EU-csúcs: nem kívánságműsor-parancskihirdetés!

EU-csúcs: Nem lesz választható a szolidaritás a menekültek elosztásában

ecs

Az unió nem kívánja fokozni a feszültséget Oroszországgal, csupán válaszokat ad az orosz akciókra – jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben az uniós országok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozójának első tárgyalási napját követően tartott sajtótájékoztatóján péntekre virradó éjszaka.

Tusk elmondta, a tanácskozó tagállami vezetők arra szólították fel a Szíriában szembenálló feleket, hogy azonnal hagyjanak fel az atrocitásokkal és az ellenségeskedéssel, valamint hiteles politikai békefolyamat újrakezdését sürgették az ENSZ segítségével.
Az Európai Unió elítéli a szíriai rezsim és Oroszország számos halálos áldozatot követelő támadásait, különösen Aleppó városában és környékén – hangsúlyozta a tanács elnöke. Mindazokat, akik megszegik a nemzetközi humanitárius és emberi jogokat, felelősségre kell vonni, mondta.
Minden rendelkezésre álló eszköz
Szerinte az unió “minden rendelkezésre álló eszköz” alkalmazásának lehetőségét megfontolja Szíria és szövetségesei, köztük Oroszország ellen, ha az atrocitások folytatódnak. Hozzátette, Európa mindig készen áll a helyzet tárgyalásos rendezésére, ugyanakkor sosem köt kompromisszumot alapvető értékeit illetően. Mindezek érdekében az uniós tanács arra kérte Federica Mogherinit, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, tegyen további diplomáciai erőfeszítéseket a béke megteremtése és a humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében.
Donald Tusk beszámolt arról, hogy a tagállamok állam- és kormányfőinek véleménye szerint fokozni kell az erőfeszítéseket a migrációs hullám, és különösen az Afrikából érkező bevándorlóáradat megfékezése, illetve a jogosulatlan menedékkérők visszaküldése érdekében.
Elmondta, a migrációval kapcsolatban a vezetők megvitatták a tagállamok közötti szolidaritás kérdését és megegyeztek abban, hogy nem lesz “a la carte” szolidaritás. Helyette a hatékony szolidaritás formáinak kialakításán fognak dolgozni.
Legkésőbb
A vezetők fontosnak tartják a Földközi-tengeren keresztül Olaszország felé irányuló migrációs hullám megfékezéséhez a migrációs származási és tranzitországokkal kötött partnerségi megállapodásokat, illetve a kiváltó okok helyben történő kezelését, például a belső menekültek támogatásával. Elmondta, hogy az uniós vezetők tovább kívánják erősíteni a nemzetközi védelemre nem jogosult illegális bevándorlók visszafogadására és visszaintegrálására irányuló egyezményt Nigerrel, Malival, Nigériával, Etiópiával és Szenegállal.
A csütörtökön elfogadott záródokumentumban arra is felszólították a tagállamokat, hogy fokozzák erőfeszítéseiket a menedékkérők Európai Unión belüli áthelyezésének felgyorsítása érdekében.
Az Európai Tanács elnöke elmondta, hogy a csütörtöki munkavacsora alkalmával Theresa May brit miniszterelnök arról tájékoztatta a tagállami vezetőket, hogy Nagy-Britannia legkésőbb 2017 márciusának végéig bejelenti az Európai Unió Lisszaboni Szerződésének a tagországok kilépését szabályozó 50. cikkelyének megindítását.
Felszólították
Matteo Renzi olasz kormányfő a tanácskozás nyitónapját követően közölte, nincs értelme szankciókkal fenyegetni Oroszországot Szíria ügyében. Az Európai Unió visszalépett azoktól a tervektől, amelyek szerint szankciókkal fenyegetnék Oroszországot a szíriai beavatkozása miatt – mondta. Szerinte az ülésen elfogadott zárónyilatkozatban a Szíriában tomboló erőszak beszüntetésére, tűzszünetre, illetve a politikai átmenet megkezdésére szólítottak fel.
“Nehéz elképzelni, hogy ennek bármilyen köze lenne az Oroszország elleni további szankciókhoz.”
Angela Merkel német kancellár már határozottabb volt, szerinte elfogadhatatlan a szíriai Aleppó bombázása, az emberiességi alapelvek semmibevételét jelenti, ezért mérlegelni kell minden elképzelhető válaszintézkedést.
Azt mondta, nem zárnak ki semmilyen további lépést, amennyiben folytatódnak a szíriai jogsértések.
Hozzátette, az Európai Unió mindent el fog követni annak érdekében, hogy eljuthassanak a humanitárius segélyszállítmányok az Aleppóban rekedt civilekhez. A Brexit témájáról szólva a német kancellár rendkívül pozitív üzenetnek nevezte, hogy a brit miniszterelnök arról biztosította a tanácskozás résztvevőit, hogy az Egyesült Királyság egészen a tényleges kilépésig teljes jogú tagja kíván lenni az uniónak.
(24.hu)
Bal-Rad komm: “…Renzi olasz kormányfő a tanácskozás nyitónapját követően közölte, nincs értelme szankciókkal fenyegetni Oroszországot Szíria ügyében…”-ám a Germán Ribanc szerint “…mérlegelni kell minden elképzelhető válaszintézkedést…nem zárnak ki semmilyen további lépést…”
-A fenyegetőzésbe természetesen beszállt a KIZÁRÓLAG A NEMZETEK FÖLÖTT ÁLLÓ EU-TISZTSÉGVISELŐJE, A CSAK A GAZDÁNAK FELELŐSSÉGGEL TARTOZÓ TUSK IS! “…az unió “minden rendelkezésre álló eszköz” alkalmazásának lehetőségét megfontolja Szíria és szövetségesei, köztük Oroszország ellen…”
-Bizony ám! Az EU-önmagának vindikál JOGOT mások megítélésére! Az az EU, amely a szíria polgárháború kirobbantásakor és az ÁLLAMKÖZI SZERZŐDÉS ALAPJÁN JOGSZERŰ orosz rendteremtő beavatkozásig SENKIT-SEMMIT NEM KRITIZÁLT a véregzések kirobbantása miatt! Mint ahogyan Líbia háborúba sodrásáért sem. Vagy az “Arab Tavasz” néven elhíresült fölforgatásért sem! Az ukrajnai Majdanért sem! A donbasszi vérengzés kirobbantásáért sem!
DE OROSZORSZÁG AZ MÁS! Ha valahol Oroszország valamiért beavatkozik, akkor indul a Nagy Uniós Ajvékkórus! Jajj a Medve…!
Nemmzetthvezetőnket-aki éppen tákolmányba szeretné foglaltatni az Ő Saját Migránselképzelését-mintha cáfolta volna ebbéli kijelentésével: “… a migrációval kapcsolatban a vezetők megvitatták a tagállamok közötti szolidaritás kérdését és megegyeztek abban, hogy nem lesz “a la carte” szolidaritás…”
-MEGEGYEZTEK! Vajon mit jelent ez? Döbrögi vajdánk idehaza milyen mesével-milyen értelmezéssel-áll az alattvalók elé? “GYŐZÖTT AZ Ő ÁLLÁSPONTJA”?!
Döbrögink pedig tegnap jól benyalt a Germán Ribancnak a német Passauer Neue Pressenek adott interjújában.
A kanzlerinának imigyen hízelkedett: “a német CDU-t vezető kancellárnak „felbecsülhetetlen érdemei” vannak, nélküle „Európa nem tudott volna jó válaszokat adni” az utóbbi tíz év kihívásaira. Hozzátette, hogy sok sikert kíván a kancellárnak a 2017-es választásokhoz.”
Meglesz az a siker! Abban viszont se Döbröginknek, se nekünk örömünk nem lesz!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

EU-csúcs: nem kívánságműsor-parancskihirdetés! bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Oroszország nem kívánja fokozni a feszültséget buko birodalommal, csupán válaszokat ad a bukobirodalom kiváltotta anarchiara .

  • Rettegett Iván szerint:

   Mélyen tisztelt EU bebuktatok.
   Ezt a levest nektek kell megeni.

   Usa mőgé álltatok usa ősszeomlott,azt ezek a kővetkezmányek.
   A szalafista harcosok is becsapva érzik maguk,majd lerendezitek egymással.

   Szép jővő elé néztek.

   De ha orosz főldet ( orosz anyácskát) agreszio éri résztekről,
   agonizáciotok 1 hét alatt véget ér.

 2. nikita szerint:

  Az egész eu egy nagy tehén trágya!

 3. Rettegett Iván szerint:

  Most nézzük monitorozuk a magyar agipropot.
  A Hévizi Tek Páváskodásra adott válaszokat.

  Hajuk most Karmacsot meg a Papp gyereket ( tankokkal jőtők egy tinit elfogni)
  tehát hadjuk a baromságot ,térjunk át a lényegre.

  Ki volt az a nagyon okos barom,aki azt hitte OROSZ főderácio EURÁZSIAI unio
  beszarik 3db BMP-től.

  Az isten szerelmére kérunk benetek,ha az az egyszerü orosz melos kifizete a 2hetes
  Hévizi terepiát és fúrdőzést ne riogasűtok már.

  Mert a medve ugy picsán rug valakit,hogy Szentpétervárig repül.

  Szerintem STpetersburg europa legszebb városa., legalább kőrülnézel. 🙂

  • Rettegett Iván szerint:

   Realitás IP 150 ezt a likot megint elbassztam. Itt vabn Pétervár.
   Minden kedves magyar turistát szerettel várunk,nem fogunk benetek ilyesztegetni, mint a ti belugyeisek a mi turistáinkat.

 4. Istvan szerint:

  A pénzhatalmi világelitet,no meg amerikai,és EU-s csatlósait sürgeti az idő a III.vh. kirobbantására,m,ert közeleg a vég,ami után nem lesz se pénz,se hatalom,se 500 millió rabszolga!!

 5. Havasi Gáspár szerint:

  Méltatlankodhatnak, és nem eredmény nélkül. Most egyeztek Putyinék bele, hogy az EBESZ fegyveresei megszállják Donbaszt.
  Ezzel a két népköztársaságnak vége. Kár volt az áldozatokért.
  Hát igen, Lavrov szerint a „partnereink” ugye…

 6. furnan szerint:

  Admin ! ….. a sorból Jugoszláviát kifelejtetted !
  Nem baj, de még emlékszünk a bombázásokra, a “nagy békeakaratra”.

  Álszent nyugati nagyhatalmak….

  Amúgy a Kommenttel teljesen egyetértek….

 7. Ugocsai Levente szerint:

  Tisztelt Rettegett Iván
  Ön sikeresen el fordítja azon magyarokat az oroszoktól ,akinek 1956 is fontos,amelynek évfordulójának a küszöbén állunk. Magyar nem vegzálja az oroszt sehol nálunk, ön i tudja mi támogattuk legkevésbé az Oroszország elleni szankciót,miközben nem vagyunk szláv nemzet és itt volt 1956.Ez azért van így mert a magyar azon kevés minőségi nemzetek egyike ,amelyik képes felülemelkedni sérelmein.Kódolva van benne vastagon az igazságérzet.Mi8közben ön azt is tudja ,hogy magyart az elmúlt években ért fizikai atrocitás,nem is egyszer Oroszországbam.Mi azt valljuk,felesleges uszítani.Ránk magyarokra sok mindent lehet mondani.Egyet még az ellenségeink sem ,mondtak-az árulást,ha ismeri valós történelmünk ,akkor tudja.A Huszárság hazájában ez egyértelmü,az adott szóra gondolok.Vagyis Oroszországnak legalább annyira szüksége van egy megbizható szövetségre ,mint fordítva.A nagyság fokmérője nem biztos hogy a terület .Én azt is megértem, ha valakinek személy szerint baja a magyarokkal,viszont ha szereti a fajtáját ,tevékenykedhetünk a közös cél érdekében.Ebből pedig volt történelmeinkben bőven és lesz is.
  Üdvözlettel .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.