Donbassz

Tegnap este a berlini rendezett vacsorát a “Normandiai Négyek” formációnak Germánia Ribanca. A kanzlerina Vlagyimir Putyin orosz államfő, Holland Ferike gall elnök és Nyalókakirály kijevi helytartót tukmálgatta falnivalóval. Aztán dumcsiztak egy kicsit az őket érdeklő dologról.

A donbasszi válság rendezésével foglalkozó normandiai négyek abban állapodtak meg, hogy november végéig kidolgozzák a minszki tűzszüneti megállapodások végrehajtásának “útitervét” – jelentette be nagy diadalmasan a hajnalig tartó traccsparti után Petro Valcman kijevi helytartó. Öröme érthető, hiszen majd másfél hónap időt nyert az “útitervvel”! November 8-án meg beszavazzák Clintonnét a washingtoni villába, és újra lehet kezdeni majd a dolgokat-közben meg háborúzgathat.

vasz

Nyalókakirály szerint Oroszország hozzájárult ahhoz, hogy az EBESZ fegyveres missziót küldjön Donbasszba. A kanzlerina ugyanerről azt mondta, hogy igazándiból nem ez a kardinális feladat.
Vlagyimir Putyin orosz államfő ugyanakkor határozottan leszögezte: nincs mese! A tavalyi februári minszki megállapodásnak kell a válságrendezés alapjául szolgálnia. (Amit Valcmanék eddig sem tartottak be!) Megjegyezte, hogy eleddig még a “lágyítás” sem lett végrehajtva a négy megállapított helyen. Kijev inkább az ellenkezőjét műveli.
A berlini tárgyaláson a kanzlerina és a két államfő meg Kijev ura mellett részt vett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, Frank-Walter Steinmeier germán, Jean-Marc Ayrault gall külügyér, és Nyalókakirály külügyese-Pavlo Klimkin. Az “útitervet” ők hivatottak kidolgozni november végéig, a főnökök által számukra megszabott irányelvek alapján.
De mivelhogy “minden mindennel összefügg”, még igencsak sok kanyart-buktatót kell az “útiterv” kidolgozása során a tervezőknek megszüntetni.
Hatalmas hurráhangulat nem volt a donbasszi téma kibeszélése után a felekben.
Kijevben viszont dühöngve állapították meg tegnap: “Donbassz elveszett az udvar számára!”

mote

mottem

danyil

Ismerős arcvonások! Arszenyij Pavlov fia-Danyil-apja temetésén. Ő vitte a sírhoz a “Donbassz Hőse” kitüntetést.
Minderre a megállapításra még csak tegnap döbbentek rá, látva a “Motorola”-temetés képsorait, jeleneteit.
Persze a tegnapi temetés és a berlini vacsora különösebb hatással nem volt a donbasszi fronthelyzetre. A napi matekban az áll, hogy tegnap reggel hattól ma reggel hatig valamivel több mint hatszáz latorgránát csapódott be a DNR-területére. Kominternovo térségében pedig tovább erőlködött tegnap is az ordashad.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Szegény kisfiu!Könnyek szöktek a szemembe!Vajon elfelejtik mint az 56-os Várkonyi főhadnagyot?A Budapesti pártház védelmében elesett parancsnokot?

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Eről a kisfiuról nem tudtam, azonkivül, hogy nem is olyan régen , talán a mult év április -májusában született nekik egy kislány. A dnr.news még képeket,videókat is közölt, amikor vitték az egyik Donyecki templomba megkeresztelni . Úgy emlékszek,hogy Motorolla 2014-ben nősült, szintén Donyeckben, volt az esküvője pravoszláv vallás szerint, aztán nászuton voltak a Krím félszigeten és polgári szinten a donyecki városházán folyt le a ceremónia, méghozzá az akkori donyecki vezető, az utólag agyonlőtt BOLOTOV cerebrálta az esküvőt. Arról is sok videó és fénykép látott napvilágot a dnr. web oldalon, anno.

 3. aaa szerint:

  Nem tudja valaki, miért lóőték agyon Bolotovot ?

  • TERMIN8ATOR szerint:

   aaa ! BOLOTOVOT azért lőték le mert megpóbálta elvinni magával az akkor már a novorossziai, DOBASZI, kincstárnak a tartalmát ami kb.2 milió HRIVNYA volt,vagy annál több. Egy erdő szélén kapták el, agyon lőték és ott is kaparták el. Más szóval, KIRABOLTA A KINCSTÁRAT, SAJÁT CÉLJAIRA AKARTA FELHASZNÁLNI, álitólag OROSZORSZÁG felé menekült. Ne feledkezzünkk eg arról sem,hogy micsoda összeget kasszírozot be a Malájoktól a lelőtt MH17-es repülőgép KETTŐ DARAB FEKETE DOBOZÁÉRT IS. Az Oroszok nem tartottak- sajnos- igényt a két fekete dobozra, amit anno Bolotov fel is ajánlot az oroszoknak. Lehet, hogy ha, ők vizsgálják meg, kiderült volna a TELJES IGAZSÁG, vagy ki tudja !?

 4. zls-179 szerint:

  Donbassz már akkor elveszett az udvar számára,amikor az ott élők anyanyelvét betiltották!Utána pedig a szedett- vedett zsoldosok elkezdték halomra gyilkolni az ott élő civileket, akik csak élni,élni ,élni és még egyszer csak élni, szerettek volna!!!

  • aaa szerint:

   Nekem mindig az volt az érzésem , mintha a reguláris ukrán hadsereg nem is akart volna
   harcolni Dombasszban.

   • .... szerint:

    Az Ukrán seregben több oroszbarát van, mint a magyar seregben. De már a sereg harcol és lassan összeforr.

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0ahUKEwi-7smGi-rPAhXJAsAKHUrjDgMQFggtMAI&url=http%3A%2F%2Fnews-front.info%2F2016%2F10%2F20%2Fv-lnr-najdeno-massovoe-zaxoronenie-zhertv-vsu%2F&usg=AFQjCNE-TEZuv89BdElmR7x7e6IUJRkTJQ Luganszkban, a Lutuginovszki körzezetben TÖMEG SÍRRA BUKKANTAK amelyben az ukrán hadsereg és a nacionailista “AJDAR” által megölt emberek földi maradványaira bukkantak. 2014-ben azon a helyen ukrán blokposzt volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.