Fog még Tonyó igazat is szólni!

Úgy tűnik, Rogánnak már megint nem sikerült igazat mondania

cito

Újabb offshore cég tűnt fel a Jobbik által támadott letelepedésikötvény-bizniszben, hiába mondta Rogán Antal, hogy az nem is úgy van, mert ismerjük a tulajdonosait.

Bár a legnagyobb forgalmat lebonyolító letelepedésikötvény-cég, a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) a Kajmán-szigeteken van bejegyezve, azért nem számít offshore-nak, mert ismertek a tulajdonosai – magyarázta korábban Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője. Rogán 2013-ban, még a gazdasági bizottság elnökeként beszélt erről, meg is nevezve a tulajdonosokat: Boros Attilát, Lian Wangot, Simon Mutot és Jonathan Chant. (Emlékezzünk, utóbbi bankár volt az, akinek a neve szerepel a Habony Árpád számára foglalt exkluzív hongkongi helikoptertúra papírjain.)
Ám a csütörtöki Magyar Nemzet szerint Rogánnak “már megint nem sikerült igazat mondania”, mert a cégből kiszervezték a legnagyobb bevételt hozó tevékenységet a nagyon hasonló nevű Hungary State Special Debt Management (HSSDM) nevű cégnek. Ez utóbbi cég tulajdonosai már a brit Virgin-szigeteken vannak bejegyezve, ahol a cégadatokhoz nem lehet hozzáférni, s így homályban marad a valós tulajdonosok kiléte.
A rejtélyes HSSDM-et Hongkongban jegyezték be 2012. december 4-én, négy nappal azelőtt, hogy a letelepedési kötvényről szóló magyar jogszabály hatályba lépett volna.
A cégalapítók tehát eléggé jólértesültek lehettek. Az üzlet úgy működik, hogy a HSSDM aratja le a hasznot, mert ennek a cégnek fizetik be az ügyfelek az 50-60 ezer eurós szolgáltatási díjat, a HSSDF-nek pedig csak a kötvény árát, amelyet az továbbküld Magyarországra.
A HSSDM 2014 elején nevet váltott, beszédesen már Hungary Immigration Consultingnak hívják, és volt némi változás a menedzsmentben is. A tulajdonosi szerkezet azonban érintetlen maradt: 25 százalékban a Star Wealth Ltd., 30 százalékban a Prime Aly-ly Ltd., 45 százalékban az Ace Deal Investments Ltd. birtokolja.
Ezek a társaságok mind a Brit Virgin-szigetek által nyújtott adókedvezményeket és anonimitást élvezik, ezért nem lehet kideríteni, végső soron kik aratják le a hasznot.
(HVG)
Bal-Rad komm: “…nem lehet kideríteni, végső soron kik aratják le a hasznot…”
-Dehogynem! Tonyó híres-hírhedt szervező, de a száját csak addig tudja tartani, amíg “kezelésbe” nem lesz véve! Onnantól kezdve egy locsogó papagáj néma kacsa lesz hozzá képest!
A többi meg már a Népbírósg dolga!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.