vitorla123 szerint:

  Az önálló állam akár újabb Népköztársaság is lehetne.Szövetségben a többivel.

  • Ranger2015 szerint:

   Szövetségben a többivel?Amíg Magyarországon ez a mélynövésű skizofrén kerti-és szellemi törpe a miniszerelnök, addig senki nem áll szóba velünk.

 4. D vitamin szerint:

  Ha Kárpátalja kiválna – bárcsak úgy lenne! -, Ukrajna elveszítené maradék földrajzi szépségét is. Két régiója volt, amely megérdemelte, hogy megcsodáljuk: az egyik Krím, már nem az övé. A másik pedig a Kárpátok vidéke, amely – talán – nem sokáig lesz már az övé.
  Minden más: ronda városok és síkság némi halmokkal megtűzdelve.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   D vitamin ! Szerintem nyugtával dicsérjük a napot. Valcman rászabaditja a job szektort, akkor minden-még a remény is elvész. Job lenne ha jól, elégségesen felfegyverkezve, készen várnák a támadást. Külömben meg egy kettőre eltaposnák a felkelésüket,mert minden oldalról el vannak szigetelve. Magyarország meg a mostani politikai felálásban NEM SEGITENÉ a mozgalmukat, harcukat. Csak egyféle segitséggel, lehetnének sikeresek, de az meg mostanság nagyon messze van tőlük szerintem .

 5. öreg kun szerint:

  EZ HÁBORÚ!

 6. Élőfa szerint:

  http://mandiner.hu/cikk/20140914_kabai_domokos_lajos_karpatalja_bekavarhatnak_mindenkinek

  Sokan, sokféleképp, de függetlenedni akarnak. Jó lenne, ha visszatérnének Magyarországhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.