Big Brother a ‘la Deobreoghystan

Valami készül: összeírják az országban a kamerákat

bb

A Belügyminisztérium megbízásából készül a “kamerák, kamerarendszerek országos felmérése”. A levél és a kérdőív a napokban jut el minden vállalkozáshoz és vállalkozóhoz, akiknek adatot kell szolgáltatniuk a náluk lévő (biztonsági) kamerákról.

Az “elmúlt időszak eseményeit” emlegeti az a felhívás, amit a napokban a megyei kereskedelmi és iparkamarák küldenek szét a területükhöz tartozó vállalkozók, vállalkozások számára. A levél szerzője – első körben a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkársága, másrészt pedig a helyi kamara – rögtön meg is magyarázza, hogy az elmúlt időszak eseményei alatt konkrétan a terrorfenyegetettséget érti. (Még azzal együtt is, hogy a fenyegetettség nem esemény, eseményből pedig szerencsére nem történt Magyarországon egy sem.)
Ennek apropóján kérik a vállalkozásokat és az egyéni vállalkozókat is, hogy a levélhez mellékelt táblázatban jelentsék le az általuk üzemeltetett kamerákat és kamerarendszereket. A kérdőívben a kamerákat a nem csak utca/házszám szintű, hanem GPS-koordinátára pontos elhelyezkedésük mellett egészen apró technikai részletekbe menően felmérik. Meg kell adni például, hogy analóg vagy digitális eszközről van-e szó, fix vagy dome (félgömb alakú kupolában mozgó), belső vagy külső, milyen a kamera képének maximális felbontása, van-e rajta éjszakai mód, képes-e éjszaka színes felvételre. A vásárlás és a fentartási (sic!) kötelezettség lejárati dátumát is fel kell tüntetni.
Az adatok alapján a Belügyminisztérium egy, “a kor követelményeinek megfelelő kamerarendszer létrehozását” tervezi, olvasható a levélben.
(HVG)
Bal-Rad komm: Az “…elmúlt időszak eseményeit” emlegeti…az elmúlt időszak eseményei alatt konkrétan a terrorfenyegetettséget érti…”
-Talán érdemes az elmúlt egy hónap eseményeit ebbe a kontexusba belehelyezni!
Anélkül hogy belemennénk bármiféle kitalációkba: VOLT EGY-mondjuk így-TALÁN NEM A SZÁNDÉKOK SZERINT BALUL KIÜTÖTT-ám amúgy profi módon véghezvitt-AMATŐR ROBBANTÁS!
De a köztéri kamerarendszer nem jól vizsgázott! VAGY NAGYON IS JÓL VIZSGÁZOTT!
Hiszen kiderült, hogy AZ ELVÁRÁSOKNAK NEM FELEL MEG!
A hatalom retteg, és MINDENT PONTOSAN AKAR LÁTNI! Az udvari beszállító pedig fölkészül! Kamerabeszerzésileg és fölszerelésileg! Garancsi Kötélbarátnak MÁR MINDEN POTENCIÁLISAN KÖTELEZHETŐ FÖLSZERELTETŐRŐL listája van. Még pénztárgépügyileg kialakult a megrendelői kör!
P. László lett a “kampányarc”?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Big Brother a ‘la Deobreoghystan bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kálmán Lőrinc szerint:

  Megajókurvaanyátokat!
  A vállalkozók kamerarendszerét akarják “privatizálni”, kedvük szerint használni, mert ők nem képesek kiépíteni normális rendszert? Kevesebbet kéne lopni…ehelyett megint másét használják, tehát lopják.

 2. Fergeteg11 szerint:

  Hatalmas üzleti lehetőség, ezek szerint nem jártak rossz nyomon, akik ebbe az irányba mentek el. Az összefüggés a robbantással persze valószínűtlen, de lecsapnak rá, az biztos.

 3. Próféta szerint:

  Mi ezen a meglepő? Minden halad a világkormány elképzelése szerint. Orbán helytartó csak továbbítja a parancsot. Vajon mikor fogják azt a parancsot kiadni, hogy az embereket is meg kell csipezni, mint a kutyákat ?? Na akkor lesz teljes a kontroll.
  Nyomkövetés, bankszámla követés belenyúlási lehetőséggel, az összes adat teljes hozzáférése a születéstől, a munkán keresztül az orvosi adatokig, még az aznapi alsógatyánk színét is tudni fogják, és úgy alakítják az életünket ahogyan csak akarják. Aztán még egy időzített halált is lehet abba kis kapszulába tenni, ha netán lázadni támadna kedvünk, vagy közeledünk a nyugdíj kifizetésének a korához….
  Szóval szép jövő…..ami lassan, de biztosan valóra válik.
  ………és akkor ez még nem minden, lesz még rosszabb is, abba milliárdok fognak belepusztulni….. bőséges a boszorkánykonyhájuk.
  Szóval most még csak országos kamerarendszereknél tartunk….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.