A zsákutca végén!

Különös, hogy éppen annak a pártnak a képviselője nevezi most „egyszerű gyilkosnak” Kádár Jánost és sajnálkozik az egykori pártvezető máig tartó népszerűsége miatt, melynek hat évvel ezelőtti hatalomra kerülése, illetve jelenlegi regnálása nem értelmezhető a magyar társadalom „gulyáskommunizmus” iránti nosztalgiája nélkül. A paternalista társadalompolitika, a teljes foglalkoztatottság, a szociálisan gondoskodó állam emléke élénken él a honi átlagpolgár tudatában.

ket
A Kádár-rendszer restaurációjának hiú reménye eredményezte 1994-ben a baloldali pártok földcsuszamlásszerű győzelmét; más kérdés, hogy utóbbiak a Fidesszel ellentétben sohasem éltek vissza alkotmányozó többségükkel. Tíz évvel később Gyurcsány Ferenc konzekvensen, ám mindenfajta kommunikációs előkészítés nélkül nekilátott a társadalmi ellátórendszerek reformjának. A hatalomvágytól hajtott Orbán Viktor érzékelte az „átkosban” szocializálódott lakosság rezisztenciáját az akkori intézkedésekkel szemben, s tulajdonképpen erre építette politikáját. Sikerült kikényszerítenie az emlékezetes „szociális népszavazást”, és kvázi néptribuni szerepben tetszelegve elhitette a választópolgárokkal, hogy egy „erős állam” kormányfőjeként ő majd búcsút mond a sokat szidott neoliberális gazdaságpolitikának.

Képtalálat a következőre: „Kádár és Orbán-kép”

Csalódniuk kellett persze azoknak, akik a kádári világ visszatérésének reményében alkotmányozó többséggel ajándékozták meg Orbán pártját 2010-ben. Merthogy a kormányfő valóban visszapörgette az idő kerekét; teljes szociális érzéketlenségről tanúskodó társadalom-, illetve gazdaságpolitikája, melyek eredménye kevesek meggazdagodása és sokak elnyomorodása, sokkal inkább emlékeztet azonban a Horthy-korszakra, mint az 1989 előtti puha diktatúra időszakára. A piaci folyamatokba természetesen ő is beavatkozik, de kizárólag önnön, rövid távú politikai érdekeinek megfelelően.
Képtalálat a következőre: „Kádár és Orbán-kép”
Protekcionizmust valósít meg, amikor hozzá közel álló oligarchák kezére játssza át a magyar gazdaság csaknem minden területét, kisemmizve rengeteg korábbi tulajdonost. Így zajlott ez a szerencsejátékok és a dohánykereskedelem piacának újraelosztásakor éppúgy, mint az állami földek bérbeadásakor.

Képtalálat a következőre: „Kádár és Orbán-kép”

A piaci mechanizmusok eltorzításának eklatáns példája továbbá mindaz, ami jelenleg a hazai médiában történik. Igen, elsősorban a Népszabadság esetére gondolok. Orbán Viktor cinizmusára vall, hogy „piaci okokat” emleget a nagy múltú lap puccsszerű gyorsasággal végrehajtott bezárása kapcsán. Ő és az osztrák tulajdonos (egyesek szerint stróman) tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy egy újabb jobboldali sajtótermék a piac telítettsége következtében aligha termelne profitot. Nem is a pénz számít a korlátlan állami erőforrásokkal rendelkező miniszterelnöknek; a lényeg a hatásos ellenzéki szócső elnémítása.
A rezsim leváltására törekvő politikai formációknak csupán akkor van esélye a sikerre, ha felismerik: a Lázár János által „gyilkosnak” nevezett Kádár szelleme ma is elevenen él a magyar társadalomban. Programjukban hangsúlyosan meg kell jelennie a szociális gondoskodásnak, amely korlátozza a piac mindenhatóságát.
(nepszava)
Bal-Rad komm: “…A rezsim leváltására törekvő politikai formációknak…!
-Nos hát igen! REZSIMVÁLTÁSRA (RENDSZERVÁLTÁSRA) van szükség! A magyarok alapvető hibája, hogy a KORMÁNYVÁLTÁS IGÉRETÉT hirdető maffiacsoportok igéretcunamiját hajlandó összekeverni a RENDSZERVÁLTÁS fogalmával.
Tegyük hozzá gyorsan: MINDEGYIK BŰNBANDA SZINTE A SZOCIALIZMUS IGÉRETÉVEL KÁBÍT! Mert az vonzó!
De folytassuk a megállapítást: “…csupán akkor van esélye a sikerre, ha felismerik: a Lázár János által „gyilkosnak” nevezett Kádár szelleme ma is elevenen él a magyar társadalomban. Programjukban hangsúlyosan meg kell jelennie a szociális gondoskodásnak, amely korlátozza a piac mindenhatóságát…”
-A Lézerjani által “gyilkos” jelzővel illetett Kádár-után sóvárgó magyarok csak azt látják, hogy a rendszerváltás óta EZ A RENDSZER HÁNY EMBERT GYILKOLT MEG!
Nem direktben persze, hanem a piac mindenhatóságával. Ennek tükrében bátran kijelenthetjük: SOKEZER MAGYART GYILKOLT LE EZ A RENDSZER! Ami ugye “demokrácia”! Még csak véletlenül sem diktatűra!
Van egy nagyon rossz hírünk!
Országunkban nincs olyan politikai képződmény, amely RENDSZERVÁLTÁST akar! Ergo: nincs olyan politikai képződmény, amely a NÉPAKARAT MEGVALÓSÍTÁSÁT tűzné ki céljául. Pedig igény az lenne rá!
Hogy miért nincs?
A kérdésre egyszerű a válasz: TÚL NAGY A BAJ-ÉS RIASZTÓ A FELADAT!
Nem egy háborút követő nulláról, hanem egy ahhoz képest is erős mínuszról kellene országépítésbe belekezdeni!

vsz

NINCS KIVEL!-NINCS MIBŐL!-ÉS NINCS SEGÍTSÉG!
Ez ad reményt és elbizakodottságot politikai maffiáinknak!
Úgyhogy…-marad a kormányváltás! Valamelyik maffia lesz!-csak a problémák maradnak. A zsákutca végén toporgunk. 
De persze ez is “Kádár bűne”! Már kezdik hangoztatni a “tanítók” és buzgó-tudásszomjas-tanítványaik! Akik merészelik egy lapon említeni Kádár Jánost és ezt az őrült, notórius hazudoző rablóbohócot! A Döbrögi vajdát!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A zsákutca végén! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. forradalom! szerint:

  Máshol már egyszer leírtam,de ismétlés a tudás anyja.Ha annyitisérrókavigyorúlézerjani anyja nem volt gyilkos,mert akkor nem járatná mocskos,bűzös pofáját .Villámgyorsan felélné összerabolt milliárdjait,mert lehet,hogy nem lesz rá ideje.Vagy induljon haza fajtársaihoz,Izraelbe.Az észt meg ne osztogassa,mert amiből ellenben kevés van neki,arra jobban kellene vigyázni.
  Kádár élt,Kádár él,Kádár élni fog örökké az emberek szívében.Erre nem gondoltál homo sine cerebro?

  • vitorla123 szerint:

   Maradjunk a tényeknél!A harácsolás nem teremt új értéket.A harácsoló,ha zsidó,ha nem csak újra osztja a lehető legigazságtalanabb módon a megtermelt javakat.Az a kurva társadalmi össztermék aranyban számolva folyamatosan csökken.Mert a fizetőképes kereslet csökkenése miatt állandósul az a látszat,hogy túltermelési válság van.Pedig csak a társadalom fogyasztása és a fizetőképes kereslet zsugorodik.Ezért kezdem használni azt a fogalmat,hogy GAZDASÁGI AMNESZTIÁRA van szükség.Ha lesz rendszerváltás,ha nem akkor is az adósságokat el kell engedni,a gazdasági szereplőket a bővített újra termelésnek megfelelően helyzetbe kell hozni.Az embereknek,családoknak biztos jövedelmet,(alapjövedelmet) kell adni.Alkalmazni kell ehhez a robotok és az automaták által biztosított technikai lehetőségeket.Kádárt pedig ünnepelni.Több esze volt négy polgárival,mint a jelenlegi magyar elitnek fejen két 3 egyetemmel és főiskolával.Neki minden nap kukorékolt a kakas,tojt a tyúkja és pontosan tudta,mennyibe kerül egy tojás.Anyám is így mérte fel a piacot. Mindig kérdezte:”HOGY A TOJÁS?” Ez a gazdasági amnesztia legfontosabb feltétele.

 2. Balázs szerint:

  Balról a második az chauchescu…?

 3. scout szerint:

  Orbán olyan mint Mussolini.
  Mi is volt a beceneve?
  Ja, bohóc.
  Mind a kettő diktátor, mind a kettő tele őrült ötletekkel,lehet mind a ketten ugyanúgy végzik..

 4. honfi szerint:

  Ami a 2014-es választásokat illeti, egy nem elhanyagolható körülmény vala, hogy pár héttel a választások előtt az akkori Kónya belügyminiszter országos hajtóvadászatot rendezett “a REND jegyében”.
  Amialatt a fél országot sikerült megkergetni, fenyiteni a korabeli nemzeti adó-vámhivatal munkatársaival, széleskörű rendőri aszisztálással persze.

  Ugyanis ahogy a szabadrabló privatizáció következményeként lecsúszott értelmiségi tömegek kényszerültek keresni az elveszett egzisztenciájukat, hol máshol mint a KGST szabadpiacokon, na meg mindenhol ahol feketézni lehetett.
  A korabeli liberális sajtó nemis hagyta ki a ziccert az adóellenőrök üldözte, fejvesztve menekülő 80 éves öreganyókákról.
  Magam is gyakran a piacokat látogatva mindenkitől csak azt hallottam “na mostmár tudjuk kire fogunk szavazni”.

  A hatalomnak, a kisember nehézségei iránti érzéketlensége megis hozta a gyümölcsét , annyira hogy még az SZDSZ vezetők is elismerték hogy elképzelhetetlenül sokat nyertek,( az MSZP-vel 74%-os többséget).

 5. honfi szerint:

  Akoriban vált közvélekedéssé hogy;
  ” Ha kicsit lopsz , előbb utóbb elkapnak. lecsuknak és lenyuzzák a bőrödet is érte.
  De ha elég nagyot nagyot lopsz, akkor azért még ki is tüntetnek, de legalább is hős leszel (pláne, ha mindezt törvényesen teszed) “

 6. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Ceausescu, Kim ir Szen, Goumulka, Brezsnyev-akit még az orosz kommunisták is jobban gyűlöltek mint Sztálint.
  Hát Admin, Kádár nimbuszának ez a csoportkép aztán végképp nem használt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.