Aqrvajélettuggyamijé?!

Kritikán aluli körülmények: így élnek a magyar fiatalok

Egészen megdöbbentő, hogy egész Európában csak a románok élnek a magyaroknál rosszabb körülmények között. És igaz ez a fiatalokra és a teljes népességre egyaránt.

Az Eurostat egy frissített kimutatása szerint a teljes lakosság 15,5 százaléka súlyos lakáskörülmények között él.
Mit jelent a súlyos lakáskörülmény?
Az Eurostat megfogalmazása szerin súlyos lakáskörülménynek nevezhető az, amikor a ház/lakás esetében nincs megfelelő nappali fény, fürdő/zuhanyzó vagy WC vagy megfelelő tetőszerkezet, emellett a lakás túlzsúfolt.
Ilyen komfort nélküli körülmények között él több mint 1,5 millió magyar. Igaz, az elmúlt évek hoztak némi javulást, hiszen 2010 óta ez a legalacsonyabb aránynak tekinthető, akkor 17,7, 2014-ben pedig még 17,3 százaléka élt a lakosságnak ilyen szegényes körülmények között.

A csökkenés azonban nem ad okot túl sok örömre, hiszen Európán belül egyedül csak a románok rendelkeznek nagyobb rátával (a litvánokkal osztozunk a második helyen). 2015-ben keleti szomszédaink 19,8 százalékának voltak rettentő szegényesek a lakhatási körülményei. Mögöttünk a harmadik legrosszabb lakáskörülményekkel pedig a bolgárok rendelkeznek, 11,4 százalékkal, melyből érzékelhető, hogy helyzetünk kiugróan rossz. A rangsor másik végén Ciprus szerepel 0,5 százalékkal, előtte a finn és a norvég 0,7 százaléka áll.
Az országos átlagnál jóval rosszabb helyzetről árulkodik a 15-29 évesek rátája, a fiataloknak ugyanis a 21,2 százaléka él kiábrándító körülmények között a 2014-es 24,2 százalékos arány után. Ez – akárcsak az országos átlag – a második legmagasabb Európában, ennél nagyobb arányban már csak a román fiatalok helyzete keserűbb, közül ugyanis 28,3 százalék nélkülözi a komfortot a mindennapokban.
Ám, ha ez még nem lenne elég, a 6 évnél fiatalabbak 23,8 százaléka, a 18 éven aluliaknak pedig 25,3 százaléka nélkülözéssel teli környezetben kénytelen felcseperedni.

(mfor)
Bal-Rad komm: Természetesen a cikkben megfogalmazottak alól azért vannak kivételek! Ők a “saját lábon állók”!
-De nosztalgiázzunk egy kicsit! Abban a qrva szocializmusban-az Első Pesti Majdankisérlet utáni konszolidációs időt követő ’70-es ’80-as években-a rendszerváltást követő 27 esztendő során minket uraló kifosztóink legnagyobb bosszúságára, nagyon rossz szokás ütötte fel a fejét a kádári Magyar Népköztársaságban.
Divattá vált, hogy a szülők segítségével a gyerek/gyerekek SAJÁT LAKÁSHOZ-HÁZHOZ JUSSON/JUSSANAK!
Kisfaluban-nagyvárosban egyaránt! Anyagilag nem belerokkanva! Mire a fiatalok házasuló sorba kerültek, volt már fészek is! Vagy lett rövid időn belül.
VALAHOGY ÚGY ALAKULTAK A KÖRÜLMÉNYEK! Kádár-kockák, meg mindenféle rémes kinézetű összkomfortos akármik.

Képtalálat a következőre: „Építkezés a '70-es években-kép”

Képtalálat a következőre: „Építkezés a '70-es években-kép”

kadarcimer

Amúgy meg-PERSZE NEM EMIATT!-TÍZ-ÉS FÉL MILLIÓRA!-szaporodott a magyarországi lélekszám! Aqrvajélettuggyamijé!
De aztán RENDBERAKTUK ’89-BEN KÖZÖS DOLGAINKAT, ÉS FÖLSZABADÍTOTTUK ÖNMAGUNKAT! Magunkra szabadítottuk a rendszerváltókat!
Meg is lett az eredménye! Lásd a fenti írást! (De lesz ez még rosszabb is! Úsznak a Kádár-kockák meg egyebek a bankok farvizén!-ELFELÉ!)
Látszik is az EREDMÉNY A NÉPESSÉGSZÁM ALAKULÁSÁN IS! Már jóval 10 millió alatt van a lélekszám! Arról meg hogy mennyire is csökkent a MAGYAROK SZÁMA?-jobb is nem beszélni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Aqrvajélettuggyamijé?! bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Mindeközben Orbanisztánban

  Orbánék így adják el a Hazánkat: “Fogadd be a tótot és kitúr a házadból!”
  Ezért nem szabad az idegeneket túlzottan pátyolgatni, mert kitúrnak bennünket a saját hazánkból!
  Így jártunk nem csak a románokkal, de az ukránokkal, szerbekkel, szlovákokkal, sőt a labancokkal, szlovénokkal, horvátokkal is!
  Most ugyanez megy a zsidókkal és a cigányokkal is. Közben Orbánék meg olyan pénzért-hitelért (amit Ő zsebre raknak) csalogattak be eddig mintegy 180.000 idegent akiknek a hitelét nekünk kell visszafizetnünk, miközben az Orbán-Rogán-Habony Művek 50.000 Eurót rak zsebre betelepedőként.
  Ez akárhogyan is számoljuk 9.000.000.000 Euró – az az KILENCMILLIÁRD EURÓ hasznot jelentett a hazát kiárusító Fidesznek!
  És itt még nincs vége!
  Az Orbánék által árusított letelepedési kötvények 300.000 Euróba kerülnek. Ebből a “letelepedőnek” 280.000 Eurót kell kifizetnie, Orbánék 20.000 Eurót “átvállalnak” belőle (értsd, velünk nyelettetik be), a kötvényt áruló Fideszes offshore cégek 50.000 Eurót vágnak belőle zsebre.
  A kötvény maga végső soron egy rövidlejáratú állampapír, ami hitelt jelent. Szóval a pénzes migráns ad Magyarországnak 300.000 Euró hitelt, de ebből neki csak 280.000 Eurót kell kifizetnie. 20.000 Eurót átvállal a “magyar állam”. – jobban mondva mi adófizetők.
  Ebből 50.000 Eurót rak zsebre az Orbán-Rogán-Habony Művek
  A kötvény lejártakor a pénzes migránsnak 300.000 Eurót + 4% kamatot kell visszafizetni, mert a fideszes kommunikációval ellentétben ő csak kölcsön adta a pénzt, nem pedig vásárolt érte!
  Ez nekünk magyar adófizetőknek visszafizetéskor 312.000 Euróba kerül.
  Ezt beszorozzuk 180.000 a Fidesz által eddig betelepített pénzes migránssal, az 56.160.000.000 Eurót jelent.
  Tehát az “ország bevétele” a valóságban 54.400.000.000 Euró
  Ebből zsebre raknak Orbánék 9.000.000.000 Milliárd Eurót (mint “jutalékot”)
  Így a valóságban marad 45.400.000.000 Euró hitelből eredő “bevétele” az országnak.
  Visszafizetni pedig nekünk adófizetőknek 56.160.000.000 Eurót kell.
  Abból se legyenek kétségeink, hogy a maradék pénz java része a Fidesz közeli oligarchák zsebében fog kikötni.
  Ami tény: Több neves pénzügyi elemző is kifejtette, hogy Orbánék a világ eddigi legdrágább hitelét vetették fel az országgal, illetve a történelem során ekkora “közvetítői díjat” még senki nem rakott zsebre mint Orbán és körei.
  Ehhez képest a legvadabb IMF hitel is baráti kölcsön lenne csupán – ja, és abból ugye Orbánék nem tudnának 30%-s sápot húzni maguknak, mert a Világbanknál ezt nem engednék meg.
  Forintosítani az összegeket felesleges, mert olyan irdatlan számok jönnének ki, hogy… (akinek van kedve hozzá és kíváncsi, tegye meg)
  Abban is biztosak lehetünk, hogy az Euró árfolyama nem fog lejjebb menni, sőt…
  Amúgy mind a Világ és mind az Európai Központi Banknál “csodálkoznak”, hogy Matolcsy mint az MNB elnöke miért tarja direkte alacsonyan a Forint értékét, amikor az erősödést bőven megtehetné.
  Most már tudjuk ugye?
  Reméljük, hogy a fentiek végre a Fidesz birkák és Orbán fanok agyáig is eljutnak. – ha van nekik olyan.
  SVPSZ
  Kapcsolódó cikk:
  http://szek-helyek.ro/…/9397-amirol-a-romanok-hallgatnak-de…

  Video: https://www.facebook.com/vonagabor/videos/10154703278289623/

  • egy paraszt szerint:

   Kicsit sok a matek, de a 4% világbajnok eurokamatot nem kamatos kamattal kell számolni?
   A másik, nem derül a leírásból ki, miből veszik ki az 50.000 eurot a fijjuk, emiatt a számla végösszege is biztos több lesz.

   Tényleg már 180 ezer letelepedéskötvényt adtak el eddig?

   • vitorla123 szerint:

    A számítás jó! Ehhez azt kell még hozzá tenni,hogy ez fedezet nélküli pénzkibocsátás!!! Mert hogy nincs mögötte érték,árú,arany.Csak értéktelen papir. Amit csak úgy lehet finanszírozni,ha emelkednek az az árak.Vagyis te fizeted meg a boltba amikor vásárolsz!Bezony.(Forrása>nyelője.Pénz>áru>pénz) Érték a pénzcsinálásból,(nyomtatásból) nem keletkezik!

   • Botond szerint:

    Szerencsére – jelenleg még – egy nullával kisebbek a számok … nagyjából 17-18 ezer “ügyfele” volt a bandának. Ezt is vissza
    kell (?) majd fizetni lejáratkor : 5 év futamidő évi 2 %-os kamat mellett 330 ezer euro a vége / ügyfél.

   • Botond szerint:

    egy parasztnak : amúgy a férgek az eljárási illetéket külön kérik, ami off-shore cégenként változó (na nem olyan nagy mértékben, 40-50 ezer eurot számolnak fel az ügyfeleiknek a 300.000-en
    felül … amiból eleve 20.000 ott marad náluk).

   • Fergeteg11 szerint:

    Az utolsó kérdésre: nem, ez óriási tévedés volt Szélsőjobb részéről. Év közepéig összesen 3645 letelepedési államkötvényt értékesítettek. Túlnyomó többségük kínai, egy jelentősebb rész orosz, a többi mindenféle, ukrántól szaúdin át az iránin és pakisztánin keresztül egészen a szíriaiig. Persze ez még így is hatalmas üzlet néhány embernek.

 2. Gonda István szerint:

  – a lakosság száma jó fél millióval csökkent
  – a lakások száma nőtt
  – lakás nem épül ablak, fürdőszoba, WC nélkül
  Akkor meg hogyan lehetnek rosszabbak a lakáskörülmények?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.