Napi robbantó: “Tudjuk ki vagy!”

Teréz körúti robbantás: felismerték az elkövetőt?

bev

Szerb állampolgárságú, magyarul kitűnően beszélő, korábban „rendőrség közelinek” számító férfi robbanthatott a Teréz körúton.

Közel egy hónapja nem tudni, ki robbantott a Teréz körúton. A merénylő kézre kerítésére a Nemzeti Nyomozó Irodában százfős nyomozócsoport alakult, ám a bűnügyi szakemberek – az eddig nyilvánosságra került információk szerint – sötétben tapogatóznak, érdemleges információt nem sikerült begyűjteniük. A Privatkopo.hu bűnügyi portállal kapcsolatba lépett egy férfi, aki korábban évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozott. Az egykori bűnöző azt állítja: találkozott a robbantóval, a férfit a rendőrség egyik fedett nyomozója mutatta be neki – 14 évvel ezelőtt.
– Ha tudnám, hogy nincs ikertestvére, és nem létezne olyan, hogy két, egymással semmilyen rokoni kapcsolatban nem álló ember a megtévesztésig képes hasonlítani egymásra, azt mondanám, 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy korábban találkoztam a későbbi Teréz körúti robbantóval, de mert az említett tényezők nem zárhatók ki teljesen, 95 százalékos biztonsággal állítom: sok évvel ezelőtt volt „szerencsém” a feltételezett elkövetőhöz – magyarázta a névtelenséget kérő férfi, aki az 1990-es évek végén, a 2000-es évek elején fegyver- és robbanóanyag csempészként tevékenykedett, és mint ilyen, szerb és albán bűnözőkkel is kapcsolatba került.
Elmondása szerint azért, hogy „nyugodtan” tudjon dolgozni, információkkal segítette a rendőrség munkáját. – Tettem bizonyos „szívességeket” bizonyos nyomozóknak, cserébe nem háborgattak, hagyták, hogy pénzt keressek – tette hozzá. – A BRFK két nyomozójával, H.-val és Sz.-szel álltam kapcsolatban, ők az úgynevezett szerb-albán vonalon dolgoztak, rendszeresen találkoztunk, ha lehetőségem volt rá, teljesítettem a kéréseiket.
A férfi emlékei szerint egy alkalommal H. azt közölte vele, hogy „a rendőrség érdeke azt kívánja, hogy magasabb szintre helyezzék a kapcsolatukat”. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a budapesti zsaru bemutatott neki egy fedett nyomozót, akivel a továbbiakban együtt kellett működnie. – A következő találkozónkra magával hozta a fedett nyomozót, aki „Tamás” néven mutatkozott be, arra nem vennék mérget, hogy valóban ez volt a keresztneve – emlékezett vissza a bűnügyi portál forrása. – Bár konkrétan nem hangzott el, a beszélgetésből számomra úgy tűnt, hogy a fedett nyomozó az ORFK kötelékébe tartozhatott. Arra azonban tisztán emlékszem, hogy erre a randevúra közvetlenül a móri ERSTE bankfiókban elkövetett vérengzés időpontjában (2002. május 9.) került sor, vagy néhány nappal előtte, vagy néhány nappal utána.
A fedett nyomozóval három alkalommal találkozott a férfi. A harmadik megbeszélésre a rendőr nem egyedül érkezett. – A második találkozónk alkalmával jelezte, hogy bemutat nekem egy embert, az volt a kérése, „hozzam össze” az egyik fegyvercsempész kapcsolatommal – elevenítette fel a férfi.
Így is történt, „Tamás” egy férfi társaságában érkezett az Üllői út- Ceglédi út sarkán lévő Burger King étterembe. – A fickó – akkor! – 23-25 év körüli lehetett (tehát most 37-39 éves – a szerk.), rövid, barna hajú, kb. 170 cm. magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. Ami rögtön feltűnt: a „kölyök” arcberendezése és hozzá a hideg tekintete – mondta. – Rendkívül nyugodtan viselkedett, rezzenéstelen arccal beszélgetett, semmilyen érzelmet nem mutatott. Igazi pókerarc volt.
A beszélgetés során fény derült arra, hogy szerb állampolgár, de kitűnően beszélt magyarul és jól ismerte Budapestet. Nagyon enyhe akcentust lehetett észrevenni a beszédében, talán nem is akcentus volt, hanem kicsit „ízesen” ejtette ki a szavakat. Márkás ruházatot viselt, a karján Rolex óra „virított”, látszott, hogy van pénze. Úgy vettem észre, hogy bizalmi kapcsolat volt a fedett nyomozó és a szerb között.
Kevéssel később a férfi bemutatta a fedett nyomozó által megnevezett fegyvercsempésznek a szerb „kölyökképűt”, és azzal a „lendülettel” a rendőr is és a „pártfogoltja” is eltűnt az életéből.
– 7-8 évvel később, 2009-2010-ben, véletlenül, egy budapesti bevásárlóközpontban futottam össze a szerb sráccal. Üdvözöltük egymást, váltottunk néhány mondatot, ha emlékeim nem csalnak, panaszkodott, hogy „átb.szták a rendőrök”, de konkrétum nem hangzott el a szájából – jegyezte meg a Privatkopo.hu forrása.
„Rögtön belém hasított az érzés: valahol találkoztam ezzel az emberrel”
– A rendőrség által nyilvánosságra hozott első videofelvétel és fotó nagyon rossz minőségű volt, nem lehetett felismerni a robbantót – magyarázta az informátor. – Úgy emlékszem, október 8-án vagy 9-én, hétvégén néztem meg azokat a jobb minőségű felvételeket, amelyeket a Központi Nyomozó Főügyészség tárt a nyilvánosság elé. Azonnal belém hasított az érzés: valahol találkoztam ezzel az emberrel. Néhány nap elteltével, az is „beugrott”, hol, milyen körülmények között.
A Privatkopo.hu azon kérdésére, miért nem az illetékes nyomozóhatóságot kereste meg az információval, a férfi így felelt.
– Korábban nagyon sokat segítettem a különböző bűnüldöző szerveknek, de mindig átvágtak, becsaptak, nem voltak korrektek. Bármilyen apró „szívességet” kértem tőlük, rögtön megígérték a csillagokat is az égről – aztán persze soha nem történt semmi. „Megfeledkeztek” az ígéreteikről. Olyanra is volt példa – nem is egyszer -, hogy „kiment” az általam szolgáltatott információ a rendőrségről, és az „ellenoldalon” landolt – a nevemmel „megspékelve”, hogy tőlem származik. A nyomozókat a pillanatnyi érdekek mozgatják, olykor kifejezetten önös érdekek. Akadnak közöttük olyanok, akik a saját „pecsenyéjüket” sütögetik, a saját „bizniszüket” menedzselik. Ezek az emberek – amennyiben előnyük származhat belőle – gondolkodás nélkül elárulnak. Nem bízom bennük. Nem tudom, mi áll a merénylet hátterében, nem tudom, milyen érdekek bukkanhatnak fel a cselekmény környezetében. Hosszú évek óta tisztességesen élek, családom van, nem szeretnék céltáblává válni. Soha nem ültem börtönben, és mivel ismerem a rendőrségi mechanizmust, pontosan tudom, hogy zsaruk elkezdenének a múltamban vájkálni, néhány nap múlva pedig a bulvárlapokban olvashatnék magamról… Amiket korábban elkövettem, büntetőjogi értelemben elévültek. „Levetettem” a múltamat.
(privatkopo)
Bal-Rad komm: “…Úgy vettem észre, hogy bizalmi kapcsolat volt a fedett nyomozó és a szerb között…”-mondja a “felismerő”! Akkor pedig gond van!
Egyszóval a robbantósbohózat folytatódik!
A Privátkopó azért nem állhat olyan messze a rendőrségtől/nyomozószervektől, hogy egy ilyen horderejű-LEHETSÉGES FÖLISMERÉSRŐL-szóló információt ne egyeztessenek a szervekkel.
Ha nem egyeztettek/nem értesítették a szervekkel/szerveket erről a “felismerésről”, és úgy hozták nyilvánosságra a dolgot, akkor komoly probléma van!
Ha értesítettek/egyeztettek az információról, és a szervek úgy döntöttek hogy közzétehető a gyanú!-akkor bizony nem komoly probléma, hanem igen nagy baj van!
Mindenesetre ha van valóságalapja a “felismerésnek”, akkor egyúttal üzentek is az elkövetőnek: TUDJUK KI VAGY!
Ezzel két legyet is lecsaphatnak egy ütéssel: MEGVAN AZ ELKÖVETŐ, de NEM TUDJUK LEKAPCSOLNI!
Az ügy lezárható!
De az a qrva indíték! A motiváció! Az azért még mindig érdekes lenne!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Napi robbantó: “Tudjuk ki vagy!” bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Magyarul nem jol beszél.
  Szerb csak a kamu állampolgársága.
  Valojában isreeli állampolgár.
  Szülei Oroszországbol települtek israelbe.

  Hadjátok a ripacskodást. 🙂
  Ez csapat munka volt,minimum hivatásos.

 2. Rettegett Iván szerint:

  Akkor most beszéljunk komolyabb dolgokrol.
  Privát kopo
  Zsarolás
  Baleset
  NNI
  80 millio

  INTERPOL miért nyomoz. Ezek a kibaszot INTERPOLOSOK előtt semmi nem marad titok.

  Budapesti ügyészek tudjátok,hogy figyelnek benetek.

  • Rettegett Iván szerint:

   A szervezett bünőzés komoly kihivásokat jelent az europolnak.
   Budapest,Prága,Varso,Bukarest,Szofio Szofia a kedvenc városunk
   ott még az is hazudik aki kérdez. 🙂

  • Fórizs Eszter szerint:

   Hát az nagyon helyes, ha az ügyészeket figyeli az Interpol IS.

 3. Rettegett Iván szerint:

  Az in ter polo munkatársai kuldik azt ost-jurop szervezett bünőzés kedvenc városuk dalát.
  Soljon speciálba az in ter polo munkatársai küldik a Budapesti maffiozoknak

 4. Fórizs Eszter szerint:

  Az izraeli titkosszolgálatnak valóban érdeke volt itt robbantatni, hogy a “nem”-ek aránya magas legyen, mert az itteni zsidók, meg akik ide akarnak majd települni Magyarországra, nem szeretik a muszlim környezetet.Kifejezetten félnek az araboktól. És a prédán nem kívánnak osztozni más terrorszervezetekkel.

  Amit itt próbálnak előadni, az az, hogy ez a “Tamás” megharagudott a rendőrségre, és egyéni bosszúból PONT MOST ROBBANTOTT FEL KÉT ÁRTATLAN RENDŐRT ( ők biztos nem tolhattak ki ” Tamás”-sal a régi ügyekben), MIELŐTT A KVÓTA NÉPSZAVAZÁST lebonyolították. TÍZEN VALAHÁNY ÉVE MEGHARAGUDOTT, ÉS PONT MOST BOSSZÚT ÁLLT A RENDŐRSÉGEN!

  Ki melyik verziót találja életszerűbbnek?

 5. Fórizs Eszter szerint:

  Bocsánat, nem a Tamás haragudott a magyar rendőrségre, hanem az általa odahozott “szerb gyerek”= a robbantó. ” Így is történt, „Tamás” egy férfi társaságában érkezett az Üllői út- Ceglédi út sarkán lévő Burger King étterembe. – A fickó – akkor! – 23-25 év körüli lehetett (tehát most 37-39 éves – a szerk.), rövid, barna hajú, kb. 170 cm. magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. Ami rögtön feltűnt: a „kölyök” arcberendezése és hozzá a hideg tekintete – mondta.”… ” 7-8 évvel később, 2009-2010-ben, véletlenül, egy budapesti bevásárlóközpontban futottam össze a szerb sráccal. Üdvözöltük egymást, váltottunk néhány mondatot, ha emlékeim nem csalnak, panaszkodott, hogy „átb.szták a rendőrök”, de konkrétum nem hangzott el a szájából – jegyezte meg a Privatkopo.hu forrása.”

 6. Fórizs Eszter szerint:

  Szóval a kölyök arcberendezésű és hozzá a hideg tekintetű szerb gyerek jól ismerte Budapestet, beszélt magyarul, és HARAGUDOTT a RENDŐRSÉGRE, MERT AZ ÁTVERTE ŐT.

  MINDEN KÉSZEN ÁLL ARRA, HOGY ELHIGGYÜK, KÉPES VOLT BUDAPESTEN KIKERÜLNI AZ ÖSSZES KAMERÁT ( kivéve azt, amelyik elé beállt robbantani), és persze a Prima Közértben lévő 10-12 kamerát, melyeknek képei alapján csak azonosítani tudta egy BŰNÖZŐ, (AKI EMIATT NEM FOGJA SOHA FELADNI MAGÁT), ÉS PERSZE A ROBBANTÓ KÜLFÖLDI!!!!!!!!! ( azaz sosem lesz meg), DE KÜLFÖLDIKÉNT MÉGIS BESZÉL MAGYARUL, TUD VÁSÁROLNI A KÖZÉRTBEN, és AMIKOR NEKIMEGY A KIDOBÓNAK, MAGYARUL TUD TŐLE KÉRNI ELNÉZÉST, ÉS KÉPES VOLT GONOSZ MÓDOM HIDEGVÉRREL ( az arca mutatja a kegyetlenségét, bár gyerekképű, úgy hogy ez mégsem tűnik mindenkinek föl, csak a bűnözőknek és a kriminálpszichológusoknak ( Bilkei úr!)!!!!!) FELROBBANTANI AZ ÁLTALA GYŰLÖLT, DE ÁRTATLAN MAGYAR RENDŐRÖKET!
  Bár fantom kép nem készült az elkövetőről, a történet, melyet egy magát soha fel nem adó, személyi azonosításra nem alkalmas BŰNÖZŐ ad elő, olyan személyiség profilt ad a robbantóról, ami mindent megmagyaráz. Hát aki hagyja magát hülyének nézni, az vegye be ezt a remek, jól felépített sztorit arról, hogy ki is a robbantó! Gazdag is ám, már nincs is Szerbiában, A Rolex óráját eladta, és Honolulu-ba ment, miután bosszút állt a jó pár éves sérelmén. Vagy esetleg Kínába, onnan nincs kiadatás. SZÓVAL TUDJUK, KI VOLT., CSAK SOSEM LESZ MEG! ÉRTI MINDENKI, UGYE?

 7. Fórizs Eszter szerint:

  Azért az élet bonyolult. Biztos Ausztria felé menekült a szerbiai férfi! (?) http://index.hu/belfold/2016/10/19/terez_koruti_robbantas_a_tek-esek_elfogtak_egy_ferfit/

  ” az M1-M7 kivezetőn hatalmas TEK-konvojt láttak, de azt nem tudni, hogy ez összefüggésben áll-e az elfogással. ”
  De azért cikket kell írni az esetről! Teréz Krt.i robbantással kapcsolatosan.

  • vitorla123 szerint:

   Azt mondták,hogy Balatonfüreden elfogták a mocskot.TV hír. Kíváncsian várom a részleteket.

  • mantra szerint:

   “” az M1-M7 kivezetőn hatalmas TEK-konvojt láttak, de azt nem tudni, hogy ez összefüggésben áll-e az elfogással. ”
   De azért cikket kell írni az esetről! Teréz Krt.i robbantással kapcsolatosan.”

   Ma már olyan gyors az információ áramlás, hogy csak úgy lehetsz a vezető hírportálok között, ha azonnal reagálsz. Persze ebben benne van az árnyékra vetődés lehetősége is. De hát kockázat nélkül nincs nyereség 🙂

 8. Fórizs Eszter szerint:

  Kerestük a hatóságokat is, a részletekről, illetve arról érdeklődve, hogy az elfogott férfi gyanúsítható-e a merénylet elkövetésével. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata és a Terrorelhárítási Központ is a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányított, az ügyészség szóvivője pedig annyit közölt, hogy a nyomozás állásáról jelenleg semmilyen tájékoztatást nem kívánnak adni.

  Innen: http://24.hu/belfold/2016/10/19/terez-koruti-robbantas-elfogtak-egy-ferfit/

  Elfogtak egy férfit a rendőrök a csaknem egy hónappal ezelőtti Teréz körúti robbantás kapcsán – tudta meg a 24.hu. Az állami M1 csatorna úgy tudja, hogy a feltételezett elkövetőt kerítették kézre, ők a TEK-re hivatkozva közölték ezt. Értesülésünk szerint az illetőre terrorelhárítók csaptak le. Egy cikk vezethette nyomra a hatóságokat

  A Privát Kopó című bűnügyi lap – amely korábban Kiss László úszókapitány 1961-es nemierőszak-bűnügyét szellőztette meg – szerdán arról írt, hogy értesüléseik szerint sikerült azonosítani a robbantót, akiről úgy tudják, hogy szerb állampolgárságú, kitűnően beszél magyarul és korábban a rendőrség közelében mozgott. A portál állítása szerint egy évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozó férfi lépett velük kapcsolatba, azt állítva, hogy találkozott a merénylővel.

  A Privát Kopó főszerkesztője, Valencsik Ferenc a Magyar Időknek elmondta: szerdán három órán át tartott tanúkénti kihallgatása a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál, ahol állítása szerint jóval többet mondott el, mint amit nyilvánosságra hoztak. Azt mondta, azért jelentette meg a cikket, mert a nyilvánosság az ő biztosítéka és védelme, ha titokban adná át az információkat, azok a nevével együtt a „rossz fiúknál” landolhatnának.

 9. Fórizs Eszter szerint:

  Beütöttem a google-be a Valencsik Ferenc nevet, hát nem túl biztató információkra leltem a személyével kapcsolatosan: http://alfahir.hu/node/18382

 10. Fórizs Eszter szerint:

  Küszöbön a tragédia! Takarítsák el az FTC-t a magyar futball színpadáról!” – ez a csodálatos, bátor szalagcím fogadta azokat az embereket, akik valami furcsa okból kifolyólag a Hírturmix nevezetű portálra tévedtek. Ha nem ismerik a szóban forgó weboldalt, ne szégyenkezzenek, a magyar internetes társadalom jelentős része ugyanígy van ezzel. A Hírturmix ugyanis vélhetően meglehetősen alacsony látogatottsággal bír, ezért érezhette szükségét Valencsik Ferenc főszerkesztő egy provokatív hírnek. A “provokáció” amúgy sem áll távol Valencsik úrtól, korábban a Provokator1.hu (ugye olvasták?) főszerkesztője volt, úgy látszik, az nem vált be, pedig az index.hu fórumán ‘énvf’ nick mögé bújva maga másolgatta be a linket különféle topikokba, önmagát egyfajta marketing-manageri pozícióba emelve. Próbálkozásainak listája egyébként meglehetősen hosszadalmas, a Bp Tv-től a CashFlow magazinon át a Netkacsáig sok helyen megfordult, gyökeret vernie, úgy látszik, sehol sem sikerült. Ami érdekesebb: néhány évvel ezelőtt ő volt a Fradit Féltők Társaságának szóvivője is. Ez az társaság volt az, aki folyamatosan 800 milliós befektető ígérgetésével kábította a hiszékenyebb szurkolókat, maga mellé állítva a színvonaltalan, szenzációéhes média egy részét is, hogy eltakarítva a klub vezetőségét körön belülre kerüljenek. A Társaság nem járt sikerrel, az angol befektető érkezésével a terv véglegesen meghiúsult, így Valencsik egy ideje már nem félti a Fradit. Sőt, mint látjuk, újabban ellene is fordult. A Fradi eltakarítását követelő cikket érdemben elemezni felesleges volna, a lényege annyi, hogy a fradisták tábora randalírozó csürhe, akik előbb utóbb embert fognak ölni, ezért jó lenne ha az MLSZ nem támogatná tovább őket (vicces felvetés), hanem kizárná őket a legutolsó osztályba. Úgy tűnik, ez a cikk sem volt elég a megfelelő látogatottsági szint eléréséhez, így másnapra megjelent egy újabb hazugságokkal teli fröcsögés, melyből kiderül, hogy a Fradi-tábor egy rasszista csürhe, amit meg kell állítani, mielőtt tragédia történne. Az érdekesség csak annyi, hogy Valencsik néhány éve a provokator1 nevű oldalon még egészen máshogy közelítette meg a dolgokat, akkor a nemzeti érzelműek mellett állt ki, a rendőröket terroristáknak nevezve, sőt még arról is cikkezett, hogy az NBH békés demonstrálókkal kezd ki… Változott a széljárás. Valencsik egy a magyar újságírás szégyenteljes alakjai közül. A megtisztuláshoz pedig nem a fradistákat kéne eltakarítani… Kovács Dániel barikád.hu

 11. Misa szerint:

  Nem hiszek a narancs patkány maffia csapatának.

 12. Fórizs Eszter szerint:

  Furcsa, hogy a privát kopó szerint szerbiai magyar a robbantó. Keszthely meg nem Szerbiában van.

  ” A beszélgetés során fény derült arra, hogy szerb állampolgár, de kitűnően beszélt magyarul és jól ismerte Budapestet. ”

  Pont ma fognak el valakit, mikor a Privát Kopó lehozza ezt az információt?

  http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/volt-polgarmester-fia-a-koruti-robbantas-gyanusitottja/kqjtqy9

 13. Fórizs Eszter szerint:

  “A szondáról aztán mintát vettek, aminek eredményét valószínű, hogy a robbantó hátrahagyott hátzsákján talált mintával vetették össze.”

  A hátizsákot úgy hagyta hátra, hogy az felrobbant!!!!!! És igen komoly hő hatás is volt, nem csak mechanikai. Szóval a DNS megégett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.