Minden attól függ…

Fidesz: nemzetbiztonsági kockázat, hogy Vona a Szürke Farkasokkal szimpatizál?

far

Vinnai Győző fideszes képviselő az Országgyűlés hétfői ülésnapján afelől érdeklődött a Belügyminisztérium államtitkárától, miszerint jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot az, hogy sajtóhírek szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke egy olyan “török újfasiszta alakulattal” szimpatizál, amely terrortámadások kivitelezésében is érintettek.

Elmondása szerint a Szürke Farkasok egyik legismertebb tette a II. János Pál pápa elleni, 1981-es támadás, de a nevükhöz köthető egy orosz utasszállító felrobbantása is. Hozzátette: a szervezet ma a migránsáradatból nyerészkedik embercsempészettel.
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszként azt mondta, a hatóságok részletesen ki fogják vizsgálni az esetet és annak eredményéről tájékoztatni fogják a nemzetbiztonsági bizottságot.
Vinnai Győző erre reagálva közölte: a mai terrorveszélyes helyzetben foglalkozni kell az üggyel.
Kontrát Károly erre válaszul megígérte a kellő alaposságú eljárást.
(MTI)

ORBÁN ELISMERTE, HOGY ISMERI PHARAONT

A miniszterelnök szerint az arab üzletember nem jelent biztonsági kockázatot, csak egy amerikai titkosszolgálati játszma zajlik körülötte.
Harangozó Tamás MSZP-s képviselő a Ghaith Pharaon szaúdi üzletemberrel való kapcsolatairól kérdezte Orbán Viktort hétfőn az Országgyűlésben. Mint kifejtette: hírek szerint a férfit az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az Europol is körözi fegyverkereskedelem finanszírozásában érdekelt pénzintézetek bedöntése miatt, és terrorizmus finanszírozásában is érintett. Tényként említette, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium a kereskedőházán keresztül üzleti kapcsolatban áll Ghaith Pharaon érdekeltségével.

gfar

A képviselő szerint ha mindez igaz, akkor alapjaiban kérdőjelezi meg, hogy Orbán Viktor betöltheti-e a miniszterelnöki posztot. Orbán Viktortól „konkrét és komoly” választ várva azt kérdezte: találkozott-e személyesen Pharaonnal, lát-e nemzetbiztonsági kockázatot abban, hogy a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatba hozott férfival a miniszterelnök családja és a külügy üzletel.
Nemrég a Magyar Narancs írt arról, hogy Pharaon egyik cége vette meg az Orbán Viktor budai, Cinege utcai házával szemközti ingatlant.
Orbán Viktor miniszterelnök jelezte: Jordánia egyik budapesti képviseletének díszvacsoráján ő és a szaúdi üzletember is ott volt. A kormány megvizsgálta a férfi magyarországi tevékenységét, és az a magyar törvényeknek megfelel, nem rejt nemzetbiztonsági kockázatot.
Harangozó Tamás válaszként azt mondta, ha a vizsgálat azt állapította meg, hogy egy fegyverkereskedelemmel, terrorizmus vádjával kapcsolatba hozható férfinak nincs nemzetbiztonsági kockázata, akkor a kormány jelenti a kockázatot, és méltatlan arra, hogy vezesse az országot.
Orbán Viktor erre azt mondta, szerinte a szóban forgó személy körüli ügy egy amerikai titkosszolgálati játszma. Hozzátette: beutazásával kapcsolatban egyetlen schengeni ország sem emelt kifogást, senki sem kérte az elfogását. Ha valakit keres az FBI, akkor hogy maradhat 24 éven keresztül szabadlábon úgy, hogy közben többször megfordul Európában? – tette fel a kérdést.
(vs)
Bal-Rad komm: “Madarat tolláról, embert(?) barátjáról…”
Döbrögisztánban a barátot a pozició minősíti azzá-ami! Mint ahogyan a “nemmzetthbiztonságot” is!
NEMZET ugyanis már csak a nép ajkán létezik! A nép meg-ugye-az NINCS pozícióban!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Minden attól függ… bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. öregkun szerint:

  Az FBI.-eddig csak az US-határain belüli dolgokkal foglalkozott…

  • Botond szerint:

   Nem egészen … amúgy Bécsben van a Közép és Kelet-európai irodájuk (2000ig Budapesten volt … de jobbnak látták áthelyezni innen).

 2. Smith szerint:

  Bagoly mondja verébnek… A rendszerváltás óta hatalmon lévő kormányok mindig lakájként szolgálták az izraeli érdekeket. Talán azért, mert magyar-izraeli kettős állampolgárok? Ez nem nemzetbiztonsági kockázat?

 3. Muzzy mx szerint:

  Europa beteg a hatasos gyogykezeles
  Az ecetes iskanderes borogatas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.