Fűrészelik a magyart mindenütt!

Kiugróan magas az amputációk száma Magyarországon

Képtalálat a következőre: „Amputálás-kép”

Magyarországon háromszor annyi amputációt végeznek el, mint az Európai Unió többi országában; ez az arány pedig nem változik – közli a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) adatait pénteki számában a Magyar Hírlap.

A Rezasz megfogalmazása szerint az utóbbi években egyik kormányzat alatt sem sikerült alapvető javulást elérni az érsebészet állami egészségügyi finanszírozásában, mivel az úgynevezett rekonstrukciós érműtétekért a kórházak általában nem kapnak annyi támogatást, amennyibe a beavatkozás kerül.
Az egyik legjellemzőbb adat, hogy egy combközépi amputációért többet fizet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), mint a végtag megmentését célzó, az elzáródott verőeret áthidaló műér beültetéséért vagy saját érből elkészített áthidalás elvégzéséért.
Az augusztus 1-jén megjelent új HBCS (homogén betegségcsoportok) finanszírozás változása nem vette figyelembe az érsebészeti-angiológiai radiológiai szakmai közösség elmúlt években beadott javaslatait. Ennek következtében – hívja fel a figyelmet a Reszasz – továbbra sem várható javulás: az intézmények nem érdekeltek gazdaságilag az érbetegek ellátásában.
(mfor)
Bal-Rad komm: “…az intézmények nem érdekeltek gazdaságilag az érbetegek ellátásában.”
-Miért van az az érzésünk egyfolytában már 27 éve, hogy a politika mintha kizárólag a csonkolásban lenne érdekelt?-anyagilag is. Ami aztán jellemző a közegészségügyre is! Amputáljuk a magyart-amíg van róla mit levágni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Fűrészelik a magyart mindenütt! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Még egyszer meg kérdezük.

  KI ADOTT PARANCSOT HÉVIZEN AZ OROSZ TURISTÁKAT VEGZÁLNI

  Kurva gyorsan irjátok meg a jelentést

  • Realista szerint:

   Ebből látszik mennyire szánalmas vagy. Azt sem tudod merre Hévíz, egyszer olvastad valahol, hogy Oroszok kedvelt helye és kész. Közben felmerült a neve, mert egy közeli faluban élt a feltételezett robbantó, te meg egyből ráizgultál idióta buta troll. Oroszokkal kifejezetten jó a munkakapcsolat, ezt jobb ha tőlem tudod, ne legyen ez miatt fejfájásod. Hévízen semmiféle akció nem volt. Keszthely-Karmacs-Taksony. Azt sem tudod, hogy működik belülről egy szolgálat, nemhogy arról, éppen mi zajlik. Még az alapműködés megértése is meghaladja az értelmi képességed. Jobb lenne ha kezeltetnéd magad és inkább a saját portádon söprögetnél. Van a román politikai életben is kommentelni való elég.

   • Realista szerint:

    Ja, ráadásul TEK-Rendőrség (azon belül is NNI)-Ügyészség projekt volt, nagyon nem kapcsolódott bele más. A TIBEK még szinte el sem kezdte a működését.

 2. .... szerint:

  Én vótam, megitták az összes vodkát ellőlem.

 3. Pozsony 907 szerint:

  Rettegettrealistaivána😂

 4. egy paraszt szerint:

  Az amputáció nagyobbik részét nyugdíjas, vagy a nyugdíjas korhatárt közelítő betegeken végzik.
  A jelentés arról nem szól, hogy az amputációba az európai átlagest hányszorosa hal bele!

  Mert nem az emberek lerokkantasítása a cél, hanem hogy kivonják őket a nyugdíjkassza alól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.