LESZÁMOLNI KÁDÁRNAK MÉG AZ EMLÉKÉVEL IS!

LÁZÁR KÁDÁRTALANÍTANA

Képtalálat a következőre: „orbán rákosi kép”

A magyar hivatalos köztájékoztatásért felelős intézmény még tegnap repítette szerte azt a hírt, amely alapján Lázár János összevonta a szemöldökét. Szinte természetes, hogy nem a kialakuló személyi kultusz, a korruptokrácia, vagy valami hasonló miatt. Ellenben alighanem erősebben kezdte zavarni a szépérzékét, hogy a rendszerváltás feudális leépítését a Kádár-nosztalgia egyfajta erősödése kíséri.

Lázár alaphipotézisként állította fel, hogy „huszonhat évvel a rendszerváltás után erős kisebbségben vannak azok, akik Kádár Jánost, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) egykori főtitkárát egy köztörvényes gyilkosnak tartják”. Mellyel nyilvánvaló üzenetként helyezte Kádár Jánost a köztörvényes vádlottak padjára. Zárógondolatként ráerősítve: „Kádár János bűnei – ahogyan a náci bűnök sem – nem évülhetnek el soha”. Amivel különben helyből magasra ugorva csapta agyon azt a saját korábbi érvét, hogy a borzasztóságok egyike a Kádár-korszak körülményeinek, illetve Kádár szerepének relativizálása. Ha ugyanis a nemzeti főkaparnok ex katedra hoz ítéletet, akkor ő maga sem tesz mást, mint felértékeli Kádár ténykedésének büntetendőségét. Alkalmasint a legnagyobb jelenkori tanítvány, Orbán Viktor ténykedésével szemben. A Fidesz környékén ugyanis igen erős jelei vannak a személyi kultusznak, és a diktatúrára hajazó ténykedések sem túl ritkák.
Ugyanakkor érthető a rendszerváltást megelőző korszak iránti nosztalgia. Lehet, hogy sok évet kellett várni egy Trabantra, de nem okozott gondot eljutni a Balatonhoz. Technikailag talán ma sem, de anyagilag egyre több embernek okozna gondot egy két hetes nyaralás. Lehet, hogy az ország hitelt vett fel a nemzetközi pénzpiacon, de ebből nem Kádár sufnija mellett épült stadion. A pártkádereknek kétségtelenül sok látszatkiváltság járt, de ezekről mindenki tudta, hogy jórészt tényleg csak optikai látszatfrissítések. A néhány valós előny pedig egy olyan jól definiált kört alkotott, amelyet sokan elfogadtak a rendszer részeként. Leginkább azért, mert a mindenki által látható olló nem nyílt túl nagyra. Ellentétben Orbán kedvenc gázszerelője és a szabolcsi közmunkás közt tátongó szakadékkal. Az 1970-es, illetve 1980-as évekre pedig azért már egy igen erős konszolidációs állapot volt jellemző. Kialakult, és végső soron általánosságban betartható játékszabályokkal.
Cserébe – bárki számára elérhető – egészségügyet, általános foglalkoztatást biztosított a rendszer. Olyan oktatásüggyel, amit lehet ugyan kritikával illetni, de az említett években már nagyon gyenge szegregációs hatással volt terhes. Nem a szólamok, hanem a hétköznapokban megélt valóság szintjén. Annak ez elég jelentős előny-csomag, aki ma az említett ollót látja, az oktatás- és egészségügy lerohadását tapasztalja, illetve a közmunka frontján – vagy ott sem – próbálkozhat az éhenhalás elkerülésével. Különösen annak fényében, hogy a kormány kifejezett arroganciával viseltetik a szegényekkel, a kisebbségekkel, a bármi okból elesettekkel szemben. Lázár kimennyitkapar Jánost is beleértve a cinikus akarnokok táborába. Olyan körülmények között, amikor maga a kormányfő sem igazán lenne sehol sem, ha nélkülözte volna a most annyira szidott Kádár-korszak előnyeit.
Abban az esetben ugyanis, ha nincs az a fajta oktatási és a kiemelkedést is támogató rendszer, ami volt, akkor ma Orbánnak aligha tapsolnának. Ellenben minden reggel hangos „Jó reggelt nagyságos úr!” kiáltással segíthetné be az autójába a helyiérdekű Döbrögit. Természetesen tudomásul vehetjük azt is, ha a Kádár-korszak bűneként értékeli Lázár, hogy Orbánt hozzásegítették egy diplomához, illetve a politikai karrierhez. Bár ettől még nem lenne Kádár köztörvényes gyilkos. Pusztán erősen felelőtlen. Ám a miniszterelnökségi miniszter aligha erre gondolhatott. Valószínűbb, hogy 1956 jegyében próbált meg egy kis életet lehelni az MSZMP emlékét gyűlölő pilácsba. Ahogy három éve Orbán is elővakarta a komcsikártyát. Elfeledkezve néhány apróságról. Melyek egyike az, hogy a Kádár-korszak – már csak biológiai okokból is – egyre kevesebb embernek juttatja az eszébe 1956-ot. A családi legendáriumok pedig éppen úgy torzíthatnak, ahogy az Orbán képével ékes történelemkönyvek. A következő generációk számára egyre halványabb a Rákosi korszak, illetve a korai kádárizmus, miközben ráérnek gondolkodni pár egyéb dolgon. Akár 1956 kapcsán is. Amely idealista hősöket éppen úgy fel tudott mutatni, mint köztörvényes gyilkosokat. S az utóbbiakat sem csak az egyik oldalon.
De akár meg is érthetjük Lázárt. Mert Kádár emlegetése, és legalább szóbeli kriminalizálása még mindig lehet vonzóbb, mint belenézni a kormányzati tükörbe.

Képtalálat a következőre: „orbán rákosi kép”

Már csak azért is, mert Rákosi sziluettje is felsejlene a kormánytagok felett.
(kím)
Bal-Rad komm: Hát ilyen nagy a baj Döbrögisztánban! Hogy már a fenti írást jegyző liberális is ilyen dolgokat állít. Teljességgel érthető tehát Rókamosolyú Lézerjános félelme, és szelleműző buzgalma.
Mert ő bizony szelleműzésre adta a fejét!

Képtalálat a következőre: „Szelleműzés-kép”

A pesti Első Majdankisérlet 60. évfordulójának lázas ünnepi készülődése közepette, Döbrögi uralkodásának 7.-évében, október 23-hoz közeledve több alkalommal is elővillant a rókamosolyra ferdült ajak mögötti hiénaagyarsor.
LESZÁMOLNI KÁDÁRNAK MÉG AZ EMLÉKÉVEL IS! HA KELL AKÁR AZ EGÉSZ NÉPPEL!
Mert Kádár emléke, a szocializmus emléke, a Magyar Népköztársaság emléke zavaró!
Zavaró az egész nép viselkedése! Amely ahelyett hogy lehajtott fejjel Döbrögi Szent Nevét rebegné, Kádár Jánosra gondol! Egyre erősödő nosztalgiával!
EZ FÉLELMETES A RENDSZER SZÁMÁRA!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: BLOGOK | A közvetlen link.

LESZÁMOLNI KÁDÁRNAK MÉG AZ EMLÉKÉVEL IS! bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Kádár elvtárs, kérlek bocsásd meg lázárnak
  nem tudja mitbeszél. Drogozik a gyerek,azt utána bele bőfőg a kamerákba.

  Ez van mikor egy táska hordo nyilatkozhat.

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Hát akkor nézzük Admin.
  Te folyton a JOBBIK-t ekézed, ahol éred.
  Megvádolod őket azzal, hogy fasiszták, nácik, mi több a Fidesszel össze vannak borulva.
  Eközben Bayer Zsóti aki ugye a Fidesz legfőbb ideológus szócsöve a következőket harsogja róluk.

  “A legocsmányabb csíkot megint a Jobbik húzta, mint kágyilló az érett epren. Ugyanis miközben Vona kijelentette, hogy menni kell szavazni és nemet kell mondani, „odalent” a terepen suttogóban és a biztos saját bázisnak kacsintva megmondták, hogy nem kell ám elmenni. Mert „most ki lehet szúrni Orbánnal, most ez a pártérdek.” Aztán Vona kiállt a lemondással, meg hogy egymillió Jobbikos ment el szavazni. Klasszikust idéznék erre: „Egy lószart, mama!” S ideje megemlékezni Csurkáról, a váteszről, aki megmondta ezt is előre, miután ezek a fiúk őt is hátba szúrták: a Jobbikkal megszületett az új „prolipárt”. A komcsik nemzeti radikálissá maszkírozott verziója.
  De ez valójában teljesen lényegtelen, és ezt is tudtuk előre.”

  Érted Admin?
  Bayer a JOBBIK-t “kommunistának” állítja be.
  Úgy látszik, hogy a fasiszta-nácizással már nem lehet az embereket elijeszteni a radikális párttól. 🙂

  Admin:

  Egymást ijesztegetik a kommunistázással, mert AZOKTÓL RETTEGNEK! Zsákmányféltés ez a javából!-nem egyéb.

  RADIKÁLIS PÁRT A JOBBIK?!
  Ne nevettessétek már ki őket! Legfeljebb néhány körülötte keringő fasiszta csoportocska!

 3. Istvan szerint:

  Hát,ne nézzük!
  Főleg azzal a sanda szemmel,amelyikkel te,és cinkosaid próbáljátok láttatni a világot!
  Bayer Zsóti éppen olyan szemét,mint ti vagytok,csak éppen ugyanazzal a szarral dobáljátok egymást!
  Az,hogy a jobbik a baloldaltól lopott elvekkel operál,az nem téveszthet meg senkit,azok csak a nép hülyítését szolgálják!Csak ezzel az a baj,hogy mindegy ,hogy bort öntenek a szarba,vagy a szart öntik a szarba,az szar lesz minden esetben!
  A nép-nemzeti fröcsögés,a szkíta múlt,keverve a Horthy ideával sosem lesz a népet összekovácsoló elv,főleg akkor nem ,ha hazug,önjelölt próféták hirdetik azt!
  Göring,mikor visszatért Svédországból,mindjárt jelentkezett Hitlernél,és nagyon inyére volt a NSDAP működése,de zavarta,hogy a párt nevében benne van a szocialista szó!Mikor Hitler megnyugtatta,hogy az az ég-világon semmit nem jelent,hanem a kóborapácák megtévesztését célozza csupán,és a párt elvei között hangoztatott “szociális” elvek is,örömmel lépett be ebbe a fasiszta pártba,mindjárt főszerepet vállalva az hosszú évek alatt elkövetett gazemberségek végrehajtásában!
  Ugyanez vonatkozik a magyar nyilaskeresztes pártra is,amelyet a tájékozatlan horthy-ista rendőrség zöld kommunistáknak hívott,mert csak később ismerte fel,hogy csak a retorika szintjén baloldali,de egyébként ízig-vérig fasiszta!!
  Ti is ebben a ma még kellemes hazugságban leledzetek,csak a kijózanodás lesz nagyon keserves,hasonlóan a nürnbergi perhez,vagy a nálunk,ma oly népszerűtlen Népbíróságok előtt!

  • egy paraszt szerint:

   Haladás,
   már eljutottunk oda, hogy “tájékozatlan horthy-ista rendőrség zöld kommunistáknak hívott” ,
   már csak ha a szkíta és Horthy idea között megvonnánk a választóvonalat- amit magán kívül senki épeszű még nem talált ki- még talán rendes ember is lehet.

  • .... szerint:

   Hitler és Göring is zsidók voltak.

 4. Istvan szerint:

  Bocs:…,vagy a szart a borba…helyesen!!

 5. Istvan szerint:

  Persze,hogy zsákmány,és hatalomféltés az egész,de ha nagyon veszve érzik magukat,akkor boldogan ölelkeznek,hiszen ez a szardobálás nem más,mint az azonos cél ,és milyen aljas cél,leplezése!!

 6. öreg kun szerint:

  A Kádár korszak legendává vált napjainkra. Ennek érdekében -tudtán kívül- a legtöbbet a közösség pénzéből kitömött mesterségesen kinevelődött új “nemzeti elit” tett.

  • vitorla123 szerint:

   A Kádárizmus egyre népszerűbb.Tegnap szórólapozni voltam.Egy Szabadságot kért tőlem egy ember.Mondtam adom, 200 forint rá van írva.-Szó nélkül kifizette. Bezony. Keresd a Munkáspárt újságját mert a Kádárizmust hirdeti. Heti 200 píz. Megéri.Népszabi előfizetőknek is ajánlom!Szavazzatok kizárólag a Munkáspárt jelöltjeire. Még a “zöld” kommunistáknak is ezt ajánlom.Biztos jövedelmet (Havi 50 rongyot) biztos megélhetést kaptok cserébe.Meg Sztálini demokráciát.A harácsolók halálát kapod cserébe.Megérdemlik!Ott a Kínai minta!

  • öreg kun szerint:

   Bocsánat kimaradt NEM VÉLETLENÜL.

 7. honfi szerint:

  A rendszer megszerkesztők felelőssége elvitathatatlan.
  Ne feledjük hogy a jogi birói aparátus mindig igyekszik kiszolgálni azt a hatalmat amelytől elvárhatja egzisztenciája legitimizálását.
  A diktatúrák nagyon bölcsen a tenyerükön hordják ezt az un, értelmiségi beltenyészetet.

  A kisemberek pedig csakis a saját sorsukból indulhatnak ki, és formálhatnak történelmi értékitéletett.

  Emlékszem mielőtt hornékat visszaszavazták sok kisembernek az volt a (letisztult) véleménye hogy “Kádár alatt normál fizetésből 5-10 év alatt tudott egy saját othonra szert tenni”.

  Most meg legfeljebb 25-évre eladósodhat egy othonért, és akkor sem biztos hogy az valaha is az övé lehet.
  Sőtt márha kifizette is bármiféle adósság vagy téves itélet miatt is elveszitheti.

  A kamatos kamat rendszer követelésbehajtója, ill. ÁFA pallosa, sokkal fenyegetőbb mint a Kádári rendszer volt.

  Ne feledjük hogy nem volt rendszerváltás és a régi elitt szellemisége átöröklődött.
  Az ember arcú bürokrácia megteremtése fontosabb ma, mint valaha volt.

  A jelenleg ” legitim” kereskedelmi kultúra felső rétege egy háttérhatalom küldötte.
  Ha megpróbál önállóan a köz javára politizálni, azonnal szembekerül a megbizóival, nameg a saját szükebb ujonnan kitenyésztett ( féktelenül mohó s féltékeny) elittjével.

  A jelenlegi rendszer nagy dilemmája hogy a próbálkozásai széles tömegeknk szóljanak, miközben a saját szük elittje is jutalmazva érezhesse magát.

  A CSOK körüli szabályozósdi huzavona jól jellemzi ezt a helyzetet.
  Mostani meglátásom szeint az ilyen szabályszerkesztők árthatnak a legtöbbet a kormányzati politikának.

  A minden szintű parazitizmus kulturájára nem lehet társadalmat alapozni.
  A gond az hogy ha valaki egyszer a mélységében ismeri meg a magyarországi lehúzósdi rendszert, annak esze ágában sincs bemenni a csőbe és a saját szakállára vállalkozni.
  Azokban az országokban ahol betelepitették az ÁFA tipusú adórendszert, ott az értékelőállitás hangsúja áttevődött a politikai bürokrácia kezébe.
  Innentől kezdve már elsődlegesen adminisztráció történik és , csupán márodlagosan értékelőállitás..
  Ebben a rendszerben az értékelőállitó helyből kriminalizált, mert akármiféle értéket állit is elő, az áfa pallos azonnal a feje felett lebeg, nameg minden egyéb a vállalkozással járó kockázat..
  Ilyetén módon felértékelődik a szociális rendszer adta kockázat mentes biztonság.
  A fazékhoz meg egyre kevesebbeknek és nehezebben sikerül a hozzáférés…
  Elegendő csak Gatyán ill. Ángyán esetét tanulmányozni..(persze Dr Horváth István professzor esete sem semmi) Hogy megértsük a kihivásokat.
  Nen csoda hogy rendre, a “ragadd meg a nagy pénz és fuss” elv győzedelmeskedik..
  Persze ha valaki hős ill, mártir babérokra vágyik csak rajta Hajrá magyarok..!!!

 8. .... szerint:

  Kádárt nem kell és nem is lehet eltörölni. De a rendszerét már nem akarja senki. Az a rendszer termelte ki a kontraszelekció útján az élösködő parazita réteget. Azt a párt arisztrokráciát, mely adottan azonnal és 100 %-ban irányt váltott. Nem volt egyetlen vezető sem, mely konkrétan ellenállt volna, akár egy órát is.
  Érdekesség: volt 40 ezer besúgó, a váltás után 22 ezer azokból tovább dolgozott, a többinek sem lett semmi baja (a 40 ezernek több mint fele zsidó volt), de a hirszerzőinket, – mindet, amiről tudtak – az információt még a fedést is, átadták az FBI -nak. Sok börtönbe került, volt aki meghalt, Ők azok a katonák akikről nem hallani, még a kitüntetéseiket is titokban tartották. De Ők sem akarnák vissza azt a rendszert amely így kiszolgáltatta Őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.