Gordiuszi csomó átvágva

Vége a nagy biznisznek – megszűnik a letelepedési kötvény

dcp

Immár biztos, hogy megszűnik a letelepedési kötvény. A megoldás technikai részleteiről kedden tárgyal a stratégiai kabinet, szerdán pedig a kormány, a javaslatot az államháztartási törvény tervezett módosításának részeként 2 hét múlva szavazhat is a parlament.

A konstrukció megszüntetését a kormánypártok már szeptember eleji, balatonfüredi frakcióülésén belengették, egy héttel azelőtt, hogy a Standard&Poors nemzetközi hitelminősítő öt év után a bóvliból a befektetési ajánlású kategóriába emelte vissza a magyar államadósság-besorolást. A megszüntetést a megváltozott gazdasági környezettel indokolták. A felminősítés után logikusan még kevesebb ok maradt fenntartani a közvéleményt is egyre inkább irritáló, a korrupció és a haverok feltőkésítésének szinonimájává vált megoldást.
Noha s témában azóta megszólaló kormánypárti politikusok a miniszterelnökkel egyetemeben azóta is csak a rendszer felülvizsgálatáról beszéltek az elmúlt hetekben, a lap információink szerint már eldőlt, hogy év végéig beszüntetik a kötvények forgalmazását és – a már megvásárolt papírokat nem bolygatva – 2021-ig kivezetik a befektetési piacról a konstrukciót.
A folyamatot a Jobbik múlt heti ultimátuma miatt kellett felpörgetni, nehogy úgy tűnjön, hogy a kormány beadja a derekát az ellenzéki párt zsarolásának. Orbán Viktor kitartóan azt kommunikálja majd, hogy a döntést a Jobbik zsarolásától függetlenül hozta meg.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: “…megszüntetését a kormánypártok már szeptember eleji, balatonfüredi frakcióülésén belengették…év végéig beszüntetik a kötvények forgalmazását…Orbán Viktor kitartóan azt kommunikálja majd, hogy a döntést a Jobbik zsarolásától függetlenül hozta meg.”
-VALAKI nagyon-nagy luftot fog most rúgni! Miközben mind a döbrögista horda, mind a Jobbik a győztes gól szerzőjeként fogja magát ünnepelni!
A vesztes pedig-értelemszerűen-a MAGYAR NÉP!
Hiszen lesz egy LEGITIMIZÁLT TÁKOLMÁNY! Ennek rendelkezései alapján pedig JÖHET DÖBRÖGISZTÁNBA A MAGYAR NYOMORT KONZERVÁLÓ, A “VERSENYKÉPESSÉGET” GARANTÁLÓ MIGRÁNS MUNKAVÁLLALÓI HAD!
Az pedig jobban fog tejelni, mint a letelepedési kötvény! Tonyóék majd megszervezik a vendégmunkás-importot!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Gordiuszi csomó átvágva bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. egy paraszt szerint:

    Mit is mond a bohóc?

    Van máásik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.