Szíria

A világ elsőszámú latorállama-az USA-tovább ütné a vasat a szeptemberi-az Alepponál-ENSZ-segélykonvojt ért támadás ügyében. Oroszországra kihegyezve a történteket. Így aztán nyugati presszióra az ENSZ Vizsgálóbizottságot állított fel – közölte tegnap a világszervezet egyik szóvivője.

Moszkva az amerikai vádakat visszautasítja és saját vizsgálat indítását helyezte kilátásba.
Az orosz HM-szóvivője Konasenkov vezérőrnagy tegnap közölte: Oroszország Brüsszelben tegnap átadta a belga illetékeseknek a bizonyítékait a keddi Hassadzhek szíria falu elleni belga légitámadás tényét igazoló bizonyítékait. Konasenkov mindössze annyit fűzött a hírhez: az amerikai célmegjelölő-légiirányító csapat hülyesége volt az akció.
Steven Vandeput belga hadügyér szerint a dolgok nem úgy voltak, és Belgiumot nem érdeklik az orosz bizonyítékok! Viszont elvárja, hogy Oroszország bocsánatot kérjen.
Nincs szoros összefüggésben a szíriai eseményekkel, de említésre méltó a nyugati hiszti illusztrálására: tegnap az iraki Daquq település (Észak-Irak, Kirkuk közelében) az amerikai légierő lebombázott egy siíta mecsetet. Több tucatnyi a civil áldozatok száma. Köztük 15 nő is meghalt.

Bár az eseményről a France Press beszámolt, a hír valahogy mégsem szárnyal a nyugati médiákban.
Orosz kezdeményezésre újabb 24 órával meghoszabbodott az aleppoi tűzszünet. Az indok: tegnapdélutánig a körbekerített dzsihadista latrok lövöldözései miatt még csak el sem kezdődhetett az eredeti cél megvalósítása: a sebesültek, a betegek kimentése. A pribék orvlövészek tegnap estig tucatnyi menekülni szándékozó civilt vadásztak le.
A helyzetet látva Dmitrij Peszkov az orosz államfő sajtószolgálatának vezetője tegnap este Moszkvában kilátásba helyezte a tűzszünet “megtörését”! “Amennyiben az események ilyen ütemben romlanak Aleppoban, az orosz légierő kénytelen lesz véget vetni az önként vállalt tűzszünetnek!”-nyilatkozta Peszkov.
Nos a helyzet még annál is nagyobb ütemben romlott. Az orosz légierő pedig ma hajnalban “megtörte” a tűzszünetet. Kelet-Aleppo Bustan Al-Basa, Bab Al-Nayrab, Suleiman Al-Halabi, Sheikh Sa’eed, és Al-Sakhour banditahordáira kezdett el csapásokat mérni.
Az RT élő közvetítése Aleppoból:

Az elmeháborodott vallási fanatikusok éppen “ellentámadásra” készülődtek, hogy visszafoglalják a szír kormányerőktől az Al-Layramoun és az Al-Malaah kerületeket. Az Al-Castillo autópályára fáj a foguk.

ellt

Hírek szerint olyan erőket mozgósítottak a cél érdekében, hogy amennyiben bekukják a műsort-vége az aleppoi előadásnak. Márpedig erre kiválóak az esélyek.
Tegnap estére pedig megérkezett Dél-Aleppohoz a 4. Szíriai Arab Hadsereg 1.páncélos és gépesített hadosztálya. Ám újabb egységek is várhatók ma és holnap.
Persze nem csak Aleppoból áll Szíria! Zajlik az élet szerte-széjjel.

Damaszkusz-tartományban, Quneitra-tartományban, Kelet-Szíria tartományaiban egyaránt zajlik a latorirtás. A kormánycsapatok mindenfelé offenzívában vannak, de a pribékhordák élőerő-utánpótlása végtelennek tűnik.

Kelet Ghouta Zamalka városának lakói a latroktól való megszabadulásukat ünnepelték tegnap. Kissé korai volt néhányuk öröme. Bujdosó pribékek azért még maradtak hátra. Azok meg nem nézték jó szemmel az ünneplést. Elkezdték lőni az ünneplőket.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Hopá hopá hopá.
  Maradjunk 1 percet magyarban. Nyomozoink most jelentik a volt Karmacsi polgármester Rozsa Florest Eduárdo moszad ügynők jol ismerő se volt.
  Sőt még sud-amerikában is meg fordult.

  Na ugye nem is olyan hülyék ezek a keleti nyomozok.

  Sajnos rossz hireink vannak itt már átlépték a dolgok hatáskőrünk.
  A kőzpont specialistái veszik át a nyomozást.
  Azoktol mi is fosunk.

  Papp ur gratulálunk,hogy itt voltál fedett tőlunk pár km-re azt nem szurtunk ki.
  Bazd meg leiskoláztál bennünk.

 2. Rettegett Iván szerint:

  ROzsa Floresz a BP államositása után ment harcolni
  a magán tőke érdekében a Boliviai állammal szembe.

  Ő pont Chege ellentétje volt.

  Halála ota Boliviában joléti szocializmus van, Horvátországban nyomor.

  Horvátban győzőtt Boliviában vesztett.

 3. Rettegett Iván ( csalik a horgon ) szerint:

  Kőszőnjük Stpéter vár bizalmát,hogy a mucsiakkal semmit az az semmit nem osztanak meg.
  Utána persze vannak bünbakok idioták akik elviszik a balhét.

  Most mindenki rajtunk rőhőg, hogy a mossad átB…… az agyunkat.

  Ezt nagyon csunyán beszoptuk.

 4. .... szerint:

  Az angol királyi légierő parancsnokság tűzparancsot adott Szíriában repülő gépeinek az orosz gépekre, ha veszélyeztetve éreznék magukat. A Tornádók olyan új rakétákkal vannak ellátva, melyeket műholdas vezetés visz rá a célpontra, nem lehet zavarni őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.