Szíria

a13
Aleppoban tegnap este már mintha mi sem történt volna, oly “vígan” sustyorgott tovább a háború. A közel kétnapos “tűzszünet” alatt egyetlen sebesültet sem tudott kimenekíteni a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold. Egyszerűen nem engedték be őket az USA-apanázsoltjai. Odaveszett viszont harminchat civil. Ők távozni szerettek volna, ám Amerika kedvencei levadászták őket. Az “emberjogi” szervezetek nem jajonganak!

Regisztrált utolsó áldozatuk a népszerű Abdel Hamdou-May Khawajki újságíróházaspár hétesztendős fiúgyermeke, Baraa Hamdou volt. Bab al-Faraj lakótelepi otthonuk közelében lőtte le egy orgyilkos. Amikor a Baron Streeten igyekeztek a “folyoső” felé.

bab

Este aztán újraindult az Aleppo-daráló. Damaszkuszból és Tartuszból is megérkezett tegnap este a szír kormányhadsereg második erősítési hulláma. Tankok, tüzéregységek, műszaki berendezések. És mintegy 2500 katona. A már pénteken megérkezett 1500 mellé. Északnyugati és délnyugati irányban foglalták el állásaikat a város határában.
Ma reggel az orosz légierő gépei Dél-Aleppo Al-Hamdaniyah, Rashideen, és Jabas Souq latorerőire mért csapásokat.
Quneitrában is erősödik a kormányhadsereg nyomása az eddig avidéken viszonylag háborítatlanul garázdálkodó dzsihadista pribékhordákra. Al-Huryah és Al-Hamidyah települések elbukásakor közel kétszáz lator dobta föl a pacskert.

A tűzszünet által egyébként sem érintett területeken tegnap amúgy nagy élet zajlott. Kelet-és Nyugat-Ghoutában, Homsz és Hama tartományokban, Deir ez-Zor és vidéke élénk harci lázban múlatta a napját.

A damaszkuszi kormány is bejelentette tegnap: a török haderőt nagyon nem nézi jó szemmel Szíria területén. Ennélfogva megsemmisítendőnek tekinti, és ehhez az elhatározásához tartja is magát a jövőben.
Vannak olyan térségei Szíriának, ahol a népek egyre inkább a békére voksolnak már.
Latakia tartományban 8, Hama tartományban 6, Quneitra tartományban egy település elöljárósága jelentette be tegnap, hogy békét kötnek a damaszkuszi legitim kormánnyal, és befejezik a harcot.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Mesébe illően szép lett volna, ha a Tűzszünet alatt kimenekülhettek volna az ártatlanok.
  Valószínűleg ezt minden “főokos” tudta, de mégis politikai okokból megállt az ostrom…..

  Ha az USA érdekei azt kívánja, feláldozza akár a civileket is, és rommá löveti a várost (városokat) is….. Most még csak Szíriában……

  • Pont szerint:

   Viszont Putyin és erdogan puszi pajtások, ezen még Orosz pilóták meggyilkolása sem tudott változtatni, furcsa lenne ha Asszad szembe menne Putyinnal.

   • cicvarek szerint:

    Ne bomolj. Azért tiltotta ki a török termékeket, ugye?
    Azért nincsenek oroszok a török üdülőhelyeken, ugye?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.