Donbassz

A Donbasszról szóló berlini vacsoramegbeszélés egyöntetű vélemények szerint a germán-gall ravaszdipáros “jó hírnevének” megmentését szolgálta mindössze. Az orosz államfő pedig azzal, hogy elfogadta a meghívást-gesztust tett a két ravaszdinak: “játszátok csak a fontosakat ha ahhoz van kedvetek!”

Valentyina Matvijenyko az oroszországi Föderációs Tanács szóvivője tegnap este Moszkvában a fegyveres EBESZ-megfigyelőkről Donbasszban úgy nyilatkozott, hogy-röviden és tömören-“nem eszik olyan forrón a kását!”

matv

Nyalókakirály jövőt illető derűlátásának okát sem sokan látják. Tekintettel arra, hogy ragaszkodik a donbasszi-orosz határszakasz kijevi ellenőrzés alá vonásához, és Debalcevo-Donyeck “háta”-hoholkézre adásához, a józan ésszel föl nemfogható kategóriát képviselik. Gyenyisz Pusilin a DNR minszki főtárgyalója képtelen ötletnek nevezte Valcman elgondolásait.

deba

Szóval tartja magát a megállapítás a berlini diskurzus kapcsán: sok értelme nem volt! Gereblyézgették a vizet a vacsoraasztalnál!-amibe Vlagyimir Putyin belement a kedvükért.
Némiképp a donbasszi probléma kijevi “kezelésének” szándékolt irányát is jelzi talán a tegnap a kijevi Radában elfogadott határozat. Eszerint a II. világháború kirobbantásáért a Szovjetunió a felelős!
A Luganszki Népköztársaság közigazgatási területén lévő Lenino falu határában tegnap az LNR hatóságai kivégzett civilek földi maradványait rejtő tömegsírra bukkantak.
Az áldozatokat 2014-ben az Ukrán Nemzeti Gárda, és az “Donbassz” latorzászlóalj azon a vidéken garázdálkodó pribékhordái végezték ki. Kezeiket-lábaikat ukrán nemzetiszínű ragasztószalagokkat kötözték össze, majd főbelődözték őket.

Hogy mennyire is komolyan Kijev békés rendezési szándékai Donbassz kapcsán?
Tegnap készült az alábbi foto a Szlavjanszkhoz közeli Krasznyij Limany vasútállomásán. Megérkezett ismét a fronthoz egy kijevi hadiszállítmány! Márpedig ezek nem szántó-vető eszközök!

klim

A berlini vacsora utáni napon aztán a valcmanista ordashad gyorsan be is bizonyította Nyalókakirály szándékait.
A Baszurin-módszer alapján kiszámított latorgránátok száma a nyolcszázhoz közelített ma reggel hat óráig. Csak Leninszkoje-Szahanka térsége 97 gránátot kapott. Éjszaka.
Hasonló zajongásban volt részük a Donyeck “Petrovszkij” kerületében lakóknak is. Reggelre kelve nyolc lakás vált lakhatatlanná.
Jaszinovataja, Makejevka, Gorlovka, Zajcevo és Sztaromihajlovka lakói sem unatkoztak mára virradóan. Mára virradóan összesen tizennégy donbasszi civil került kórházba súlyosan sebesült állapotban.
A “lágyításnak” a reménye is elszállni látszik Sztanyica Luganszkánál. Kiürítés helyett inkább a bombázás mellett döntött a latorhad.
Angyejevkában, Peszkiben, Marinykában géppuskázástól nem tudtak aludni a népek.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Már ideje lenne a népköztásaságiaknak IS rázenditeni,hogy a Kijeviek sem tudjanak aludni, vagy, úgy, hogy soha se ébredjenek fel !

  2. zls-179 szerint:

    Maradék Ukrajna beteg és haldoklik,vagy újjászületik valamire való emberek segítségével,vagy elpusztul a semmirevalók uralma által!!!

  3. aaa szerint:

    Hogy meg tudnának gazdagodni ott , a hazai színesfém- hulladék kereskedőink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.