Szíria

akuz
Tegnap a La Manche-csatornán haladt át a Földközi-tengerre tartó “Admiral Kuznyecov” repülőgéphordozó által vezetett orosz flottaegység. Brit, belga, dán, francia “rettegőkülönítmény” úszkál az egység környékén, tisztes távolból figyelve a vonulást.

A szíriai hadsereg minden, az ország légterébe belépő török harci repülőgépet le fog lőni – figyelmeztetett közleményében a szír hadsereg parancsnoksága csütörtökön, miután a török légierő szerda este észak-szíriai kurd területeket bombázott.

A közép-európai idő szerint tegnap reggel hétkor megkezdett, egyoldalú “humanitárius fegyvernyugvás” este 18 órakor járt volna le. A fegyvernyugvás eredetileg nyolc órán át tartott volna, de azt közvetlenül annak kezdete előtt, nemzetközi szervezetek kérésére, három órával megtoldották. Ezt a határidőt hosszabbította meg további egy nappal az orosz államfő. Az intézkedés célja, hogy módot adjon a lakosságnak és a kormányellenes fegyvereseknek a város kormányerők által ostromlott keleti negyedeinek elhagyására.

hum

Ahol “ideálisak” a körülmények, ott a várost csoportosan hagyják el a létrehozott humanitárius folyosókon a polgári lakosok és fegyvertelen banditák. A kivonulók között vannak betegek és sebesültek, akiknek ellátásában és ideiglenes elhelyezésében szíriai katonák és a helyi vörös félhold önkéntesei segédkeznek.

A tűzszünet céljaival ellenkező dolgokat is művelnek a körbezárt dzsihadisták. Nem engedik a civil lakosságnak, hogy elhagyják a területet. Több helyen is lőtték/lövik Amerika kitartottjai a menekülni szándékozókat. Ráadásul ki is üzentek: ŐK A “VÉGSŐ GYŐZELMÜKIG” FOGNAK HARCOLNI! Az “ők” a kelet-Aleppoban körbezárt brigantik. Önbizalmuk azért van rendesen.
Az El Masharka-folyosónál három orosz tiszt sebesült meg tegnap emiatt.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter aztán föl is hívta telefonon amerikai kollégáját, és elmondta neki: jó lenne, ha odahatnának apanázsoltjaikra ez ügyben. Kerry viszont azt követelte,hogy a szír kormányerők hagyjanak fel az Aleppoban körbezárt USA-bérenc hordák molesztálásával.
Tegnap Moszkvában Igor Konasenkov vezérőrnagy az orosz HM-szóvivője közölte: ma közzéteszik az orosz-szír légvédelem adatait a 18-i belga légiakcióról. Mint ismert, két belga F-16-os Aleppo-tartomány Hasadzhek falut támadta, kilenc civilt megölve, sokakat megsebesítve. Mivelhogy a belgák nagy vehemenciával tagadták a dolgot, és az orosz légierőre kenték volna a dolgot, az orosz HM úgy döntött, hogy bizonyítékokat tár a világ elé az ügyről.
Persze az aleppoi ideiglenes tűzszüneten és a szokásos diplomáciai csörtéken kívül voltak események a szíriai polgárháború más tetthelyein is. Közös jellemzőjük, hogy azokon a tetthelyeken rossz volt latornak lenni.
Hama-tartomány északi részén a szír kormányhadsereg újabb területekről pucolta ki tegnap a martalócbandákat.
Nagyjából ugyanez mondható el a Homsz-tartományban, a Deir ez-Zor és környéke, valamint a Damaszkusz környéki harcterek tegnapi történéseiről is.
Szíria északi részén Umhozs falunál aZ ISIS pribékhorda a török légierő és tüzérség támogatásával rohamozta a kurd YPG milíciát. Jelentések szerint 150-200 kurd harcos eshetett el a közös akció során.
Al-Hasaka tartomány déli részén Markade falu közelében -állításuk szerint-a kalifátusisták tegnap lelőttek egy amerikai A-10-est. A hírt senki más nem erősítette meg.

vd

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Ettől amit tegnap este hallotunk Hévizen lefordultok a székről.

  Budapesten az okosok azt feltételezik,hogy Ifjabb Papp ur hipnozis alatt állt.

  • Rettegett Iván szerint:

   Tisztelt Budapestiek,azért maradjatok 2 lábbal a valoság talaján,mert a végén hülyének tartanak benetek.

   • Realista szerint:

    Ez a cikk Szíriáról szól. Nézd meg hová szórod a baromságaidat idióta. Amúgy te semmit sem hallottál Hévizen sem tegnap, sem előtte. Onnan Erdélyből nehéz is lenne. Túl nagy a fantáziád, túl beteg vagy. Kezeltesd magad.

    • ... szerint:

     Realista!
     Hagyd a fenébe ezt a pár faszkalapot, nincsen értelme még olvasni sem ezeket a nemrégóta idekozmált takony titánokat!
     Ajánlok neked egy olyan oldalt amelyik nagyon tetszeni fog neked! Keresd meg Antalffy blogját. Ezek a kis nyikhaj pöcsök ott labdába sem rúghatnak. Az idős vágná a kukába ezt is cickányostólbazsikástól meg még minden nicknéven amit kreálnak naponta a nyomorult taknyai!
     A kommentjeidből ítélve bizonyára élvezni fogod a hozzászólók írásait. Lehet tanulni tőlük!
     Regelj, s nagyon sok értelmes barátot tudsz szerezni. Van köztük fizikus mérnök közgazdász stb..

     • Balázs szerint:

      Akkor miért nem a tudós barátaiddal diskurálsz?
      Csak nem körszakálat rajzoltak neked..?

     • ... szerint:

      Kisssszbaláz.
      A pofádat zabálni használd takonykölök, meg szopni! Talán még erre a kettőre jó vagy, amúgy semmi másra!
      Mellesleg akkora husáng vagy takony, hogy ha tudnád hogy a Föld forog kapaszkodnál! Hozzád képest a 100-as szög is egy integrált áramkör.
      A körszakállas dumád viszont nagyon “szakállas” erőlködj már ki valami saját gondolatot impotenském abból az üres tökfejedből!

     • Balázs szerint:

      Úgy tünik karakterszámra fizetik, a leírt szöveg nem számít.

     • cicvarek szerint:

      Elég ha visszatértek a zsinagógátokba.:-)

    • egy paraszt szerint:

     Balázs!
     Nem kell foglalkozni vele, mert ha rád un megint a pöcséhez nyúl unalmában.Szegénynek hagyd meg ezt az élvezetet, mert különben kisebesedik neki.
     Egyébként egy fizetett troll lehet, valamilyen felsőfolyású tanfolyamos és ifjonc, mert ilyen “szókinccsel” csak az ifiurak, vagy a bigott öregek bírnak.
     Amúgy is ezen a lapon sokan lehettek, mert a szavazósdi óta nem agitálnaka narancsos horda mellett, sőt eltűntek, meg Adminra is valaki “rászólhatott” vagy megunta, mert kevesebbeket “kommentál”, vagy tilt le.
     Egyébként sok butaságot tudnak azon a blogon is összehordani, csak hiányoznak a fentebbi “agyasok, meg művészi nyelvélezők”

     Admin:

     Beleuntam-ez az igazság! Már ott tartok, hogy néha-néha a sok szemét között föltűnik egy “eltérült”-nekem nem tetsző-kommont, azt “kézzel átengedem”! Szerencsére helyrerakják őket a normális kommentelők. Már csak olyan bejegyzésekkel vitázom, amik nagyon sértik az igazságérzetemet. Engem meg mocskolhatnak-nem érdekel!

     • egy paraszt szerint:

      Hát valahogy ez volt a gyanúm.
      Régen az ellenvélemények dacára is volt értelmes párbeszéd, humorral, élccel, iróniával. Egy kocsmai beszélgetés is a barátokkal akkor igazi, ha néha lehülyézik egymást!

      Sajnos sokan eltűntek, de jöttek az újak , a mocskolódók és “félkegyelműek”.
      Valahogy mégiscsak a régi példát kellene visszaalkotni, mert az oldal értékét nem csak a hírtartalom minősíti, hanem a bejegyzések is.
      Van tennivaló; hát kitartást hozzá!

     • ... szerint:

      Mielőtt beállsz végleg a sarokba pityogni, és pszichiátert kell hozzád hívni, jó lenne paraszt gyerek ha önkritikát gyakorolná, és végig néznéd az előző kommentjeidet, ahol fosásra állt a pofád!
      Mint ahogyan most is szardarab!
      A kukiddal meg – hogy én is idézzem a fentebb említett számodra szorosan az íráshoz kapcsolódó, és megengedett nemiszerv hányásodat – meggyőződésem elég sokat játszhatsz van kalapja nincs kalapja nem is volt alapon, mivel a nap huszonnégy órájában non- stop itt esz a fene, s két okádásod között van elég időd arra, hogy rángasd ahelyett, hogy csinálnál valami érdemleges tevékenységet, ami előrébb vinné a “tudományt” ha nem is az országot ! Nekem nincs sajnos, mert helyetted is melózni kell valakinek, hogy legalább az adómból segélyhez juthass paraszt, hogy ne dögölj éhen addig se, míg játszod itt az értelmeset!
      Admin neked meg javaslom- bár erre nincsen azt hiszem idő,- hogy lapozz előrébb, hogy honnan indult el a mocskolódás, és ki kezdte, mert ennek a hulladéknak még önkritikája sincsen, de a skizofrénia jelei már láthatóak rajta, s utána a gyermeteg nyavalygására is volna két hatalmas pofon amivel helyre rázódna a szegény érzékeny lelkivilága!
      Az a kijentésed te szerencsétlen hogy úgymond jöttek újak bizonyára a föntebb említett súlyos mentális problémáidat megerősíti. Mert egy fiatal ficsúr vagy még itt, akivel nem igen találkoztunk az elmúlt időszakban!..Ezen a néven biztos nem, de gondolom ahogyan elkanászosodtál rájöttél te is arra ki vagy, s teljesen jogosan bélyegezted meg magadat ezzel a megtisztelő titulussal! Egyetértünk a választásoddal mindenesetre. S jó volna, ha ezek után már csak az írások tartalmával, s nem a kommentelők fricskázásával, azok kiigazításával töltenéd semmit nem érő rongy életedet, mert a józanabbaknak természetesen belőled is elegük van rendesen paraszt!

     • Balázs szerint:

      Szerintem kaphat kb. 50 ezret dávidka, hogy itt és máshol mocskolódjon.
      Ö egy tipikus pesti proli “zsidó”.
      Göthös, szemüveges, pökhendi, természetesen beszari is.
      A nevét nem vállalja.

     • ... szerint:

      Te mennyit kapsz ezért a mostani hányadékodért Dávidka?
      Egy értelmes mondatot nem tudsz kierőlködni abból a moslékos luftballonból? Mit görcsölsz még mindig nyekere?..
      Ráadásul hülye is vagy, amit most meg a nicknévvel kapcsolatban próbálsz utolsó erőddel kinyögdécselni!
      Anyukáddal most beszéltem ott áldogál az utcasarkon elmondása szerint mikor megszülettél az anyakönyvi kivonat helyett rögtön őstermelői igazolványt kaptál, s az óvodában is már szalonna volt a jeled! Már akkor is tirpák voltál!
      Ezért is vállalod be teljes mellszélességgel az utcahosszúságú anyakönyvi nevedet, amely nicknévként is funkcionál büszkén, és szigorúan tökösen! Míg a másónknak csak ezek az egyszerű pontocskák maradtak..
      Admin!
      No itt a siránkozó “normális” kommentelőd!
      Az úgymond helyretevő normális kommentelő!
      A legénynél leragadt a placenta amikor született.
      A fejére kozmálódott rendesen azért áraszt ilyen bűzt a mai napig!
      Fürgyé le bazsikaegyparasztcickányfenetudja hánynevedvanlajos!!!
      Akkor ezek után szigorúan csak a feltett cikkekre reagálj, és mutasd be mekkora értelmiségi vagy kissszbaláz!

     • cicvarek szerint:

      Kádár idejében a zsidrákoknak shut up volt. 🙂

 2. Rettegett Iván szerint:

  Sziriai folyoso :
  Tisztelt szalafisták megbizoitok szeretettel várnak benetek országaikban.
  Kérjuk hadjátok el békében Alepot Mosult,és kezdjetek uj élete
  a Nato országok területén. Az érdekeikért harcoltatok,és sokan életeteket áldozták
  kőzületek a nyugati nagytőkének.

  Jogotokban áll a Náto anyaországaiban megpiheni,mint volt Nato harcosok.
  Belgium,Hollandia,Británia,Frens remek uj lakohejetek lesz.

  Azt ha az haszonélvezők belügyesei hálátlanok lesznek veletek szemben,és
  becsapva érzitek magatok,akkor ti zsigerből fogtok a nyeszlet tápos bohocruhákban pozolo,de harcteret nem látott gyáva embereket kezelni. 🙂

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  A szíriai hadsereg, minden, az ország légterébe behatpló török harci repülőgépet je fog lpni …. Remélhetőleg ez lesz az utolsó figyelmeztetés a szíriaiak részéről, utána már cselekedni fognak, tettekel is fogják bizonyitani, nem csak üres beszéd lesz,mert akkor a törökök mégnagyobb vérszemet kaonak, gyáváknak fogják tartani a szíreket, akik NEM MERIK MEGVALÓSITANI AZ ADOTT SZAVUKAT !

  • petymeg szerint:

   +++

  • kekec szerint:

   Azért vannak kételyeim……Még soha egyetlen zsidó gépet sem lőttek le….Sőt: 2007-ben Szíria közepén lebombázták az épülő atomreaktort ! A szír légvédelem sehol sem volt, pedig legalább egy század zsidó gép repült be. Persze nagyon komoly rádióelektronikai zavarást alkalmaztak ami a teljes szír légvédelmet megtévesztette !

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  KOREKCIÓ: A szíriai hadsereg, minden,az ország légterébe behatoló török harci repülőgépet le fog lőni …. Remélhetőleg ez lesz az utolsó figyelmeztetés a szíriaiak részéről, utána már cselekedni fognak, tettekel is fogják bizonyitani, nem csak üres beszéd lesz, mert akkor a törökök mégnagyob vérszemet kapnak, gyáváknak fogják tartani a szíreket, akik NEM MERIK MEGVALÓSITANI AZ ADOTT SZAVUKAT ! T. Admin ! Megklrhetném arra,hogy az elrontott szövegemet TÖRÖLJE ? Köszönöm.

 5. .... szerint:

  Na az érdekes lesz, mikor egy öreg MIG 21 -es kerget egy F-18-at. És elindul vagy 100 db a határon túlról, hogy megvédje. A török légierő sokszorosa és minőségben is ! a Szírnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.