Döbrögisztán megint kapott egy sallert!

Kemény kritika nagyon magasról: baj van a magyar sajtószabadsággal

fen

Aggodalmát fejezte ki az amerikai külügyminisztérium a magyar sajtószabadság miatt.

A dokumentumot Mark Toner helyettes külügyi szóvivő adta ki. Ebben azt írta, hogy az Egyesült Államok “osztja a globális sajtószabadság szószólói, nemzetközi szervezetek és magyar állampolgárok aggodalmait a sajtószabadság magyarországi folyamatos hanyatlása miatt”.
A közlemény tudatja azt is, hogy Washington szorosan figyelemmel kíséri “egy független internetes portál október 19-ei kitiltását a parlament épületéből” és a Népszabadság október 8-ai “váratlan bezárását”. A Népszabadságot a külügyi közlemény Magyarország “legnagyobb független napilapjának” minősíti. A minisztérium úgy véli, hogy “e lap elvesztése – függetlenül az okoktól – veszteség a média pluralizmusa számára Magyarországon”.
Baráti és szövetségesi ajánlás
A közlemény szerint az Egyesült Államok “barátként és szövetségesként” arra bátorítja a magyar kormányt, hogy biztosítson “nyitott médiakörnyezetet”, amely különböző nézőpontokkal és véleményekkel ismerteti meg a polgárokat. Egyúttal azt is sürgeti, hogy Magyarország ennek érdekében szorosan működjön együtt az EBESZ sajtószabadsággal foglalkozó képviselőjével és más szakértőkkel.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Ha valami nem kíméli Döbrögisztán vajdaság mindennél aljasabb adminisztrációját és annak Vezénylőjét Döbrögit!-hát az a Bal-Rad. És akad még jónéhány INTERNETES FŐSODRATÚ ÉS ALTERNATÍV INTERNETES MÉDIA, amelyek nem jó szívvel viseltetnek a hatalom iránt.
Ez a tény cáfolja az USA állításait! Döbrögisztánban létezik a különböző nézőpontokat és véleményeket tükröző, szabadon terjesztett “sajtó”-még ha többnyire nem is nyomtatott formában. A finanszírozás pedig nem lehet a qrmány feladata-kötelessége!
Általánosságban elmondható, hogy a döbrögisztáni ellenzéki sajtónak SZINTE KIZÁRÓLAG ez a problémája. Bevalottan vagy be nem bevallottan!
Aki akarja elmondhatja-leírhatja a véleményét! Bármiről!
Aztán vagy elolvassák/meghallgatják-vagy nem!
A világ elsőszámú latorállamának-az USA-külügyminisztériuma etekintetben inkább szóvá tehetné a sajtó és szólásszabadságot akár Germánia esetén, de legfőképpen a számára oly kedves néhány közel-keleti szövetségesénél. Mondjuk Szaud-Arábiánál!
Döbrögisztán “barátként és szövetségesként” való “figyelmeztetése” enyhén fogalmazva is FENYEGETÉS!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögisztán megint kapott egy sallert! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    A Népszabadság igazi utódja “A SZabadság” Munkáspárti hetilap.Ára 200 forint megrendelhető a Munkáspárt központjában és az alapszervezeteknél.Internet címe http://www.aszabadsag.hu. Ez Kádár öröksége nem a Népszabadság!Csak az árulók sorsa teljesedett be.Ennyi.A mór megtette, a mór mehet. Munkanélkülinek.Ezért harcoltak megkapták élvezzék!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.