Szíria

Kerry amerikai külügyér Európából visszaszédülve Washingtonba azzal vigasztalja magát, főnökeit, és valamennyi bűn-és latorszövetségest, hogy Aleppó elbukásával nem ér véget a szíriai háború.

“Nem közelítek nagy várakozással e tűzszünethez” – károgta, követelve hogy a szír kormányerők hagyják békén kitartottjaika. Szerinte nincs meg a kölcsönös bizalom a tűzszüneti megállapodáshoz. Majd Oroszországot ijesztegette: “minden egyes bomba, amelyet Oroszország és az Aszad-rezsim ledob, csak tovább radikalizálja az embereket”.
“Amennyiben Oroszország és Aszad sikeresen be is veszi Aleppót, ettől még a háború alapvető dinamikája nem változik meg”-öntött lelket imigyen az elkámpicsorodottakba Kerry.
Oroszország kész meghosszabbítani az aleppói humanitárius tűzszünetet, de
azt várja a Nyugattól, hogy elválassza a terroristákat a “mérsékelt” banditahordáktól. Vlagyimir Putyin berlini sajtótájékoztatóján beszélt erről, miután a szíriai válságról tárgyalt a germán-gall ravaszdipárossal.
A kanzlerina arról lefetykelt, hogy “világos és kemény” volt a véleménycsere, meg hogy hogy az aleppói harcok és bombázások embertelenek és szörnyű szenvedést okoznak az ott lakóknak. A kezdetekről mélyen hallgatott.
Ezenközben Szíriában az események zajlanak tovább.
Az igéreteknek megfelelően ma reggel nyolc órától humanitárius célú fegyverszünetet léptetett életbe Aleppónál a szíriai haderő, hogy a fegyvernyugvás ideje alatt a polgári lakosok és a kormányellenes fegyveresek elhagyhassák a város keleti negyedeit.

nyf

A városból való távozáshoz nyolc folyosót nyitottak meg, közülük kettőt a fegyveresek számára. Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője közölte, hogy nemzetközi szervezetek kérésére a közép-európai idő szerint a reggel hétkor megkezdett fegyverszünetet az eredeti tervhez képest három órával, vagyis este 19 óráig meghosszabbítják.
A legfrissebb értesüléseink szerint a jelek arra utalnak, hogy rengeteg martalóc élni kíván a túlélés lehetőségével.
Mára virradóan az Aleppoban előre nyomuló kormánycsapatok egy szabályos dokumentumgyárra bukkantak. Ezrével voltak ott mindenféle martalócok nevére legyártott dokumentumok, személyi okmányok. Csupa olyan holmik, amik kellenek a meneküléshez! Alig akad közöttük szakállas fényképű okmány.
dok
Szinte mind beretvált ábrázatú tulajdonost ábrázolnak. A jelek szerint a pribékek már egy jó ideje belátták, hogy nekik Aleppoban reszeltek!-jobb lesz kereket oldani.
Egyébként már tegnap délután megindult Aleppoból a latorkiáramlás. 150 martalóc letette a fegyvert a kormánycsapatok előtt. Őket a hadsereg Idlib városába transzportálta.
Míg a latrok kifelé igyekeznek Aleppoból, humanitárius segélyszállító konvoj a város keleti felébe szeretett volna bemenni. Ám az Al-Marsharqa terület határán a Gondola Crossing nevű “senki földjéhez” érve a körülzárt területről rájuk lőttek.
sek
Várakoznak, de nincs nagy kedvük tovább haladni.
Az egyéb helyszíneken pedig érdemi változások nem történtek. A kormányerők a földön, az orosz-szír légipáros a levegőből pusztítja Szíria-szerte a pribékhordákat.

Észak-Hamában meginogni látszik az amerikai TOW-rakétákba vetett latorbizalom. Vagy nem találnak célba, vagy ha el is találja Assad T-72-esét…!-csak a füst. Ami ugye nem nagy eredmény! Kár az allahuzásért!

Kerry bizakodását hallva lesz idő a korszerűsítésre.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  “….Aleppó elbukásával nem ér véget a szíriai háború.”

  Ez igaz, bárki mondta is. Pontosan ez az USA-nak a célja. Jó üzlet a fegyvereladás, jó, hogyha az arab világ megosztott és gyengül….. és folyhat a játszma.

  “Mérsékelt ellenzék….” Fegyverekkel ? ? Hmmmm…..

  Ennek a kis ideig tartó tűzszünetnek csak azt a hasznát látom a szövetséges felszabadító oldalról, hogy a szenvedő polgári lakosság lehetőséget kapott, hogy kimeneküljön az összedűlő házból…..
  A humánum felülkerekedett a célszerűségen……

 2. Rettegett Iván szerint:

  Tisztelt Keri akit Svájcban szará vertek gazdái.
  Arra mérget vehetsz,hogy Alapo elvesztésével nem ér véget semmi.

  Sőt most kezdődik.
  Tudod mint Stalingradnál.

  • furnan szerint:

   Iván ! Nem jó példa Sztálingrád ! Más emberek, és más felállás volt……

   Vajon az “okmányok” Európában is érvényesek lesznek ? ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.