Szíria

Érdekesen alakulh(hat) a szíriai “helyzet”! Meg akár az iraki is.
Az ankarai maffia feje szombaton több mint érdekes kijelentést tett, egy Bursában megrendezett valami iskolaavatón.
Kardigan szultán bejelentette, hogy mivel “az ISIS Moszulból és Aleppoból már a helyi iraki és szír lakosságot többnyire elüldözte, EZEK A VÁROSOK A TÖRÖK NÉPHEZ TARTOZÓK!”

Föltehetően a környékükön és a köztük elterülő területekkel együtt.
Nem tudni hogy Kardigan szultán eme bejelentését vették-e nagyon zokon az Észak-Szíriában ténykedő kurdok, vagy valami más, de tegnap komoly mészárlást rendeztek a “Shield of Eufrátesz” török erőinek soraiban. Az Aleppo-tartománybéli Mareánál.
Megöltek legalább ötven török katonát, leolvasztottak kilenc török tankot, és igen sok kisebb jelentőségű technikát is elpusztítottak. Állítólag komoly irtást vittek végbe a törökökkel szövetséges milíciák soraiban is. Amelyek közt volt ISIS-alakulat is!
Moszkvában a Föderációs Tanács Védelmi Bizottsága elelnöke-Franc Klincevics-bejelentette: mindenképpen indokolt volt Aleppoban a meghirdetett “gumpauza”-humanitárius fegyverszünet-megszakítása, mivelhogy az az eredeti célkütézéseinek még a végrehajtásának megkezdésére sem adott módot, viszont a körbezárt martalócok háborítatlanul készülődtek a háború folytatására.

Aleppoban-tegnap főként a város déli részén-tövábbi latorállásokból vetette ki a kormányhadsereg a pribékhordákat. A légibázis is sorra került. Nem egy helyen közelharcban végeztek a terroristákkal.

Deir ez-Zor-térségében tegnap a szír légierőé volt a főszerep. Legalább ötven alkalommal csaptak le a kalifátusistákra.
Hama-tartomány északi részén ma reggel megindult a kormányhadsereg támadása Taybat Al-Imam és Souran martalócok uralta városok kézrekerítésére. Ha ez sikerül, fölkészülnek az ostromra Helfaya pribékjei.
Homsz-tartomány keleti részén a kormánycsapatok kipusztították a kalifátusistákat az Al-Mahr olajmezőről, és elfoglalták a Shihab hegyeket. Az akció sikeréhez hozzájárult az orosz légierő is.
A libanoni Hezbollah feje Seyyed Hassan Nasrallah pedig alighanem Kardigan vágyakozásaira válaszul tegnap közölte: a Hezbollah addig marad Szíriában, ameddig az ország egysége és szuverenitása teljes mértékben helyre nem áll.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. SirMock szerint:

    Fölösleges volt az tűzszünet, csomó területet foglalhatott volna az SAA ez alatt a pár nap alatt Aleppoban. Nem szabad több szünetet adni ezeknek, a civileket úgysem engedik ki a dzsihádistáék, amerika meg ugasson amit akar, jó nézni a vergődésüket, ahogy egyre jobban besülnek Szíriában 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.