Ez is megvolt!

Ez is megvolt! Mármint az Első Pesti Majdan évfordulós fölmagasztalása. A 60. Ahogy szokott. Nép nélkül, összerántott szekértáborok előtt.

A Maszop vezette liberális tábor a Blahán ünnepelte az Első Pesti Majdan 60. évfordulóját, és magukat kiáltották ki valódi szellemi örökösöknek. A Legútánivalóbb egyenesen lehazaárulózta fölkent vajdánkat. Majd a legelvetemültebbek átvonultak a Kossuth térre, trollkodni egy kicsit.
A Parlament előtt a “lengyel légióval” megerősített imádók sokadalma előtt dölyfölt Döbrögink, miután az aktuális lengyel légióparancsnok-Duda-fölvezette a vajdai showt.
A gond azonban az volt, hogy a szervezők által reméltnél sokkal kevesebben áradtak a Nemzet Főterén lévő állami megemlékezés felé. A szervezők abban bízva, hogy a vajda igehirdetésére megtelik a tér-az onnan kiszorulókról is gondoskodni kívántak. Élvezetileg. Legalább helyszínközelből hallhassák a vajdakárogást. Ezért aztán az Alkotmány-utcát rendesen kihangosították. De a videó tanúsága szerint az utca épp olyan üres, mint egy átlagos vasárnapon:
http://elefanii.tumblr.com/post/152205396250/kurvanagy-volt-ahogy-bőgették-a-viktor-beszédét
Kopni látszik a varázs!

Akik füttyögni, kerepelni, dudálni akartak, azok megtették a Döbrögi igehirdetés alatt. Meg nem zavarták vele a vajda szónoklatát, viszont megfosztották magukat a rengeteg hülyeség hallásától. Ennélfogva egy csomó nevetéstől. A fütyülés miatt megsértődött bolond gyorsan lekommunistázta őket, amitől meg a fütyülők sértődtek meg!

Volt némi dulakodás a liberális zavarkeltők és a nagyon nemmzetthy imádók között, de hát jószerével így zajlanak már a rendszerváltás óta az állami “ünnepségek”! Néhány pofon is elcsattant. Egyszóval ünnepi volt a hangulat.
A Jobbik kivárta amíg a Kossuth-téri mókázás véget ér! Ők csak azt követően kezdtek ünneplésbe a szokott helyükön, a Corvin-közben. A szokásos kellékkel-Murányi ’56-os “hőssel”! A résztvevők induláskor megtudhatták, hogy az igazi örökösei ’56-nak ők! Csak a probléma az, hogy az örökségből mindössze a szellemiség jutott nekik. Anyagiak sajna nem! Azt az alom többi része-fájdalom-már lenyúlta. Viszont Döbrögiék hazudnak! A Jobbik a legnemmzetthybb!
Gabriella Főszónok az ünnepségen bejelentette, a Jobbik képviselőcsoportjának minden tagja nyilatkozatot tett a Szent Koronára hivatkozva. Csak akkor támogatja a tákolmánymódosítást, ha a Ragály-biznisznek Döbrögi véget vet! És semmiféle migránsbetelepítés szóba sem jöhet! (Magáévá tette a Bal-Rad javaslatát!)
Hogy a Szent Koronára tett fogadalom mennyit ér? No azt majd olvasóink eldöntik.
A Jobbik pompát cigányok morogták meg. Nekik nem volt se síp, se dob!
Szóval tegnap igazi maffiaacsarkodás jellemezte az Első Pesti Majdan 60. évfordulójának államilag fölkent pesti megünneplését.
Ám a cirkusz legröhögtetőbb megnyilvánulása szombaton esett meg. Igaz, az is Pesten.
Boros Hóbagoly az amerikai imperialisták bűneiről kuvikolt.
Mától aztán Döbrögisztán ismét visszatérhet a nyugodt-békés állampolgárfosztogatás szorgos hétköznapjaihoz. Az Első Pesti Majdan örökösei folytathatják rendes napi tennivalóikat! A már 27 éve megszokott alapossággal és tervszerűséggel.
Hiszen tákolmánybuherálás lesz! Az aktualizáció jegyében!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ez is megvolt! bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  Kis ország, kis csőcselék. Az a pár őrjöngő aki végig sípolt, nem volt tényező, inkább magukat járatták le. Én tuti nem pátyolgattam volna őket, had keveredjen a tömeg. A végén is ráengedtem volna. Gyurcsányék összefosásos menstruációja sem volt nagy szám. Ételosztáskor többen összejönnek a Blahán.

  Admin szerint hiányzott a nép. Országszerte a megemlékezéseken ha teszem azt 3500 település közül 2500-ban volt megemlékezés és azon átlagban kint volt 100 fő akkor az 250 ezer ember, plusz a pesti itt 30 ott 15 meg egyéb helyszíneken még talán 5 ezer, akkor jó 300 ezer ember vett részt megemlékezésen, de ha felfelé jóindulatúskodunk akkor legyen négyszázezer. A nép pedig izaura tv-t, retek klubot nézve, vagy szokásos vasárnapi rend szerint működve magasról leszarta a politikát, és le is fogja.

  Szóval semmi sem változott, semmi sem történt. Mától ugyanúgy mennek a dolgok ahogy tegnap. A népet megmozgatni, ezzel a társadalmi állapottal nem nagyon fog senki. Fityisz is csak pénzzel fog. Ha még osztogat, nyomatja a propagandát, megosztja az amúgy is buta ellenzékét, övé még jó pár év. Jöhet itt Clintonné meg akármi, van olyan beágyazottság, van olyan háttér felhalmozás, hogy simán átmegy egy választás önfinanszírozása is, ha bármelyik csecsről levágnák őket. De nem fogják, mert jó ez így nekik.

  Admin:

  Hát igen!-a NÉP! Az nem ünnepelt! A NÉPNEK EZ NEM ÜNNEP! A majdanovcik meg veregették önmaguk vállát, és keseregnek a NÉP HIÁNYA miatt! Megkockáztatom: MÁR TALÁN KEZDENEK IS AGGÓDNI!

  • Rettegett Iván szerint:

   Ugylágyszik uram őn az a tipus aki nem éri a szot.

   • Rettegett Iván szerint:

    Az őn neve legyen Mantra.
    Őn véleménye szerint a tőrténelem mindig egy sikon változások nélkül zajlott.

    Uram a világ mozgásban van ,és mindig változik.
    Ezt őnnek is elkell fogadni.

    Jin-jang születés pusztulás ujra születés

    Nem kőnnyü elfogadni, de a világ mindig változik.

    Most a jang szakaszban vagyunk,és ez nehéz mindenkinek.
    https://www.youtube.com/channel/UCPvg0UXI7z_ymyYHT7939CA

    • Realista szerint:

     Hogy ki nem érti a szót arról egy beteg hazudozó hiteltelen alakkal nem nyitok vitát. Annyi butaságot, dedós baromságot írtál már magadról, hogy szóba sem kellene állni veled. De. A változás amiről hablatyolsz, az benne van. Hiszen ez a társadalom változik. Ha ez nem ment át, akkor sajnálom. 40 éve más állapotban leledzett az ország, 30 és 20 éve szintén. De a sok gagyi bulvár, a liberális oktatás, a szennycsatornák, a nagy juesszé érzés nyomatása ide juttatta a társadalmat. Pont ezek a változások, a gyors amerikanizálódás vezetett oda, hogy ma a nyolcmillió választó töredéke tud tudatosan szavazni menni, a nagy tömegeket csak a bulvár a belesimulás érdekli és sem politikával, sem a politikusok ügyeivel nem lehet őket megmozdítani. De az értékrend megváltozott. A pénz fő helyre került. Pénzzel el lehet annyi embert vinni, amennyi érdekében áll a hatalomnak. Kell pénz, háttér oligarchák akik biztosítják ezeket. Kellenek pénzügyi machinációk, amikkel az ország gazdaságában annyi trükköt lehet alkalmazni, hogy lehessen rezsicsökkentés, némelyik szektornak béremelés (majd máshol meg visszavenni ami nem feltűnő). Kellenek háttéremberek önkormányzatokban, itt-ott fő hivatalokban, kellenek saját szájíz szerinti törvények és kész. Aztán lehet tovább csemegézni média meg propaganda vonalon, ellenzéki emberek megvételével, ellenzéki pártok lejáratása, megosztása, pártok belülről bomlasztása. Végül is a politika az semmi egyéb, mint a hatalom megszerzése és a hatalom megtartása. A többi csak körítés, a reszketeg ivánka meg továbbra is csak egy beteg oláh troll marad.

  • öregkun szerint:

   56-ban néhány nap alatt rájöttek az emberek miről van szó, és a kezdeti lelkesedés elillant, hiába volt a biztatás nyugatról…

  • Rettegett Iván szerint:

   Kedves uram, on ugy szol, mint a magyarok tobbsege. Csakhogy a nemeztkozi ugynoksegek figyelemmel kiserik a tortenelem folyasat. Kedves uram, hallott-e on mar Isaac Asimovrol? Alapitvany trilogia ismeros onnek?

   Ha lenne egy kis ismerete a japan zen bolcseletrol, akkor nem beszelne szamarsagot. Onnek felvilagosodásra van szuksege Zen alapjan, hogy a tortenelem forgatokerekenek mozgasat megertse. Csong An Szun mester megmagyarazza onnek a korforgast.

 2. Rettegett Iván szerint:

  Nyugat és kelet ezt már nem tudja felválalni.
  Oké mig az államét lopták,addig senki nem tekintett a sajátjának a problémát.

  Se nyugat se kelet nem tolerálja a loposokat.

  Egy uj politikai generácionak kell kinőni Budapesten.

 3. "Szélsőjobb" :D szerint:

  “Csókoltat” benneteket Mansfield Péter

  Admin:

  A köztörvényesre gondolsz ugye?

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Igen, arra a 15 éves kissrácra.

   • Realista szerint:

    Akkor Mansfeld. Mansfield más. Ő még él.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Peter_Mansfield

    🙂

    Csak a realitások végett.

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Igazad van, elnézést a tévedésért.
     Igen, róla írtam: Mansfeld Péter.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Mansfeld Pétert tizenhárom percig hagyták vergődni az akasztófán

      Soha nem vonták felelősségre az 1956-os forradalom utáni megtorlás résztvevőinek többségét. A kor politikusai, ideológusai, akik első számú szereplői, döntéshozói, mozgatói voltak a terrornak, egytől egyig megúszták a számonkérést. A gyűlölet, az elvakultság érződik azokban a szavakban, amelyeket Domokos József legfelsőbb bírósági elnök mondott 1957. március 28-án az országos bírói értekezleten: „Elvtársak! Mi a Magyar Népköztársaság bírái vagyunk, a proletárdiktatúra bírái, akiknek az a kötelességük, hogy a proletariátus államát erősítsék és annak minden ellenségét, aki a proletárforradalomra kezet emel, kíméletlenül megsemmisítsük” („Párt”-ítéletek, Az ’56-os megtorlás iratai, Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó, 1993).
      Megsemmisítés, mondja a legfőbb bíró. Persze hogyan beszélhetnénk ebben az időben jogról, jogállamiságról? Hasonlóan súlyos erkölcsi megítélés alá esnek az igazságügyi orvosszakértők, a bírósági és a börtönorvosok, akiknek jelentős szerepük volt a kivégzések előkészítésében, jóváhagyásában, hiszen ők is képviselték a „törvényességet”. Ők adták meg a végső engedélyt: „Egészséges, az ítélet végrehajtható.” Így végezték ki többek között a néma, szétvert talpú és agyoninjekciózott Tóth Ilona szigorló orvost és a tizennyolc éves Mansfeld Pétert, akit előtte szintén véresre vertek.
      A kommunizmus áldozatai közül Mansfeld Péter kivégzése iskolapéldája a törvénytelenségeknek, az emberi aljasságnak. Jobbágyi Gábor jogászprofesszor Ez itt a vértanúk vére című könyvében leszögezi, hogy jogszerű eljárásról nem beszélhetünk, a súlyos politikai motiváltság vitathatatlan. Sőt hozzáteszi, a cél a pesti srácok elrettentése volt. Götz János, Budapest Főváros ügyészének vádirata alapján Mácsik György ügyész 1958. november 17-én tartott kíméletlenül súlyos vádbeszédében Blaski Józsefre és Mansfeld Péterre halálbüntetést kért. Jobbágyi Gábor kutatásai szerint az akkor még a jogvégzettség nélküli bírákból álló népbírósági tanács ellentmondott az ügyésznek, és mindkettőjüket súlyos börtönbüntetésre ítélte. Ám a Legfelsőbb Bíróság népbírósági tanácsa lényegében ugyanezen tényállás mellett 1959. március 19-én Mansfeld Pétert halálra, Blaski Józsefet életfogytiglanra ítélte.
      Ezekben az ügyekben vitathatatlan az orvosi felelősség is, mert nem gyilkosokról, többszörösen elvetemült bűnözőkről kellett perdöntő diagnózist készíteniük, hanem olyan politikai elítéltekről, akik még jóformán gyerekek voltak. A vizsgálatban részt vevő orvosoknak tudniuk kellett, hogy koncepciós, politikai perekről van szó. A vádlottakat megvizsgálta Balassa László és Kelemen Endre bírósági orvosszakértő is. A véleménynek Blaski József és Mansfeld Péter esetében volt nagy jelentősége. Az említett dokumentumkönyv szerint az orvosok mindkettőjüket teljesen beszámíthatónak tartották, de Mansfeld Péter esetében megdöbbentő a kiegészítő vélemény: „az egész vizsgálat alatt fölényesen és cinikusan, mereven beszél ellenforradalmi felfogásáról, és cselekménye helytelenségét nem hajlandó – még igen kis mértékben sem – belátni.”

      A Mansfeld-féle koncepciós per feltárója, Jobbágyi Gábor jogászprofesszor szerint nehéz eldönteni: egy kihallgató rendőr nyomozati jegyzőkönyvét vagy orvosi szakvéleményt olvas. Ráadásul az orvos, Kelemen Endre, a tárgyaláson Grád Elemér orvoskollégájáról kijelentette – utóbbi hatalmas kockázatot vállalva Blaski Józsefet mentő orvosi igazolást írt – a következőket: „A vizsgálat alkalmával felülvizsgáltuk dr. Grád Elemér orvosi bizonyítványát, és kijelentem, hogy az előbb nevezett orvos valószínűleg elmebeteg, mert nem tudta, mit ír alá orvosi igazolásként.”
      A Fővárosi Bíróság Tnb. I. 8084/1958/5. szám alatt elrendelte a fiatalkorú Mansfeld Péter elítélt orvosszakértői vizsgálatát. Fáber Viktor igazságügyi orvosszakértő a következőket jelentette írásban 1959. március 21-én: „Mansfeld Péter a hozzá intézett kérdésekre közölte, hogy 1941. március 10-én Budapesten született, anyja Esthó Mária. Szervezkedés kezdeményezése és vezetése miatt folyt ellene eljárás. Teljesen egészségesnek érzi magát, érzékcsalódásokról vagy téves eszmékről nem tesz említést, rákérdezés után sem. Pirospozsgás fiatal férfi, testi és szellemi vizsgálattal semmiféle kóros eltérés nem észlelhető. Véleményem szerint a 18 éves Mansfeld Péter nem elmebeteg, nem szenved olyan megbetegedésben, mely miatt ítélet rajta végrehajtható ne volna.”
      Fáber Viktor tehát maga is a halálba küldte a fiatalembert. Az orvosnak tudomása volt arról, hogy előzőleg Mansfeld Péter szökést kísérelt meg, négy méter mélységbe ugrott, karja két helyen eltört, de el tudott szaladni. Törött karjával kórházba ment, de egy egészségügyi dolgozó ezt jelentette, így ott elfogták a rendőrök. Ezek után vallatták, sötétzárkába zárták. Az utolsó, alaposan retusált fényképen egy sápadt, lesoványodott, megtört fiú látható.
      A tizennyolcadik életévét akkor csak tizenegy napja betöltött fiú kivégzését díszes társaság nézte végig 1959. március 21-én délelőtt. Jelen volt Guidi Béla, a tanács elnöke, Balogh János fogalmazó, Doktor János ügyész, Fáber Viktor bírósági orvos, Szabó Ernő börtönorvos, Sárközy Tibor főhadnagy, Csúcs Mátyás ítélet-végrehajtó, Karácsonyi Sándor és Fülöp István, az ítélet-végrehajtó segédei. A jegyzőkönyv tanúsága szerint („Párt”-ítéletek, Az ’56-os megtorlás iratai, Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó 1993) a tanács elnöke az elítéltet az ítélet végrehajtására átadta az ítélet-végrehajtónak azzal, hogy teljesítse kötelességét. Az ítélet-végrehajtó és segédei a kivégzést 9 óra 22 perckor megkezdték, és annak befejezését a tanács elnökének jelentették. A haláltusa tizenhárom percig tartott. Az orvosok csak 9 óra 35 perckor jelentették, hogy Mansfeld Péter elítélt szíve megszűnt dobogni. Mi történt tizenhárom percig? A börtönből kiszivárgott hírek szerint feltételezhető, hogy a hóhérok – utasításra? – az akasztáskor kínlódni hagyták a „javíthatatlan, konok ellenforradalmárt”.
      A jegyzőkönyv szerint amikor Guidi Béla, a tanács elnöke, a kivégzést befejezettnek nyilvánította, jegyzőkönyvezte azt is, hogy az ítélet-végrehajtás során felmerült orvosi költség 100 forint.
      Érdemes idézni Pálffy János visszaemlékezését a Magyarországi és erdélyi urak című könyvéből, amely Kolozsvárott jelent meg 1924-ben. Az 1848/49-es szabadságharc leverése után ugyanezeket a kivégzési módszereket alkalmazták: „Undorral és utálattal írom le ezen gazember nevét, de leírtam, hogy el ne vesszen az utókorra nézve, hanem legyen megbélyegezve minden jövő nemzedékek által. Ezen ember törzskari főorvos Pesten. Mikor Batthyány Lajos nyakán sebet ejtett, a haditörvényszék Doctor Balassát és Doctor Bét rendelte ki, megvizsgálandók a sebet véleményadás végett, hogy föl lehet-e azért akasztani? Balassa azt állította, hogy lehetetlen, mivel a lélekzet a seben jővén ki, nagyon hosszasan kínlódnék. Bé, noha ő maga is meggyőződött Balassa állításának igazságáról, azt a véleményt adta, hogy föl lehet akasztani, valamivel több vagy kevesebb kínlódás mit sem árt. Bé katonaorvos lévén, véleménye győzött. De akkor a hóhér állott elé (sajnálom, hogy nevét nem tudom), s kijelentette, hogy néki, mint az igazságszolgáltatás végrehajtójának kötelessége és lelkiismerete nem engedik kötél által kivégezni a grófot, mert ő érti mesterségét, s tudja, hogy az elítélt nagyon sokáig nem halna meg. Végre is a hóhér erélyes nyilatkozata győzött. Ezen becsületes hóhérnál hóhérabb volt Doktor Bé.”
      Úgy látszik, Mansfeld Péter kivégzésekor kísértett a múlt.

     • Sub Zero szerint:

      Akkor tennék helyesen a maradék elv kommunistáink, ha befejeznék a szerecsenmosdatást és elődeiken valamint magukon is kritikát gyakorolnának. Sokkal hitelesebbek lennének.

      Admin:

      Arra nem is gondolsz, hogy esetleg a TÖBBSÉGNEK (akik miatt Lézerjani frászol éppen) a “szerecsenmosdatását” kéne hogy elfogadja egy fasiszta restaurációt imádó kisebbség?

      Szerinted van különbség ’56 és a kijevi 2014-es majdan között?

      Szerintem nincs!

      A lebonyolítás és a végeredmény ugyanaz! Igaz nálunk csak a második nekifutásra jött ki a matek!

  • cicvarek szerint:

   Te, mi a helyzet Dózsa Györggyel?

 4. Pozsony 907 szerint:

  Isten éltesse 56′ dicső hőseit a fiúból fèrfivá érett corvin közi ifjakat szegedi srácokat. DICSŐ LELKÜK AZ ÈGRE SZÁLLT!!! Találkozunk még!!!

 5. Misa szerint:

  Sajnálom, akik bármelyik oldalon nem értik meg, hogy a gonosz, miután áldozatul odalök ártatlanokat, van képe krokodil könnyekkel mögéjük és emlékük mögé bújni.
  Ők is ugyanolyan báb, balek jelöltek, akik talán pont a tőlük legtávolabbi eszmét szolgálják, még emlékükkel is.
  EMBER ÉBREDJ! Ne legyél média manipulált zombi, tanulj meg újra járni, gondolkodni, dobd félre a félkész, kényelmes, előrerágott gondolatokat.
  Tudom, ez csak pusztába kiáltott szó volt.

  • Realista szerint:

   Ez nehéz lenne, lesz a mai kor emberének. Talán majd egyszer egy új generáció. Talán.

 6. Erzsi szerint:

  Az írásban említett Murányiról olvastam, hogy soha nem harcolt, de fegyver rejtegetés miatt elítélték, ennek ellenére főiskolára járhatott, sőt a II.ker. Ingatlankarbantartó Vállalat gyorsjavítás csoport vezetője lett. A könyve sem tartalmaz egyetlen azoonosítható nevet, társat akik bármit is bizonyítani tudnának. Mindenki tudja, hogy ilyen karbantartó csoportokba volt beépülve a titkosszolgálat, mert akadálytalanul bejutottak mindenkihez. Vagyis nagy valószínűséggel Ő is besugó lett. Vona ilyenekből áűllítja ki a Jobbik vezetését, a többi meg dús szemöldökű 😀

 7. fatum szerint:

  Tartalomhoz a forma.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.