Döbrögi sopán

Orbán: legázolnak bennünket, így csekély vigasz az EU-támogatás

Képtalálat a következőre: „Orbán-kép”

Magyarország EU-tagsága megingathatatlan, de a tagság nyomán kapott uniós támogatások csak részben ellensúlyozzák, hogy “a többi EU-ország hatalmas tőkéje legázol bennünket” – fejtette ki álláspontját a minap Münchenben járt Orbán Viktor kormányfő a mai Passauer Neue Presse című lapban megjelent interjúban.

Az uniós támogatások és a szolidaritás összefüggéseiről Orbán az MTI összefoglalója szerint kiemelte : ha “valaki nemzeti szinten úgy dönt, hogy migránsokat enged az országába, akkor ennek a következményeit nem lehet más nemzetekre szétosztani”, így Berlin sem háríthatja döntései következményeit “brüsszeli kerülő úton” másokra.
Utóbbi mondattal arra célzott, hogy nem lehet Magyarországot az EU-támogatások megvonásával/csökkentésével büntetni azért, mert a menekültválságbeli terhekből korlátozottan veszi ki a részét. A minap az olasz kormányfő vetette fel Magyarország ilyen jellegű megbüntetését:
Orbán a mai interjúban hozzátette, hogy “ha Magyarországnak azt vetik a szemére, hogy csak pénzt fogadunk el az EU-tól, akkor ez sérti az önbecsülésünket, mivel ez csak az érem egyik oldala”. Ugyanis az EU régi, gazdag tagállamai
nagyon sok pénzt keresnek Magyarországon és a magyarokon”, és a kohéziós alapok támogatásai csak részben ellensúlyozzák, hogy “a többi EU-ország hatalmas tőkéje legázol bennünket.
A gondolat korábban már többször is előjött vezető kormányzati politikusoktól, akik amellett érveltek, hogy ha kiterjesztjük az EU-támogatások nettó hatásáról való gondolkodást Magyarország kapcsán (elmaradt áfa- és vámbevételek, külföldiek kivitt tőkéje az itteni befektetéseken), akkor összességében rosszul járt az ország az EU-támogatásokkal.
Magyarország sokat költ határvédelemre, “magyar léptékben legalább annyit, amennyit Németország a menekültekre”. Ez “színtiszta európai szolidaritás” – húzta alá a kormányfő az európai szolidaritás kérdésében.
Uniós témák kapcsán a miniszterelnök kijelentette: Magyarország EU-tagsága megingathatatlan. Az évszázadok óta három világ, Európa, az oroszok és a muzulmánok közé beszorulva élő Magyarország “nyugati gondolkodású, keresztény ország”, ezért természetes helye Európában van, de olyan Európát kíván, amely “nem zárkózik be”, hanem élénk nyugati és keleti kapcsolatokat ápol.
Ennek kapcsán Oroszországról elmondta: olyan politikát kell folytatni, amely érdekeltté teszi a nagyhatalmakat Európa sikerében, és ehhez okos, átgondolt együttműködés szükséges Oroszországgal és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Mint mondta, bízik abban, hogy az így gondolkodó “reformkisebbségből” többség lesz. Hozzátette: Magyarországon nem érezzük úgy, hogy Oroszország fenyegetné a biztonságunkat.
(Forrás: portfolio)
Bal-Rad komm: Döbrögi károgásából az utolsó mondat az, ami en bolock támogatandó.
Kesergése a júdáspénz miatt annyival mindenképpen kiegészítendő, hogy annak jó részét ők, azaz az Új Nemmzetthy Elyth lopja el!
Bizony rosszul járt országunk az uniós tagsággal! DE EZ LÁTHATÓ VOLT ELŐRE!
Döbrögi károgás nem hallik az égig! Mint ahogyan a kutyaugatás sem!
Sirámai tükrében így aztán kissé furcsán hangzik a magabiztos bölcselete: “…Magyarország EU-tagsága megingathatatlan…”
A júdáspénzért bármit! HISZEN EZÉRT VÁLLALTÁK BE AZ ORSZÁG ELAJÁNDÉKOZÁSÁT! Ami csak számukra vigasz!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögi sopán bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Ténykérdése!A kapitalista nemzetállamok integrációja megvalósíthatatlan.A nemzeti burzsoázisa( harácsolók) is elveszíti az országok belső piacát.(Mao-ce tung!)

  • egy paraszt szerint:

   Ha a nemzeti burzsoázia is elveszti a belső piacokat, akkor ki nyeri meg?
   Mert valahol a német is nemzeti, meg a jenki is, meg az is.

   • vitorla123 szerint:

    Mindig a legerősebb kutya baszik!Törvény.Vagyis az USA harácsolói!Lehet támogatni!Csak öngyilkosság!Még a németeknek is.-

 2. Rettegett Iván szerint:

  Tisztelt vezér tegnap sereged tankjai 1 Hévizi zonában pozoltak.

  Nagyon reméljük,hogy Papp ur a Karmacsi őreghegyen lako személy,
  a polgármester fia az elkővető.

  Kárloviváriban sem szeretik az orosz turisták,ha tankokkal riogatják őket.

 3. Rettegett Iván szerint:

  Kárlovivári olyan pocsék izü viz nincs a világon.
  Az orosz T 1 000 a lejobbak a világon. 🙂

 4. 1tothgabor szerint:

  A „Magyar” Köz(l)öny 2016/158. (megjelent 2016.10.19.) számából szemezgetés:

  1.,

  2016. évi XCVIII. törvény

  A Magyarország Kormánya és Ausztrália Kormánya között az ideiglenesen munkát vállaló turisták programjáról szóló Egyetértési Megállapodás kihirdetéséről

  Leírás:

  Ez arról szól, hogy „a két ország (a továbbiakban: Szerződő Fél vagy Szerződő Felek) közötti kötelék erősítésének jegyében és a két ország ifjúsága közötti kölcsönös megértés elősegítése érdekében, a turizmus alatti ideiglenes munkavállalásra jogosító vízumok vagy ideiglenes tartózkodási engedélyek… kiállítását…” azért hajtja végre a „Magyar” Kormány, mert már a gyerekeknek és a fiatal felnőtteknek is el kell menni rabszolgának, hogy a hitelben vergődő szüleiken segítsenek, és ne haljanak éhen.

  Vélemény:

  Ismerek valakit, aki ismer valakit, akinek a szomszédjának az anyósának a mostohafia Ausztráliában dógozik, AGRÁRMÉRNÖK EGYETEMI VÉGZETTSÉGGEL. Azért ment ki, miután nem volt ismerőse, hiába pályázott „ifjú gazdák lófasza” pályázaton, NEM TUDOTT NYERNI. Pedig hivatásos pályázatíró írta, stb. Hibába, országunkban a szakértelemnél fontosabb az ismeretség.

  Na, megunta a banánt, most maláj, csontsovány igazi utcán született parasztokkal dógozik Ausztráliába. (Ahogy hallottam, Ausztráliába minden harmadik kétkezi munkás maláj.) Kerülgeti a mérges pókokat, a kígyókat, de inkább AZ mint itthon EZ.

  Szóval mivel a Nemzetthvezető nem tud és nem is akar Magyarországon munkahelyeket létesíteni, kiszolgáltatja a fiatalságot is.

  2.,

  2016. évi XCIX. törvény

  A Habsburg Ottó Alapítványról

  Leírás:

  „Magyarország Alaptörvénye nemzeti hitvallásunk részeként vállalja, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk; továbbá hisszük, hogy a nemzeti kultúránk gazdag hozzájárulás az európai egység sokszínűségéhez. Az Országgyűlés méltatja Habsburg Ottó életművét, akinek emlékét – különösen Magyarországért és a magyarság ügyéért kifejtett kiemelkedő teljesítménye alapján – az egész nemzet megbecsüléssel őrzi.

  A megbecsülés kifejezéseként, valamint Habsburg Ottó örökségének megjelenítése – közéleti működésének szellemi és tárgyi emlékeinek feldolgozása, hagyatékának ápolása, megóvása, egységes gyűjteménnyé rendezése és kutathatóságának
  biztosítása – érdekében az Országgyűlés a következő törvényt alkotja:”

  Vélemény:

  Eredetileg ezt a sok mondatot sem akartam bemásolni, de azért mégis érdemes volt, hogy megnézzük, három sor alatt is képes Döbröghy egymásnak ellent mondót állítani. Ugyanis nem értem, hogy a nem érvényes Alaptörvényre és nemzeti kultúrára hivatkozva, hogy a lófaszba lehet Ottócskát belekeverni. Ezt nem értem. A Habsburg mióta magyar? Azután a mesei motívumok: a szellemek. A Kommunizmus kísértete úgy megzavarta az uralkodók szellemét, hogy nem tudják a csuklást abbahagyni. Érthetetlen.

  Amúgy arról van szó, hogy a Habsburg Ottó Alapítványt a Kormány létrehozza, a pénzügyi forrásáról a kőccségvetési törvény fog gondoskodni.

  3.,

  312/2016. (X. 19.) Korm. rendelet

  A megújuló energiák alkalmazásával kapcsolatos egyes kormányrendeletek módosításáról

  Leírás:

  Nem, mert hosszú

  Vélemény:

  Paks 2. miatt elkezdték a jogi sarokkövek lerakását, elkezdték a szopatások bevezetését.

  „(3) A Kormány a (2) bekezdés szerinti kijelölésben meghatározza
  a) a napelemes villamosenergia-termelő erőmű által a tárgyévben megtermelt villamosenergia-mennyiség egyes végfelhasználókra jutó arányát, valamint”

  4.,

  2016. évi CII. törvény

  Az egyes kárpótlással összefüggő törvények módosításáról

  Leírás: (Olyan rövid, hogy az egészet bemásolom)

  2016. évi CII. törvény az egyes kárpótlással összefüggő törvények módosításáról*

  1.
  A tulajdonviszonyok rendezése érdekében, az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló 1991. évi XXV. törvény módosítása

  1. §
  Hatályát veszti a tulajdonviszonyok rendezése érdekében, az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló 1991. évi XXV. törvény

  a)
  7. § (1) bekezdés a) pontjában a „ , továbbá” szövegrész,

  b)
  7. § (1) bekezdés b) pontja, valamint

  c) 19–28. §

  2.

  A szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény hatálybalépéséről és az átmeneti szabályokról szóló 1992. évi II. törvény módosítása

  2. §

  (1)
  Hatályát veszti a szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény hatálybalépéséről és az átmeneti szabályokról szóló 1992. évi II. törvény (a továbbiakban: Ámt.) 25. § (4) bekezdése.

  (2)
  Hatályát veszti az Ámt. 13. § (1) bekezdésének záró szövegrészében „A kárpótlásra jogosult a vételárat az őt megillető kárpótlási jeggyel is kiegyenlítheti.” szöveg.

  3.
  A kárpótlási jegy termőföldtulajdon megszerzésére történő felhasználásának egyes kérdéseiről szóló 1992. évi XLIX. törvény hatályon kívül helyezése

  3. §
  Hatályát veszti a kárpótlási jegy termőföldtulajdon megszerzésére történő felhasználásának egyes kérdéseiről szóló 1992. évi XLIX. törvény.

  Vélemény:

  Mi a rossebért izzadnak és görcsölnek ezek naphosszat, hogy még aludni se tudnak? Elképzelem, hogy * János * telefonja megcsörren Hétfő hajnali háromkor:
  – Mijafaszvanmánmegin?
  – * Viktor * vagyok.
  – Na.
  – Mi van veled? Mér vagy morcos? „Pecáztál”?
  – He he. Egy olyan kis huncut vöröset akasztottam a múltkor, hogy a kukacom is elvitte… De, nem most nem. Na mi van?
  – Hallod, egyre többen beszélnek arról, hogy nincs tákolmány, meg illegitimek vagyunk, na meg az alpesi devizás hitel is törvénytelen… Azér szorul a kötél a nyakunk körül rendesen… Ezért mondtam Nektek azt az értekezleteken, hogy a 89-es dolgok az alapja minden tevékenységünknek. Ha ott jogilag levédjük magunkat, az elmúlt 26 év büntetlen lesz nekünk.
  – Nadebazmeg hajnali három van!
  – Ne okoskodj itt nekem bazmeg, az én nyakam lesz az első a kötélben, te köcsög! Inkább arról dalolj, hogy álltok a 89/90/91-es törvényekkel?
  – Hát nézegetik a jogászaink…
  – Nekem ne nézegessék, hanem dógozzanak! Te meg mi a geciér vagy arra a pozícióra rakva, mi? Még egy ilyet pofázol a feleséged is megnézegeti a „pecázásokról” a képeket!
  – Mi? Te lefotóztattál?
  – Mindenkit lefotóztattam és levideóztattam, efelől legyél nyugodt. Na, ne remegj nekem, hanem a kárpótlás minden egyes nyomát lövöldözzétek körbe, itt parasztnak a pofáján kívül nem járhat semmise! Értve vagyok?

  A többi vicces dolog elérhető innen:

  http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK16158.pdf

 5. bizony szerint:

  “meghatározza
  a) a napelemes villamosenergia-termelő erőmű által a tárgyévben megtermelt villamosenergia-mennyiség egyes végfelhasználókra jutó arányát,”
  Csak nem hogy elkezdik tiltani, akarom mondani korlátozni a napenergia felhasználást?!

  “Hatályát veszti a tulajdonviszonyok rendezése érdekében, az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló 1991. évi XXV. törvény”
  Ez meg mit jelent pontosan a gyakorlatban? (amúgy a nagyszüleimnek többek között volt 7 hold erdejük, majd pestről lejött jellemtelen szar lumpen, gané, verekedős, fegyveres-egyenruhás komcsi agitátorok erőszakkal “elszerződték tőlük” de abból egy gallyat nem láttak viszont a “kárpótláskor”)
  Akiket viszont “kárpótoltak” azzokkal most mi lesz?

 6. "Szélsőjobb" :D szerint:

  A “Galád Család” üzleti szelleme.
  Báj – báj Balaton? – Valamint egy ország, amely szó szerint magántulajdonná válik.
  Gőzhengerként nyomul előre a Balaton és egyéb országos turisztikai térségekben az Orbán-Tiborc-Mészáros triumvirátus.
  Tehát a történet
  Az állam, 300Milliárd Forintot különített el a Balaton turisztikai fejlesztésére. Ezt az összeget a BFT (Balaton Fejlesztési Tanács) kezelésébe adta.
  Tervek szerint ebből a pénzből valósultak volna meg többek között a Balaton második kompjának megvalósítása Badacsonyban, a Balaton-i “körvasút” (az északi és déli part vasútvonalak “direktbe” történő összekötése, hogy aki az északi partról a déli partra akar vonattal utazni ne kelljen neki Tapolcai kitérőt tenni), a strandok felújítása, a kerékpárutak felújítása sétányok kialakítása és egyéb turisztikai fejlesztést célzó beruházások.
  Az állam ezt a Háromszáz-milliárdot felduzzasztotta Ötszázmilliárd Forint összegre – aztán a pénzt kivették a Balaton Fejlesztési Tanács kezeléséből és a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vengéglátóipari Főosztálya felügyelete – kezelése alá helyezték.
  Magyar Turizmus Zrt. – turisztikai marketingszervezet; Országos Idegenforgalmi Hivatal jogutódja; tulajdonosa az MFB Zrt.
  Aztán kézen-közön “valahogyan” ebből a körből “kikerült” a Balaton megnevezés is. Immár ország szerte lehet galádkodni a pénzekkel.
  Amennyiben valakinek eme “műintézmény” kapcsán Orbán Ráhel neve ugrik be – az nem téved.
  Kezdődött ugyebár mindez az Orbán vő Tiborcz István által Keszthelyen állami támogatással megvásárolt jachtkikötővel, amit szintén állami támogatással és elnyert állami pályázati pénzekből (“átcsoportosított” EU-s pályázati pénzek) korszerűsített.
  Utána jött az első igazán “nagy fogás”, az ország legnagyobb, az Egerszalók-i szálloda bekebelezése. Ezt Mészáros Lőrinc vásárolta fel, de Orbán Ráhel és férjének Tiborc Istvánnak a neve is megtalálható a “projektgazdák” között.
  Beindult a “gőzhenger”
  Orbánék itt nem álltak meg, “mertek még nagyobbat álmodni”:
  Egy gigaberuházás tervei kezdtek el kialakulni Balatonfűzfő Tobruk-i részén, ahol Orbán Ráhelék egy amolyan többszáz hektáros “vízi kalandparkot” szerettek volna megvalósítani és üzemeltetni annak minden kiszolgáló egységével egyetemben. – ez a helyiek (telektulajdonosok) ellenállásának köszönhetően bukott.
  “Fénylő szemeiket” (és karmaikat) a Balatonalmádi Ramada (volt Auróra) szállodára vetették. Innét Wosalát “valamilyen módszerrel” kitúrták, majd – LÁSS CSODÁT! – azt is megvette Mészáros Lőrinc.
  “Érdekes”, de itt is feltűnt Orbán Ráhel és “kedves” férjének Tiborc Istvánnak a neve. Rossz nyelvek szerint Mészárossal finanszíroztatják le a vételt és a teljes projektet.
  Bocsánat, velünk magyar adófizetőkkel – mert Mészáros vagyona ugye állami beruházások megnyeréséből, az az a mi adóforintjainkból származik.
  Még rosszabb nyelvek szerint Orbánék vagyonuk egy jelentős részét Mészárosnál “dekkoltatják” (90%-s visszaosztás által), jobban mondva mossák tisztára.
  Aztán itt sem állt meg a gőzhenger.
  A Leisztinger Tamás (volt MSZP politikus) tulajdonában lévő Hunguest hotellánc maradék 19db szállodáját is bekebelezték.
  “Csodák-csodájára”, de ezt is Mészáros vette meg. “Még nagyobb csoda”, de itt is Orbán Ráhel és “kedves” férjének Tiborc István lettek a “csendestársak”.
  Aztán Matolcsy egyik MNB-s alapítvány megvette, majd felújíttatta a Balatonfüredi Füred Hotelt. “Suttogók suttognak” arról, hogy Orbán Ráhel és Tiborc István ebben is benne van csülökig.
  “Már egyedül is megy”
  Orbánék már nem érzik szükségét annak, hogy a további “felvásárlásaik” (bekebelezéseik) folyamán Mészáros Lőrinc álarca mögé bújjanak.
  Megszerezték a valamikori patinás kempingnek számító Badacsonyörsi kemping tulajdonát is. “Érdekesség képpen” közöljük, ez is Leisztinger Tamás tulajdonában – volt.
  Ami még érdekesebb, hogy ezt a kempinget Leisztinger cége a Forrás Nyrt már kb 3 éve árulta. – mióta az Orbán család beszállt az idegenforgalmi bizniszbe.
  Ami pedig még ennél is érdekesebb, hogy a kempingre ez idő alatt több vevő is jelentkezett. “Valamiért” Leisztingerék habár egy ismertebb ingatlanközvetítő cégnél hirdették azt, sorra kosarazták ki a vevőket.
  Mígnem a kempinget aztán az elmúlt hónapok során – TÉNYLEG NAGY TITOKBAN! – Tiborc István Orbán Viktor veje megvásárolta.
  Amennyiben valakinek az jutna eszébe, hogy az Orbán klán által elkövetett kőkemény zsarolások állnak a háttérben – osztjuk véleményét.
  Jelenleg nagymértékben már az Orbán klán tulajdonában közvetve, vagy közvetlenül az alábbiak állnak
  – Termőföldek
  – Nagy értékű ingatlanok
  – Élelmiszerfeldolgozó üzemek
  – Építőipar
  – Export-import
  – Idegenforgalom
  Abban nem kételkedünk, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok potentátjai közül sokan hatalmas tolvajok voltak.
  Viszont Orbánékhoz képest még az iparitanuló szintet sem érhetnék el, azoknak e tekintetben még az iskolatáskájukat sem cipelhetnék.
  Tehát így vált egy ország szinte egyetlen klán magántulajdonává.
  Az az egy biztos, ha valaha is lesz ennek az országnak egy valódi nemzeti kormánya amely a népért és nem az oligarchák érdekeiért harcol majd, nehéz dolga fog lenni mire ezeket a parazitákat kiírtja a nemzet testéből és elszámoltatja őket.
  Viszont erre csak akkor lesz valamennyire is lehetőség, ha a BIRKÁK végre megértik a valós helyzetet. – kevés erre az esély.
  SVPSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.