Szíria

Zajlanak Szíria ügyében a diplomáciai csatározások! Ahogyan azt az utóbbi időkben megszokhattuk. A nyugati latorszövetségek a diplomácia minden frontján támadják Oroszországot, hogy mentsék végveszélybe került pribékjeiket.

Legújabb fejleményként az ENSZ emberjogi Szervezetéből szeretnék eltávolítani.
Ugyanakkor tegnap Moszkva közölte: NINCS SZÁNDÉKÁBAN TOVÁBBI TŰZSZÜNETEKET beiktatni a háború menetébe, mert azok idáig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
Így aztán-főként Alepponál-zakatol a háború gépezete.

ta1

dal

Nagyon rossz napjuk volt tegnap Dzsobar-pribékjeinek.

A kormányerők teljes mértékben birtokba vették Dél-Aleppo Tal Bazou és Tal Ahed városrészeit, és az 1070 Al-Hamdaniyah lakótelep kisöprése is a befejezéséhez közeledik. A kétségbeesett bűnözők Al-Hamdaniyah még kezükön lévő részeiről tegnap is vadul bombázták “ördögágyúikkal” a szomszédos Held lakótelepet, meggyilkolva három civilt, 28-at pedig megsebesítve.

Kelet-Aleppoból ugyanakkor 48 civilt sikerült kimenekíteni orosz tengerészgyalogosoknak.
Homsz tartományban az al-Maher olajmező szomszédságának kalifátusistáira vártak tegnap komoly megpróbáltatások.

Tegnap vallotta be a kalifátusista rémbanda, hogy Deir ez-Zor mellett vasárnap a szír légierő kipusztított egy rakás pribéket. Köztük Abu Osama Al-Halab hírhedett martalócvezért.
A Moszul ellen induló pesmergák-a hírek szerint-tankvédelmi eszközökért kilincselnek az oroszoknál. A kalifátusisták páncéltörői ugyanis az “Abrams” tankjaikat rendre leolvasztják. “Úgy égnek az amerikai tankok mint a gyufa!”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Pex szerint:

  Ha az oroszokat bárhonnan kizárják, azzal tulajdonképpen szabad kezet adnak nekik. Azután még annyi sem köti őket, azt csinálnak, amit akarnak. A kínaiak meg velük. Még sokan fognak csatlakozni, akik nem kizártak lesznek, hanem maguktól kilépnek a valójában semmiből, megtakarítva egy vagyont a fölösleges költségek megszűnésével.

 2. SirMock szerint:

  “Ugyanakkor tegnap Moszkva közölte: NINCS SZÁNDÉKÁBAN TOVÁBBI TŰZSZÜNETEKET beiktatni…”
  Na hál’ istennek! Nem is szabad.
  Viszont terroristáék nagyon készülődnek egy ellentámadásra Alepponál, az Al-Masdar szerint 12k embert gyűjtögettek össze, az azért nem kevés. Az oroszoknak meg kellene gondolni a napalm bevetését, más ezeket nem állítja meg. (És nem is tiltja semmilyen nemzetközi jog a lázadók és a katonai célpontok elleni használatát.)

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Ugyanakkor…NINCS SZÁNDÉKÁBAN TOVÁBI TŰZSZÜNETEKET beiktatni…. Enyi sokáig tartott az Oroszoknak rájönni erre az egyszerü tényre !? Nem tartom magamat semilyen túl okosnak, de ezt már az előző hozzászólásaimban is nem győztem hangsúlyozni, hogy a tűzszünetnek csak a teljes győzelemkor van értelme, hatása. Ezek alatt az úgynevezett “tűzszünetek”,amik csak EGYOLDALUAK VOLTAK mégtöbb katona, a civil lakosságot már bele sem számitom,haltak meg, mint magában a harcban, szerintem. Kiváncsi vagyok,hogy be fogja-e tartani az ezirányu szavát a Kremel. Nem ismerős “véletlenül” ez a “tűzszünetezsdi”,húzd meg,ereszd meg “játék” ? Mert nekem nagyon is ismerős -párhuzamos- Délkelet Ukrajnát-Donbaszt, Luganszkot juttatja az eszembe.

 4. Realista szerint:

  Oroszországnak vétó joga van. Ensz alapító. Akármilyen gittegylet, Oroszország megkerülhetetlen. Viszont Oroszoknak kellene bojkottot jelenteni, hogy egyrészt addig nem vesznek részt az emberjogi bizottság munkájában, ameddig azt Szaúd-Arábia elnökli. Másrészt, amennyiben bármiféle jogi csűrcsavar lenne ellenük, mindent vétóznak, vagyis teljességgel lebénitják az Ensz-t. Ebben talán partner lehetne Kína is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.