Piszkos a qrmányvetítő lencséje

Brüsszel szerint hazudik a kormány a hiányról – újabb balhé várható

alla

Az Eurostat szerint magasabb a magyar államadósság annál, mint amit a kormány el akar hitetni.

Az EKB továbbra is vizsgálja a jegybanki alapítványok kötvényvásárlásait, az elnök teljes szigort ígér, ha a magyar modell megbukik ezen.
Pénteken közölte az Európai Bizottság statisztikai hivatala a tagállamok GDP adatait. Az Eurostat jelentése Magyarország esetében külön megjegyzést biggyesztett a szövegbe: Az Eurostat továbbra is fenntartással kezeli a Magyarország által közölt adatok minőségét – írja a 444.hu.
A szervezetnek két komoly kifogása is van
Egyrészt szerintük az Eximbank is a költségvetéshez tartozik, így a bank tartozásának meg kellene látszódnia az államháztartási hiányon. A vita már régebben elkezdődött a magyar állam és az Eurostat között erről.
Az Eximbank adósságai mintegy 2 százalékponttal növelnék meg a magyar államadósságot. Ez igen komoly különbség, és komolyan ronthatja a most egyébként jól kinéző magyar számokat.
Az Eximbanknak elvben a magyar külkereskedelmet kellene segítenie, de valójában a bank sok esetben olyan célokra ad állami pénzt, amelyek a kormányhoz kötődő üzletemberek érdekeit szolgálják.
Az MNB körül is vizsgálódnak
Az Eurostat pénteki jelentéséből kiderül, hogy már nem csak az Eximbankkal van baj. A jelentés szerint baj lehet azzal is, hogy az MNB esetleg megsérti az uniós szabályokat.
Itt a brüsszeli hivatal arra utal, hogy a jegybank alapítványai nagy tételben vásároltak az elmúlt években magyar állampapírokat, holott az EU-ban a jegybankok nem finanszírozhatják a költségvetést. Az eljárás Matolcsy György jegybankelnök és a magyar kormány szerint rendben van, mert a jegybank alapítványai csak a másodlagos piacról (tehát nem közvetlenül a magyar államtól) veszik a papírokat.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Nem mintha lenne jelentősége annak, hogy akár százalékosan, akár összegszerűen mennyi Döbrögisztán államadóssága! X+2% vagy csak X=X%!
MINDKETTŐ SOHA VISSZA NEM FIZETHETŐ! Úgyhogy…
Ha pedig még azt is hozzávesszük, hogy az állami vagyon mértéke:
1989 = 100%
2016 = 3-5%
az államadósság mértéke pedig:
1989 = 20%
2016 = 70%
-máris látható a matek “eredménye”!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Piszkos a qrmányvetítő lencséje bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Tisztelt Brüssel nem csak nektek vakernak,
  Moszkvát is átbaszák.

  Azt leszarjuk,hogy titeket nem tisztel a Budai.
  De Moszkvával baszakodni.
  Mindenki maga tudja.

 2. Misa szerint:

  Iván ön szórakoztató , ellentétben a vajna-propagandista média itt is megjelenő szereplőinek unalmas és buta “narancs hiszek egyei”vagy “tícsuk be”,mert a narancs föld lapos és ő kétli, szintű trolljai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.